- 22 Nisan 2016
- 259
- 72
- 48
- 29
- Konu Sahibi Mihribantje
-
Ben elif yapmak istiyorum ama cesaretim yok ozguvensizim ben biraz. Eger yeni okulumda sinifimda tanidigim insanlar olsa onlara nedicem dalga gecmezlermiValla bana sorarsan ismin çok çok güzel. benim kardeşim kanada da adı ali hocaları garip bi şekilde arliii diyomuşona, oda gülüp geçiyor eğleniyo hatta
O zaman o kadar sizi cok uzuyorsa iki secenek var: 1) Insanlara bir anket verirsiniz, "Bana Elif diyebilir misiniz ? Evet /hayir, sizce komik bir isim mi? Evet/hayir" diye.Ben elif yapmak istiyorum ama cesaretim yok ozguvensizim ben biraz. Eger yeni okulumda sinifimda tanidigim insanlar olsa onlara nedicem dalga gecmezlermi
Valla adın çok güzel bence. Ama yine de kendin bilirsin. Elif te güzel isim kızımın göbek adı.Ben elif yapmak istiyorum ama cesaretim yok ozguvensizim ben biraz. Eger yeni okulumda sinifimda tanidigim insanlar olsa onlara nedicem dalga gecmezlermi
Nasil cikarimlar? Ben tum adimi degistirmicem zaten sadece elifi ekleticem kimligime ilerde. Ikisinide kullanacam ama yeni okulumda bana elif demelerini istiyorum. ve evet malesef insanlarin dusuncelerine cok onem veren biriyim ve kafama takiyorumO zaman o kadar sizi cok uzuyorsa iki secenek var: 1) Insanlara bir anket verirsiniz, "Bana Elif diyebilir misiniz ? Evet /hayir, sizce komik bir isim mi? Evet/hayir" diye.
2)Direkt isminizi degistirir ve sonucu oldugu gibi kabul edersiniz.
Ama problem sizin isim degistirmeniz degil, sizin kendi isminizi ozguven meselesi yapmaniz. Yani baskalarimin nasil algiladigina onem vermeniz. Nedeni tamamen toplumun sizi birey olarak algisiyla ilgili. Size bir sey soyleyeyim. Elbette toplum algisi/tepkisi sizi boyle seyler dusunmeye yonlendirdi. O kadar ki kimliginizden bir seyi degistirerek tepki veriyorsunuz. Bence bunun sebebini iyice arastirin ve ustune gidin. Cok ilginc cikarimlarda bulunacaksiniz.
Tamam, demek ki teshis dogru. Kafaniza takilan seyleri bir yere yazin. Yaziya dokulen dusunceler problemi tanimlamaniza yardimci olacaktir. Mesela birisi sizin isminizle alay etmisse... Irkci sozler/sinif ayirimci/ asagilayici sozler... Sizi olmadiginiz biri gibi tanimlayip kisisel saldirida bulunmussa... Yazin. Kismeye gostermeniz gerekmiyor. Eger problemin kokune kendiniz inerseniz baska cozumler de uretebilirsiniz.Nasil cikarimlar? Ben tum adimi degistirmicem zaten sadece elifi ekleticem kimligime ilerde. Ikisinide kullanacam ama yeni okulumda bana elif demelerini istiyorum. ve evet malesef insanlarin dusuncelerine cok onem veren biriyim ve kafama takiyorum
Evet dalga gecmisler gecmiste. Mesela bu sene yine sinifimda bazi erkekler iste dalga geciyorlardi. Ve ogretmenim yanlislikla "Mihriban" yerine "Mihriman" demisti "man" hollandaca erkek demek. Ve cok zoruma gitmisti. Ve ana okulundaykende ismimden utaniyordum yani kucuklugumden beri bu vardi. Simdide arada kaldim napacagimi bilmiyorum yardim istiyorum yanlizTamam, demek ki teshis dogru. Kafaniza takilan seyleri bir yere yazin. Yaziya dokulen dusunceler problemi tanimlamaniza yardimci olacaktir. Mesela birisi sizin isminizle alay etmisse... Irkci sozler/sinif ayirimci/ asagilayici sozler... Sizi olmadiginiz biri gibi tanimlayip kisisel saldirida bulunmussa... Yazin. Kismeye gostermeniz gerekmiyor. Eger problemin kokune kendiniz inerseniz baska cozumler de uretebilirsiniz.
Yabancilar Turk isimlerini soylemekte dogal olarak zorlanabilirler. Yanlislikla sizin hosunuza gitmeyen bir telaffuz olmus olabilir. Ancak boyle tuhaf durumlari lehinize cevirmek sizin elinizdedir. Bu durumlara mizahla yaklasin her zaman, kazanirsiniz. Belki isminizin orijinaline sadik nickname gelistirmeniz yeterli olabilir. Alayin sizinle degil telaffuz edemeyenle olmasi gerekir. Siz ipleri elinize alin, utanmayin ve yanlis yapanla gulerek dalga gecin. Size gulenlerle once beraber gulun, sonra siz mizah kullanarak taaruza gecin. isminiz son derece kibar ve asil, bunu unutmayin. Cozum sizde bundan emin olun.Evet dalga gecmisler gecmiste. Mesela bu sene yine sinifimda bazi erkekler iste dalga geciyorlardi. Ve ogretmenim yanlislikla "Mihriban" yerine "Mihriman" demisti "man" hollandaca erkek demek. Ve cok zoruma gitmisti. Ve ana okulundaykende ismimden utaniyordum yani kucuklugumden beri bu vardi. Simdide arada kaldim napacagimi bilmiyorum yardim istiyorum yanliz
bence çok garipSizce cok garip olurmu bunu yapsam? Artik son kez sorucam.. Benim ismim Mihriban ve bu yasima kadar hic sevmedim. Hollandada yasiyorum bu yuzdende yabancilara zor gelen bir isim ve kendimde begenmiyorum. Yaz tatilinden sonra yeni okula gidecem ve kendimi orda Elif olarak tanitmak istiyorum ve beni taniyan insanlara Elif benim ikinci ismim demek istiyorum. Elif benim gercek ikinci ismim degil ama 1 sene sonra bunu nufusumada kayit etmek istiyorum. Sizce cokmu garip olur bu yaptiklarim? Insanlarin tepkisinden korkuyorum benimle dalga gecerler belki falan. Nolur yardimci olun
ismin çok güzel. bence sen kompleks yapmışsın.Evet dalga gecmisler gecmiste. Mesela bu sene yine sinifimda bazi erkekler iste dalga geciyorlardi. Ve ogretmenim yanlislikla "Mihriban" yerine "Mihriman" demisti "man" hollandaca erkek demek. Ve cok zoruma gitmisti. Ve ana okulundaykende ismimden utaniyordum yani kucuklugumden beri bu vardi. Simdide arada kaldim napacagimi bilmiyorum yardim istiyorum yanliz
Ama ben kimligime ekletecem ikinci isim Elif yapacam o ekletmedi veya degistirmedi ve ben hollandada yasiyorum yabancilar icin zor. Gercekten garipmi?bence çok garip
bizim iş yerine de bi kız girmişti yeni.
ismini beren demişti
2-3 gün sonra müdürümüz o kişinin ismini söylüyor. biz tanımıyoruz diyoruz.
nasıl olur 3 gün oldu işe başladı , siyah saçlı vs dedi. beren mi dedik. hayır sadiye dedi.
kıza gittik senin adın beren mi sadiye mi diye sorduk. yanlışlık olmasın diye. sadiye ama ben kendimi beren olarak beğeniyorum dedi. şok olduk. çok gereksiz. çokkkk
ekleteceksen sorun yok. ama ekletmezsen yanlışlıklar ve seni garip bulanlar olabilir.Ama ben kimligime ekletecem ikinci isim Elif yapacam o ekletmedi veya degistirmedi ve ben hollandada yasiyorum yabancilar icin zor. Gercekten garipmi?
Hayir ben ekletecem. Ama hemen degil yani kac ay sonraekleteceksen sorun yok. ama ekletmezsen yanlışlıklar ve seni garip bulanlar olabilir.
kaç yaşındasın arkadaşım.Hayir ben ekletecem. Ama hemen degil yani kac ay sonra
19kaç yaşındasın arkadaşım.
Evet kimseden saklamayacagim cunku beni simdi Mihriban olarak taniyorlar yalan soyleyememBir arkadaşım adını sevmediği için ikinci ismi kimliğine mahkeme yoluyla ekletti ailesidr biliyor eğer kimseden saklamayacağım diyorsan bence yapabilirsin
O zaman sıkıntı arkadaşımın adını ben öyle sanıyordum değiştirmiş hiçte garipsemedim kendi tercihi sonuçta sende memnun değilsen bir isim daha eklet yeni tanıştığın kişilere kendini dlif diye tanıtırsın açıklama yapmanada gerek yok senin hayatın senin tercihlerinEvet kimseden saklamayacagim cunku beni simdi Mihriban olarak taniyorlar yalan soyleyemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?