• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi harcamalarınız

gulebilmek

Guru
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2013
1.564
3.236
333
Mutfak masrafı dedik,aileye verilen paralar ,vs. dedik te dedik . Kendiniz için vazgeçemediğiniz harcamalar mutlaka vardır. Kiminiz sigarasından , kiminiz makyaj malzemelerinden vazgeçemez. Aylık mutlaka kendiniz için harcamalarınız olur. Misal ben her ay en az 2 kitap alırım. Yün alırım vs. Bu bir dert değildir ama her ay sinemeya gitmesem ölmem. Ama daha önce yazdığım bir yorumun birinde kitap okumadan yapamam demiştim. Sizin de varmı böyle vazgeçemediğiniz şeyler. Anket tadında oldu bu post. Varsa ne kadar harçarsınız ? Kalın saygıyla ve sevgiyle :)

Kıyafet ve tabak canavar harcıyorum daha çok. Bayılıyorum mesela süslü puslu bir kahve fincanı görsem şık bir sunumluk görsem. Ama kafayı yeme boyutunda degılım mesela 2 aydır kendıme bu ıksıınden de almadım. O parayla gittim altın aldım kenara attım.

eskiden kıyafet ve takı alırdım ve makyaj malzemesi deli gibi.
evlendikten sonra ev eşyalarına düştüm sürekli mutfak için plastik kaplar kacaklar vs alıyorum.

Şöyle bir düşündüm de her ay düzenli aldığım bir şey yok. Bazı aylar rutin ödemelerim ve yatırım kalemlerim dışında 5 kuruş harcamıyorum hatta. Kitap almayı ben de çok severdim eskiden ama artık bu kesinlikle kitaplığımda olmalı dediklerim hariç almamaya özen gösteriyorum. Kütüphaneden ödünç alıyorum, ağaçlar kesilmesin.:KK51:

Kırtasiye sapığıyım ben. Renkli kalem, farklı boyalar, kapağı güzel defterler gördüm mü heyecandan ellerime bi titreme geliyor, kırtasiye içinde adrenalin doluyorum. :)

Şimdi çizim derslerim var. Zaten gerekenleri topladım da işte arada bi uğruyorum illa kırtasiyeye. Çok hoşuma giden renkli kalem filan görürsem yapışıyorum. Bunun belli bir harcaması illa olur aylık. Duruma göre 50 lira çıkar.

Sigara var zaten.
Abur-cuburlarım var.

Kahveden vazgeçemem. Mutlaka kahve-çay stoğu yaparım ve züccaciye zaafım da var bu durumun devamından gelen. Kahve bardakları, renkli kupalar vb. Her ay düzenli olmasa da 2-3 aya bir uyumlu bulduğum kupalardan 3 lü takım filan yaparım, evde koyacak yer olmaz, annemlere alırım. Oraya gittiğimde o bardaktan içmek için. Vs vs... (Bunu baya azalttım ama vazgeçiyorum ufaktan)

Şöyle bir düşündüm de her ay düzenli aldığım bir şey yok. Bazı aylar rutin ödemelerim ve yatırım kalemlerim dışında 5 kuruş harcamıyorum hatta. Kitap almayı ben de çok severdim eskiden ama artık bu kesinlikle kitaplığımda olmalı dediklerim hariç almamaya özen gösteriyorum. Kütüphaneden ödünç alıyorum, ağaçlar kesilmesin.:KK51:
Ben de kitaplarımı kütüphaneden alıyorum.
Benim her ay kuaför masrafım var.
Maalesef kıl,tüy işlerini kendi başıma halledemiyorum.

Ben de kitaplarımı kütüphaneden alıyorum.
Benim her ay kuaför masrafım var.
Maalesef kıl,tüy işlerini kendi başıma halledemiyorum.
Ben onları yıllar önce lazerle hallettiğim için öyle bir şeyin varlığı bile unutmuşum vallahi. :KK53: Saç için de senede 2 defa falan gidiyorum sanırım kuaföre kestirmeye.

Ben onları yıllar önce lazerle hallettiğim için öyle bir şeyin varlığı bile unutmuşum vallahi. :KK53: Saç için de senede 2 defa falan gidiyorum sanırım kuföre kestirmeye.
Saçla bir derdim yok,çok şükür.
Doğal rengime dönüyorum zaten.
Lazere bir türlü yolumun düşmesi nasip olmadı maalesef.:anne:

Ben kozmetik alıyorum ama çok değil bir ürünüm bitince alırım her ay olmaz o olay. Numaralı lensim lens suyum olmazsa olmazlarımdan

Mutfak masrafı dedik,aileye verilen paralar ,vs. dedik te dedik . Kendiniz için vazgeçemediğiniz harcamalar mutlaka vardır. Kiminiz sigarasından , kiminiz makyaj malzemelerinden vazgeçemez. Aylık mutlaka kendiniz için harcamalarınız olur. Misal ben her ay en az 2 kitap alırım. Yün alırım vs. Bu bir dert değildir ama her ay sinemeya gitmesem ölmem. Ama daha önce yazdığım bir yorumun birinde kitap okumadan yapamam demiştim. Sizin de varmı böyle vazgeçemediğiniz şeyler. Anket tadında oldu bu post. Varsa ne kadar harçarsınız ? Kalın saygıyla ve sevgiyle :)
ihtiyaç hariç gerelsiz alışveriş yapmayı sevmem, her ay aldığım birşey yok açıkcası...
benim aylık şahsi harcamam yol param ve işte yemek paramdır.. ihtiyacım varsa yada çok çok beğenirsem o ayki bütçeme göre kıyafet kozmetık vs alırım o kadar.

Cantama attigim sakiz, kuruyemis, diyet bar gibi seylere harcadigimi hicbir seye harcamiyorum galiba :KK70:
Digerleri klasik bittikce alinan kozmetik, arada arkadaslarla bulusma, yemek kahve sinema, kitap, dergi, sosyal etkinlikler.
Kiyafet ve takiya nerdeyse hic harcamiyorum, bol bol var zaten.

sigaram var.kozmetiğe ,gerekmedikçe para harcamam.her ay birkez saç boyatmaya kuaföre giderim,saçlarım beyaz olduğu için.kitap alırım ama düzenli değil.bazen,bir seferde 4-5 kitap alırım.bazen aylarca almam.

hobim var,onun için malzeme alırım,fırçalar,boyalar ve kalemler.hemen hemen her hafta. hafta da bir gün arkadaşlarla dışarıda buluşup,yemek yeriz.
bir de her cuma pazara giderim ben de..:KK24:@HanimKelesimiGetir

:KK23: bayağı masraflıymışım ben

evlenmeden önce kıyafet taki aksesuar kozmetik deli gibi harcardım evlendikten sonra çok eşyanın dağınıklıktan başka birşey olmadığını anladım ve uzun süredir özlikle kıyafet almadım iki yıldır mesela mont felan almadım ama eşimle ikimizin montları dolabı kaplıyo nerdeyse kuaföre yılda bir kez felan saç için oda belkii kaş içinde 2 3 ayda bir giderim

Back
X