• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kemikleri güçlensinmiş..

Ahahahah ne bildin sen benim hayatımı? Hayatım burada ki açtığım konudan ibaret sanmak ne trajikomik bir durum. Bence siz biraz pencereden dışarı çıkarın kafanızı biraz oxijen alın :)) çünkü gerçekten böylr birşeyi düşünmek hiç normal değil.
Sakin. Gayet insanca yazdım. Bunu bile öfkeyle karşılaşmanız gerçeğin dediğim gibi olduğunu gösteriyor. Hepimiz bu yollardan geçtik. Durumu kabullenip yola böyle devam etmenizi,başka yönlerden bakmanızı tavsiye ettim. Saldırmanız hoş olmadı.

Konu tam da benim derdim :) ilk defa gören kv bu bebek çok zayıf fotoğrafta kiloluydu ben öyle istiyordum sözüyle giriş yaptı :) dün geldik. dünden beri sütün az galiba yaramıyor hiçbir şey vermiyo musun. emince göbeği çıkması lazım bunda bi şey yok demeler.ev 28 derece bu çocuğun bacağı üşür deyip pijama iki kat çorap giydirmeler. henüz beş aylık ben başka şeyle ilgilenirken ağzına yoğurt vermeler. ve sonuç her zaman bol olan sütüm iki gündür az :(

Allah aşkına birşey yazarken biraz inandırıcı yazın bari ya nasıl kaynana 19 yaşındaki torunlarını 150 200 kilo yapıyorya acaba? pirinç lapası yedirdi diye mi? o çocukların anne babası yok mu o ergenliğe kadar kaynana ağzına mı besledi hep o mu yedirdi de obez yaptı annesi evde çocuğuna ona uygun yemek mi.yapmıyordu 7/24 kaynana mı bakıyordu? çok komik yani. eşinizi de o beslemiş obez mi?

her anneanne babaanne açtır acıkmıştır ek birşey ver diyor illa ki kaldı ki önceden hazır mamalar falan yokmuş.çorba muhallebi falan hepimiz 6 ay olmadan yemişiz böyle kurallar yokmuş obezde değiliz adı kaynana olunca herşey batıyor

Konu tam da benim derdim :) ilk defa gören kv bu bebek çok zayıf fotoğrafta kiloluydu ben öyle istiyordum sözüyle giriş yaptı :) dün geldik. dünden beri sütün az galiba yaramıyor hiçbir şey vermiyo musun. emince göbeği çıkması lazım bunda bi şey yok demeler.ev 28 derece bu çocuğun bacağı üşür deyip pijama iki kat çorap giydirmeler. henüz beş aylık ben başka şeyle ilgilenirken ağzına yoğurt vermeler. ve sonuç her zaman bol olan sütüm iki gündür az :KK43:

Yansen o kadını kafana mı takıyorsun allah aşkına? Ben daha biraz önce emzirmeyle alakalı bana bişey söyleme 3 aydır senin anlatmanla emzirmedim bi zahmet buna da karışma dedim yani. Kapasın çenesini herşeye karışmasın. Ev 12 derece olmadığı sürece çocuk üşümez, kat kat giydirtme. Sen nasıl istiyorsan öyle yap. Bana hala büyüklerin sözünü dinle diyor dinlemiyorum dedim. Siz herşeyi biliyor olamazsınız ben bçyle yapmak istiyorum böyle yapıyorum kimseye sorucak değilim çocuğumu nasıl biyüteceğimi. Sende karışmasına izin verme ver cevabını 5 aya kadar sen bakmışsın sonuçta.

Sakin. Gayet insanca yazdım. Bunu bile öfkeyle karşılaşmanız gerçeğin dediğim gibi olduğunu gösteriyor. Hepimiz bu yollardan geçtik. Durumu kabullenip yola böyle devam etmenizi,başka yönlerden bakmanızı tavsiye ettim. Saldırmanız hoş olmadı.
Valla saldırdığım filan yok benim ama böyle bir yorum yapmak sana hiç yakışmadı severdim seni. Kimsenin hayatı burada açtığı konudan ibaret değil ki bunu düşünüp bilmen gerekiyor :) e sen bana dışarı çık diyorsun bende sana camdan dışarı bak diyorum. Yani farklı pencereden bakmanı tavsiye ettim hepsi bu. Saldırma olarak algılamana gerek yok ❤️

Benimkiler doğduğunda 3 saatte bir diye sıkı sıki tembih ettilerdi hastanede. ben de 2 saatte bir besliyodum. 2 saate yaklaştıkça mızmızlanıyolardı ćünkü. Benim kv de hık deseler acıktı derdi. En zor onu alıştırdım :)

Anladım. Sanırım bize öyle dediler çünkü yeğenim memeyi tutmuyordu. Çok zorlandilar. Bu yüzden de aklımda saat yok diye kalmış. :)

Allah aşkına birşey yazarken biraz inandırıcı yazın bari ya nasıl kaynana 19 yaşındaki torunlarını 150 200 kilo yapıyorya acaba? pirinç lapası yedirdi diye mi? o çocukların anne babası yok mu o ergenliğe kadar kaynana ağzına mı besledi hep o mu yedirdi de obez yaptı annesi evde çocuğuna ona uygun yemek mi.yapmıyordu 7/24 kaynana mı bakıyordu? çok komik yani. eşinizi de o beslemiş obez mi?

her anneanne babaanne açtır acıkmıştır ek birşey ver diyor illa ki kaldı ki önceden hazır mamalar falan yokmuş.çorba muhallebi falan hepimiz 6 ay olmadan yemişiz böyle kurallar yokmuş obezde değiliz adı kaynana olunca herşey batıyor
Eşim obez değil ama kilolu bir insan.
Ve evet torunlarını anneanne büyüttü anne çünkü çalışıyordu. 9 yaşında bir kızın kahvaltıda yedirdiğini yazıyorum :ufak kızı o zaman 6yaşındayken şahit oldum yedirdiklerine ve 45 kilodu 6yaşındayken. Aynı kilodaydık! 2 yumurta,sosis,patates kuzartması,4 sigara böreği,zeytin peynir reçel bal kaymak ekmek. Tabağı resmen taşıyodu ve hepsini yediği için bununla her yerde övünüyodu. Kız şuan 75 kilo! Büyük olan torununa da o yediriyodu şahit oldum .
İnanmak zorunda değilsiniz ayrıca :)

Anladım. Sanırım bize öyle dediler çünkü yeğenim memeyi tutmuyordu. Çok zorlandilar. Bu yüzden de aklımda saat yok diye kalmış. :)
Emzirmenin saati yoktur , bazi doktorlar 3 saate bir diyor , cogu istedigi zaman emzirin diyor
Cunku bebeler sadece aciktiklari zaman emmezler , anneyi hissetmek istediklerinde , guven istediklerinde , korktuklarinda , canlari acidiginda , agrilari oldugunda da emerler

3 aylık cocuga tarhana çorbası veren komsumuz vardı. Yazdıgınızı gorunce aklıma geldı bırden :KK70: çocuğum yok ama yeğenlerım var. Yengem ne isterse onu yaptı şimdiye kadar. Bir gün karışmış değiliz. Sadece bakımına yardım ettık. Ev temızlıgı, yemek yapımı da vardı tabi. Sagolsun cocukları bır gun sakınmamıstır. Problem yaratsak eminim o da ters teperdı haklı olarak. Sıze destek olması gerekırken kostek olmaya calısıyor resmen. Torununu cok dusunuyorsa sutu arttıracak cayınızı hazırlasın. işinizi yapsın. yemegınızı hazırlasın. Kafanız rahat oldu mu sütünüz fazla bıle gelır.
Yemek mı yapsın :) evde bayıldım,ağzıma bişey sürmediğimi gördüğü halde bi çorba yapmadı. Bana destek olduğu filan olmadı bu zamana kadar. Anca karışmaya karışır. Bi halt bildiği de yok zaten.

bu akşam kv geldi bize,kızımı özlemiş :):)
Haydi bakalım dedim..
yemek yerken başladı yine..
“Annem su veriyormusun” diye sormaya,taa çorbalara pirinç lapasına kadar getirdi konuyu. Bana tarif verdi,”pirinç lapası yapmalısın,ben öyle yaptım maşallahları var. (Onun baktığı torunları obez,biri 19 yaşında 200 kilo,biri 13 yaşında 75 kilo) Meyve suyu vermelisin,ben 40 ında başladım” Diye söylenmeye. Çok şükür sütüm yetiyor gayet sağlıklı da bebeğim 6 aya kadar ek gıdaya gerek yok dedim,ama dur durak bilmiyor kadın..
hala kızımla konuşurken “ben çorba verirdim ama annen biraz şey hahahaha” diye devam etti. Sinirlerimi bozmicam diyip oralı olmadım. Emzirmeme taktı bu sefer,annem acıkmıştır ellerini ağzına sokuyor diye tutturdu bu sefer.
Acıkmadı dedikçe hala ısrarla sütün yeter mı bilmiyorum ki demeye. Eşim buzluğun kapağını açıp sütleri gösterdi,hala” ayy günah yaa ne yapacaksınız o sütleri”demeye başladı.
Yarım saatte bir acıkmıştır diyip duruyor halbuki bebeğim 2 saatte emmeye başladı,bunu söyleyince de öyle şey mı olur büyüdükçe daha çok emer diye. Doyduğuna emin misin diye zırt pırt sorup duruyor.
Bu kadar kıt beyinli bir kv var.
Anne sütü bebeğin gelişimi için yeterli değilmiş bebe bisküvisi,pirinç lapası vermeliymişim. Hayır aptal bir insan olsam biyük diye bunu dinlicem çocuğun midesini mahfedicem. Kendi çocuklarını istediğingibi büyüttün,gördük büyüttüğün çocukları şimdi de sen benim büyüteceğim çocuğu gör dedim sustu en sonunda.
Herşeye karışmasa olmaz çünkü. Herşeyi hanımefendi biliyor.
Hepsi ayni canim hepsi ayniiiii malesef adami cildirtirlar ayni benim kv okurken bile sinirlerim bozuldu inan. Okdr tiksinmisim yani dusun

Yok ya yıpratmıyorum dalga geçiyorum artık onunla. Boş boş konuşmasına sinir oluyorum sadece.
Bebeği yıkarken iki kez yıkamalıymışız ölüler 1 kez yıkanırmış,yaşayanlar 2 kez miş :deli:
Bu inciyi de şimdi patlattı :nazar:
Ayyy istemsiz bir kahkahaa attimm

Ahhahaha kocama da deli gibi aşık değilim kadını gördükçe adamdan da soğuyorum :)))
Öperim tabi ki ❤️
Jameya Jameya ayni beni anlatiyorsun inan l. Kv ve ailesinin yaptikalridan bende eşimden cok sogudum elimde degil vallahi ama adamdan git gide benim icin hic birsey ifade etmez hale geldi bende mi acaba cok aşik degil kocamam:eğlence:

Valla saldırdığım filan yok benim ama böyle bir yorum yapmak sana hiç yakışmadı severdim seni. Kimsenin hayatı burada açtığı konudan ibaret değil ki bunu düşünüp bilmen gerekiyor :) e sen bana dışarı çık diyorsun bende sana camdan dışarı bak diyorum. Yani farklı pencereden bakmanı tavsiye ettim hepsi bu. Saldırma olarak algılamana gerek yok ❤️
Hala ters anlamakta ısrar ediyorsunuz. Herkes aynı yollardan geçiyor. Tecrübeli biri olarak size takmayın başka şeylere odaklanın diyorum siz hala beni gömme laf yarıştırmak peşindesiniz.
Yazdıklarınız bu cümleler beni gömmez. Hatta umrumda olmaz. Ben tanımıyorum sizi.
Bikaç ay veya Bikaç sene sonra bu açtığınız konuları tekrar okuyun. Benim yazdıklarımı da okuyun. Dileğim çok boş geçmiş zamanım keşke takmasaydım bol bol " oksijen" alsaydım kendimi de bebeğimi de darlamasaydım dersiniz.
Şu kıza da boşuna saldırmışım dersiniz. Umarım. Ama hala haklı görürseniz bu tepkinizde kendinizi o zaman dert edinin kendinizi.

Öyle yapıyorum zaten :))
Biraz önce de survivor izlerken tötem yapıyordu “sema ortada kuyu var yandan geç” diye şarkı söylüyor :deli:
Allah bana nasıl sabır vermişse şu kadını boğmuyorum ya helal olsun bana da :KK45:
Dağına göre kar yağdırıyo Rabbim :)

hayırlı bayramlar ♡

Jameya Jameya ayni beni anlatiyorsun inan l. Kv ve ailesinin yaptikalridan bende eşimden cok sogudum elimde degil vallahi ama adamdan git gide benim icin hic birsey ifade etmez hale geldi bende mi acaba cok aşik degil kocamam:eğlence:
Annelerinin yaptığı şey sizi eşlerinizden neden soğutuyo ki benim kv görümce hatta eşimin abisi bok koymadı yedi ben eşim için susup sabrettim soğumadım eşimin bi suçu yoktu çünkü. Onlarla bir olsa ağzına ederdim tabi ama soğumaya sebep değil eşin ailesinin saçma sapan hareketleri ve konuşması.

Back