belki haddim değil bunu benim cevaplamam ama bu yorumu görünce dayanamadım... kimsenin baskı yapmadığını nerden biliyorsun.. ben bi aleviyim ve inanç konusunda ne kadar ayrımcılık yapıldığını da çok iyi biliyorum.. nasıl fişlendiğimizi de.. sana bi kaç şey anlatayım sonra da seni vicdanınla başbaşa bırakayım.. camiden vergi alınmazken cemevinden alınıyor bu açıkça ibadetini yapma bizim gibi değilsin demek değil de nedir? cemevi cümbüş evi diyeni de benden iyi bilirsiniz zaten.. oturduğum ilçedee sayamadığım kadar cami varken nedense bi tane bile cemevi yok..tabiki camiye karşı değilim ama anlatmak istediğim çok başka şeyler.. bir tane bile cemevi olmaması ayrımcılık değil de nedir? camiye gitme denilmiyor evet ama cemevine gitme deniliyor.... bizzat yaşadığım olayı anlatıyorum sana camiden çıkmayan akpli komşumuz yaşlı bi dedeydi.. benim elimde Kuran öğreniyorum kitapları var ya onu gördü 'sen alevisin' bırak onu dedi ve kahkaha attı.. ha bu anlattığım dede de camiden çıkmazdı ama çocukları taciz ederdi... Işıd'in öldürdüğü aleviler için bizim ülkemizde camilerde lokum dağıtıldı bu ülkede daha bi kaç ay önce.. onlar hakkında hukuki bi işlem yapıldı mı yada başbakanımız cumhurbaşkanımız ağzını açıp bişey dedimi hani Hz Ali gibi yaşıyormuş ya.. dört dörtlük bi aleviymiş ya.. traji komik...
iyide komsunlaalakali yazdigina ne diyebilirim ki ?
benim komsumda aptal misim sen su sicakta uzun kollu giyiyorsun der hep
ee ne yapayim hepsini ayni kazanami atayim yada mevcut hükümete mi catayim?
hükümetin bu konuda begenmediginiz uygulamalari vardir tabi ben buna kizmiyorum kizamamda
sizde ona göre oy kullanacaksiniz normal olarak, bu en tabii hakkiniz sonuna kadar kullanin
ben hep diyorum ya körü körüne akp yi desteklemiyorum yanlislarinida söylüyorum diye
bu gibi meselelerde mesela evet dogru yapmiyorlar
musevilerin sinagogu hristiyanlarin kiliseleri varsa alevilerinde cemevi vardir isteyen gider istemeyen camiye gider kimse karismamali ve gereken destek te verilmeli
bak mesela bizim burda büyük bir yer oldugu icin iki camii var
biri diyanetin biri milli görüsün ikisininde kuruldugu zamanlari hatirliyorum eski yikip binalarda basladi hersey diyanet camii simdi cok güzel milli görüsünkide idare eder iyi bir binada..
diyanetin finasmani belli yinede gönüllü bagis toplarlar yetmiyor diye yada kermes düzenler üyeler öyle sürdürüyorlar
milli görüsünde gönüllü aidati var ve kermesleri
yani diyecegim devlet destek verse bile azinlik oldugumuz/oldugunuz icin sadece devletten beklememek gerek daha iyisinin olmasi icin birazda bizim gayretimiz gerekiyor. durduk yere heryere cemevi acilsin demek olmaz.
istiyorsan taleb edeceksin cabalayacaksin sesini duyuracaksin