• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKP’liler böyle bir ülkede mi yaşamak istiyor?

Su secimde hile olamaz vs diyen arkadaşların safligindan istiyorum. Boyle pembe gozluklerle bakmak istiyorum dunyaya:KK37:. Hayat cok zor boyle çekilmiyor

Akp nin secimlerde yolsuzluk yaptigi Kagithanede kanitlandi haberiniz var mi? Suc zavalli oy giren elemana kaldı. Kendi insiyafiyle yapmismis . Yersen...

Bu yakalanani darisi yakalanmayanlarinin başına :KK4::KK4:

durum hiçte öyle değil malesef kendi partisi iktidar yüzü görmemiş haliyle hazımsızlık var bazılarında o yüzden bir çift yazsan saldırıyorlar kimse hikaye anlatmasın biz bu türkiyeyi biliyoruz eksiklerini yanlışlarını ama eski türkiyeyide biliyoruz sizde eski türkiyeyi araştırın :) arada dağlar kadar fark varda işte kimse hikayelerle gelmesin bize, bazıları bir tek ben düşünüyorum sanıyor hatta seçimden sonrada 'seçimlerde hile var vay oy pusulası çöpten çıktı' diye bas bas bağırır dahada komik duruma dü
şerler , bazılarının muhalifliği berbat zaten daha geçen biri çıkıp yeter artık yazma bize zarar veriyorsun dedi yani bazıları muhalefet yapayım derken kendilerinden daha fazla soğutuyor. :) ne demek istediğimi anlayan anladı umarım.

Kendi partisi iktidar yüzü görmemişse, demek ki eski Türkiye? ile de alakası yoktur.

Bu kadar basit mantık yürütmelerde takılma olmasın bari.

Cahil, koyun diyorlar demişsiniz. Ben hiç de öyle düşünmüyorum. Gayet bilinçli bir şekilde belli bir kesime kötülük edilmesini desteklediklerine inanıyorum AKP seçmeninin. Hatta bu kötülüğün de dinlerinden değil içlerinden geldiğine inanıyorum. Umarım bu eleştiri daha çok hoşunuza gitmiştir.

bu ülkede azinligim ve cogunlugun bana uymasini bekleyemem, cok zaruri konularda zaten kanunla korunuyor degisik inanclar ama oruc gibi meseleler bence vijdana kalmis insanlararasi olmasi gereken bazi pozitif ayrimciliklara yani. arkani dönüp yesen ne olur? yada sonra evinde yada baska yerde. inancsizda olsan karsindaki insanin canini cektirmemis onun o susuzluktan kurumus dudaklarini görmeden icsen suyunu bu sanada bir mutluluk vermezmi insani acidan?? ama yok illaki bi cikintilik olacak bazilari icin. t

şu söze bakın şu söze.
sonrada kime karışılıyor deniir.
kardeşim sen oruç tutacaksın diye ben dışarda yemek yemeyecekmiyim. belli ettin işte mantaliteni. yasakçı zihniyetinmi. sana artık diyecek tek söz olmamalı.sen oruç tutmayana çıkıntı diyorsun. özgürlükmüş. sen özgürlğünü kazanıp,senin gibi olmayana baskı kuran zihniyetsin
he canim he
kus icindeki kini
sen cok özgürlükcüsün masallah

merak ediyorsan söyleyim ben orucken yanimda karsimda yiyen icen kimseyi dövmedim sövmedim
yapanlarinda yaptiginin dogru olmadigini kac kez yazdim ama tabi görmezden gelirsin o yazdigimi niye kaale alasindaki saldirmak dururken

söyle söyleyim sana

benim yemem icmem benim özgürlügüm diyorsan o zaman karsindaki insaninda ramazan ayinda olmasi gerektigi gibi
o maneviyati yasamasina izin vermen saygi duyman lazim.

gereksiz yere provoke etmemen lazim.
insanlik bunu gerektirir.
insanlik beklemek sizin tekelinizde degil kusura bakma!

daha öncede yazdigim gibi
her insan bir degil kimi gercekten memnun olur nesfini terbiye ettigi icin kendiyle gurur duyar yaninda yenip icilmesinden ama kimi insanda sinirli stressli olur, hangisiyle karsilasacagini bilemezsin

herseyi gectim

hep karsilastiriyorsunz ya madem

bir dilencinin karsisindada oruc olan bir insanin karsisinda oldugu gibi rahat yiyip icebiliyormusunuz??

merhametse merhamet

dürüst olun birazcik ya

hep bana hep bana olmaz!

he canim he
kus icindeki kini
sen cok özgürlükcüsün masallah

merak ediyorsan söyleyim ben orucken yanimda karsimda yiyen icen kimseyi dövmedim sövmedim
yapanlarinda yaptiginin dogru olmadigini kac kez yazdim ama tabi görmezden gelirsin o yazdigimi niye kaale alasindaki saldirmak dururken

söyle söyleyim sana

benim yemem icmem benim özgürlügüm diyorsan o zaman karsindaki insaninda ramazan ayinda olmasi gerektigi gibi
o maneviyati yasamasina izin vermen saygi duyman lazim.

gereksiz yere provoke etmemen lazim.
insanlik bunu gerektirir.
insanlik beklemek sizin tekelinizde degil kusura bakma!

daha öncede yazdigim gibi
her insan bir degil kimi gercekten memnun olur nesfini terbiye ettigi icin kendiyle gurur duyar yaninda yenip icilmesinden ama kimi insanda sinirli stressli olur, hangisiyle karsilasacagini bilemezsin

herseyi gectim

hep karsilastiriyorsunz ya madem

bir dilencinin karsisindada oruc olan bir insanin karsisinda oldugu gibi rahat yiyip icebiliyormusunuz??

merhametse merhamet

dürüst olun birazcik ya

hep bana hep bana olmaz!

Sen yapmıyorsun tamam.Neden bir devlet kurumunda ramazan ayında çay verilmiyor , yasak onu açıklayın birde.Normal de öğlen yemek verilen yerlerde yemeğin de kesilmesi gibi ! Millet oruç tutamıyorsa ya da tutmuyorsa onlarda diğerleri oruç tutuyor diye aç mı kalmak zorunda?Oruç tutanlar bana mı tutuyor? Ya da benim gözüme mi girmeye çalışıyorlar ? Oruç tutmayan bir insana saygı duyulduğunu henüz göremedim.(Şu an yaşadığım yer için geçerli ) Fakat kendileri saygı göstermeden saygı bekliyorlar.:KK67:

belki haddim değil bunu benim cevaplamam ama bu yorumu görünce dayanamadım... kimsenin baskı yapmadığını nerden biliyorsun.. ben bi aleviyim ve inanç konusunda ne kadar ayrımcılık yapıldığını da çok iyi biliyorum.. nasıl fişlendiğimizi de.. sana bi kaç şey anlatayım sonra da seni vicdanınla başbaşa bırakayım.. camiden vergi alınmazken cemevinden alınıyor bu açıkça ibadetini yapma bizim gibi değilsin demek değil de nedir? cemevi cümbüş evi diyeni de benden iyi bilirsiniz zaten.. oturduğum ilçedee sayamadığım kadar cami varken nedense bi tane bile cemevi yok..tabiki camiye karşı değilim ama anlatmak istediğim çok başka şeyler.. bir tane bile cemevi olmaması ayrımcılık değil de nedir? camiye gitme denilmiyor evet ama cemevine gitme deniliyor.... bizzat yaşadığım olayı anlatıyorum sana camiden çıkmayan akpli komşumuz yaşlı bi dedeydi.. benim elimde Kuran öğreniyorum kitapları var ya onu gördü 'sen alevisin' bırak onu dedi ve kahkaha attı.. ha bu anlattığım dede de camiden çıkmazdı ama çocukları taciz ederdi... Işıd'in öldürdüğü aleviler için bizim ülkemizde camilerde lokum dağıtıldı bu ülkede daha bi kaç ay önce.. onlar hakkında hukuki bi işlem yapıldı mı yada başbakanımız cumhurbaşkanımız ağzını açıp bişey dedimi hani Hz Ali gibi yaşıyormuş ya.. dört dörtlük bi aleviymiş ya.. traji komik...
iyide komsunlaalakali yazdigina ne diyebilirim ki ?
benim komsumda aptal misim sen su sicakta uzun kollu giyiyorsun der hep
ee ne yapayim hepsini ayni kazanami atayim yada mevcut hükümete mi catayim?

hükümetin bu konuda begenmediginiz uygulamalari vardir tabi ben buna kizmiyorum kizamamda
sizde ona göre oy kullanacaksiniz normal olarak, bu en tabii hakkiniz sonuna kadar kullanin
ben hep diyorum ya körü körüne akp yi desteklemiyorum yanlislarinida söylüyorum diye
bu gibi meselelerde mesela evet dogru yapmiyorlar
musevilerin sinagogu hristiyanlarin kiliseleri varsa alevilerinde cemevi vardir isteyen gider istemeyen camiye gider kimse karismamali ve gereken destek te verilmeli

bak mesela bizim burda büyük bir yer oldugu icin iki camii var
biri diyanetin biri milli görüsün ikisininde kuruldugu zamanlari hatirliyorum eski yikip binalarda basladi hersey diyanet camii simdi cok güzel milli görüsünkide idare eder iyi bir binada..
diyanetin finasmani belli yinede gönüllü bagis toplarlar yetmiyor diye yada kermes düzenler üyeler öyle sürdürüyorlar
milli görüsünde gönüllü aidati var ve kermesleri

yani diyecegim devlet destek verse bile azinlik oldugumuz/oldugunuz icin sadece devletten beklememek gerek daha iyisinin olmasi icin birazda bizim gayretimiz gerekiyor. durduk yere heryere cemevi acilsin demek olmaz.
istiyorsan taleb edeceksin cabalayacaksin sesini duyuracaksin

Sen yapmıyorsun tamam.Neden bir devlet kurumunda ramazan ayında çay verilmiyor , yasak onu açıklayın birde.Normal de öğlen yemek verilen yerlerde yemeğin de kesilmesi gibi ! Millet oruç tutamıyorsa ya da tutmuyorsa onlarda diğerleri oruç tutuyor diye aç mı kalmak zorunda?Oruç tutanlar bana mı tutuyor? Ya da benim gözüme mi girmeye çalışıyorlar ? Oruç tutmayan bir insana saygı duyulduğunu henüz göremedim.(Şu an yaşadığım yer için geçerli ) Fakat kendileri saygı göstermeden saygı bekliyorlar.:KK67:
ya o degilde yazilanlara bakarak konusmam gerekirse burda bana muhalefet olanlarin hicbiri oruc tutmuyor galiba??

hep oruc tutan banami tutuyor, sen orucsun diye ben ac mi kalmaliyim, benim ramazanda yemek yeme özgürlügüm vs vs...

anladik hassasiyetiniz bu yüzden.
nasil bir hassasiyetse artik saldirganlastiriyor...

mesele cogunluk meselesi hanim efendi demokrasi yani vazgecilmeziniz..
ülkedeki yabancilar ermeniler rumlar sanki senin zaferlerini bayramlarini umursuyormuda o günlerde tatil oluyor??
cogunluga uyuyorlar iste.
devlet böyle bir tatil cikarmis uyuyorlar
ülkeninde cogunlugu müslüman oldugu icin ve bu cogunlugunda cogunlugu oruc tuttugu icin genel anlamda yemek cay verilmiyordur.
molanda gidersin yersin icersin madem tutmuyorsun
ha azicik vicdanin merhametin insanlara saygin varsa bunuda gizli yaparsin

bu kadar basit

ayrica hasta oldugu icin oruc tutmayana kimse kizmaz ama o hasta kisi bile normal sartlarda gizli yer icer
sizin gibi özgürlükte özgürlük paravaninin ardindan insanlari provoke etmez
olmasi gerekende budur

Oruç tutmanın amacı nefsine hakim olmaksa, açın halinden anlamaksa karşınızda yemek yiyenden su içenden neden rahatsız oluyorsunuz? Ramazan ayı dışında sokakta bir şeyler yerken ya da bir yerde kahvenizi yudumlarken burnunuzun dibindeki mendilci çocukların açlık durumlarını sorguluyor musunuz?

Ateistler ya da deistlerin masum olmadığını nerden biliyorsunuz? Masumiyetlerine gölgeyi ne düşürüyor, nasıl bu kanıya vardınız? İnanmanın ya da inanmamanın dış güçlerle ilgisi nedir? Neresi derin bu konunun? Bunlara cevap alabilir miyiz?
simdi sana fitremi zekatimi sadakami kurbanimi kimlere nerelere nezaman ne miktarda verdigimimi yazayim? komik olma istersen.. oruc tutan kisi mendilci cocugada sadaka verir devletin harclik verdigini bildigi sokakta dilenen mültecilerede(ya yetmiyorsa diye) cünkü acligi bilir. hemde kulaktan dolma degil kendinden! evet kendinden!! kendisi aksama kadar ac kaliyor pestili cikiyor ya onlar ne haldedir diye? YA TUTMAYANLAR?????ac oldugundan emin oldugu yani oruclu insanin bile karsisinda yiyip icen insan tanimadigi bilmedigi en son ne zaman yemek yedigini bilmedigi dilenciye mendilci cocugami aciyip sadaka verecek karnini doyuracak???
sende buna cevap ver. malum atasözümüz var tok acin halinden ne anlar????

masum degiller evet arkasindayim bu sözümüm simdi uzun uzun yazamam bu konuda kusura bakmayin bu soruyuda beni provoke etmek icin sordugunuda biliyorum o yüzden kasmaaaa

ya o degilde yazilanlara bakarak konusmam gerekirse burda bana muhalefet olanlarin hicbiri oruc tutmuyor galiba??

hep oruc tutan banami tutuyor, sen orucsun diye ben ac mi kalmaliyim, benim ramazanda yemek yeme özgürlügüm vs vs...

ülkedeki yabancilar ermeniler rumlar sanki senin zaferlerini bayramlarini umursuyormuda o günlerde tatil oluyor??
ülkeninde cogunlugu müslüman oldugu icin ve bu cogunlugunda cogunlugu oruc tuttugu icin genel anlamda yemek cay verilmiyordur.

bu kadar basit

ayrica hasta oldugu icin oruc tutmayana kimse kizmaz ama o hasta kisi bile normal sartlarda gizli yer icer
olmasi gerekende budur

Ramazan'da yemek yiyince niye oruçluları provoke etmiş oluyorum anlamadım? Hayatıma devam ediyorum diye oruç tutan kızmasın bir zahmet?

Ben kimsenin gözünün içine baka baka yeme taraftarı değilim böyle bir şansım varsa yapmıyorum ama Ramazan'da toplantıya giriyoruz 3-4 saat sürüyor. Bazıları tutuyor bazıları tutmuyor şimdi ne yapayım su ya da çay, kahve içmeyeyim mi oruç tutanlar var diye? Kusura bakmayın diyerek içiyoruz yani. Buna laf edecek bir oruçlu varsa katılmasın toplantıya benim içmememi beklemek yerine.

simdi sana fitremi zekatimi sadakami kurbanimi kimlere nerelere nezaman ne miktarda verdigimimi yazayim? komik olma istersen.. oruc tutan kisi mendilci cocugada sadaka verir devletin harclik verdigini bildigi sokakta dilenen mültecilerede(ya yetmiyorsa diye) cünkü acligi bilir. hemde kulaktan dolma degil kendinden! evet kendinden!! kendisi aksama kadar ac kaliyor pestili cikiyor ya onlar ne haldedir diye? YA TUTMAYANLAR?????ac oldugundan emin oldugu yani oruclu insanin bile karsisinda yiyip icen insan tanimadigi bilmedigi en son ne zaman yemek yedigini bilmedigi dilenciye mendilci cocugami aciyip sadaka verecek karnini doyuracak???

masum degiller evet arkasindayim bu sözümüm simdi uzun uzun yazamam bu konuda kusura bakmayin bu soruyuda beni provoke etmek icin sordugunuda biliyorum o yüzden kasmaaaa

Cevap bulamayınca uzun uzun yazamam diyorsunuz ya bayılıyorum bu naif halinize ;)

Oruç tutmuyorum, fitre zekat da vermiyorum. Burdan ne gibi yardımlar yaptığımı tabi ki anlatmayacağım. Sağ elin verdiğini sol el görmez. Ama tek bir şey söyleyeyim, sadaka vermem. Açım diye dileneni alır yemeğe götürürüm. Öyle simit alıp da eline vermem. Dört dörtlük yemek yedirir çoluğu çocuğu varsa birkaç kutu süt alır giderim. İnsanın karşısındakini anlaması için o durumu yaşaması gerekmez. Çok şükür empati yeteneğimiz var...

bu kadar basit

olmasi gerekende budur

Buradaki soru benim yada diğer muhalefet olanların oruç tutması değil.Devletin sözde özgürlük adına yaptığı uygulamadır.Bunu haklı çıkartacak açıklama istedim.Soruyu başka tarafa yönlendirmeyin.
Bir kişi isterse tutar, istemezse tutmaz.Ayrıca oruç tutmayan birinin hasta olup olmadığını kimse bilemez.Elinde hasta olduğuna dair belge bulundurup,bakın ben hastayım ama oruç tutamıyorum mu diyecek? Oruç tutan insan kendi orucundan sorumludur.Kendisi için yapar bunu.Gerçekten gösterişsiz kendi için bunu yapan bir insan karşısındaki yemek yiyen insana takılmaz.Sigarayı bırakıp yanında sigara içenlere saygı duyulması gibidir bu iş.Sigarayı bıraktı diye yanında sigara yakmayan bir insana "sen iç " diyebiliyorsa,içen kişi de zaten ona karşı saygı duyup onu rahatsız etmek istemez.Örneklerini çok gördüm.
Olması gerekenle olan demokrasi arasında dağlar kadar fark var..Konu adalet ise azınlık da o adalete dahil edilmelidir.
Olması gereken normal düzende gidip,ramazan da dinini yaşamak isteyenin dinini yaşamasıdır.Bu uygulamalarla insanları zorlamış oluyorlar.Bu ayda böyle olacaksın ,işine gelirse demeyecekler.

Ramazan'da yemek yiyince niye oruçluları provoke etmiş oluyorum anlamadım? Hayatıma devam ediyorum diye oruç tutan kızmasın bir zahmet?

Ben kimsenin gözünün içine baka baka yeme taraftarı değilim böyle bir şansım varsa yapmıyorum ama Ramazan'da toplantıya giriyoruz 3-4 saat sürüyor. Bazıları tutuyor bazıları tutmuyor şimdi ne yapayım su ya da çay, kahve içmeyeyim mi oruç tutanlar var diye? Kusura bakmayın diyerek içiyoruz yani. Buna laf edecek bir oruçlu varsa katılmasın toplantıya benim içmememi beklemek yerine.

her tip insan var iste
kimi aybasiyken bile yemez icmez kimsenin yanida belli olmasin diye
kimi acik acik
kimi müsade alarak
kimi hasta oldugu icin
ben buna kizmiyorum
benim yazdigim yorumlar oruc tutmadigi icin saldiriya ugrayanlarla ve b enim de böyle düsündügümü söyleyeler icindi
sanki destekliyormussum gibi sende onlardansin diyorlar sacmaliga bakarmisin?
sadece biraz karsilikli saygiyla merhametle hersey cözülür
o adam ac susuz sen degilsin o yüzden pozitif ayrimcilik uygulanmali diyorum gerektigi yerde ki cogu yerde zaten gerek kalmiyor saldiri olaylari zaten istisna

bunda beni suclayacak ne vardi??
sürekli siz siz diyorlar hangi biz
her sene cikan üc bes kisi ne zaman biz olduk

kendisi aksama kadar ac kaliyor pestili cikiyor ya onlar ne haldedir diye? YA TUTMAYANLAR?????ac oldugundan emin oldugu yani oruclu insanin bile karsisinda yiyip icen insan tanimadigi bilmedigi en son ne zaman yemek yedigini bilmedigi dilenciye mendilci cocugami aciyip sadaka verecek karnini doyuracak???

Kimin kime acıyıp ya da acımadığını nereden biliyorsunuz? İnanandan daha insancıl,müslümanım diyenlere taş çıkartacak ataistler var.İnsan müslümanım demeye utanır,korkar.Kimseye düşmez bunu sorgulamak ,herkes kendi inancından sorumludur.Eğer sorgulanacaksa herkes kendi inancını sorgulasın önce.Neyi, ne kadar doğru yapıp yapmadığını bir gözden geçirsin.

Cevap bulamayınca uzun uzun yazamam diyorsunuz ya bayılıyorum bu naif halinize :KK66:

Oruç tutmuyorum, fitre zekat da vermiyorum. Burdan ne gibi yardımlar yaptığımı tabi ki anlatmayacağım. Sağ elin verdiğini sol el görmez. Ama tek bir şey söyleyeyim, sadaka vermem. Açım diye dileneni alır yemeğe götürürüm. Öyle simit alıp da eline vermem. Dört dörtlük yemek yedirir çoluğu çocuğu varsa birkaç kutu süt alır giderim. İnsanın karşısındakini anlaması için o durumu yaşaması gerekmez. Çok şükür empati yeteneğimiz var...
oruc tutmak ve zekat vermek islamin sartlarindandir
(Bakara/264). "Eğer onu fakirlere gizlice verirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır" sag elin verdigini sol el görmesin atasözüde burdan gelir

tuhafima giden islamin sarti olan oruc ve zekati önemsemiyorsunuz ama yukarda yazdigim islamdan gelen atasözünü ciddiye aliyorsunz. müslüman degilseniz bu tabikide güzel birsey ama eger müslümansaniz bence önceliklerinizi gözden gecirin...

empati herzaman yeterli olmaz
diyetteyken bile cikolata krizine giriyoruz
acin halinden ac anlar ancak
ben elimi kessem o an o aciyi sen nekadar empati yaparsan yap anlayamassin
bunun gibi

olay ne konu ne ,
oku oku anlamadım.. bıcok yerde aynı seylerı yazmıssınız ama. o_O anlaşamamışsınız..

Kimin kime acıyıp ya da acımadığını nereden biliyorsunuz? İnanandan daha insancıl,müslümanım diyenlere taş çıkartacak ataistler var.İnsan müslümanım demeye utanır,korkar.Kimseye düşmez bunu sorgulamak ,herkes kendi inancından sorumludur.Eğer sorgulanacaksa herkes kendi inancını sorgulasın önce.Neyi, ne kadar doğru yapıp yapmadığını bir gözden geçirsin.
ya her dedigimide nerden biliyorsun falan diye gelmeyin bana off
ben sizin her yazdiginiza nerden biliyorsun nerden biliyorsunlami geliyorum??
surda herkes düsüncesini yaziyor bende yaziyorum noluyoruz anlamiyorum ki ??
her yazanin yazdigini zerresine kadar arastiriyormusunuz inceliyormusunuz sorguluyormusunuz??
yapmaya calistiginiz karsinizdakinin düsüncesini anlamak degil sadece muhalefet ama sadece!
giderek SIKICI olmaya basladi artik

bahsettigin über insancil ateistler nerde ben niye görmedim nerde yasarlar nasil yasarlar sen nerde gördün kimden duydun nerden biliyorsun hangi olaya sahit oldun????

sacma oldu degil mi ? bencede! bana hergün soruluyor bunlar

isbat da isbat

siz bana isbat edin o kadar kolaysa her yazdiginizi

ama tek kisi

biri karsi on gelmeyin herzamanki gibi oda giderek can SIKIYOR
her dakka nette olmadigim icinde alintilar cogaliyor gözden kaciriyorum...

oruc tutmak ve zekat vermek islamin sartlarindandir
(Bakara/264). "Eğer onu fakirlere gizlice verirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır" sag elin verdigini sol el görmesin atasözüde burdan gelir

tuhafima giden islamin sarti olan oruc ve zekati önemsemiyorsunuz ama yukarda yazdigim islamdan gelen atasözünü ciddiye aliyorsunz. müslüman degilseniz bu tabikide güzel birsey ama eger müslümansaniz bence önceliklerinizi gözden gecirin...

empati herzaman yeterli olmaz
diyetteyken bile cikolata krizine giriyoruz
acin halinden ac anlar ancak
ben elimi kessem o an o aciyi sen nekadar empati yaparsan yap anlayamassin
bunun gibi
İslamın şartlarını yerine getirmeyince müslümanlıktan atılıyor mu insanlar? Sanırım hacca gitmek de var bu şartların içinde. Müslümanım diyen kaç kişi gidiyor?
Size tabi ki dinim ya da dini düşüncelerim hakkında bilgi vermeyeceğim. Müslüman da olabilirim, budist de, ateist de. Bu kısım sizi ilgilendirmiyor sanırım.
İslamiyetten de alıntı yapabilirim, hristiyanlıktan da, paganizmden de. Bir alıntı yapmak için o dine mensup olmak mı gerekiyor? Bir dine mensupken bir diğerinin herhangi bir felsefesini beğenip uygulayamaz mıyız? Bu opsiyon açık değil mi?
Hayatımda hiç diyet yapmadım ama açlıkla acı farklı kavramlar. Acının aynısını bire bir bilemem ama açlığın ne demek olduğunu çok net bilebilirim.

her tip insan var iste
kimi aybasiyken bile yemez icmez kimsenin yanida belli olmasin diye
kimi acik acik
kimi müsade alarak
kimi hasta oldugu icin
ben buna kizmiyorum
benim yazdigim yorumlar oruc tutmadigi icin saldiriya ugrayanlarla ve b enim de böyle düsündügümü söyleyeler icindi
sanki destekliyormussum gibi sende onlardansin diyorlar sacmaliga bakarmisin?
sadece biraz karsilikli saygiyla merhametle hersey cözülür
o adam ac susuz sen degilsin o yüzden pozitif ayrimcilik uygulanmali diyorum gerektigi yerde ki cogu yerde zaten gerek kalmiyor saldiri olaylari zaten istisna

bunda beni suclayacak ne vardi??
sürekli siz siz diyorlar hangi biz
her sene cikan üc bes kisi ne zaman biz olduk

Önceki mesajları okumadım. Senin saldıranları desteklemediğini görüyorum ama şöyle bir hava sezdim, "ee oruçlunun önünde yemek yersen o da sinirlenip sana vurabilir" Ben de diyorum ki vurmamalı, herkesin orucu kendine.

Ben dikkat etmeye çalışıyorum ama oruçluymuş değilmiş dikkat etmemek de bir dayak yeme ya da hakaret işitme sebebi değil. Devlet dairesinde çay/yemek servisi olmaması oruç tutmayanlara haksızlık. Oruç tutana saygı gösterilsin evet ama tutmayana neden saygı yok? "Ben tutup tutmamasına karışmıyorum" demek saygı değil ki? Tutmayanın hayatını zorlaştırıyorsan orada saygıdan bahsedilmez değil mi?

ya her dedigimide nerden biliyorsun falan diye gelmeyin bana off
ben sizin her yazdiginiza nerden biliyorsun nerden biliyorsunlami geliyorum??
surda herkes düsüncesini yaziyor bende yaziyorum noluyoruz anlamiyorum ki ??
her yazanin yazdigini zerresine kadar arastiriyormusunuz inceliyormusunuz sorguluyormusunuz??
yapmaya calistiginiz karsinizdakinin düsüncesini anlamak degil sadece muhalefet ama sadece!
giderek SIKICI olmaya basladi artik

bahsettigin über insancil ateistler nerde ben niye görmedim nerde yasarlar nasil yasarlar sen nerde gördün kimden duydun nerden biliyorsun hangi olaya sahit oldun????

sacma oldu degil mi ? bencede! bana hergün soruluyor bunlar

isbat da isbat

siz bana isbat edin o kadar kolaysa her yazdiginizi

ama tek kisi

biri karsi on gelmeyin herzamanki gibi oda giderek can SIKIYOR
her dakka nette olmadigim icinde alintilar cogaliyor gözden kaciriyorum...

Oruç tutmayanlar açlığı nereden bilirler diyebiliyorsanız "nereden biliyorsun" diye de sorarlar !
Benim önceki sayfalarda kime nasıl yazdığımı okuyabilirsiniz.Açıklama yapmayacağım diye bir davranışta bulunmadım.Mantıksız olan , yanlış olan , eksik olan bir şey varsa karşı çıkabilirler elbette.İspat gerektiren bir çok konuda ispatta da bulundum.Oruç tutmayanlara saygıları yok derken özellikle parantez içinde benim yaşadığım yerde diye belirttim.Eleştirdiğim devletin tutumuydu.Bütün müslümanlar yapıyor diye bir şey söylemedim.Söyleyemem de.Bütün ateistler de mükemmel demedim.Birçoğunun inananlardan daha duyarlı olduğunu belirttim.Çünkü gerçek ateistler hümanizmi desteklerler.Her ikisini de bir tarafa ayırmadım.
Bu bahsedilenleri görebilmeniz için kendi inançlarınızın dışındaki insanları tanımanız gerekir.Camiden çıkmayan bir adamın bir ateistle tanışma gibi bir ihtimali çok çok düşüktür.Ola ki bir ortamda karşılaştılar,inanan adamın bu inançsız diyerek sırtını dönme olasılığı da çok yüksek.Belki inanması için bir adım da bulunabilir ama ateistler sorguladıkları için o olay tatlı bitmez.Din sorgusuz kabuldür.
İspat,örnek istiyorsanız veririm elbet.Örnek olarak ilk önce kendimi vereyim.Ben Müslüman da Ateistte değilim.Aynı şekilde eşim de öyle.Fakat böyle biri olarak bir çok müslüman ve ateistle tartışmışlığım var.Müslümanlarla olan tartışmamın daha çok "müslümancık "ları ile ilgili.Çünkü müslümanlığı kötü gösteriyorlar.Hayatım boyunca sevdiğim ve müslümanlığını yaşayan tek bir insan tanıdım.Kendisini gerçekten çok seviyorum.Ona karşı olan saygım sonsuz.Fakat çevremde o kadar çok sözde dindar insan var ki.Dini işine göre kullanan , din adı altında her türlü edepsizliği yapan.Ve dindar biri olmayarak bunların kavgasını veriyorum.Ama ben dindar olmadığım için ne kadar haklı da olsam yanlış olduğu bilinse dahi doğru olduğu savunuluyor. Çok sinirlendiğimde bende kızgınlıkla genelleme yapıyorum,eşim bu durumlarda her zaman genelleme yapma , gerçekten dinini yaşayanların zaten kim olduğunu bilemezsin,onlar göz önünde olmazlar der.
Eşim de müslüman olmamasına rağmen birçok müslümandan daha fazla dini bilgiye sahiptir.Kur'an-ı Kerimi defalarca hatim etmiştir.Ve eşimle dini bir konuyu tartışmayı devam ettirebilen bir din adamı çıkmadı henüz.Bizimkisi muhalefetten çok birşeylerin farkındalığını yaşatmak.
Üniversiteli bir arkadaşım dindardı ve o oruç tutarken ev arkadaşı yemek yemezdi.Ev arkadaşı ateistti üstelik.
Gerçek ateistleri anlatmamı isterseniz de ; Ateist insanlar daha bilgilidir,sorgularlar,doğru veya yanlış olanların mantıklı bir açıklaması vardır.Ben merkezci değildirler.Dini kitaplar hakkında bilgileri vardır.Ben inanmıyorum ya diyerek geri çekilmezler.ABD'de 2010 da yapılan bir araştırma da ise ateistlerin kutsal metinler hakkında inançlı insanlardan daha fazla bilgi sahibi oldukları ortaya çıktı.
Ateist çiftler çocuklarını 'inanç özgürlüğü' ilkesini temel alarak yetiştirirler. Ayrıca ateistler her zaman ateistlerle evlenmediği, eşlerinin inaçlarına saygı göstermek zorunda oldukları için çocuklarını da aynı hoşgörüyle yetiştirmelidir. Yetiştirir de.
Çevremde sözde dindarlar dışında gerçekten insana saygı duyan inançsızlar da var.
Size karşı sadece muhalefet olmak için muhalefet olmuyorum.
Benim için önemli olan hümanizmdir.Dininin gerekliliğini yerine getirmeyen bir insanın benim dinim bu demesine karşıyım.Bunun farkındalığını yaşatmak için ister yahudi, ister müslüman isterse ateist olsun her zaman hepsine karşı durmaya devam edeceğim.

Hanımlar,
lütfen burda hadis, ayet vb paylaşmayalım, konu oruca niye geldi?
Bende Oruç tutarım 12-13 yaşından beri, karşımda yenip içmesi beni rahatsız etmez, ben kendi nefsimi terbiye ediyorum, başkasınınkini değil. Ki burda yerli halk kadar yabancı var, Ramazan'da publar da Açıktır, biralarını içerler, halkın birçoğu da sıcak memleket olduğundan ve çoğunlukta esnaf olduğundan pek Oruç tutmaz, Ramazan'da pazara gittiğimde birşey alacağım zaman tadına bakın isterseniz sözüne Karşılık orucum dediğimizde durur kalır insanlar. Ben hiç ne densizler, Ramazan yahu, nasıl bu soruyu sorarlar diye geçirmedim içimden, kusura bakılmasın ama ben burda sahilde dolmalar, içecekler getirip yiyip içip denize giren örtülü insanlar dahi gördüm, orucu tutarsınız ya da tutmazsınız, ne tutana, ne tutmayana laf söz Söylemek haddimiz değil, dayanamıyorsan tutmazsın.
Ramazanda kendimi kötü hissedersem siteye bile girmiyorum, normaldeki çıkışlarından fazlasını Yaparım, aşırılığa kaçarda ayıp ederim diye, oruçluysam kendime yahu.

Son düzenleme:
Back
X