- 22 Nisan 2016
- 259
- 72
- 48
- 29
- Konu Sahibi Mihribantje
-
Ama oyle desem beni ozguvensiz sanirlar. Ve babam aslinda biraz sorun yapiyor yani ismin guzel falan diyor ama ben sevmiyorum. Onu sence nasil ikna edebilirim. Ve Elif gercekten cok begendigim guzel bir isim ama babami hala ikna edemedim sence ne demeliyim onaKuzenim hiç sevmediği ismini sanıyorum 16 yaşında mahkeme kararıyla değiştirdi ve çok memnun, bir iki gereksiz yorum yapan oldu başta, şimdi kimse eski adını hatırlamıyor bile. Dünyanın en güzel ismi bile olsa sen sevmiyorsan değiştir, kime ne ki? Bir ömür boyu sen kullanacaksın, senin sevmen ve benimsemen önemli, dalga geçecek insanları da takma, seninle dalga geçeceklerine kişiliklerini düzeltsinler. İnsanlara da yalan söylemene gerek yok, direk durumu açıkla, adım Mihriban ama değiştirip Elif yapacağım de, gereksiz insanların gereksiz tepkileri sizi bu kadar etkilemesin, hayat sizin, isim sizin.
Ama oyle desem beni ozguvensiz sanirlar. Ve babam aslinda biraz sorun yapiyor yani ismin guzel falan diyor ama ben sevmiyorum. Onu sence nasil ikna edebilirim. Ve Elif gercekten cok begendigim guzel bir isim ama babami hala ikna edemedim sence ne demeliyim ona
Yani benim yapacagimdami sacma? Cunku Elif benim ikinci ismim degil nufusta falan yazmiyor ben kendim begendim ve yeterince param oldugunda o ismi ekletmek istiyorum yani iki isimli olucam. Ama yaz tatilinden sonra yeni bir okula baslicam ve orda kendimi Elif olarak tanitmak istiyorum. Kimse kimligime bakmaz herhalde. Ve zaten ozamana kadar para biriktirmis olurum ve bir kac ay sonra ekletecemben de sonradan kendi adıma başka bir ad eklettim. esas mesele ondan sonra başlıyor :) iki adımı da çok seviyorum. biri sahabelerden birinin adı, diğeri de modern bir ad.adımı beğenmediğim için değil sadece ablamlar doğarken o ismi istemişler ama bizimkiler koymamış. Şimdi yeni adımı kullanıyorum hep.sağolsun bizimkiler başta zorlansalar da yeni adımı kullandılar hep ve böylece çevredekileri alıştırmak daha kolay oldu. Tam üniversiteye yeni başlamıştım ve herkese öyle tanıttım kendimi. daha öncekilere de adım kimlikte vardı ama kullanmıyordum, üniversitede herkes öyle hitap edince ailem de alıştı dedim. en baştan kendin alışmalısın ama inadına ilk adınla hitap etmeye çalışanlar olacaktır, onlar seslendiğinde bakmamaya kendini alıştırman en güzel yol. Duymayınca "ayy ben o ismimi kullanmıyorum, alışkın Değilim duymamışım" diyordum:) insanlar bi tuhaf, ön adım dini bir isim olduğu için bazıları da sorguya çeker neden diğer adını kullanmıyorsun,daha güzel vs diye kendince sıkıştırır. Fazla açıklama yapmam gerektiğini onlara da ailem hep öyle seslendi,öyle alıştım diyorum. ama bence kimlikte olmadan böyle bi şey yapma. Kimlikte varken bile insanlar kendilerince üzerine geliyorlar, öyle olmadığı farkedilirse sıkıntı olabilir. bizim üni.de bi kızın adının 2 tane olduğunu sanıyordum meğer ki koz diğerini kendi koymuş ve herkese öyle tanıtıyordu, çoğu kişi dalga geçiyordu arkasından ve bana da çok saçma gelmişti.
Ben hic begenmiyorum kendime yaksitiramadim. Ve hollandada yasiyorum yabancilara zor geliyor ve gecmiste bazilari dalga gectiler bile ve simdide bazen oyle dalga geciyorlarYanlış anlamayın ama isminiz çok güzel hani beğenmiyor olabilirsiniz benimkide farklı olsaydı isterdim ama üstüne parada verseler değiştirmem.
Benimde tanıdığım 2 kız ark var onlarda isimlerini değiştirdiler ama kendi çaplarında kimlikte gerçek isim.
Ben takma adlarıyla seslenmedim hiç çok saçma geldi çünkü bide hani küçükken hepsi grubuna özenir ben oyum buyum derdik ya öyle geliyor bana ne biliyim Mihriban öyle işte adın güzel ailen koymuş ne güzel
Kusura bakmayın ama saçma bence. Okul ortamında illa ki liste vs olacaktır orada farklı olduğunu insanlar görecektir.bence kötü bir durum. Tabi kültür farkı da olabilir, orada normal karşılanır belki bilemiyorum. Ama adınız gerçekten sevmediğinize emin misiniz? Önce ona karar verin :) ayrıca Elif ismi de son yıllarda çok patladı, çok sık rastlanan bir adım olsun istemezdim :) karar sizin...Yani benim yapacagimdami sacma? Cunku Elif benim ikinci ismim degil nufusta falan yazmiyor ben kendim begendim ve yeterince param oldugunda o ismi ekletmek istiyorum yani iki isimli olucam. Ama yaz tatilinden sonra yeni bir okula baslicam ve orda kendimi Elif olarak tanitmak istiyorum. Kimse kimligime bakmaz herhalde. Ve zaten ozamana kadar para biriktirmis olurum ve bir kac ay sonra ekletecem
Bir ablam vardı İsmini beğenmiyordu Mahkeme vs çok uğraştı değiştirtti O da elif yaptı adını. O isimle bir sene bile yaşayamadı. Yani diyeceğim çok takma
Ne diye dalga gecicekler canimIste ben malesef insanlarin dusuncelerinden bana tepkilerinden korkuyorum dalga gecicekler belki benle
Hollandada boyle degil. Yani nufusta baska olabilir ve kendine nasil seslenmeni istiyorlarsa oyle dedirtiyorlar yani okula yazildiginda nasil sana hitap etmelerini istiyorsan o ismi kullanabilirsin
Evet gercekten ismimi begenmiyorum.. Ama zaten insanlar gorseler ismim Mihriban degil inkar etmicem. Ben Elifi kullaniyorum ikinci ismim dicem. Ikisini kullanacam. Ama yeni tanistigim insanlara kendimi Elif olarak tanitacam. Sen isminden memnun olmasaydin ne yapardin? Cunku ben gercekten sevmiyorum ismimiKusura bakmayın ama saçma bence. Okul ortamında illa ki liste vs olacaktır orada farklı olduğunu insanlar görecektir.bence kötü bir durum. Tabi kültür farkı da olabilir, orada normal karşılanır belki bilemiyorum. Ama adınız gerçekten sevmediğinize emin misiniz? Önce ona karar verin :) ayrıca Elif ismi de son yıllarda çok patladı, çok sık rastlanan bir adım olsun istemezdim :) karar sizin...
Evet ama zaten beni illaki o okulda taniyan insanlar olucak ve beni Mihriban olarak taniyorlar ben bunu inkar etmicem ve sorduklarinda ben ikinci ismimi kullaniyorum dicem. Zaten kimligime ikinci isim olarak ekletecem. Ve illaki bana Elif demeleri gerek yok ama bana Elif diye hitap etseler daha cok sevinirimAman istersen Mahmut de kime ne.
Bence istedigin sekilde diyebilirsin.
Gercek ismini duysalar sanki nolcak ayip bir sey mi yaptın. Ben bu ismimi kullaniyorum dersin geçersin.
Artik soy isim bile degistirmek cocuk oyuncagi. Mahkemeye gidip hallediverirsin biter.
Insan nasil muyluysa oyle yaşamalı.
Zaten degistirmicem ama Elifi ikinci isim olarak ekletecem ilerde. Ama yeni okulumda kendimi Elif olarak tanitmak istiyorum. Elif ikinci ismim demek istiyorum ama ozaman yalan soylemis olurum demibenim bi arkadaşim vardi
Aslı...
ben onun adini Aslı olarak bildim.. gerçek ismi duyunca şoke oldum bişey demedim.
gerçek adi da güzeldi neyi beğenmediği bilmiyorum Nihandi.. adi.Aslı ismi çok sevdiği için koymuştu..
bişeycik olmadi:)
kimlik bahane Adı şahane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?