estağfurullah kaale almamak olur mu :) kaale almak için konu açtım zaten bakalım hangi farklı sesler çıkacak bu düşüncem hakkında diye.
şöyle ifade edeyim.
son 6-7 ay içinde tam 3 kez taşınmış olduk. önce mevcut düzenimizden ilk ayrı evimize. sonra orada bazı sorunlar yaşayıp, apartmandan memnun kalmayıp şu an oturduğumuz yere taşınmış olduk. toplam 3 taşınma. çok yorucu ve masraflı. bu zaten negatif bişey olarak cepte.
ben o rezidanslara baktığım zaman kafedir spor salonudur bunlardan ziyade güvenlik kısmını düşünüyorum. zira bizim bundan 2 ay önce oturduğumuz apartmanda daire 1+1'di, üstelik konumu fena değildi toplu taşımaya 2 dk falan, hastaneye vs yakın, etrafta yığınla fırın, market vs dükkan dolu. ama apartman kötüydü, giren çıkan belirsizdi ve güvensiz bir ortam vardı. taşındığımız ilk gece kapı önündeki ayakkabılarım çalındızaten aileler değil öğrenciler ve tek başına yaşayan bekarlar oturuyordu. bizim için yanlış tercihti ama kirası uygundu. mesela şimdi baktığım zaman bir daha asla öyle bir yerde oturmak istemem. alt kat komşum madde bağımlısıydı çünkü. gecenin bir yarısı kafayı çekip sağı solu yumruklayıp resmen deprem etkisi yaratıyordu. sabaha kadar sürekli birileri birilerine gidiyor, birilerinin zili çalıyor, kapalı olması gereken apartman kapısı hep açık. şimdi insan böyle bir ortamda korkmaz mı? ben korktum. birkaç kez zilimize basıldı mesela, açmadık kargo vs kimseyi beklemediğimiz için. bir keresinde gecenin 2sinde birisi kapımıza geldi, bir kez zile bastı açmadık, kimdir nedir niçin geldi, niye açalım... o yüzden rezidans örneğini aslında güvenlik sebebiyle verdim. yoksa 1+0 afedersiniz k.ç kadar yer yani arkadaşlarımın kaldıkları :)
sanırım ben hep vasat semtlerde, mahallelerde oturmaktan bıktım. ya da vasat apartmanlarda. şu anki apartman iyi gibi şimdilik ama bimiyorum...
Neler kaçırdığını bir bilsen...başkasının evinde kalmam, başkası evime gelmez, tek başıma tatile çıkmam...
Kendi düzenini kurmak, tüm sorumluluğu kendin almak gibisi var mı ya. Bence aileden ayrı yaşamanın çok çok farklı artıları var karaktere. Aile ile yaşamak büyümeye, olgunlaşmaya, birey olmaya, kendini geliştirmeye çok büyük bir engel.Farklı bir eve çıkıp ‘kendiniz’ olacaksınız. Annenizin yanına gelince yine aynı cici kız mı olacaksınız ? Eğer öyleyse bu değişmek değil kaçmaktır. Değişmek, birşeyleri değiştirmek mi istiyorsunuz? Annenizin yanında değişin, gelişin. Ona bunu kabul ettirin. Ayrı bir eve çıkınca ne olacak ki? Sizi siz yapan ne olacak ? Yemekleri, temizliği yalnız sizin yapmanız, faturaları ödemeniz mi? En geç gece yarısı yine eve gelecek, yalnız uyuyacaksınız. Kendiniz olmanıza anneniz engel değil. Anne direnir kızar bağırır çağırır evlat deyip susar kabullenir. Yanlış çözüm yılları aradığınızı düşünüyorum.
bilemedim ama şu saatten sonra özellikle yeni tanıştığım birinin evinde kalmak ya da onun bana gelmesi pek güvenli sayılmaz, her gün haberleri okuyoruz. o maddeleri bişeyler kaçırıyorum manasında söylemedim, misal olarak demek istedim :)Neler kaçırdığını bir bilsen...
Bazayı ben internetten aldım yalnızca ayaklarını ve yatak başını monte etmek gerekiyor baza kurulu şekilde geliyor ben de sipariş ettikten sonra bayağı korkmuştum demonte gelse nasıl yapcam diyeo tamir işi beni baydı zaten. pandemi zamanı, yasaklar da var diye evin mobilya ihtiyaçlarını internetten aldık tabii demonte şekilde geliyor siz kurmak zorundasınız kendiniz. kitaplık aldık, masa falan aldık. kurana kadar canımız çıktı üstelik elimizde şarjlı tornavida falan da olmasına rağmen. kardeşimin masası hala yarım mesela, benim kitaplık istediğim gibi olmadı. sırf kurulumla uğraşmamak için tv ünitesini mağazadan aldık adamlar gelip kursunlar diye, herhalde internettekinden 2-3 kat daha pahalıya patladı.
kendime baza almam lazım alamıyorum. yasaklardan sonra gezip dolaşıp bakacağım ve ben kurmayacağım, aldığım yerden teslim eden ekip kuracak. attım yatağı yere, yerde yatıyorum :)
öyle mi, nereden aldınız peki yani hangi siteden ve nasıl monte ettiniz? zor muydu? :)Bazayı ben internetten aldım yalnızca ayaklarını ve yatak başını monte etmek gerekiyor baza kurulu şekilde geliyor ben de sipariş ettikten sonra bayağı korkmuştum demonte gelse nasıl yapcam diye
Vivenseden sipariş verdim gelmesi bayağı uzun sürdü 15-20 gün gibi. Bazanın kapağı fırlayabildiği için çok dikkatli açmak gerekiyor ayaklarını takmak çok basitti. Bazayı yerleştirirken iki kişi olunsa daha rahat olur ama zor değildi. Başlık için de iki üç tane vida vardı yanlış hatırlamıyorsam. Yerini ayarlayıp onları takıyorsunuz. Ben diğer mobilyalarımı da demonte alıp şarjlı tornavida ile kendim monte ettim. Severim uğraşmayı ama baza gerçekten kolay olanlardandı.öyle mi, nereden aldınız peki yani hangi siteden ve nasıl monte ettiniz? zor muydu? :)
evet, ben mesela 2 otobüsle atıyorum işe gidebilirim, dokunmaz bana ama annem çekemez artık. enerjimiz farklı doğal olarak. kaldı ki şu an ben evden çalışıyorum.Anne ve evlât olmanın zaten dinamikleri farklı, evlât büyüdükçe, ilişkinin yapısında buna uygun değişiklikler yapamıyor ebeveynler pek.
Bir de bunun yanı sıra, zaten her halükârda, bir evin bir sahibi oluyor genellikle. Malum; "Benim evim, benim kurallarım."
Bu iki çemberin dışına çıkmanın, evi ayırmaktan başka yolu yok.
Ayrıca, belli bir yaştan sonra sizin de artık kendi tercihleriniz oluşmaya başlıyor; örneğin, anneniz öncelikle işe yakın olmayı tercih ediyor, semtin dokusunu o kadar önemsemiyor. Oysa sizin birinci tercihiniz semtin dokusu. Bu farklılıklar da mutsuz etmeye başlıyor ister istemez.
Bu tip şeyler, hayatı zenginleştiren deneyimlerdir, hiçbiri geri dönüşsüz de değildir.
Herhangi bir nedenle, aslında temelde sadece ana-baba evinden ayrılmak isteyen, ama evini ayırmaya maddi ve/veya manevi olarak gücü yetmediği için, gidip evlenmiş çok kadın var.
Sizinki daha kolay, daha doğru ve daha zararsız bir tecrübe olur. Size çok şey katar.
Deneyin, deneyimleyin, tadını çıkartın, sonra olmadı, dönersiniz annenizin yanına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?