Kendi ismini begenmeyip isim ekletmek ve onu kullanmak?

Insanlar sana nasil tepki verdi peki? Ve ne dediniz insanlsra? Artik ikinci ismimi kullaniyorum dedinizmi?
Yeni tanıştıgım insanlara yeni ismimi soyledim. Eski tanıdıklarıma da artık boyle dedim. Bitti gitti. Yakın arkadaslarım bikaç ayda alıştı. Cok memnunum bu kararı aldıgım için onemli olan sizin bu karardan emin olmanız insanların düşüncelerini takmamanız. İnsan dogarken ismini secemiyor yakışmayabilir cok normal

Sana neden degistirdiyini sormadilarmi?

Mihribantje jij weer:)
Kuzum sana gerek yok dedi burda kac kisi, ama sen takmis durumdasin.
Dusunce yapini degistiremeyiz.
O yuzden bence istedgin gibi yap.
Neden olmasin, roepnaam kullansinlar yeni okulundakiler.
Hem oylede korkma.
Insanlar her zaman elestirir, bunu yasa ve tecrube edin.
Seni overhalen yapmaya calismiycam. Cunku konuyu fazla buyutmeye gerek yok,yaptigin kotu bisey yada yanlia bisey degil.
Doe gewoon wat je wil en hoe je blij zal worden.

Benimde bir arkadaşım adını değiştirdi. Adının kendisine ağır geldiğini düşünüyordu. Hepimizde kabullendik. Sevmediğin bir isimle yaşamak zorunda değilsin. Eminim herkes bunu hoşgörüyle karşılayacaktır.

Bir süredir mesaj girilmemiş bu başlığa ama belki okursun diye yazıyorum. :)

Bence senin sorunun ismin değil, özgüvensiz olman...
Yanlış anlama, sadece yardım etmek için yazıyorum.

Isminle dalga geçtiklerini yazmışsın.
Evet, bazı isimlerle gerçekten dalga geçilir, mesela Ezel Hollanda'da eşek demektir.
Ezel ismindeki bir kızla çok büyük ihtimalle dalga geçilir.

Genelde ise isimle değil, kişiyle dalga geçmek için bir sebep aranır.
Maalesef dalga geçilen kişiler de genelde özgüvensiz duran kişilerdir.
Bir gün Mihriban yerine Mihriman deyip dalga geçerler. Ertesi gün kıyafetlerin dalga konusu olur.
Aynı kişinin ismi Elif olsa da dalga geçilirdi. Elif yerine Helif derler mesela (Hel = cehennem).

Bu mantıkla Türkiye'de Azra veya Can isminde kimse olmamalı. Azra, Azrail... Can, patlıcan. :)
Ama dediğim gibi dalga geçilen isim değildir esasen. Isim kişiyle dalga geçebilmek için alet edilir sadece.

Ismini değiştirmeden önce bence özgüven konusunda yardım almayı dene...
Sonrasında gerçekten ismini değiştirmek istersen yine değiştirirsin.
Acele etme.

Sadece isimleri değerlendirecek olursak Mihriban bence çok güzel bir isim. Anlamı da çok güzel.
Elif' ismini ise duymaktan sıkıldım, sevmiyorum bu ismi.
Mihriban yerine Mihri olarak da kullanabilirsin, kulağa hoş geliyor. Mihri Hollandalılar tarafından da kolay telaffuz edilir.

Yabancılara daha kolay söyleyebilecekleri yabancı bi isim uydurabilirsin. İsmin çok tatlı. Emin ol eliften daha güzel. İsmini değiştiren insanlar kompleksli bir imaj çiziyor bence. Özgüvenli ol biraz bu konuda. Yabancılarla ilgili özel durumunu da takma isimle hallet. Mihi gibi bişey mesela.

Mihribangun.blogspot.com.tr gir mihrinin dünyası diye blog açmış kız. Ve çok güzel şeyler yazıyor. Kimsenin de dalga geçtiğini sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…