• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimle gelecegimiz..

33 yaşıda bir adam annesinin babasının sorunlu evliliklerinden korkarak belirsiz bir süre daha evliliği düşünmemesii vs bilmiyorum bana saçma geldii.Çünküü 33 yaşında bir erkek anne ve babasının sorunlu ilşkisinden dersler çıkarıp , mutlu bir evliliği yakalama çabası içinde olmalıı bana göre..

Sihirli bir anı bekliyorum tarzıı cümleler kurmuş.Bir insanıı eğer yeterli derecede sevdiğinize ve onunla ömrünüzü geçirmeyii düşünecek seviyeye gelmek için sihirli bir anın geldiğine inanlardan değilim.Bir ilşkide karşındakii insanı hayatına ne kadar dahil edeceğine ne kadar sevdiğine falan ilk bir iki aydan sonra karar verirsinn zaten.evlilik kararı alırsın demiyorum 2 ay da yanlış anlaşılmasın sadece kafanda şekillenmeye başlar hayatı paylaşabileceğim insan olabilir mi sorusu kişinin aklına gelir.

sevgiliniz 1.5 yıllık ilşkisinde sizi hayatına dahil etmiyorsa ya sizi yeteri kadar sevmediğine inanıyor yada sadece anı yaşarken mutlu oluyor sizle mutlu olmadığı an büyü bozulacak bu tarz anlamlar çıkardım ben.Tabii ki erkek arkadaşınızı tanımıyoruz ama düşüncem bu yönde..:26:

3 yılı aşkın süredir beraber olduğum kişiyle geçen sene nişanlandık. 1 ay sonra da düğünümüz var. Evlilik sürecimiz benim yönlendirmemle gibi oldu. Tam 2 yıl önce ona 2012 yazından evlenmek istediğimi, kendisi buna sıcak bakmıyorsa yollarımızı şimdiden ayırabileceğimizi söyledim. Ona kalsa hem yaşını evlilik küçük buluyordu, hem de maddi olarak hazır olmadığını düşünüyordu. Ama sevgisi için, beni kaybetmemek için ikna oldu. 1 ay öncesine kadar herşey güzel giderken, temmuzun başından bu yana, onu tanıyamıyorum. Müthiş bir evlilik fobisi yaşamaya başladı. Sorunun benimle ilgili olmadığını, benimle evlenmeyi çok istediğini ama kendisini hazır hissetmediğini, hazır hissetmek için elinden geleni yapacagını söyledi. Bunun üzerine bende de bir çok pişmanlık başladı, neden onu mecbur bıraktığımla ilgili. Resmen onu bensizlikle cezalandırabileceğimi söylemiştim 2 yıl önce. Halbuki samimi değildim, çünkü ben de onu çok seviyordum. Şimdi onu bu durumdan nasıl çıkaracagımı bilmiyorum. 1 aydır her akşam ağlar olduk. Ona yardımcı olamıyorum. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Bu konuyu nereye bağlayacağım: Eğer erkek arkadaşınızın sizi gerçekten sevdiğini düşünüyorsanız, evlilik adına onun üzerinde çok baskı yapmayın. Evlilik bir çoğumuzun hayali, vakitlice olsun istiyoruz. Ben de 28 yaşındayım ve evliliğe git gide geç kaldığımı düşündüğüm için acele ettirdim ama şimdi diyorum ki, 1-2 sene daha bekleyebilirmişim halbuki..

3 yılı aşkın süredir beraber olduğum kişiyle geçen sene nişanlandık. 1 ay sonra da düğünümüz var. Evlilik sürecimiz benim yönlendirmemle gibi oldu. Tam 2 yıl önce ona 2012 yazından evlenmek istediğimi, kendisi buna sıcak bakmıyorsa yollarımızı şimdiden ayırabileceğimizi söyledim. Ona kalsa hem yaşını evlilik küçük buluyordu, hem de maddi olarak hazır olmadığını düşünüyordu. Ama sevgisi için, beni kaybetmemek için ikna oldu. 1 ay öncesine kadar herşey güzel giderken, temmuzun başından bu yana, onu tanıyamıyorum. Müthiş bir evlilik fobisi yaşamaya başladı. Sorunun benimle ilgili olmadığını, benimle evlenmeyi çok istediğini ama kendisini hazır hissetmediğini, hazır hissetmek için elinden geleni yapacagını söyledi. Bunun üzerine bende de bir çok pişmanlık başladı, neden onu mecbur bıraktığımla ilgili. Resmen onu bensizlikle cezalandırabileceğimi söylemiştim 2 yıl önce. Halbuki samimi değildim, çünkü ben de onu çok seviyordum. Şimdi onu bu durumdan nasıl çıkaracagımı bilmiyorum. 1 aydır her akşam ağlar olduk. Ona yardımcı olamıyorum. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Bu konuyu nereye bağlayacağım: Eğer erkek arkadaşınızın sizi gerçekten sevdiğini düşünüyorsanız, evlilik adına onun üzerinde çok baskı yapmayın. Evlilik bir çoğumuzun hayali, vakitlice olsun istiyoruz. Ben de 28 yaşındayım ve evliliğe git gide geç kaldığımı düşündüğüm için acele ettirdim ama şimdi diyorum ki, 1-2 sene daha bekleyebilirmişim halbuki..

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim..insallah sevgilinizle hersey yoluna girer. Ben ona bir karar ver artik yoksa ayrilalim gibi birsey bile soylemedim. Sadece sonsuza kadar onun icine sihirli bir an gelmesini bekleyemeyecegimI soyledim, ve butun bu konusmalar da zaten sinirle oldu. Benim tek rahatsizligim ondan beni en ufak sekilde planlarina dahil ettigini duymamamdi.bunlari dile getirmeye calisirken bir anda sanki ona ne zaman evlenicez demisim gibi aciklamalar yapmaya baslad ve ben de onlari duydukca daha cok sinirlenip kontrolumu kaybettim.

Sizin erkek arkadasiniz en azindan sizi gercekten seviyomus ve ikna olmus. Benimkiyse 2 gundur aramadi bile :) ki bizim bu kadar zamandir 1 gun bile konusmamisligimiz olmamistir. Beni arayip sevdigini soylese ama zaman istese biraz daha,ikna etmeye calissa ona bile tamam diyecegim belki. Ama hic bir ses yok simdilik..

siz onu arasanız? ne haldeymiş bir sorsanız? olmaz mı?

Kendimi o kadar istenilmiyomus gibi hissettim ki..benimle bir gelecek dusuncesi ona bu kadar korkunc geliyor,demek ki ya beni evlenecek kadar sevmiyor ya da beni evlenecegi kisi olarak gormuyor diye dusunmeye balsadim,her ne kadar o aksini soylese de..bana dedi ki simdi sana gelecekle ilgili bisey soylesem ya ilerde olmazsa,o yuzden onu da diyemem.bu kadar umutsuz yani benle bir gelecek ihtimali. Durum boyle olunca hic icimden aramak gelmiyor..eminim onun da morali bozuk smdi,ama gururumu cok kirdi :(

Kendimi o kadar istenilmiyomus gibi hissettim ki..benimle bir gelecek dusuncesi ona bu kadar korkunc geliyor,demek ki ya beni evlenecek kadar sevmiyor ya da beni evlenecegi kisi olarak gormuyor diye dusunmeye balsadim,her ne kadar o aksini soylese de..bana dedi ki simdi sana gelecekle ilgili bisey soylesem ya ilerde olmazsa,o yuzden onu da diyemem.bu kadar umutsuz yani benle bir gelecek ihtimali. Durum boyle olunca hic icimden aramak gelmiyor..eminim onun da morali bozuk smdi,ama gururumu cok kirdi :(

Bunu bu kadar kişisel algılamayın bence, sizinle bir gelecek düşüncesi degil onu korkutan, resmi bir bağlılık düşüncesi bence. Yani karşisindaki kim olursa olsun, cok yuksek ihtimal ayni korkulari yaşardi. Kaldı ki kendi anne babası da vakti zamaninda ayrilmis. Kim bilir ne büyük çocukluk travmalari vardir. Belki de bir terapötik destek iyi gelir?
Bence küsüp kabugunuza cekilmektense, kim bilir içinde kendinin bile farkinda olmadigi ne fırtınalar kopan, adam görünümlü savunmasiz çocuga yardimci olarak bumişin üstesinden gelebilirsiniz.. Evet sevginize ve ugraşmaniza deger görüyorsaniz tabi..

Bunu bu kadar kişisel algılamayın bence, sizinle bir gelecek düşüncesi degil onu korkutan, resmi bir bağlılık düşüncesi bence. Yani karşisindaki kim olursa olsun, cok yuksek ihtimal ayni korkulari yaşardi. Kaldı ki kendi anne babası da vakti zamaninda ayrilmis. Kim bilir ne büyük çocukluk travmalari vardir. Belki de bir terapötik destek iyi gelir?
Bence küsüp kabugunuza cekilmektense, kim bilir içinde kendinin bile farkinda olmadigi ne fırtınalar kopan, adam görünümlü savunmasiz çocuga yardimci olarak bu işin üstesinden gelebilirsiniz.. Eger sevginize ve ugraşmaniza deger görüyorsaniz tabi..

Bence küsüp kabugunuza cekilmektense, kim bilir içinde kendinin bile farkinda olmadigi ne fırtınalar kopan, adam görünümlü savunmasiz çocuga yardimci olarak bu işin üstesinden gelebilirsiniz.. Eger sevginize ve ugraşmaniza deger görüyorsaniz tabi..

Hakli olabilirsiniz,belki zor gunler gecirdi..ama bakin 3 gundur en ufak bir sekilde iletisime bile gecmiyor.Insanin bazi korkulari olabilir ama karsisindakine deger veriyorsa oturup konusup cozmeye calisir..belki de zamana ihtiyaci var bilemiyorum..simdilik ustune gitmicem, beni seviyorsa zaten arar mantigindayim..burada yalniz yasayan bi bayanim,kimsem yok, bir oldum mu kaldim mi diye mesaj atmadi bile..ben en azindan onun fbookta arada bir bi aktivite yaptigini goruyorum da icim rahat en azindan sagligi iyi basina bisey gelmedi diye

Merhaba,tesekkurler sordugunuz icin..3 gunun sonunda aradi,gorusmek istedi..beraber yemege ciktik. Konu hic acilmadi..garip ama boyle, ne ben actim ne o. Haliyle icimden cok sicak davranmak gelmedi,ama kotu de davrandim diyemem,sadece biraz daha mesafeliydim. O ise belli ki yipranmis biraz, sigarayi birakmisti tekrar icmeye baslamis, goz alti falan uykusuzluktan mosmor..devamli elimi tuttu,bakislari sevgi doluydu.

Sonucta ben soyleyecegimi soylemistim,beklentilerimi acikca biliyor. Bu olay onun tekrar dusunmesi ve emin degilse bitirmesi icin bir firsatti diye dusundum. Ama o devam etmek istedi. En azindan ben boyle gormek istedim sanirim..Ben de bazi seyleri zamana birakmaya karar verdim. Istesem ona baski yapip ayrilmakla tehdit edebilirdim,ama bunun dogru olmayacagini dusundum..turkiyeye donecegim zaman eger hala karar vermemis olursa o zaman kesin bir karar bekleyecegim yoksa yoluma bakacagim galiba.

Su an aramiz eskisi gibi,gayet iyi yani :) dogru mu yaptim bilmiyorum,ama bu iliskiye biraz daha zaman vermeye deger diye dusundum.

Back