Kendi ismini begenmeyip isim ekletmek ve onu kullanmak?

Valla bana sorarsan ismin çok çok güzel. benim kardeşim kanada da adı ali hocaları garip bi şekilde arliii diyomuş ona, oda gülüp geçiyor eğleniyo hatta
Ben elif yapmak istiyorum ama cesaretim yok ozguvensizim ben biraz. Eger yeni okulumda sinifimda tanidigim insanlar olsa onlara nedicem dalga gecmezlermi

Ben elif yapmak istiyorum ama cesaretim yok ozguvensizim ben biraz. Eger yeni okulumda sinifimda tanidigim insanlar olsa onlara nedicem dalga gecmezlermi
O zaman o kadar sizi cok uzuyorsa iki secenek var: 1) Insanlara bir anket verirsiniz, "Bana Elif diyebilir misiniz ? Evet /hayir, sizce komik bir isim mi? Evet/hayir" diye.
2)Direkt isminizi degistirir ve sonucu oldugu gibi kabul edersiniz.
Ama problem sizin isim degistirmeniz degil, sizin kendi isminizi ozguven meselesi yapmaniz. Yani baskalarimin nasil algiladigina onem vermeniz. Nedeni tamamen toplumun sizi birey olarak algisiyla ilgili. Size bir sey soyleyeyim. Elbette toplum algisi/tepkisi sizi boyle seyler dusunmeye yonlendirdi. O kadar ki kimliginizden bir seyi degistirerek tepki veriyorsunuz. Bence bunun sebebini iyice arastirin ve ustune gidin. Cok ilginc cikarimlarda bulunacaksiniz.

Valla adın çok güzel bence. Ama yine de kendin bilirsin. Elif te güzel isim kızımın göbek adı.

Avrupa Turklerinin kimlik algisi uzerine calisan arkadaslar, neredesiniz???80 milyon kusurluk milletim ne kadar tembelsiniz - hic mi uzman yok aramizda- sizden utaniyorum.

Son düzenleme:
Nasil cikarimlar? Ben tum adimi degistirmicem zaten sadece elifi ekleticem kimligime ilerde. Ikisinide kullanacam ama yeni okulumda bana elif demelerini istiyorum. ve evet malesef insanlarin dusuncelerine cok onem veren biriyim ve kafama takiyorum

Nasil cikarimlar? Ben tum adimi degistirmicem zaten sadece elifi ekleticem kimligime ilerde. Ikisinide kullanacam ama yeni okulumda bana elif demelerini istiyorum. ve evet malesef insanlarin dusuncelerine cok onem veren biriyim ve kafama takiyorum
Tamam, demek ki teshis dogru. Kafaniza takilan seyleri bir yere yazin. Yaziya dokulen dusunceler problemi tanimlamaniza yardimci olacaktir. Mesela birisi sizin isminizle alay etmisse... Irkci sozler/sinif ayirimci/ asagilayici sozler... Sizi olmadiginiz biri gibi tanimlayip kisisel saldirida bulunmussa... Yazin. Kismeye gostermeniz gerekmiyor. Eger problemin kokune kendiniz inerseniz baska cozumler de uretebilirsiniz.

Evet dalga gecmisler gecmiste. Mesela bu sene yine sinifimda bazi erkekler iste dalga geciyorlardi. Ve ogretmenim yanlislikla "Mihriban" yerine "Mihriman" demisti "man" hollandaca erkek demek. Ve cok zoruma gitmisti. Ve ana okulundaykende ismimden utaniyordum yani kucuklugumden beri bu vardi. Simdide arada kaldim napacagimi bilmiyorum yardim istiyorum yanliz

Yabancilar Turk isimlerini soylemekte dogal olarak zorlanabilirler. Yanlislikla sizin hosunuza gitmeyen bir telaffuz olmus olabilir. Ancak boyle tuhaf durumlari lehinize cevirmek sizin elinizdedir. Bu durumlara mizahla yaklasin her zaman, kazanirsiniz. Belki isminizin orijinaline sadik nickname gelistirmeniz yeterli olabilir. Alayin sizinle degil telaffuz edemeyenle olmasi gerekir. Siz ipleri elinize alin, utanmayin ve yanlis yapanla gulerek dalga gecin. Size gulenlerle once beraber gulun, sonra siz mizah kullanarak taaruza gecin. isminiz son derece kibar ve asil, bunu unutmayin. Cozum sizde bundan emin olun.

bence çok garip
bizim iş yerine de bi kız girmişti yeni.
ismini beren demişti
2-3 gün sonra müdürümüz o kişinin ismini söylüyor. biz tanımıyoruz diyoruz.
nasıl olur 3 gün oldu işe başladı , siyah saçlı vs dedi. beren mi dedik. hayır sadiye dedi.
kıza gittik senin adın beren mi sadiye mi diye sorduk. yanlışlık olmasın diye. sadiye ama ben kendimi beren olarak beğeniyorum dedi. şok olduk. çok gereksiz. çokkkk

ismin çok güzel. bence sen kompleks yapmışsın.

Ama ben kimligime ekletecem ikinci isim Elif yapacam o ekletmedi veya degistirmedi ve ben hollandada yasiyorum yabancilar icin zor. Gercekten garipmi?

Ama ben kimligime ekletecem ikinci isim Elif yapacam o ekletmedi veya degistirmedi ve ben hollandada yasiyorum yabancilar icin zor. Gercekten garipmi?
ekleteceksen sorun yok. ama ekletmezsen yanlışlıklar ve seni garip bulanlar olabilir.

tamamen değiştir ,ekletme.

madem mahkemeye gidiceksin.niye sevmediğin isim dursun ki ,

sadece elif yap.

kendini iyi hissetmiyorsan yap tabi ne olacak ki.

bu kadar düşünme gayet doğal..

Bir arkadaşım adını sevmediği için ikinci ismi kimliğine mahkeme yoluyla ekletti ailesidr biliyor eğer kimseden saklamayacağım diyorsan bence yapabilirsin

Evet kimseden saklamayacagim cunku beni simdi Mihriban olarak taniyorlar yalan soyleyemem
O zaman sıkıntı arkadaşımın adını ben öyle sanıyordum değiştirmiş hiçte garipsemedim kendi tercihi sonuçta sende memnun değilsen bir isim daha eklet yeni tanıştığın kişilere kendini dlif diye tanıtırsın açıklama yapmanada gerek yok senin hayatın senin tercihlerin

Ismin cok guzel ya guzel olmasa turku yazilirmiydi:) cok ciddiyim cok guzel..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…