• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKP’liler böyle bir ülkede mi yaşamak istiyor?

Önceki mesajları okumadım. Senin saldıranları desteklemediğini görüyorum ama şöyle bir hava sezdim, "ee oruçlunun önünde yemek yersen o da sinirlenip sana vurabilir" Ben de diyorum ki vurmamalı, herkesin orucu kendine.

Ben dikkat etmeye çalışıyorum ama oruçluymuş değilmiş dikkat etmemek de bir dayak yeme ya da hakaret işitme sebebi değil. Devlet dairesinde çay/yemek servisi olmaması oruç tutmayanlara haksızlık. Oruç tutana saygı gösterilsin evet ama tutmayana neden saygı yok? "Ben tutup tutmamasına karışmıyorum" demek saygı değil ki? Tutmayanın hayatını zorlaştırıyorsan orada saygıdan bahsedilmez değil mi?

hayir öyle demek istemedim yemek yersen oruclunun yaninda dayak yersin demek istemedim sadece herkes ayni olmayabilir kimi bisey demez umursamaz bile kimide manyagin tekidir orucu kendinede baskasinada zehir eder demek istedim aslinda burda endise ettigim kisi orut tutmayan bilmem anlatabildimmi?

sunda bir anlasalim
oruc tutan ac, susuz
tutmayan degil

tutmayan baska yerde yeyip icebilir
ama tutan aksami beklemeli

burda hangisi daha zor durumda?

herseyi gectim insani yönden bakinca hangisi zor durum da ?
o yüzden diyorum ya pozitif ayrimcilik diye yani bir ayrimcilik oluyor tabi ama bunu tutmayan kisi kendinden feragat edererk yaparsa daha hos olmaz mi ? sonucta onun imkani var gün icinde.
bunu oruclu kimse yapsa oda olur tabikide ama o zaman eziyet olur.

anlatmak istedigim bu. yoksa isteyen tutsun istemeyen tutmasin banane

olay aslinda ücbes kendini bilmezin yaptigi sacmaliklari belirli kisilerin bir kesime yikmaya calismasi ve bu cok cirkin!!!

iyide komsunlaalakali yazdigina ne diyebilirim ki ?
benim komsumda aptal misim sen su sicakta uzun kollu giyiyorsun der hep
ee ne yapayim hepsini ayni kazanami atayim yada mevcut hükümete mi catayim?

hükümetin bu konuda begenmediginiz uygulamalari vardir tabi ben buna kizmiyorum kizamamda
sizde ona göre oy kullanacaksiniz normal olarak, bu en tabii hakkiniz sonuna kadar kullanin
ben hep diyorum ya körü körüne akp yi desteklemiyorum yanlislarinida söylüyorum diye
bu gibi meselelerde mesela evet dogru yapmiyorlar
musevilerin sinagogu hristiyanlarin kiliseleri varsa alevilerinde cemevi vardir isteyen gider istemeyen camiye gider kimse karismamali ve gereken destek te verilmeli

bak mesela bizim burda büyük bir yer oldugu icin iki camii var
biri diyanetin biri milli görüsün ikisininde kuruldugu zamanlari hatirliyorum eski yikip binalarda basladi hersey diyanet camii simdi cok güzel milli görüsünkide idare eder iyi bir binada..
diyanetin finasmani belli yinede gönüllü bagis toplarlar yetmiyor diye yada kermes düzenler üyeler öyle sürdürüyorlar
milli görüsünde gönüllü aidati var ve kermesleri

yani diyecegim devlet destek verse bile azinlik oldugumuz/oldugunuz icin sadece devletten beklememek gerek daha iyisinin olmasi icin birazda bizim gayretimiz gerekiyor. durduk yere heryere cemevi acilsin demek olmaz.
istiyorsan taleb edeceksin cabalayacaksin sesini duyuracaksin
ben onu ayrımcılık kim yapıyor dediğin için yazdım öncelikle bunu bil de.. her yere cemevi açılsın demekle olmaz talep edin diyorsun azınlık olabilir ama bu ülkede yaşıyorsak inancımızı da bu ülkede yaşamalıyız.. talep edin diyorsun da bu o kadar çok talep edildi ki...sanki aleviler susmuş da bekliyor gibi konuşmuşsun bizi dinlediler mi.. bizi sadece oy zamanı eyy benim alevi kardeşim diye hitaplara başlarken dinle(miş) gibi yaparlar..devlet desteği göremeyenler zaten kendi çabasıyla yapıyor ibadetini de ben vergi alınmasına karşıyım biz ibadet yapıyorsak o ibanethane hakkımız .. ama bana kimse hakkınızı arayın demesin akpnin bize tanıdığı bir hak yok bugünün cumhurbaşkanı daha düne kadar cümbüş evi diyordu bizim ibadethanemize kime neyi anlatacaksın ki böyle diyen bir ülkenin cumhurbaşkanıysa hangi özgür ibadetten bahsediyoruz ? öldürülen aleviler için lokum dağıtılan camiler gördü bu ülke yıl 2015.. neyin adaletinden bahsediyoruz ??

Hanımlar hala mı Oruç mevzu?
Yalnız Oruç yanlış anlatılıyor gibi sanki, insanın en dayanamadığı şeydir aç ve susuz kalmak, kan şekeriniz düşer, tansiyonunuz oynar, açlık süresi uzadıkça duygusal dengeniz bozulur, içinizdeki tüm insani duygular dışa çıkmak için hazır hale gelir, öfke, şiddet eğilimi, duygusallık, şefkat vs
İşte bu duygular vücudunuzun en zorlandığı açlık ve susuzluk anında pik yapar, bu sebeple Oruç açlık susuzluk üstüne kurulu, aç susuz kalırsınız ki duygularınızı ne kadar dengeliyorsunuz, nefsinize ne denli hakim olabiliyorsunuz bilin, anlayın ve ders çıkarın diyedir Oruç, yoksa bedenin açlığıyla işi yok Allah'ın.

valla geçmişte çok oruç tuttum, hiçbir zaman için karşımda biri bişey yiyip içiyor diye kötü olmadım.
Sırf başkasına baskı uygulamak için güzel bir bahane.
Zaten hep aynı değil mi?
İnancımdan dolayı ben yemek yiyemiyorum siz de yemeyin.
İnancımdan dolayı ben açık kıyafet giyemiyorum siz de giymeyin,
İnancımdan dolayı ben evlenmeden cinsellik yaşayamıyorum siz de yaşamayın
vs.

Oruç tutmayanlar yemesin içmesin değilde,dikkat edilmesi nezaketen hoş olabilir...Tutmayan aç kalsın değil elbette,ama seçeneği varsa da değerlendirmeyi tercih etmesi onun adına incelik olur...Karşısındakinin canı çeksin çekmesin önemli değil bu noktada...Şeker hastasının yanında tatlı yememeye özen göstermek,yada sigarayı bırakma aşamasında arkadaşının yanında sigara içmeyeye çalışmak gibi birşey..

kimse kusura bakmasın. orucu kendilerine tutuyorlar. o kadar ince değilim ben. . dışardada yerim. oruç tutmayan o zaman çıkmasın sokağamı diyeyim şimdi.
beni yemek yerken görecek.. görecek tabiiki.görmemesi mümkün değil.
.mesela dışarda cadde kenarında masalar var. orada isteyen yer. kimse karışamaz. ha ben orucum burada gözümün önünde yiyemezsin derse o zaman bende. film kopar. özgürlüğüme kimseyi karıştırmam. buda benim yeme özgürlüğüm.. nokta

kimse kusura bakmasın. orucu kendilerine tutuyorlar. o kadar ince değilim ben. . dışardada yerim. oruç tutmayan o zaman çıkmasın sokağamı diyeyim şimdi.
beni yemek yerken görecek.. görecek tabiiki.görmemesi mümkün değil.
.mesela dışarda cadde kenarında masalar var. orada isteyen yer. kimse karışamaz. ha ben orucum burada gözümün önünde yiyemezsin derse o zaman bende. film kopar. özgürlüğüme kimseyi karıştırmam. buda benim yeme özgürlüğüm.. nokta
Anam sen bizi tokkende döversin:-)

ya mune,bana karışılmasına deliriyorum ben. öyle özgür yetiştim aileden. kimse bana onu yeme ,bunu yapma diyemez
. derse döverim:)))))) :KK70:
:KK70::KK70:
Özgürlük ve hak savunmak iyidir, biz kadınlar hakkımızı savunmayı öğretilmediğimiz için pısıp kalmıyor muyuz zaten:KK14:

Konu başlığı :
"Akp'liler böyle bir ulkede mi yasamak istiyor?"

Gelen nokta: "Oruc"

:KK70::KK70::KK70::KK70:

Cidden konu buralara nasil geldi?
Allah'tan artik siyaset bolumune girmiyorum, :KK70::KK70:

:KK70::KK70:
Özgürlük ve hak savunmak iyidir, biz kadınlar hakkımızı savunmayı öğretilmediğimiz için pısıp kalmıyor muyuz zaten:KK14:
yemek yiyenede neden yiyorsun ben yiyemiyorum ibadetimden ötürü bana saygı göster diyemezssinki,herkesin orucu kendine,yapacak birşey yok,

cumhurbaskani evet öyle diyor
peki yalan mi ?
bu ülkenin basina ne geldiyse dis güclerin yüzünden geldi
ateistleri deistleri vs cok masum gösteriyorsunuz
ama herkes siz degil bunu unutmayin

Masuuum değiiiiliz hiç birimiiiiz :KK75:

Siz hangi ülkedesiniz? Müslüman azınlık olarak özgürlüğünüzün kısıtlandığını düşünüyorsanız tepkinizi koyabilirsiniz. Buradaki müslümanların bir derdi yok meraklanmayın. Zaten ülkenin %99 müslüman yani ne gibi bir problem olabilir ki? :KK68:

Değil mi öyle? %99? Bak oranı düşürmeye çalışan kitapsızı yakarım. Niyetinizi açıkça söyleyin. Zaten oruç yaklaştı tepem atık. :KK62:

Fi tarihinden kalma yaşımız yetmez bizim bilmeye :KK30:
her laflarından biri zulüm acı :) bu mantıkla düşünürsek başörtüsü olanlar hep zulüme uğradı akp geldi kurtardı o halde birincisi bu kadar zulüme uğrasaydınız akp gelemezdi zaten :) ikincisi akp gelmeden önce başörtüsü takanlar taşlanıyordu iş verilmiyor muydu ne yani akp'li bi emekli yok mu şimdi :D 14 yıl önce bi çalşmaya okumaya başladılar öncesinde kimse çalışıp okuyamıyor muydu akp seçime gelmeden önce 40 yaşında akp yolundan giden biri yok muydu :/

iyi ki yurt dışında yaşamıyorsunuz, yoksa ya siz millete girişirdiniz ya da millet size.. bir kere "bırısı mislimin ilke" yazacak olanlar hiç ama hiç yorulmasın, burası sadece "ülke". müslüman olanlarda içinde yaşayan insanların bir kısmı.. doğal olarak buranın Almanyadan ya da diğer ülkelerden bir farkı yok.. zira içinde hem müslümanlar, hem hristiyanlar, hem de diğer onlarca dinden insanlar yaşıyor..

aslında sorun bizde değil, bize "saygı" ve "özgürlük" anlayışını bir türlü doğru şekilde anlatamayanlarda.. bu yüzden biz, bize karşı yapılmasa bile yapılan her hareketi; hakaret, canımızın istediği her şeyi yapmayı da; özgürlük olarak anlıyoruz..

biz oruç tutarken başkası yiyebilir, içebilir.. "saygı gösterin, yemeyin" demek başkasının özgürlüğünü kısıtlamak değil mi? bu mantıkla ben kapalı bir şekilde 45 derece sıcakta pişerken başkasına "saygı duy kısa kollu giyme" diyebilir miyim? hep demiyor muyuz "benim tercihim, benim kararım, benim yaşam şeklim" diye.. o halde başkalarının tercihlerini kendimize saygı duydurmak adına ayaklar altına alamayız arkadaşlar..

not: aha Mune ikaz etmiş şimdi okudum :KK53: neyse mesajımın içinde konuya ait yorumlarda var diyerek toparlayayım :KK53:

Of tam bir sey yazıyordum mune geldi şimdi yazsam dine bağlamayın demedim mi diyecek yazmasam içimde kalacak:KK48:
En iyisi ana temasını yazayım. İnsan olmanın bir dine mensup olmakla alakası yok.Müslümanlar iyi insandır merhametlidir ateistler kötü insandır açın halinden, yardıma muhtactan anlamaz demek ancak kalbi kararmış ve saygısız insanlara yakışan bir düşüncedir. Nokta :KK48:

Ahaa evettt Mune burdaaa:KK59:
Bu arada bir ikaz yapayım, siyasi veya dini Avatar, imza vb yasak.
Atarım hepinizi mapusa militanlar sizi:KK14:
Artık topiklerde uyarı da yok, bittiniz yetti gari analık yaptığım, artık cımbız time:rolleyes:
bana fake ve reklam bildirimi için ödül vermezsen bide üstüne banlarsan küserim :)

Ahaa evettt Mune burdaaa:KK59:
Bu arada bir ikaz yapayım, siyasi veya dini Avatar, imza vb yasak.
Atarım hepinizi mapusa militanlar sizi:KK14:
Artık topiklerde uyarı da yok, bittiniz yetti gari analık yaptığım, artık cımbız time:rolleyes:
Bari yeni üyelere uyarı yapsanız. Bana da analık ediniz lütfen. Sonra yaparsınız cimbizi :oops:

Back