• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kemikleri güçlensinmiş..

Doktorunu dinle cahil değilsin sonuçta tabiki tecrübesizlik oluyor. Ama sen annesin doyuyomu ac mi bi yeri mi ağrıyo en iyi sen bilirsin. Bazı büyükler bu işin b.. unu çıkardığı için he de geç gitsin.

Evet doktorunu dinliyorum..
aynen gerçekten cılkını çıkarıyorlar. Ben bunu dinlemiyorum bide daha neler söylüyor da duymuyorum.

Ya kızım gayet kilosu yerinde bide hala aç diyo.
Doyuyormudur bilmem diye laf sokuyo ya doysun doymasın sanane kardeşim dicem en sonunda çocuk benim değil mı.
Anlatamazsın, anlamazlar ki çünkü bu bir gelenek.:işsiz:
Kayınvalidemi çok severim yeri ayrıdır bende, melek gibidir. Ama o bile yapti. Emziremiyorsun, olmuyor, annecim mama ver bak yazık... En son patlamalarım da doğrusunu göster diye çıldırınca "E ben hiç emzirmedim ki." dedi. Kafanın güzelliğine bakar mısınız? Takmayın boş verin. Benim kızım oldukça minyon bi tip, kilo olarak yaşıtlarından geride. Çok üzüldüm ilk zamanlar. Fakat doktor " Bu kadar harekete kilo vermediğine şaşır." diyince saldım ipleri.

Bu olayları yine zamanında doğum yapmış ve benzer sıkıntıları çekmiş kişiler yapıyor ya asıl ironi orada.!
Nasıl nefretlik bir durum.

Ayrıca kv'nin survivor toteminde koptum :D :D
Ciddiye almamakla en güzelini yapıyorsun Kapasite belli çünkü m

Bugun bende kv deyken hemen cocuk gik dese sütün mu bitti diyor.resmen gösterdim göğsümu sıkıp bak fiskiriyor demeye.kizim gazdan ve kakasini itirmekten değişik hallere bürünüyor.hemen kendi tok bebege kaktircak mamayi mama emen çocuğa en son çare.süt çayı ile çayımı arttırdım ac kaldim ve içmeyince süt çayından biraz azalmıştı.kendi annemde hic ac kalma diyor süt için ama artik korkmaya başladım. Dogum kg ma inmeme 5 kg var bazen aldigimda oluyor.aman bacim sakın bebe biskuvisi verme kanitlandi bu bronsit astımı tetikliyor.kardeşime yedirdik zamaninda 7yasina kadar bronsit le başladı alerjik rinit sinüzit arasinda gitti geldi ilac firmalarını zenginlestirdik.bir kutu antibiyotik de yetmiyordu üstelik kardeş im bana göre daha cok emdi

Cahil olduğu bir konuda insanla tartışmak imkansız. Ölümüne savunurlar. Bilgilendirirsin, yinede kendi düşüncelerini dayatırlar. Tek yapacağın kayınvalide ile yalnız bırakmamak. Sen zaten aklına uymayanı yapmazsın.

Neyseki çok sık görüşmüyorsun sen bu kayınvalide ile Jameya.
Mesafeni koru,yüz verme fazla diyebilirim sadece zira ayda alemde bir görüşünce bile çenesi durmuyor maşallah,sık sık görüşseniz neler olur düşünemiyorum.
Cevabını da ver çekinme,duracağı yeri bilsin.
Pirinç nedir yani el kadar bebeğe. Nereden geldiği belli olmayan,pişmeyen,tuhaf birşeye evrilmiş pirincin minicik bebeğin beslenmesinde işi neymiş. Boşver sen bildiğini yap.

Aynı aynı hiç bir fark yok benimki de portokal suyu yaparmış :)
Aynısını da söylüyor “ amaaann doktorlar bilmiyor annem” diyor :) sen biliyosun ama dimi diyorum tabi o kadar çocuk büyüttüm aşk olsun der.
Aynı şehirdez malesef ama çok görüşmüyprum ben.

Ay ama onlar hayat okulundan mezun, lütfen. :) bir de öyle der benimki. Tamam deneyim tecrübe de önemli de bu her zaman haklı olduğu anlamına gelmiyor. Allah kolaylık versin hepimize ya. :)

bu akşam kv geldi bize,kızımı özlemiş :):)
Haydi bakalım dedim..
yemek yerken başladı yine..
“Annem su veriyormusun” diye sormaya,taa çorbalara pirinç lapasına kadar getirdi konuyu. Bana tarif verdi,”pirinç lapası yapmalısın,ben öyle yaptım maşallahları var. (Onun baktığı torunları obez,biri 19 yaşında 200 kilo,biri 13 yaşında 75 kilo) Meyve suyu vermelisin,ben 40 ında başladım” Diye söylenmeye. Çok şükür sütüm yetiyor gayet sağlıklı da bebeğim 6 aya kadar ek gıdaya gerek yok dedim,ama dur durak bilmiyor kadın..
hala kızımla konuşurken “ben çorba verirdim ama annen biraz şey hahahaha” diye devam etti. Sinirlerimi bozmicam diyip oralı olmadım. Emzirmeme taktı bu sefer,annem acıkmıştır ellerini ağzına sokuyor diye tutturdu bu sefer.
Acıkmadı dedikçe hala ısrarla sütün yeter mı bilmiyorum ki demeye. Eşim buzluğun kapağını açıp sütleri gösterdi,hala” ayy günah yaa ne yapacaksınız o sütleri”demeye başladı.
Yarım saatte bir acıkmıştır diyip duruyor halbuki bebeğim 2 saatte emmeye başladı,bunu söyleyince de öyle şey mı olur büyüdükçe daha çok emer diye. Doyduğuna emin misin diye zırt pırt sorup duruyor.
Bu kadar kıt beyinli bir kv var.
Anne sütü bebeğin gelişimi için yeterli değilmiş bebe bisküvisi,pirinç lapası vermeliymişim. Hayır aptal bir insan olsam biyük diye bunu dinlicem çocuğun midesini mahfedicem. Kendi çocuklarını istediğingibi büyüttün,gördük büyüttüğün çocukları şimdi de sen benim büyüteceğim çocuğu gör dedim sustu en sonunda.
Herşeye karışmasa olmaz çünkü. Herşeyi hanımefendi biliyor.
Bebeğe zararlı ne varsa saymış. Kamu spotu gibi hahah

Şu aç bu çocuk muhabbetinden gına geldi bulmadı kvler bunu söylemeye sizde iyi sabır ve değişik bir kv var Allah yardım etsin :))

Yok ya yıpratmıyorum dalga geçiyorum artık onunla. Boş boş konuşmasına sinir oluyorum sadece.
Bebeği yıkarken iki kez yıkamalıymışız ölüler 1 kez yıkanırmış,yaşayanlar 2 kez miş :deli:
Bu inciyi de şimdi patlattı :nazar:
Hahahha manyak galiba :KK51: o zaman beyaz da giydirmeyelim malum kefen beyaz

Ay evlerden ırak. Benzerini yapan bir aile büyüğünü lohusa kafa ile evden kovmuşluğum var. ( ayıptı yaptığım ama psikolojim yerinde değildi) bu durumu bilenler hiç ağzını bile açmaya cesaret edemedi. Ayrıca 6 Aydan önce bebeğe su bile verilmez. Doktora gidip sorsun. Anne sütündeki su oranı bebek için yeterlidir.

bu akşam kv geldi bize,kızımı özlemiş :):)
Haydi bakalım dedim..
yemek yerken başladı yine..
“Annem su veriyormusun” diye sormaya,taa çorbalara pirinç lapasına kadar getirdi konuyu. Bana tarif verdi,”pirinç lapası yapmalısın,ben öyle yaptım maşallahları var. (Onun baktığı torunları obez,biri 19 yaşında 200 kilo,biri 13 yaşında 75 kilo) Meyve suyu vermelisin,ben 40 ında başladım” Diye söylenmeye. Çok şükür sütüm yetiyor gayet sağlıklı da bebeğim 6 aya kadar ek gıdaya gerek yok dedim,ama dur durak bilmiyor kadın..
hala kızımla konuşurken “ben çorba verirdim ama annen biraz şey hahahaha” diye devam etti. Sinirlerimi bozmicam diyip oralı olmadım. Emzirmeme taktı bu sefer,annem acıkmıştır ellerini ağzına sokuyor diye tutturdu bu sefer.
Acıkmadı dedikçe hala ısrarla sütün yeter mı bilmiyorum ki demeye. Eşim buzluğun kapağını açıp sütleri gösterdi,hala” ayy günah yaa ne yapacaksınız o sütleri”demeye başladı.
Yarım saatte bir acıkmıştır diyip duruyor halbuki bebeğim 2 saatte emmeye başladı,bunu söyleyince de öyle şey mı olur büyüdükçe daha çok emer diye. Doyduğuna emin misin diye zırt pırt sorup duruyor.
Bu kadar kıt beyinli bir kv var.
Anne sütü bebeğin gelişimi için yeterli değilmiş bebe bisküvisi,pirinç lapası vermeliymişim. Hayır aptal bir insan olsam biyük diye bunu dinlicem çocuğun midesini mahfedicem. Kendi çocuklarını istediğingibi büyüttün,gördük büyüttüğün çocukları şimdi de sen benim büyüteceğim çocuğu gör dedim sustu en sonunda.
Herşeye karışmasa olmaz çünkü. Herşeyi hanımefendi biliyor.
Ay kvlik yapması konusunda yorumda bulunamayacağım fakat dünya üzerinde ne kadar şekerli ve boş kalori içeren besleyici özelliği olmayan şey varsa hepsini önermiş.

Şekerle çocuğunuzun iç organlarını dövmemek için bence de vermemelisiniz tebrik ederim sizi :)

He evet onu da söyleyip duruyor anason ver uyku yapar diyor. Kızım gündüz bikere uyuyo bu aralar. Normalde hiç uyumuyordu ben gazdan diyorum düzene girecek diyorum o hala anason ver bilmem ne ver diyor.
Zamanında verdim işe yaramıyor sonuçta gaz ilacını bile 1 bucuk aydır kestim diyorum sen anason ver diyo hala. Büyük sözü dinlenmez kim ne derse desin kendi başlarına doktor bilmeden allah ne verdiyse tıkmış öocukların ağzına.
işin kötü yani çocuklar artık eskisi gibi sağlıklı değiller. Envai çeşit hastalık türemiş durumda. Bişey vermeden önce bin kere düşünmek gerekiyo. Allah yardımcin olsun.

Ay kvlik yapması konusunda yorumda bulunamayacağım fakat dünya üzerinde ne kadar şekerli ve boş kalori içeren besleyici özelliği olmayan şey varsa hepsini önermiş.

Şekerle çocuğunuzun iç organlarını dövmemek için bence de vermemelisiniz tebrik ederim sizi :)
Çünkü böyle biliyor o :)
Kilo alsın diye herşeyi yapar çocuklar için. Nedense kızım zayıf olacak diye ödü kopuyor sürekli bişeyler vereyim diye konuşup duruyor.
Tamamen cahil başka birşey değil.

işin kötü yani çocuklar artık eskisi gibi sağlıklı değiller. Envai çeşit hastalık türemiş durumda. Bişey vermeden önce bin kere düşünmek gerekiyo. Allah yardımcin olsun.
Amin :) ben onu dinlemem zaten ağzından çıkan her kelime bana gçre cahillik içeriyor. Ona kalsa ben söylediklerini yapmıyorum diye cahilim :)

Ay evlerden ırak. Benzerini yapan bir aile büyüğünü lohusa kafa ile evden kovmuşluğum var. ( ayıptı yaptığım ama psikolojim yerinde değildi) bu durumu bilenler hiç ağzını bile açmaya cesaret edemedi. Ayrıca 6 Aydan önce bebeğe su bile verilmez. Doktora gidip sorsun. Anne sütündeki su oranı bebek için yeterlidir.

Doktora bizzat doğum yaptığım gün sordu ama doktorlar ne bilirmiş. Biliyor su vermeyin dediğini. Ama yok havalar sıcak su vermekten bişey olmazmış vermeliymişim.

Back