Ben yurt disinda yasiyorum. Cok sükür tahsil durumumda cok iyi burda dogdum burda büyüdüm, güzel bir is yerinde iyi bir konumda calisiyorum. Anadilim gibi konusuyorum dillerini. Evet rahat bir yasam var. Ama gel gelelimki gerceklere: öyle hersey güllük güllistanlik deyil malesef. Dilini bilmediyin bir ülkede tahsil durumun yoksa ülkenin yasam sartlarini bilmiyorsan cevren yoksa tutunamazsin. En basiti benim yasadigim ülkede is verenler sadece calisma izni olanlara dilini bilenlere is veriyorlar. Burda senelerce oturup is bulamayan insanlar var. Yurt disinda caresiz kalmak inanin cok zor bir durum. Is bile bulsaniz, ki is bulmaniz muckze olur dil bilmeden oturum izni olmadan, oranin yasam sartlarini bilmiyorsunuz buldugunuz isten aldiginiz maas size yeticekmi yetmicekmi. Hastalanirsaniz saglik sartlari nelerdir ne deyildir bunlari bilmiyorsunuz. Bence siz yurt disina gitmek yerine ülkemizde kalin sehir deyistirin sizi kimsenin tanimadigi bir büyük sehirde kendinize yeni bir yasam kurun. Dilini bildiyiniz sistemini hayat sartlarini bildiyiniz ülkemizde yahata tutunmak sizin icin daha kolay olucaktir. En güzeli aslinda verdiyiniz kararin arkasinda durup kimse aldiris etmeden sürdürdüyünüz hayati devam ettirmek ve etrafinizdaki insanlarin sizin hayatiniza saygi göstermesini saglamak daha dogru bence.