• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kemikleri güçlensinmiş..

Yemek mı yapsın :) evde bayıldım,ağzıma bişey sürmediğimi gördüğü halde bi çorba yapmadı. Bana destek olduğu filan olmadı bu zamana kadar. Anca karışmaya karışır. Bi halt bildiği de yok zaten.
Çok düşünceliymiş(!) Ben yengeme ne pişirsem de isteyerek yesin diye dört dolanıyordum. Utanmadan bir de evinize geliyor

Oyy, bu konuları okudukça evlenmekten de çocuk yapmaktan da ışık hızıyla soğuyorum. Sabırlar dilerim, işiniz zor. Yapacak tek şey görmezden duymazdan gelmek zor ama bu tarz insanları kendi doğrularının dışına çıkarması neredeyse imkansız.

Annelerinin yaptığı şey sizi eşlerinizden neden soğutuyo ki benim kv görümce hatta eşimin abisi bok koymadı yedi ben eşim için susup sabrettim soğumadım eşimin bi suçu yoktu çünkü. Onlarla bir olsa ağzına ederdim tabi ama soğumaya sebep değil eşin ailesinin saçma sapan hareketleri ve konuşması.
Iste bizde onu diyoruz demekki siz gerckten aşiksinz. Bizi soguttuguna gore acaba biz gerckten aşik degil miyiz diye:KK70:

Çünkü böyle biliyor o :)
Kilo alsın diye herşeyi yapar çocuklar için. Nedense kızım zayıf olacak diye ödü kopuyor sürekli bişeyler vereyim diye konuşup duruyor.
Tamamen cahil başka birşey değil.

Cahillik değil de eski kafalar böyle. Yani onlara göre sağlıklı çocuk = etli butlu tosuncuk gibi çocuk. Osmanlı Devleti zamanlarından beri böyle gitmiş yani etli butlu sevdası, misal şimdiki sıfır bedenleri haremin kapısından sokmazlar ayol hastalıklıdır diye :KK48:

Hepsi ayni canim hepsi ayniiiii malesef adami cildirtirlar ayni benim kv okurken bile sinirlerim bozuldu inan. Okdr tiksinmisim yani dusun
Yok canım ya hepsi aynı değil :) yengem bizden gayet memnundu. Annem 2 cocugunu da okula getır gotur yapardı bakımına yardım ederdı. Tabi bu çoğunun sıkıntılı olduğunu değiştirmiyor :D

Jameya Jameya ayni beni anlatiyorsun inan l. Kv ve ailesinin yaptikalridan bende eşimden cok sogudum elimde degil vallahi ama adamdan git gide benim icin hic birsey ifade etmez hale geldi bende mi acaba cok aşik degil kocamam:eğlence:

Valla öyle annesinin hareketlerini gördükçe ona da patlıyorum elimde değil :) hak vermiyor ona ama buna rağmen rlimden bişey gelmiyor :)))

Cahillik değil de eski kafalar böyle. Yani onlara göre sağlıklı çocuk = etli butlu tosuncuk gibi çocuk. Osmanlı Devleti zamanlarından beri böyle gitmiş yani etli butlu sevdası, misal şimdiki sıfır bedenleri haremin kapısından sokmazlar ayol hastalıklıdır diye :KK48:
Aynen evet etli butlu olmalı ona göre. Ben kilosu gayet yerinde sütüm gayet yarıyo diyorum bilemem bence sağdığın sütü de ver de doysun diyo. İlla doymadığını iddia ediyor dünden beri. Hayırlısı bakalım :deli:

Çok düşünceliymiş(!) Ben yengeme ne pişirsem de isteyerek yesin diye dört dolanıyordum. Utanmadan bir de evinize geliyor
Hhahaha ytanmadan bide yaptığım çorbadan aldı dün :)
Bunu ben aliym mı dedi düşün. Bana kendisi bişey yapıp getireceğine evimden yemek alıp gidiyor ben olsam yemeğimi de yemeye utanırdım o günden sonra ama yüzsüz işte napabilirim :)

Oyy, bu konuları okudukça evlenmekten de çocuk yapmaktan da ışık hızıyla soğuyorum. Sabırlar dilerim, işiniz zor. Yapacak tek şey görmezden duymazdan gelmek zor ama bu tarz insanları kendi doğrularının dışına çıkarması neredeyse imkansız.
Kendi doğrusundan çıkarmak için bir çabam yok zaten de bana karışmasa yetecek bana. İlla onun söyledikleri doğru olacak hak verilecek.
Ona göre ben çocuk bakamıyorum yetiştiremiyorum. Onun gibi yetiştirmediğim sürece bu çocuk yetişmeyecek :deli:

bu akşam kv geldi bize,kızımı özlemiş :):)
Haydi bakalım dedim..
yemek yerken başladı yine..
“Annem su veriyormusun” diye sormaya,taa çorbalara pirinç lapasına kadar getirdi konuyu. Bana tarif verdi,”pirinç lapası yapmalısın,ben öyle yaptım maşallahları var. (Onun baktığı torunları obez,biri 19 yaşında 200 kilo,biri 13 yaşında 75 kilo) Meyve suyu vermelisin,ben 40 ında başladım” Diye söylenmeye. Çok şükür sütüm yetiyor gayet sağlıklı da bebeğim 6 aya kadar ek gıdaya gerek yok dedim,ama dur durak bilmiyor kadın..
hala kızımla konuşurken “ben çorba verirdim ama annen biraz şey hahahaha” diye devam etti. Sinirlerimi bozmicam diyip oralı olmadım. Emzirmeme taktı bu sefer,annem acıkmıştır ellerini ağzına sokuyor diye tutturdu bu sefer.
Acıkmadı dedikçe hala ısrarla sütün yeter mı bilmiyorum ki demeye. Eşim buzluğun kapağını açıp sütleri gösterdi,hala” ayy günah yaa ne yapacaksınız o sütleri”demeye başladı.
Yarım saatte bir acıkmıştır diyip duruyor halbuki bebeğim 2 saatte emmeye başladı,bunu söyleyince de öyle şey mı olur büyüdükçe daha çok emer diye. Doyduğuna emin misin diye zırt pırt sorup duruyor.
Bu kadar kıt beyinli bir kv var.
Anne sütü bebeğin gelişimi için yeterli değilmiş bebe bisküvisi,pirinç lapası vermeliymişim. Hayır aptal bir insan olsam biyük diye bunu dinlicem çocuğun midesini mahfedicem. Kendi çocuklarını istediğingibi büyüttün,gördük büyüttüğün çocukları şimdi de sen benim büyüteceğim çocuğu gör dedim sustu en sonunda.
Herşeye karışmasa olmaz çünkü. Herşeyi hanımefendi biliyor.
Tüm kayın valideler aynı galiba benim minnosuma yoğurt vermeye çalıştı bebeğim yüzünü püskürttü her gördüğümüzde ac yok doymaz yok bu küçük gözüküyo allah şükür esim susturuyo geçen gün bebeğimi zorla yatırmaya çalıştı( normalde bebeğim benden başkasında yatmiyo ) tutturdu bu ac ben gidip eti cici bebe alıp geleyim diye :) sutumu sıktım bak var dedim eşimde bi çocuğa eziyet yapmayim karıma versen uyur dedi :)) yarim saat boyunca nazlanan bebek beş dakikada uyudu

Tüm kayın valideler aynı galiba benim minnosuma yoğurt vermeye çalıştı bebeğim yüzünü püskürttü her gördüğümüzde ac yok doymaz yok bu küçük gözüküyo allah şükür esim susturuyo geçen gün bebeğimi zorla yatırmaya çalıştı( normalde bebeğim benden başkasında yatmiyo ) tutturdu bu ac ben gidip eti cici bebe alıp geleyim diye :) sutumu sıktım bak var dedim eşimde bi çocuğa eziyet yapmayim karıma versen uyur dedi :)) yarim saat boyunca nazlanan bebek beş dakikada uyudu
Benimki de bugün benim uyutma şeklini beğenmiyodu böyle çocuk mu uyutulur diyip ver dedi bana da karışma :) benden başkasında hayatta uyumaz ben biliyorum ama biley demedim verdim. Aldı kucağına yüzüne bir örtü koydu çocuk çekiştirip duruyo. Öyle uyumaz diyorum aç bu dedi :) emdi mı dedi,halbuki yarım saat önce gözünün önünde emmişti. Israrla bi süt muhabbeti dönüp durunca bende napıcaksın sen benim sütümü diye tersledim.
Hala da uzatıyo göğsünü tam kavrıyo mu diye :)
Bu çocuk 3 aydır emiyo farkındaysan emzirmeyş senden öğrenecek değilim uzatma bu konuyu diyince yanlış anladın diyor. Yani bi açlık muhabbeti dünden beri bitmiyo. Ben 3 aya aç bıraka bıraka getirdim zaten. Böyle bir gereksiz insan olamaz ya. Hepsi aynı kafada sanırım kendilerinin sütleri mı olmamış nedir.

Senin durumun benden daha iyiymiş benim annem tam bi çatlaktır.bebeğime süt sagarken ağlıyo çocuk mama ver diyip dururdu.süt sagiyorum ya ne maması derdim amaan onu icip napicak hadi mama ver diye tuttururdu.gelde çıldırma

Senin durumun benden daha iyiymiş benim annem tam bi çatlaktır.bebeğime süt sagarken ağlıyo çocuk mama ver diyip dururdu.süt sagiyorum ya ne maması derdim amaan onu icip napicak hadi mama ver diye tuttururdu.gelde çıldırma

Hey Allahım ya :) anne sütü kadar yararlı bişey var mı ya. Nasıl kafalar bunlar hayret bişey :deli:

Back
X