değil mi? yani insan bir yerden sonra artık aile faktörünü falan bırakıp kendini sorguluyor. benim bunu yapabiliyor olmam lazım falan demeye başlıyor. ailemi tabii ki çok seviyorum. bazen kafam gidip geliyor, tek başıma olsam, onlar olmasa acaba mutsuz mu olurum, çok mu yalnız kalırım, korkar mıyım diye düşünüyorum. ayrı ev demek ayrı bir hayat demek aynı zamanda. mesele sadece yaşam alanı, dört duvar falan değil...Ben de 27 yaşimdayim. Hiç yapmadim dediginiz seylerin hepsini ben 14 yaşimda yapmaya başlamistim.18den sonra uzerimde pek hissedilir sert otorite yoktu yani rahattim bir cok acidan ama evlenmemiş olsaydim eger yine de ayri bir ev isterdim 27 yaşimda. Bence istediginiz şey aşiriiii normal. Umarim yaparsiniz...
değil mi? yani insan bir yerden sonra artık aile faktörünü falan bırakıp kendini sorguluyor. benim bunu yapabiliyor olmam lazım falan demeye başlıyor. ailemi tabii ki çok seviyorum. bazen kafam gidip geliyor, tek başıma olsam, onlar olmasa acaba mutsuz mu olurum, çok mu yalnız kalırım, korkar mıyım diye düşünüyorum. ayrı ev demek ayrı bir hayat demek aynı zamanda. mesele sadece yaşam alanı, dört duvar falan değil...
evet bir de öyle bir algı var. sanki evden ayrılabilmek için illa o evde aileyle bir sorun olmalı veya çok ciddi bir sebep olmalı gibi algılanıyor :) biz eski düzenimizden yakamızı zor kurtardık. orda da anneannemle falandık, paramız sömürülüyordu yani. bir sürü haksızlık yaşamamıza rağmen trip yemiştik :)Denemeden tum bunlari bilemezsiniz. Yaparsaniz en azindan denemiş olursunuz? Yapamazsaniz aileniz sizi bir daha istemeyecek degildir saniyorum.
Bir de bizde ayri eve evlenmeden cikinca sanki ailesini istemiyor, problemi var gibi algilaniyor ki siz de ailenizi ne kadar sevdiginizi cok kez belirtmissiniz. Ayri ev aileyi sevmemek degildir bir ihtiyactir ve illa evlilik gerektirmiyor.
normal olduğunu sizlerden de duymak hoş.İstediğiniz şey normal olabilir ama bunu düşündükçe gerçekten insan takıyor yani. Bir şeye taktım mı takarsın ve sadece onu düşünerek mutsuz olur ya insan, eğer aşırı büyük sorunlarınız yoksa kendinizi bu düşüncelerle boğmayın. Ama anormal bir durum da değil yani ayrı bir hayat istemek.
Yani nasıl biri olduğunuza bağlı, ben mesela evim pis olsun diyemiyorum. Hem okula gidip hem çalışıp hem ayrı eve çıkmıştım. Maddi olarak bir sorunum yoktu ama gelir gider ev temizlemek isterdim. Yemek yapmak falan derken gerçekten zor oluyor. Tabii siz okumuyorsunuz. Bir de biriyle ev paylaşmak yapamayacağım bir şey benim. Gerçekten bir kere bir hareketine sinir olunca her şeyi batıyor insana, hele ki stüdyo daire asla. Siz kendinizi daha iyi bilirsiniz tabiinormal olduğunu sizlerden de duymak hoş.
düşünmemeye çalışıyorum ama takıyor işte insan. 2 kişi tanıyorum, rezidansta oturuyorlar, biri çalışıyor biri işsiz. 1600 küsür kira, stüdyo daire. işsiz olanın ailesi destek oluyor. dışarıdan göründüğü gibi keyifli hayatları yok bence maddiyat yüzünden ama ayrı düzenleri var. insan özeniyor.
Bence hayatinizda birtakim bosluklar var. Tam tatminlik yasamiyorsunuz ve o sebebten bu konuya takmissiniz gibi geldi bana.
Ayri eve tasinmak bence özgürlestirmiyor. Tersine daha fazla sorumluluklar biner insana.
Benim bir akrabamin oglu ailesine sizinle yasamak istemiyorum deyip ayri bir ev tutmustu.
Yarim sene gecmeden daha pisman olup geri dönmek istedi. Bu seferde ailesi onu artik istemedi.
Ama tabi karar sizin.
Eger ani verilmis bir karar degilse ailenizle acikca konusun.
teşekkürler yorumunuz için :)selam :) her şeyin bir vakti var gerçekten. her birey anlam arayışına farklı zamanlarda başlıyor. bu arayışta geçmiş bizi biraz yönlendiriyor. kuzenim annesiz kalınca ben de ya çocuğum annesiz kalırsa düşüncesiyle evlenmek ve çocuk hayatını hiç ama hiç düşünemiyorum. ancak biliyorum ki bu düşüncem bir noktada kırılmalı, biri bana el uzatmalı. sizin boş yaşıyorum ben diye nitelendirdiğiniz hayatı ben de bir zaman öyle geçirdim. standartların dışına çıktım, tek başıma saatlerce spor da yaptım yürüş de, müzik de dinledim, sinemaya da gittim. mutluluğu başka şeyde aradığımda hayal kırıklığına uğruyodum ancak öze döndüm. şimdi bazı duygularımı bazı insanlarla paylaşıyorum, onları dinliyorum, onlara anlatıyorum ama en son kendi istediğime göre olayı şekillendiriyorum. siz de eğer ayrı evde denemek istiyorsanız deneyin, biriyle evlenmeden önce flört sevgili olun evliliği odak almayın, tadını alın ve devam edin. en kötü ne olabilir ki :) bu arada alt komşunuz ses yapıyordu o evde kalıyordunuz, taşındınız mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?