Kendi içimdeki eşimle olan savaşım?

Kafa yoramam, her sey cok karmasik, dusunmeye eriniyorum erkek sendromu. Ama sende cok abartiyorsun. Adam bu yani yasasin gitsin. Sen keyfine bak ne kasiyorsun ki arkadasim. Seni engelleyen bir durum yoksa ufak seyler her evlilikte olur. Birlikte birseyler yaparken mutlu olmaya bakin. Sen mutlu o mutlu takilmsya bakin. Mukemmelliyetcilikte pek iyi degil. Evliligimin baslarinda benimde esimi zorla kendi muziklerime, sevdigim tarzdaki filmlere alistirmaya calistigim falan oluyordu. Gerci benimki zorla denetince begenip devsmini getiriyor. Ama hep bi ilk basta karsi koyma vardi bizde de. Zamanla oturur bir seyler. Anladim ki kendi keyfime baksam daha mutlu olurmusum. Ne diye adamlari kisisel seylerle ilgili degistirmeye calisiriz bu kadar ilginc.

Bence babanızla kıyaslama yapıyorsunuz hep çünkü babanız mükemmel biri. Mesela benim eşimde bazı konularda çok yetersiz ; dışarı çıkıp bi kahve bile içmeyiz daha bu akşam dedim şurda bi kahve içelim bize kahve dokunuyor dedi :) hep bi bahanesi var. yılda en fazla 1 2 kere dışarda bişeyler yeriz, hediye almaz bana (ama hep sevdiğim meyveleri vs getirir) matamatiği kötüdür. Dışarda alışverişte kendisine yetecek kadar iyi. (özellikle matamatik de kendini geliştirmiyor olması hiç taktığım bi mesele değil herkes matamatik sevmeyebilir) yavaş biridir çabuk parlar çabuk söner. Gezmelere giderken beni çok üzer (yavaş hazırlandığımı söyler hep ve yüzünü asar) gibi gibi daha sayabileceğim olumsuzluklar da var amma velakiin çok güzel yönleri de var mesela dertlerimi sıkılmadan dinler çözüm arar. Beni geçiştirmez. Sevdiğini hergün söyler, dokunur ilgilenir, evde bazen işlerime yardım eder, misfir getirecekse asla sormadan getirmez (benim babamda sürekli sormadan misafir getirirdi mesela bu yüzden eşimden çok memnunum) işlerime karışmaz beni rencide etmez, sesini kavgada bile pek yükseltmez saygılıdır özür dilemeyi bilir.. Benim babamda bize karşı ilgisizdi annem hep çalıştı yıllarca kendisi çalışmadı oyuzden eşimde olan olumsuzlukları konuşuyorum onunla inş düzeltir ama düzeltmese daha kimse mükemmel olamaz tam anlamıyla canımm bardağın dolu tarafına bakmaya çalış. Ben senin saydığn olumsuzlukları birwz abarttığını düşündüm. Kimse mükemmel değildir olamaz. (Bu arada hanımlar da bayram namazı kılabilir:)

Bence babanızla kıyaslama yapıyorsunuz hep çünkü babanız mükemmel biri. Mesela benim eşimde bazı konularda çok yetersiz ; dışarı çıkıp bi kahve bile içmeyiz daha bu akşam dedim şurda bi kahve içelim bize kahve dokunuyor dedi :) hep bi bahanesi var. yılda en fazla 1 2 kere dışarda bişeyler yeriz, hediye almaz bana (ama hep sevdiğim meyveleri vs getirir) matamatiği kötüdür. Dışarda alışverişte kendisine yetecek kadar iyi. (özellikle matamatik de kendini geliştirmiyor olması hiç taktığım bi mesele değil herkes matamatik sevmeyebilir) yavaş biridir çabuk parlar çabuk söner. Gezmelere giderken beni çok üzer (yavaş hazırlandığımı söyler hep ve yüzünü asar) gibi gibi daha sayabileceğim olumsuzluklar da var amma velakiin çok güzel yönleri de var mesela dertlerimi sıkılmadan dinler çözüm arar. Beni geçiştirmez. Sevdiğini hergün söyler, dokunur ilgilenir, evde bazen işlerime yardım eder, misfir getirecekse asla sormadan getirmez (benim babamda sürekli sormadan misafir getirirdi mesela bu yüzden eşimden çok memnunum) işlerime karışmaz beni rencide etmez, sesini kavgada bile pek yükseltmez saygılıdır özür dilemeyi bilir.. Benim babamda bize karşı ilgisizdi annem hep çalıştı yıllarca kendisi çalışmadı oyuzden eşimde olan olumsuzlukları konuşuyorum onunla inş düzeltir ama düzeltmese daha kimse mükemmel olamaz tam anlamıyla canımm bardağın dolu tarafına bakmaya çalış. Ben senin saydığn olumsuzlukları birwz abarttığını düşündüm. Kimse mükemmel değildir olamaz. (Bu arada hanımlar da bayram namazı kılabilir:)

Cezan bitti galiba geri gelmişsin yine milletin konularına hakaret etmeye :))

Çok çirkin bir insansın. Benim aldatılmakla ilgili şüphe duyduğum konumdaki her mesajıma komik imojisi koyacak kadar çirkinsin. Ruhun çirkin.
Yapacak bir şey yok, kimisi de kötü olur.
Hasta olduğunu da düşünüyorum.

Yazık kimin çocuğuysan! Bu çirkin ruhla yaşamak senin için zor olmalı. Ben seni engeller kurtulurum da sen kendinle bir ömür zor geçirirsin. Acınası bir haldesin.

H hayalimsenn

Aslında çok benziyormuş evet herşeyimiz.

Hala hakaret ediyorsun sayın yönetim bu şahsa birşey yapacaksınızdır herhalde cezası bitti yine sardı bana . Sen benim her mesajıma beğenmedim emojisi koyarken iyidi de ben senin konuna mesajlarına komik emojisi koyunca mı kötü ben oldum. Doğmamış çocuğum için inşallah çocuğun olmaz derken iyidi. Tanımadığım annem için yazık derken iyidi . Kocam için oğlunla ilgilen derken iyidi. Size üslupsuz bir kadınsınız çok sürmez terkedilirsin demiştim. Bak aldatılmışsın, haklı çıktım bunun için üzgünüm. Ama üslubunu düzeltmen lazım . Yoksa daha çok aldatılırsın sen. İnsanların doğmamış çocukları için doğurumazsın, inşallah çoğalamazsın yazıp hakaret edeceksin. Sonra kötü insan ben olucam. Herkesin konusuna da hakaret ediyorsun insanlara ve herkes sizi üslubunuz için uyarmış. Bu kadar insanla aynı düşünmem tesadüf olamaz. Herkes bunu söylemişse evet üslubunuzda problem vardır . Birde gelmişsiniz haklıymışsınız gibi insanları manipüle etmeye çalışıyorsunuz .

Y.dışına gitme, görevinde yükselme,dil öğrenme dayatması bunlar haksız olduğunuz konular. Bunlar dışında evinizde lise 2 ye giden bir ergenle yaşıyorsunuz.Bilgisayar başında saatlerce oynaması,sabaha karşı yatıp öğlen 1 de kalkması,evin içinde bile sigara içmesi.Baskın bir karaktersiniz. Bunları düzeltememişsiniz, neler bekliyorsunuz eşinizden.Çocuk istiyorsanız iki defa düşünün zira evde zaten birine bakıyorsunuz. İki çocuk zor.

Eşinizden değil de çocuğunuzdan bahseder gibisiniz. Adam sonradan bu hale gelmemiştir hep böyledir,beğenmediğiniz adamla neden evlendiniz diyeceğim ama belli ki o zamanlar farkında değildiniz. Şimdi adam gözünüze batmaya başlamış. Artık sevmiyor olabilir misiniz?

Çoğu anlattığınız şey ben yapıyorum o yapmıyor kıvamında. E siz de araba kullanamıyormuşsunuz. Eşiniz sizin arkanızdan “bu devirde araba kullanamayan kadın mı kaldı,benim anam bacım okuldan arkadaşlarım hep kullanıyor ama karım hala otobüsle işe gidiyor” dese ne hissederdiniz?

darkmore yok öyle demedim araba konusunda yetersizim kaza yapmaktan korkuyorum kullanamıyorum dedim . Bilmiyorum demedim .Elbetteki biliyorum. 300 km gitmişligim var 3,4 kez ama yeterli bulmuyorum ben kendimi açıkçası.

İşte ben bunu söylüyordum. Her insan bazı konularda yetersiz olabilir. Eşiniz bunu ağzına sakız etse ne düşünürsünüz? Her şey sizin istediğiniz gibi olamaz ki?

Çok özür dileyerek söylüyorum ki hayatımda gördüğüm en sıkıcı insansınız saydığınız şeyler bana saçma geldi yani eşimizi sürpriz bu yumurtadan alıp aaa bu böyle çıktı demiyoruz eski nesillere göre daha iyi tanıma şansımız oluyor siz de böyle tırnak içinde daha erkeksi meziyetleri olan babanızla kıyasladığınızda daha işe yarar birini tercih edebilirdiniz mesela en basit kısım eşim bana dönüştürücü kullan dese cimri misin sen der dalga geçerim yani niye orijinal şarjı alabiliyorken dönüştürücüyle uğraşayım bu basit bir örnek ya da neden evin içinde sigara içemiyorum bu ev benim de evim sonuçta ya hepsini tek tek düşününce sizin derdiniz doğrudan bu adamın varlığıyla adamı sevmediğiniz için nefes alması bile size batıyor

Evin içinde sigara içmeyi mi savundun sen şimdi . Peki :))

Son düzenleme:
Siz böyle sizden olmayan her fikre konuşmak için konuşmuşsun diyerek bir yere varamazsınız nasıl siz içmemeyi savunuyorsanız bir başkası da içme tarafı olabilir evdeki herhangi bir eşya benden değerli değil içici olduğum için kokusu umrumda da değil evimin içinde de sigara içiyorum siz sigaraya odaklanmak yerine sabit fikirli olduğunuzu kabullenin benim de kendimce savunduğum fikirler var ama aksini yapana bu tavırla gitmem

Tamam abla sakin ol birşey demedik. :) Evin içinde sigara iç sen, almadık sigaranı elinden:))

Tamam abla sakin ol birşey demedik. :) Evin içinde sigara iç sen, almadık sigaranı elinden:))
Aynen ablası sen böyle devam az o gülücüğü şöyle falan yap :):); az daha ergenleş kendince laf sokuyo san kendini böyle az oldu eşinize allahtan sabır diliyorum alıntı atmazsanız sevinirim

Size neyi savunduğumu açıkça söyledim.
Her insanın yetersiz olabileceği konular olabilir ve bunlar kişiye göre değişir. Size göre evde sigara içilmesi yetersizlik olabilirken eşinize göre de başka bir şey yetersizlik göstergesidir.

Size yazmadım bunu yanlışlıkla adınız çıkmıştır kusura bakmayın. Sizin mesajınız gayet makul ve mantıklıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…