Evden Ayrılmak

Merhaba. Ben de sizin gibi üniversite için evden çıktım. 6 sene sonra ailemin yanında çalışmaya başladım. Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biri olarak görüyorum. Çünkü ailemle aramızda hiçbir sorun yoktu. Ben yanlarına gidince ağrımayan başımızı ağrıttım. Onların kendi hayatları vardı benim kendi hayatım vardı hepsi birbirine geçti. Sınırlarımız iyice flulaştı. Şimdi terapiler, duruma alışmam vs ile daha normal bir ilişkimiz var çok şükür ama tekrar çizgi çizene kadar onlara da bana da bir eziyet yaşattım. Ne onlara bunu yapmaya hakkım vardı ne kendime. Özetle demem o ki hangi evden çıkarsanız çıkın döndüğünüz zaman hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Kendinizi ateşe atmayın.

Daha yeni mezunsunuz. İş hayatı gerçekten çok zor. Bir anda kendinizi işsiz bulabilir ve anne baba evine dönmek zorunda kalabilirsiniz ya da yanlış bir evlilik yapabilirsiniz eve dönmemek adına. Ailenizle çok sağlıklı bir ilişkiniz olsaydı bile ilk etapta bulunduğunuz şehirde işe başlayıp, biraz tecrübe edinip hatta para biriktirip daha sonra kendi yolunuzu çizmenizi tavsiye ederdim. Bu süreçte de olabildiğince aileniz ile belli şeyleri kırmayı deneyebilirsiniz ufak ufak. Abartı olarak düşündüğünüz ne baskı görüyorsanız bunu ailenizle sakince konuşmayı deneyebilirsiniz. Belki ufak ufak bazı konularda esnerler. İletişim her şey… Tabi iletişim kurabilen insanlar ise. Değillerse de kendinizi garanti altına alıp, hazırlanıp öyle bakarsınız yolunuza.

Daha yeni mezunsunuz. İş hayatı gerçekten çok zor. Bir anda kendinizi işsiz bulabilir ve anne baba evine dönmek zorunda kalabilirsiniz ya da yanlış bir evlilik yapabilirsiniz eve dönmemek adına. Ailenizle çok sağlıklı bir ilişkiniz olsaydı bile ilk etapta bulunduğunuz şehirde işe başlayıp, biraz tecrübe edinip hatta para biriktirip daha sonra kendi yolunuzu çizmenizi tavsiye ederdim. Bu süreçte de olabildiğince aileniz ile belli şeyleri kırmayı deneyebilirsiniz ufak ufak. Abartı olarak düşündüğünüz ne baskı görüyorsanız bunu ailenizle sakince konuşmayı deneyebilirsiniz. Belki ufak ufak bazı konularda esnerler. İletişim her şey… Tabi iletişim kurabilen insanlar ise. Değillerse de kendinizi garanti altına alıp, hazırlanıp öyle bakarsınız yolunuza.
öyle diyorsunuz ama böyle de her gün psikolojimden veriyorum ve ne kadar değişirler bilmiyorum

X