kendi çapimizda diyett...

Dun iftardan onceki kilom 69.1
Olsun. Orucun ilk gunu oldugu icin 200 gram almis olmam uzmuyor.
Ne yapmam yada yapmamam gerektigini anliyorum.

Iftar menum:
1kepce sebze corbasi
1 karniyarik
3 kasik pilav
Cacik
Yemekten 1 saat sonra 2 parca kabak tatlisi
Yarim saat sonra dondurma
Yatama kadar 4bardak su ictim.

Sahur:
2dilim ekmek
1 yumurtdan kiymali menemen
1ince dilim kasar
1ince dilim salam
Domates
1cay kasigi saralle
5kiraz 1/2 dilim karpuz
4bardak su ictim.

Orucun ilk gunu ne öğrendim.

Sahurda insanin cani pek birsey istemiyor. O nedenle 2. Gun sahurda yedigim gb hafif seyler yicem. Ve tabiki kahvalti seklinde. Meyveyi cok az ve sahurda yicem.toplam 300-350 kalori arasi olacak.

Iftarda su icip ardindan corba icince bile doydum. O nedenle cok yemek yapmicam ilk gunku gb. 1.gun biraz ozenmek istedim. (esim karniyarik cok sever. Onun icin yaptim aslinda)
Tatli illaki yemek isticem biliyorum kendimi. O nedenle sutlu tatlilara yonelcem ve servisi en ufak tabaklarimla hazirlicam.
Dondurma da olmazsa olmazim. Onu da dondurma kaplarina koyup yicem. Bazen zor geliyo kutuya daliyoz. O da yendikce yeniyo.

Oruc tutanlar icin yaziyorum arkadaslar.
İftarı su ile acin.
Varsa eger 2 kepce corba.
Corbadan sonra 1 bardak daha su icin
Ve ara verin. Gidip namaz kilin kiliyorsaniz.
Sonra gelin yemeginize devam edin.
Dun bu sekilde yaptim. Cunku tum uzmanlar bu aranin ustunde duruyorlar. Ve cok ise yaradigini gordum.
Ara verince bi kendini dinliyosun. Açlıkla saldirmiyosun yemeklere. Ve mide dolunca namaz kilmak zorgeliyor. Yani 2fayda bir arada.
Yatana kadar da 3 batdak daha su icersek tamamdr

Günaydın
İlk orucunu tutmuşsun Allah kabul etsin
Tartıldım bu sabah
79.1 çıktım iyi yani kadar yürüyüşle 78 leri görürüm demiştim ama nasip olmadı bu tatil neyse dönünce artık

Sagol canim. Yuruyus yapiliyo gezerken. Ama malesef kacamak da oluyor. Kilo almadan eve donuyosun yaa o da bi basari. Insallah eve gisince asilirsin verirsin

İyi akşamlar
Menüm:
Kahvaltı 10: 1 haşlanmış yumurta, 1.5 dilim , beyaz peynir, çay
Öğle 14: 5 tane sarma
Ara: 1 yeşil elma
Akşam 19: Yoğurt
Toplam: 838 kalori
123 dakika yürüyüş
Su çok az :KK43:

Iftar oncesi kilom 68.8. Dune gore 300gr gitmis.
Iftar:
1 bardak su 1 hurma
1kepce çorba
Ara verdim
1/2 karniyarik
2kasik pilav
Salata
1cay bardagi ayran
1dilim ekmek( yemeyeydim iyiydi amaaa)
Daha yemedim ama 2top dondurma yerim.
4bardak su ictim toplam. Yatmadan once 2bardak daha icerim.

Allah kabul etsin 2.günün
Karnıyarık kızartma mı
Ekmek yemen kötü olmamış bence 1 dilim sadece zaten
Yalnız suyun az, 6 bardak 1.5 litre eder, hava ısınınca artırmazsan böbrek taşı filan oluyor dikkat et derim canımcım ukalalık olmasın da aman
Süper kilo veriyorsun millet ramazanda alır vallaha bravo istikrarını takdir ediyorum maşallah diyim
Ramazan bittiğinde istediğin kiloda olacaksın bence

valla her şey iyi güzel de şu tatlı işi sıkıntı bende.. yani sigarayı bile bıraktım ama tatlıyı bırakamıyorum

Dondurmayı çok severim ben de senin gibi. Oturup 1 kilo yediğimi bilirim maalesef :KK43: çok şekerli tabi çok yiyince kilo yapıyor haliyle :KK43:
Dün büyükadadaydık ya ben de 2 top yedim. Önce ilk 2 ısırıkta sevindim ama sonra pişman oldum. Bu diyet işinin en kötü tarafı insanın kendi kendini cezalandırması pişman olması ve 100 gram bile alsak bütün gün kafaya takmamız...ama takıntı yapmayınca da insan salıyor olmuyor yani...
Ben diyete başladığım zaman hızlı kilo veriyorum hep ama sonra da geri alıyorum :KK43: Bu sefer almıycam inşallah yaa çok üzüntülü günler oluypt insan kendinden nefret ediyor iradesizlik yapınca.....

valla her şey iyi güzel de şu tatlı işi sıkıntı bende.. yani sigarayı bile bıraktım ama tatlıyı bırakamıyorum
Sorma canim. Bazen menumu yazarken diyorum. Sen nasil diyet yapiyorsun. Tatli var dondurma var. Ohhh. Ama az da olsa yemek istiyorum. Orucken gun icinde canim ceker diye. Benim için de cok zor yani

Sahur:
2dilim ekmekle yapilmis kasarli tost
Yarim haslanmis yumurta
1ince dilim kasar
1 ince dilim salam
Domates 4 zeytin
2dilim karpuz, 8kiraz,3 cilek
3 bardak su

Günaydıııın
Döndük gece Allaha şükür gezme tozma da olsa kısa süreli bile olsa insan evini arıyor özlüyor yatağını filan. Hele çocukla otelde kalmak...of of ama mecbur yoksa gezemeyiz eve tıkılırız zaten tüm kış oturdum...
Neyse tartı işini hallettim bu arada
Bu sabah 79.0 kg yum
İyi neyse ki kilo almadım yani...o kadar yürüyük nasıl kilo vermedin dedi eşim şaşırdı...nasıl bir bünyem varsa...

Menüm:
Kahvaltı 12: çeyrek kk tütsülenmiş peynir, domates, 2 dlm tb ekmeği, 2.5 adet ceviz, 2 hindi füme
Akşam iftar saati: Mercimek çorbası, çilek
1 lt su
30 dk yürüyüş
Oruç tutsam tutarmışım yaa vallaha :KK43:

Masallah cok az yiyorsun. Senin kadar az yemeyi beceremem ben.
Ve iftar oncesi kilom 68.5. 300 gram daha gitmis.
Iftarda yediklerimi sona yazicam

X