Kendi ismini begenmeyip isim ekletmek ve onu kullanmak?

Bende hollandada yasafim. Sen roepnaam (seslenme adi) elif dedittirebilirsin kendine ama hocalar listede ismini okurken nufusta ne yaziyosa o ile yoklama yaparlar mesela nufustaki gibi seslenirler, hoca mihriman siz elif derseniz arkadaslarinin kafasi karisir bir sure. Ama sonra alisirlar.

Aslında buyutulecek birsey degil. Elif diye tanitabilirsin. Soranlara gobek adim dersin.
Benim abimin adida x nufusta ama herkes onu xx diye bilir. Ablamin adida x ama kucuklugunden begri herkes ona xx derdi.
Onlar gobek adlari oluyor zaten.
Ornegin ablam icin xx koy demis babamda o isim aklina gelmemis unutmus nufus muduru x olsun barim demis nufusta x ama herkes xx diye seslenir. Abimede ayninsey olmus. Cok buyuk mesele yada coook abes birdey degil.

Zaten hollandada her yerde roepnaam (seslenme adi) ne diye soruyorlar.
Hic sıkıntı degil. Soranlara adim mihrimah ama herkes bana elif der dersin gobek adim dersin
Kimse ablama abime nerden uydurdun demedi. Cunku eskilerden % 90 ninin boyle gobek adi var nufusta geçmeyen. Ablamin ve abimin iki isimi car diye kiskanirdim kucukke anneme derdim anne benim de xx demi babaannemin adini demisler aslinda bana demi derdim. Annem uzmemek ecin evet derdi.
Eskiden nufusu 2 isim yazdiran yoktu 1rini yazdirip digerinide göbek adi olarak kullanirlardi. Simdilerde yok ve bir çok kiso bilmex (yeni nesil) nufusa 2 isim yazdiriyorlaer(ki en iyisi)
Tr de isim degiskligi yapana kadar kullan bence.
Soranlara benim adim mihrimah ama herkes bana gobek adimla seslenir elif. Daha kolay hem bana elif diyebilirsiniz dedinmi. Zaten hollandalilar ardina arkasina bakmaz. Ok. Der gecer. Islerine gelir. Bosuna kendini uzme kasma.
Uzin yazdim kusura bakma.

Sorun degill gobek adi hollandacasi nedir?

okul kayıtlarında ismin zaten belli değil mi?
Gereksiz bir takıntı yapmışsın.Hayat isimden daha önemli şeylerle dolu.Mihriban olsa,Elif olsa,zeynep olsa,ayşe olsa...sana farklı bir itibar mı katacak.İsminle değil,cisminle yer et.

Ama hollandada yasadigim icin kimliginde baska isim ve gunluk kullandigin isim farkli olabiliyor yani onu sorun etmezler ama benim icin isim onemli yani ben ismimi hic sevemedim. Bide gecmiste ismimle zorluk cektim, insanlar icin zordu ve dalga gecmislerdi bile ve bu olay yani ismim simdi biraz piskolojime sey oldu

Piskolojini bozaman gerek yok. Bir insna birdeyi sevmiyorsa sevmiyordur.
Cevrende elif dersin. Kayit ettirirsin kendini okula.
Mijn officele naam is mihrimah maar ik gebruik mijn roepnaam elif. Ik wil graag mijn roepnaam gebruiken. Dersin. Sorun kalkar.
Bukadar basit.

madem sevmiyorsun ismini, kimlikte değiştir o zaman, elif yap.. Mihribanı asla kullanmayacaksan sildirirsin kimlikten, sadece elif yazar. Kaydolurken elif diye kaydol, kendini elif diye tanıt, kimliğin de elif olsun.. Yeni bir sayfa aç

Ben severim mihriban ismini.Çocukluğunda çocuk arkadaşların dalga geçmiştir.Herksinde başına gelmiştir.Koskoca aklı başında kendini bilen insan kalkıp dalga geçmez kendi küçülür.Nice tuhaf zor anlamsız isimler var.Herkes herkesle dalga geçse,ülkenin yarısı ismini değiştirmeli.
Hollanda da yabancılar için mihriban da desen elif de desen farketmez.Onların isimleri bizim dilimize farklı olduğu gibi,bizim isimlerimizde onlara farklı.

Ben nüfus kağıdında iki isim yazılmasının okul/iş hayatında zorluk olduğunu düşünürken,sen nüfusta yazılmayan 2.bir isimden bahsediyorsun.Kendine durduk yere zorluk çıkarıyorsun.

Tamamiyle degisitmek istemiyorum sonucta babam koydu ismimi zaten bu isim olayi hosuna gitmemisti saygisizlik olmasin. Ama Elifi ikinci isim olarak ekletecem kimligimi. Ikisinide kullanirim ama yeni okulumda Elif kullanmak istiyorum. cesaretim yok ama

Gercekten cok kararsizim simdi. Yani karar veremiyorum ne yapacagimi bilmiyorum

Mihriban çok güzel isim mihrimah isminide cok seviyorum..
Şahsen ben ismimi çok beğeniyorum yani ailem bu kadar benimle özdeşleşmiş,muazzam isim bulamazdı diyorum hep

Mihriban çok güzel isim mihrimah isminide cok seviyorum..
Şahsen ben ismimi çok beğeniyorum yani ailem bu kadar benimle özdeşleşmiş,muazzam isim bulamazdı diyorum hep
Babamda ozaman gencti yani 19 yasindaydi mihriban sarkisini severdi koydu iste. Dusunmeden . Ve bende buna kiziyorum cunku simdi ben zorluk cekiyorum

Aslında güzel bir ismin var mihri desinler onlarda değiştirme bence

bence de olur elif ismini kullanabilirsin.. Ama ailene de bunu anlat.. onları ikna et.. Mihriban elif olsun adım siz isterseniz mihriban deyin ben elifi kullanmak istiyorum deyin.. sonra da nüfusunuza yazdırırsınız.. dayımın karısı adı Sema kimlik ismi nebahat ama hiç kullanmadı.. sonra arkadasımın annesi kimlikte adı feriha ama o perihan kullanıyor.. Eniştem kimlik adı metin ama o ercan kullanıyor.. sonra bir arkdasımın daha annesi kimlikte adı hürriyet ama nur ismini kullanıyor.. Yani onun için isteğin cok absürt gelmedi insanlar ismini begenmeyip farklı bir şey kullanabiliyor..

Ben tamamen degistirmek istemiyorum cunku babama saygisizlik olur o koydu ismimi. Peki etraftaki insanlar alay gecmedilermi arkadasinla? Ne bisey dedilermi
bizim burda kemdi ismini kullanmayan cok var kimlikte baska gercekte baska mesala müruvet kimlikteki adi ama kader diye tanitio kendini.hatta kv.demin kimlikteki adi cok guzel ama baska bi isim kullanio.yani sorun olmaz aileniz biliosa

Evet ama yeni okulumda elbette beni taniyan insanlar olucak bana sorsalar hani ismin Mihribandi falan onlara nedicem

Babamda ozaman gencti yani 19 yasindaydi mihriban sarkisini severdi koydu iste. Dusunmeden . Ve bende buna kiziyorum cunku simdi ben zorluk cekiyorum
Öyle düşünme ama benim annemde rabiatül adeviyye dizisinfen etkilenmiş ve hamilelikte yanında olan ona destek olan arkadaşının ismini koymuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…