• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kemikleri güçlensinmiş..

KV lerden inciler benimki de takmış çocuğun canı çeker diye her yediğinden vermek istiyor.sakin verme dedim 4aylik kızıma baklava yalatirken yakaladım.

KV lerden inciler benimki de takmış çocuğun canı çeker diye her yediğinden vermek istiyor.sakin verme dedim 4aylik kızıma baklava yalatirken yakaladım.
Allah onu bildiği gibi yapsın. Bırakma çocuğu ona.
Ne kadar saygısız ya sen vermek istemediğin halde gizli yapmak ne demek ortalığı ayağa kaldırırım. Ben kesinlikle tuvalete gitmeye bile cesaret edemiyorum mutlaka ağzına bişey koyar diye.

bu akşam kv geldi bize,kızımı özlemiş :):)
Haydi bakalım dedim..
yemek yerken başladı yine..
“Annem su veriyormusun” diye sormaya,taa çorbalara pirinç lapasına kadar getirdi konuyu. Bana tarif verdi,”pirinç lapası yapmalısın,ben öyle yaptım maşallahları var. (Onun baktığı torunları obez,biri 19 yaşında 200 kilo,biri 13 yaşında 75 kilo) Meyve suyu vermelisin,ben 40 ında başladım” Diye söylenmeye. Çok şükür sütüm yetiyor gayet sağlıklı da bebeğim 6 aya kadar ek gıdaya gerek yok dedim,ama dur durak bilmiyor kadın..
hala kızımla konuşurken “ben çorba verirdim ama annen biraz şey hahahaha” diye devam etti. Sinirlerimi bozmicam diyip oralı olmadım. Emzirmeme taktı bu sefer,annem acıkmıştır ellerini ağzına sokuyor diye tutturdu bu sefer.
Acıkmadı dedikçe hala ısrarla sütün yeter mı bilmiyorum ki demeye. Eşim buzluğun kapağını açıp sütleri gösterdi,hala” ayy günah yaa ne yapacaksınız o sütleri”demeye başladı.
Yarım saatte bir acıkmıştır diyip duruyor halbuki bebeğim 2 saatte emmeye başladı,bunu söyleyince de öyle şey mı olur büyüdükçe daha çok emer diye. Doyduğuna emin misin diye zırt pırt sorup duruyor.
Bu kadar kıt beyinli bir kv var.
Anne sütü bebeğin gelişimi için yeterli değilmiş bebe bisküvisi,pirinç lapası vermeliymişim. Hayır aptal bir insan olsam biyük diye bunu dinlicem çocuğun midesini mahfedicem. Kendi çocuklarını istediğingibi büyüttün,gördük büyüttüğün çocukları şimdi de sen benim büyüteceğim çocuğu gör dedim sustu en sonunda.
Herşeye karışmasa olmaz çünkü. Herşeyi hanımefendi biliyor.
Kotu niyetle soylenmeyen soz bir kere soylenir elli kere degil kasit ararim ben onda cevabini verin otursun daha konusamasin

Haydi bakalım dedim..
“Annem su veriyormusun” diye sormaya,taa çorbalara pirinç lapasına kadar getirdi konuyu. Bana tarif verdi,”pirinç lapası yapmalısın,ben öyle yaptım maşallahları var. (Onun baktığı torunları obez,biri 19 yaşında 200 kilo,biri 13 yaşında 75 kilo) Meyve suyu vermelisin,ben 40 ında başladım” Diye söylenmeye. Çok şükür sütüm yetiyor gayet sağlıklı da bebeğim 6 aya kadar ek gıdaya gerek yok dedim,ama dur durak bilmiyor kadın..
hala kızımla konuşurken “ben çorba verirdim ama annen biraz şey hahahaha” diye devam etti. Sinirlerimi bozmicam diyip oralı olmadım. Emzirmeme taktı bu sefer,annem acıkmıştır ellerini ağzına sokuyor diye tutturdu bu sefer.
Acıkmadı dedikçe hala ısrarla sütün yeter mı bilmiyorum ki demeye. Eşim buzluğun kapağını açıp sütleri gösterdi,hala” ayy günah yaa ne yapacaksınız o sütleri”demeye başladı.
Yarım saatte bir acıkmıştır diyip duruyor halbuki bebeğim 2 saatte emmeye başladı,bunu söyleyince de öyle şey mı olur büyüdükçe daha çok emer diye. Doyduğuna emin misin diye zırt pırt sorup duruyor.
Anne sütü bebeğin gelişimi için yeterli değilmiş bebe bisküvisi,pirinç lapası vermeliymişim. Hayır aptal bir insan olsam biyük diye bunu dinlicem çocuğun midesini mahfedicem. Kendi çocuklarını istediğingibi büyüttün,gördük büyüttüğün çocukları şimdi de sen benim büyüteceğim çocuğu gör dedim sustu en sonunda.
Ne güzel bilinçli annesiniz. O devirler geçti. Lapa vs mi kaldı modern dünyada. Siz kafaniza göre takılın zaten öyle de yapıyorsunuz. Sağlıkla büyütün minik yavrunuzu

S
Benimki de bugün benim uyutma şeklini beğenmiyodu böyle çocuk mu uyutulur diyip ver dedi bana da karışma :) benden başkasında hayatta uyumaz ben biliyorum ama biley demedim verdim. Aldı kucağına yüzüne bir örtü koydu çocuk çekiştirip duruyo. Öyle uyumaz diyorum aç bu dedi :) emdi mı dedi,halbuki yarım saat önce gözünün önünde emmişti. Israrla bi süt muhabbeti dönüp durunca bende napıcaksın sen benim sütümü diye tersledim.
Hala da uzatıyo göğsünü tam kavrıyo mu diye :)
Bu çocuk 3 aydır emiyo farkındaysan emzirmeyş senden öğrenecek değilim uzatma bu konuyu diyince yanlış anladın diyor. Yani bi açlık muhabbeti dünden beri bitmiyo. Ben 3 aya aç bıraka bıraka getirdim zaten. Böyle bir gereksiz insan olamaz ya. Hepsi aynı kafada sanırım kendilerinin sütleri mı olmamış nedir.
Seninki üç aylk kuzu benim ki 5.5 aylık aynı muhabbetler yani hepsi aynı salla gitsin takmaya bile degmiyo

Haydi bakalım dedim..
Hepsi mi aynı olur ya. Sanki aynı fabrikanın ürünü :)

Ahh ahh. Seni o kadar iyi anliyorum ki. Annemde cok pinpirik yapiyo malesef. Daha 20kirkimiz cikmadan sutun yetmiyor mama alicam demeye baslamisti. Sutumun yettigine ikna olmasi cok zor oldu cunku;
Ilk ay asisinda yavrumun kilosu nu 3.850 duymamdan kaynakli. 4.850 imis ama ben yanlis anlamisim doktoru.

Sonradan anlasilinca annemde sakinledi tabi. Simdide su icirecem diye tutturdu ve iciriyorda :D gunde 1 cay kasigi su veriyoruz. 50 gunluk olduk o yuzden karsi cikmiyorum .

Ama 50 gunu nasil gecirdik anlatamam .

4 aylik olsun lapa yapicam corba yapicam diyo . hasta oldugu icin pek soylenmiyorum ama ikna olaacak eminim :D

1ay once * 9ay karnimda ben tasidim lutfen bu kadar karisma yanlis yapa yapa illaki dogrusunu bulurum* demistim bi konu icin.

O gun bugundur icim ciz eder. Kirildi biliyorum . ama gonlunu aldim tabi. Yinede kirmicam bundan sonra. Daha sakin olmaya calisicam. .

Eninde sonunda sutun yettigini anliyorlar merak etme. Sen dogru bilidigini yap. Yanlis bile olsa en azindan neyin yanlis oldugunu bulursun.

YYinede gozun kulagin hhep yavrunda olsun. Evden lapa yapar getiri r cocuga yedirir sonra ne oldugunuda anlayamazsin. O potanseli gordum senin validede.

Haydi bakalım dedim..

Gıcık olurum herşeye karışan insanlara. Siz he diyin bildiğinizi yapın. Madem sizi sinir ediyor siz de yapıştırın cevabı siz çkingen davrandıkca daha çok konusur

Ahh ahh. Seni o kadar iyi anliyorum ki. Annemde cok pinpirik yapiyo malesef. Daha 20kirkimiz cikmadan sutun yetmiyor mama alicam demeye baslamisti. Sutumun yettigine ikna olmasi cok zor oldu cunku;
Ilk ay asisinda yavrumun kilosu nu 3.850 duymamdan kaynakli. 4.850 imis ama ben yanlis anlamisim doktoru.

Sonradan anlasilinca annemde sakinledi tabi. Simdide su icirecem diye tutturdu ve iciriyorda :KK70: gunde 1 cay kasigi su veriyoruz. 50 gunluk olduk o yuzden karsi cikmiyorum .

Ama 50 gunu nasil gecirdik anlatamam .

4 aylik olsun lapa yapicam corba yapicam diyo . hasta oldugu icin pek soylenmiyorum ama ikna olaacak eminim :KK70:

1ay once * 9ay karnimda ben tasidim lutfen bu kadar karisma yanlis yapa yapa illaki dogrusunu bulurum* demistim bi konu icin.

O gun bugundur icim ciz eder. Kirildi biliyorum . ama gonlunu aldim tabi. Yinede kirmicam bundan sonra. Daha sakin olmaya calisicam. .

Eninde sonunda sutun yettigini anliyorlar merak etme. Sen dogru bilidigini yap. Yanlis bile olsa en azindan neyin yanlis oldugunu bulursun.

YYinede gozun kulagin hhep yavrunda olsun. Evden lapa yapar getiri r cocuga yedirir sonra ne oldugunuda anlayamazsin. O potanseli gordum senin validede.

Bişey yapamaz çünkü ona bırakmıyorum. Yani 2 dk bile yalnız bırakmam lapayı geçdoğduğu gün lohusa şerbeti vermek istiyordu. İlk günden başlama demiştim hatta :)
Ya değişik bir kadın cidden anlaşılması zor. İyi niyetli değil orası kesin..

Çekilecek çileniz varmış ne diyeyim:KK43: bu kayınvalideleri okuya okuya evelenmekten korkar oldum.

Korkmana gerek yok kendini ezdirmezsen bir sorun olmaz. Ben biraz doldum,doğumdan sonra gçrmezden gelemiyorum. Yoksa normalde hiç takmadım bu zamana kadar. İnsan doğum yaotıktan sonra değişiyormuş :)

Back
X