• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kemikleri güçlensinmiş..

Bugun bende kv deyken hemen cocuk gik dese sütün mu bitti diyor.resmen gösterdim göğsümu sıkıp bak fiskiriyor demeye.kizim gazdan ve kakasini itirmekten değişik hallere bürünüyor.hemen kendi tok bebege kaktircak mamayi mama emen çocuğa en son çare.süt çayı ile çayımı arttırdım ac kaldim ve içmeyince süt çayından biraz azalmıştı.kendi annemde hic ac kalma diyor süt için ama artik korkmaya başladım. Dogum kg ma inmeme 5 kg var bazen aldigimda oluyor.aman bacim sakın bebe biskuvisi verme kanitlandi bu bronsit astımı tetikliyor.kardeşime yedirdik zamaninda 7yasina kadar bronsit le başladı alerjik rinit sinüzit arasinda gitti geldi ilac firmalarını zenginlestirdik.bir kutu antibiyotik de yetmiyordu üstelik kardeş im bana göre daha cok emdi
Valla o kadar aç kalıyorum ki hiç bişey olmuyor çünkü günde nerdeyse 3 kt su içiyorum. Kesinlikle su ile arttırabilirsin sütünü yemekle hiç alakası yok.
Ven bişey vermem zaten 6 aya kadar. O zaman bile bebe bisküvisi pirinç lapası yerine faydalı şeyler vermeyi düşünüyorum. Pirinç unu ile muhallebi vermicrm onların yaprığı gibi.
Saçma sapan doldurmuşlar bebelen midelerini.valla eskiler şansa büyütmüş.
Benimkinin de gazı varken öyle yapıyor. Öyle olunca da karnı ağrımıyor onun aç oluyor. Benim çocuğumun huyunu benden iyi mı biliyorsun dediğimde bilmem ama acıkmıştır yaaaa diye diretiyor. Neyse bu bayram patlak vericem galiba :))

Şu aç bu çocuk muhabbetinden gına geldi bulmadı kvler bunu söylemeye sizde iyi sabır ve değişik bir kv var Allah yardım etsin :))

Amin çok teşekkür ederim :) evet nedense bi süt muhabbeti dönüp duruyor neyin peşinde anlayamıyorum. Ben aç bırakıyorum diye ödü kopuyor. Sanıyor ki emzirirken çocuğumdan esirgiyorum memeyi :)
3 aya geldi çocuk,kadının bugüne kadar faydası olmadı bana ama her zaman söyleyecek birşey muhakkak bulur.

Ay ama onlar hayat okulundan mezun, lütfen. :) bir de öyle der benimki. Tamam deneyim tecrübe de önemli de bu her zaman haklı olduğu anlamına gelmiyor. Allah kolaylık versin hepimize ya. :)

Amin ya valla bunlarla uğraşmak zor. Anlatamıyoruz ki doktorlar bişey bilmez onlar en iyisini bilirler özellikle benim kv öyle. Kanserli kp i doktorlar öldürmüş adam hastalıktan ölmemiş mesela :)

Doktora bizzat doğum yaptığım gün sordu ama doktorlar ne bilirmiş. Biliyor su vermeyin dediğini. Ama yok havalar sıcak su vermekten bişey olmazmış vermeliymişim.
Benim kayinpederim bile etrafımda bebeğe su ver,su ver diye geziniyordu çok bunaldım ve annemlere götürdü eşim.İceri gireli 10 dk olmamisken annemin ilk dediği şey su verdin mi?!!:KK57: Bardakla bebeğe su versen içleri soğumayacak bunların.

Amin çok teşekkür ederim :) evet nedense bi süt muhabbeti dönüp duruyor neyin peşinde anlayamıyorum. Ben aç bırakıyorum diye ödü kopuyor. Sanıyor ki emzirirken çocuğumdan esirgiyorum memeyi :)
3 aya geldi çocuk,kadının bugüne kadar faydası olmadı bana ama her zaman söyleyecek birşey muhakkak bulur.
Ben çocuğu aç bırakıyorum eziyet etmek hoşuma gidiyor de bidahakine :KK11:

Neyseki çok sık görüşmüyorsun sen bu kayınvalide ile Jameya.
Mesafeni koru,yüz verme fazla diyebilirim sadece zira ayda alemde bir görüşünce bile çenesi durmuyor maşallah,sık sık görüşseniz neler olur düşünemiyorum.
Cevabını da ver çekinme,duracağı yeri bilsin.
Pirinç nedir yani el kadar bebeğe. Nereden geldiği belli olmayan,pişmeyen,tuhaf birşeye evrilmiş pirincin minicik bebeğin beslenmesinde işi neymiş. Boşver sen bildiğini yap.

Pirinç pilavı bile verdim oğluma dedi :) 3 aylıkken üstelik.
Valla ya sorma çenesi durmaz onun hiç. Çocuğu uyutmama varana kadar herşeye laf etti. Bu bayram görüşücem bakalım daha neler patlatıcak. Cevabını veriyorum Ama o zaman da cahillikten onu dinlemiyorum gibi davranıyor :)
Bu eller ne çocuklar büyütüüüüüüğğğğ diyip durdu :))

Cahil olduğu bir konuda insanla tartışmak imkansız. Ölümüne savunurlar. Bilgilendirirsin, yinede kendi düşüncelerini dayatırlar. Tek yapacağın kayınvalide ile yalnız bırakmamak. Sen zaten aklına uymayanı yapmazsın.
Ooo resmen sıkışıp lavaboya gitmedim :) çocuğu uyuttuktan sonra gittim. Ona kesinlikle güvenmiyorum muhakkak bişey verir çünkü. Arkamı dönüp bulaşıkları yıkarken bile sürekli dönüp bakıyodum bişey veriyor mu diye. Hayatta tek bırakmam onunla.

Tipik kaynana. Bir iki kez ters cevap verin birdaha konusmaz. Onun annesi benim deyin gecin

Bu olayları yine zamanında doğum yapmış ve benzer sıkıntıları çekmiş kişiler yapıyor ya asıl ironi orada.!
Nasıl nefretlik bir durum.

Ayrıca kv'nin survivor toteminde koptum :KK70: :KK70:
Ciddiye almamakla en güzelini yapıyorsun Kapasite belli çünkü m

Evet nefretlik resmen. Bi faydası dokunmadı bu zamana kadar ama karışmaya gelince bayılır. Bide beni ezmeye çalışarak karışır. Benim yaptığım hiç birşey doğru değil ona göre sanki çocuğu leylekler 3 aya getirdi ve çok şükür ki bir sıkıntısı da yok olmadı da bu zamana kadar.

Benim kayinpederim bile etrafımda bebeğe su ver,su ver diye geziniyordu çok bunaldım ve annemlere götürdü eşim.İceri gireli 10 dk olmamisken annemin ilk dediği şey su verdin mi?!!:KK57: Bardakla bebeğe su versen içleri soğumayacak bunların.

Ahahahahha allahım ya hepsi aynı demek ki. Annem bu konuda biley demedi ama o da saçmaladığı oluyor. Zaten ben onu bile dinlemiyorum ki. Herkes istediği gibi büyüttü çocuğunu bize karışmasalar olmicak zaten.

Tipik kaynana. Bir iki kez ters cevap verin birdaha konusmaz. Onun annesi benim deyin gecin

Ben bu kadını terslemekten bıktım valla :) bidaha süt meselesini açarsa napıcan içicen mı sağiym veriym mı sana da diycem.

Amin :) ben onu dinlemem zaten ağzından çıkan her kelime bana gçre cahillik içeriyor. Ona kalsa ben söylediklerini yapmıyorum diye cahilim :)
Işte en nefret ettiğim insan tipi yahu. Herşeyi bilen insan! Eşinin annesi işte napacaksın ki. Sadece mesafeni koru kendini ezdirme alttan alttan şöyle lafını ki eşini karşı dolduramasın. Benim ki çok edepsiz eşim o yuzden çok karışmaz. Aileni düşün kimseye fırsat verme.

Işte en nefret ettiğim insan tipi yahu. Herşeyi bilen insan! Eşinin annesi işte napacaksın ki. Sadece mesafeni koru kendini ezdirme alttan alttan şöyle lafını ki eşini karşı dolduramasın. Benim ki çok edepsiz eşim o yuzden çok karışmaz. Aileni düşün kimseye fırsat verme.

Evet ezdirmiyorum kendimi tam tersine ben onu eziyorum. Önceden saygısızlık olmasın diye susardım ama hiç gerek yokmuş. Ağtal sanıyor susunca. Herşeyi bilir herşeyi asla bilmediği birşey yoktur.

Bebeğiniz kaç aylık? 2 saat mevzusuna anlam veremedim. 6 aydan küçükse saat verilmiyor diye biliyorum. Bebeği olanlar açıklar belki.

Benimkiler doğduğunda 3 saatte bir diye sıkı sıki tembih ettilerdi hastanede. ben de 2 saatte bir besliyodum. 2 saate yaklaştıkça mızmızlanıyolardı ćünkü. Benim kv de hık deseler acıktı derdi. En zor onu alıştırdım :)

Ne tuhafsınız yaa kadnn da birşey dediği yok aklı sıra doğmadığını düşünüyor.Eşinizin annesini buralarda malzeme yapp herkesin hakaretine maruz bırakıyorsunuz çok ayıp gerçekten.Bunlar yaşlı,cahil,hayattan bir zevk almamış insanlar.Bizm bildklerimizi bilseler böyle davranırlar mı?Benm kaynvalidem de zamannda çok üstüme geldi ama biz zamanla aştık çoğu şeyi.Yaşadıklarımı yaşasanız kadını boğardınız heralde.

Back