• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kemikleri güçlensinmiş..

Hayatınız sadece kv ve bebek üzerine. Biraz dışarı çıkın hayatı yaşayın. Yazık günah geçen günlere.

Amin ya valla bunlarla uğraşmak zor. Anlatamıyoruz ki doktorlar bişey bilmez onlar en iyisini bilirler özellikle benim kv öyle. Kanserli kp i doktorlar öldürmüş adam hastalıktan ölmemiş mesela :)

Ay yok artık, o da cahillikte üst nokta ama... Aşlah kolaylık versin valla :)

Herşeye karışıyor olması hoş değil haklısın.Ama sende cevabı sağlam yapıştırmışsın yani:KK48:

bu akşam kv geldi bize,kızımı özlemiş :):)
Haydi bakalım dedim..
yemek yerken başladı yine..
“Annem su veriyormusun” diye sormaya,taa çorbalara pirinç lapasına kadar getirdi konuyu. Bana tarif verdi,”pirinç lapası yapmalısın,ben öyle yaptım maşallahları var. (Onun baktığı torunları obez,biri 19 yaşında 200 kilo,biri 13 yaşında 75 kilo) Meyve suyu vermelisin,ben 40 ında başladım” Diye söylenmeye. Çok şükür sütüm yetiyor gayet sağlıklı da bebeğim 6 aya kadar ek gıdaya gerek yok dedim,ama dur durak bilmiyor kadın..
hala kızımla konuşurken “ben çorba verirdim ama annen biraz şey hahahaha” diye devam etti. Sinirlerimi bozmicam diyip oralı olmadım. Emzirmeme taktı bu sefer,annem acıkmıştır ellerini ağzına sokuyor diye tutturdu bu sefer.
Acıkmadı dedikçe hala ısrarla sütün yeter mı bilmiyorum ki demeye. Eşim buzluğun kapağını açıp sütleri gösterdi,hala” ayy günah yaa ne yapacaksınız o sütleri”demeye başladı.
Yarım saatte bir acıkmıştır diyip duruyor halbuki bebeğim 2 saatte emmeye başladı,bunu söyleyince de öyle şey mı olur büyüdükçe daha çok emer diye. Doyduğuna emin misin diye zırt pırt sorup duruyor.
Bu kadar kıt beyinli bir kv var.
Anne sütü bebeğin gelişimi için yeterli değilmiş bebe bisküvisi,pirinç lapası vermeliymişim. Hayır aptal bir insan olsam biyük diye bunu dinlicem çocuğun midesini mahfedicem. Kendi çocuklarını istediğingibi büyüttün,gördük büyüttüğün çocukları şimdi de sen benim büyüteceğim çocuğu gör dedim sustu en sonunda.
Herşeye karışmasa olmaz çünkü. Herşeyi hanımefendi biliyor.
Lapa falan bunlar fos kilo yapar . Ancak yemeklerin suyundan tattırın meyveyi fileye koyun verin tatsın ama pirinç lapası olmaz fos kilo yapan şey. Ayrıca kiloyla sağlık olmaz. Bence tamamen boşverin . Konuşsun . Anne bi tane daha yap da bak de geç valla

Allah sabır versin benim başımda böyle bir kayınvalide olsa kesin dayanamazdım :KK53:

Doğru beslenmeden falan bahsedin. Kendi yaptığının yanlış ve zararlı olduğunu açıkça belirtin. Pirincin küçücük çocuğa verilmeyeceğini yoksa ileride diyabet ya da obez olacağını söyleyin. Anlamıyorsa da yapacak bir şey yok maalesef

Haydi bakalım dedim..
“Annem su veriyormusun” diye sormaya,taa çorbalara pirinç lapasına kadar getirdi konuyu. Bana tarif verdi,”pirinç lapası yapmalısın,ben öyle yaptım maşallahları var. (Onun baktığı torunları obez,biri 19 yaşında 200 kilo,biri 13 yaşında 75 kilo) Meyve suyu vermelisin,ben 40 ında başladım” Diye söylenmeye. Çok şükür sütüm yetiyor gayet sağlıklı da bebeğim 6 aya kadar ek gıdaya gerek yok dedim,ama dur durak bilmiyor kadın..
hala kızımla konuşurken “ben çorba verirdim ama annen biraz şey hahahaha” diye devam etti. Sinirlerimi bozmicam diyip oralı olmadım. Emzirmeme taktı bu sefer,annem acıkmıştır ellerini ağzına sokuyor diye tutturdu bu sefer.
Acıkmadı dedikçe hala ısrarla sütün yeter mı bilmiyorum ki demeye. Eşim buzluğun kapağını açıp sütleri gösterdi,hala” ayy günah yaa ne yapacaksınız o sütleri”demeye başladı.
Yarım saatte bir acıkmıştır diyip duruyor halbuki bebeğim 2 saatte emmeye başladı,bunu söyleyince de öyle şey mı olur büyüdükçe daha çok emer diye. Doyduğuna emin misin diye zırt pırt sorup duruyor.
Anne sütü bebeğin gelişimi için yeterli değilmiş bebe bisküvisi,pirinç lapası vermeliymişim. Hayır aptal bir insan olsam biyük diye bunu dinlicem çocuğun midesini mahfedicem. Kendi çocuklarını istediğingibi büyüttün,gördük büyüttüğün çocukları şimdi de sen benim büyüteceğim çocuğu gör dedim sustu en sonunda.

Ne yaptiginizin farkindamisiniz? Erkek olsam asla boyle bir kadinla evlenmezdim, allah korusun...

KADINCAGIZ bildigi seyleri soyluyor, yanlis biliyor, e olsun, sanki biz saglik kocuyuz! Napiyor, kufurmu ediyor? Birde o dediginiz laf ne oyle ya? Ayip...

Aaa aynı benim kv . İkinci kızımda anneme demiş ki bunu da mamayla büyütür görürsün senin kızın sütü yetmez demiş .herşeye karışır ve herşeyi o bilir. Ben çoğuna cvp bile vermiyorum.şöyle diyeyim yolda kaza yapıp yan yatmış bir tankere aaa içini boşaltmak için yan çevirmişler deyip bu konuda inatlaşan birisi
En güzeli dikkate almamak.....:halay::halay::halay:

Haydi bakalım dedim..
İyi demişsin valla ağzına sağlık. Benim bile içim şişti.

Lapa falan bunlar fos kilo yapar . Ancak yemeklerin suyundan tattırın meyveyi fileye koyun verin tatsın ama pirinç lapası olmaz fos kilo yapan şey. Ayrıca kiloyla sağlık olmaz. Bence tamamen boşverin . Konuşsun . Anne bi tane daha yap da bak de geç valla
Valla anca boş konuşur zaten havada kalır söyledikleri. Onu ben ciddiye alıp onun lafıyla hareket etmem.

Allah sabır versin benim başımda böyle bir kayınvalide olsa kesin dayanamazdım :KK53:

Doğru beslenmeden falan bahsedin. Kendi yaptığının yanlış ve zararlı olduğunu açıkça belirtin. Pirincin küçücük çocuğa verilmeyeceğini yoksa ileride diyabet ya da obez olacağını söyleyin. Anlamıyorsa da yapacak bir şey yok maalesef
Anlamıyor canım malesef şimdiki gençler hiç bir b.k bilmiyor dedi :) bende siz çok biliyorsunuz keşke sürünmeseydim tv karşısında gidip okuyup doktor olsaydın dedim. Hala ısrarla evet ben doktor öğretmen olacakmışım herkes öyle diyor dedi :)) dalga geçiyorşar haberin yok dedim :)))

Herşeye karışıyor olması hoş değil haklısın.Ama sende cevabı sağlam yapıştırmışsın yani:KK48:

Fazlasını hak ediyor.
Ona göre bi halt bilmiyormuşum. Ben cahilim zaten ama en bilip bilmeden konuşmak yerine araştırıp konuşuyorum diyorum.
Hala konuşuyo ama :)

Hayatınız sadece kv ve bebek üzerine. Biraz dışarı çıkın hayatı yaşayın. Yazık günah geçen günlere.

Ahahahah ne bildin sen benim hayatımı? Hayatım burada ki açtığım konudan ibaret sanmak ne trajikomik bir durum. Bence siz biraz pencereden dışarı çıkarın kafanızı biraz oxijen alın :)) çünkü gerçekten böylr birşeyi düşünmek hiç normal değil.

3 aylık cocuga tarhana çorbası veren komsumuz vardı. Yazdıgınızı gorunce aklıma geldı bırden :D çocuğum yok ama yeğenlerım var. Yengem ne isterse onu yaptı şimdiye kadar. Bir gün karışmış değiliz. Sadece bakımına yardım ettık. Ev temızlıgı, yemek yapımı da vardı tabi. Sagolsun cocukları bır gun sakınmamıstır. Problem yaratsak eminim o da ters teperdı haklı olarak. Sıze destek olması gerekırken kostek olmaya calısıyor resmen. Torununu cok dusunuyorsa sutu arttıracak cayınızı hazırlasın. işinizi yapsın. yemegınızı hazırlasın. Kafanız rahat oldu mu sütünüz fazla bıle gelır.

Back