Keloid artık psikolojim altüstü oldu..Fotoğraflarıyla

KIZLAR ACİL...benimde omzumda keloid var aldırdım 2 kat büyüyerek çıktı ben onla yaşamaya alıştım siz siz olun aldırmayın....ŞİMDİ BEN VAJİNAMDAN AMALİYAT OLACAMM KORKUM BURDADA OLUŞMASI NE OLUR NORMAL DOĞUM YAPIP KELOİDİ OLAN YADA VAJİNA İÇİNDE DIŞINDA AMALİYAT OLMUŞ KİŞİLER KELOİD OLUŞTUMU ÇOK AACİLLLLLLLLLL

bu hastalığı duymamıştım ama görümcemin tüzünde aynı o resimdeki lekelerden var verilen hiçbir krem çare olmadı bu durumda insan düşünüyo keloid mi diye.çok üzülüyo b,ildiğiniz gibi değil yolda herkes bakıyo falan inşallah bi çaresi bulunur. acaba gümüş suyu sürmeyi deneyen oldu mu? cilt sorunlarını giderdiğiyle ilgili çok yazı okudum bu hastalığada iyi gelebilir mi acaba?

Kızlar uzun süredir keloid tedavisi ile ilgili bir merkeziden bahsediyordum burada kendileri ile görüştüm ve benden hem iğne hem de lazer tedavisi için 3000 dolar istediler ben de mecburen şimdilik tedaviden vazgeçmek zorunda kaldım....

napicaz bilemiyorum...caresiziz....burada ki bi arastirma hastanesi, kulakta ki keloidler icin bi alet olusturmuslar. ameliyatla kesip 6 ay o aleti takiyorlar. sonra tamamen gidiyor. ama sadece kulak icin

benim de göğsümde omzumda ve kolumda (aşı yerimde) keloidlerim mecut. yaklasik 15 yıldır bunlarla uğraşıorum. ilk cildiyeye gittiğimde doktor senin etin kötü diyerek göndermişti. daha sonr 7 yıl önce iğne tedavisi gördüm yalnız normalde 3ten fazla yapılmaması gereken kortizon bana 5 6 kere yapıldı bunun sonucunda kıllanma ve kilo alma gbi yan etkilerle uğrastım bır de. en son 2 yıl önce bir iğne daha yaptırdım ama hiçç o kadar acımamıştı. göğsümdeki keloidin içi cok umusadığı için iğde içinde durmuomus ayy cok kotüydüüü. şimdi annemler bidaha doktara gidelim dedikce gitmiorum artık cok sıkıldım nerdeyse tüm doktorlar gördü ama değişen bişey yok keloidin genişlemesi dışında. şu ara çok kaşınıo ama yapcak bişey yok. bişey sorcam hani doktorlar bünye yapıor felan diolar ya acaba bu da siğil gibi bişey mi duayla okumakla felan geçer mi ne dersiniz hanımlar? deneyenler var mı? ben düşünüyorum artık yer gök dua üstüne demişler...

Son düzenleme:

Ben onuda denedim ama malesef hiç bişey olmadı aynı

slm kızlar. bende keloidden muzdaripim...benimde kolumda vardı aşı yerinde bi doktor bozuntusu alırız geçer dedi aldırdım daha büyük bi şekilde kolumdalar kendileri.kortizon iğnesini denedim banada max.3 kere yapılabiliyo dediler ve 3 kere yapıldı geçici bi çözüm oldu benim için sonra eski haline döndü...yaklaşık 10 küsür yıldır uğraşıyorum bi çözüm için ama babamın bi prof. arkadaşı bu hastalığın bi çözümüolmadığı söylemiş ve başka bölgelerdede (kulak arkası-sırt ve bazı bölgeleri varmış çıkması muhtemel) çıkabileceğini dikkatli olmak gerektiğini söylemiş...ben şimdi kulaklarıma bikaç delik açtırmak istiyorum ama cesaret edemiyorum mesela... ama yediklerimize dikkat etmeliyiz.fazla bahatlı ,asitli içecekler,ketçap , turşu...vs. gibi yiyecekler gerçekten ağrıyı arttırıyo ve büyütüyo....(test ettim onayladım bahatlı ürünleri tavuk soslarını tüketmiyorum) inş. tıb bu hastalığa bi çözüm bulur hepimiz rahatlarız. biraz uzun oldu ama olsun artık....kib...geçmiş olsun kızlar

okudum kizlar yazdiklarinizi. ne diyeyim. kurtulamadim hala. bu arada ben basligin sahibiyim.
haftaya tekrar randevum var cildiyede. kizlar annemde de vardi annemde 6 kere yaktirdi simdi görünmüyor cok ince ve teninin rengini aldi.
fakat ben annem kadar sansi olamadim. 2 gün agri cekiyorum. kafamdan ayak tirnaklarima kadar igneler saplaniyor sanki. bu yuzden cesaret edemiyorum yaktirmaya.

tIp buna kesinlikle bi cözüm bulmali. sürekli egzamayla ilgili yenilikler oluyor vs...bizim sesimizi duyan yok mu...muhakkak sesimizi duyurmaliyiz arkadaslar

İnşallah bir çaresi bulunur da kurtulursunuz bu illetten. Yukarıda bi arkadaş da yazmış; beslenmenize dikkat edin. Acılı, baharatlı, hazır yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek gıdalar tüketin.

merhaba arkadaslar. gecen hafta kortison igne tedavisine basladim. bende 5 keloidim oldugu icin en büyügüne bitane kortison ignesi yaptilar. inanin acisi sadece 4 saniye. 4 saniye sonra 5-10dk hafif bir sizi oluyor ama hepsi bu...kyroterapiden kat ve kat daha az acisiz :) bu yuzden mutluyum...4 hafta sonra sonuca bakip tekrar yapilacak...doktorun bana dedigi kortisonu kaldirabiliyorsa bünyem, 5-6 igneden sonra yaranin sisliginin inecegini ve rengini alacagini söyledi.böylelikle iltihabi da gidecegi icin agrim ve kasinma problemimde kalmayacak.
sizede tavsiye ederim ben ilk seansta cok memnun kaldim

Tanyacım tedavine başlamana sevindim bende uzun süredir keloid problemim var ve tam da göğsümün ortasında altındada şimdilerde küçük bir tane çıktı nedense. Uzun süredir araştırma yapıyordum. Ybancı bir sitede keloid blogu buldum. Keloidi olan kişi yaklaşık 5 ve ya 6 kortizon iğnesinden sonra hem şişiliğinden hem de renginin o açıklığından kurtulmuş. Bunu görünce resimleriyle birlikte çok mutlu oldum. Çünkü hangi doktora gittiysem geçmez dediler. Bende biliyorum geçmeyeceğini ama en azından şişliği ve rengi açılsın hatta benim keloidimin rengi bayağı açık ama şişliği ve kaşıntı beni çok rahatsız ediyor. Acaba Tanyacım sen bu tedaviyi nerede ve ne kadar yaptırıyorsun? bU KONU HAKKINDA BENİ BİLGİLENDİRİR MİSİN?

canim özel meaj hakkim olmadigindan burda anlaticam. bu arada ben almanyada yasiyorum tedavim burda sürüyor. ama alman hastanesi var taksimdeydi sanirim ben oraya gittigimde de ayni tedaviyi yapabileceklerini söylemislerdi.

benim önce bi hikayemi anlatayim sana ondan sonra sen karar ver ne yapmak istedigine. benim anneannem ve annemde de keloidler mevcuttu. bende ilk zamanlar sivilce gibiydi o yuzden ihtimal vermemistik. bir arkadas sivilcedir diye sikmaya kalkinca bes gün icersinde hizla büyüdü. annemin de zamaninda gittigi dermatologa gittim ve bana yaranin asiri iltihapli oldugunu verecegi krem ile iltihabin gecmesini beklememiz gerektigini söyledi. ben bu süre icinde baska bir dermatologa gittim ve bana krytoterapi yapmamiz gerektigini söyledi bende hemen kabul ettim. tabi canimin bu denli yanacagini asla tahmin edemezdim. annemin tedavisi de bu sekilde olmustu. yaklasik 20saniye boyunca keloide azot bastirdilar. nasil damga vurursun ya ayni o sekilde. ben cok fena aci cekmistim. üstüne üstlük bide yaranin üzeri kabariyor ici su topluyor. 4 hafta sonra yine ayni tedaviyi uyguladiklarinda ben agridan bir süre sonra tren beklerken bayilmistim. sikayetci oldugumda profesor bazi keloidlerde azot uygulamasinin yanlis oldugunu söylemisti. daha sonra hicbisey yapmadim korkudan. ta ki bir alisveris merkezinde tanimadigim bir kadinin yanima yaklasarak kendisinde de ayni sekilde keloidlerin oldugunu söyleyene dek. kendisi sezeryanla dogm yaptiktan sonra dikis yarasi keloide dönüsmüs. gittigi dermatolog kortizon ignesi yapmis. 6inci igneden sonra yara tamamen inmis ve ten rengini almis. yalniz yara tamamen gitmiyor. ama düsüncesene incelecek, acin kasintin olmayacak ve o kadar da belli olmayacak. annemde de o sekilde fazla göze batmiyor özellikle yazin hic belli olmuyor. bende ayin 10unda ikinci ignemi yiyecegim. igne 4 saniye sonra bitiyor. acisi da 5dk sizliyor o kadar canim denemeni tavsiye ederim dermatologa git kortizon istedigini söyle o zaman yaparlar....

Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için bende başlamaya karar verdirdim. Yinede korkuyorum ama gideceğim artık.

merbaa..bugun ikinci seans icin gittim....doktorumun yerine baska bir doktor cikti karsima. artik 3 doktor calisiyorlarmis. kadin cok iyiydi fakat bu sefer aglayarak ayrildim doktordan...canim fena yandi...3 saat gecti hala ara ara sanci giriyor...napalim...insallah atlaticaz

kaderdaslarim merhaba...yaklasik 3 aydir kortizon igne tedavisi görüyorum. daha önce de anlattigim gibi 4 haftada 1 defa uygulaniyor bu islem. gecen de doktor bana igneyle birlikte paralel olarak spreysogutucu tedavisini uygulamamizin daha yararli olacagini söyledi. yaramin cok büyük ve sert oldugundan dolayi sadece igneyle yapilacak tedavinin elbette sonuc verecegini ama bunun cok uzun sürecegini (yaklasik 2 sene) söyledi. bunu yari yariya indirmenin yolu sogtucu+igne.

fakat ben cesaret edip yaptiramadim. cunku igne yapilirken vücud ve yara 1-2 saat icin biraz yaniyor. ama dayanilmayacak bir aci degil.simdi o sogutucu sprey nasil olur hic bilmiyorum. azot varmis spreyin icinde. sprey söyle bisey direk yaraya skiliyor (4 saniye dedi doktor)

yaram gecekten cok sert ve diriydi. bu yuzden sabah yataktan kalktigimda cok agrim oluyordu. suan o agrim ve kasintim yok. cunku yavas yavas yumusadi ve burustu gibi :) hani 2 günlük balonun havasi iner ya ayni öyle gibi. bi bakin derim. ve mutlaka tedavi olun arkadaslar. malesef her hastaligin bir derdi var bizimkide cektigimiz aci....

üstünden zaman geçmiş ama ben de keloid hikayemi paylaşmak istedim.belki yardımı dokunur.kıkırdağımı ve kulağımı deldirdikten 1 yıl sonra dev keloidlerim oldu.artık insan içine çıkamıcak haldeydim.keloidleri ameliyatla aldırıp brakiterapi yapıldı. hiç acı falan çekmedim.1 seans.yani düşük doz bölgesel radyasyon.tabii ki radyasyon almak hiç hoş bir şey değil.ama son çareydi.ardından silikon örtü kullandım bir kaç ay.şimdi 3 yıl oluyor tamamen kurtuldum.belki yardımı olur.

bende 15 senedir çekiyorum 5.sınıfta aşıdan dolayı oluştu.kesinlikle cerrhi müdahale yaptırmayn derim çünkü bende sağolsun doktorlar fındık kadar olan keloidimi şimdi futbol topunun yarısı kadar büyüdü mahfettiler benim güzelliğimi istedeiğim hiç bişeyi giyemiyorum.siz siz olun ameliyatla alalımigne uygulayalım diyen doktorlara inanmayın boşuna hem saglığınıdan hemde paranızfdan oluyorsunuz...

keloid ile ilgili artık bir site var
Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al
aynı zamanda keloid@hotmail.com.tr adresinden bilgi paylaşımları yapılıyor eklemenizitavsiye ederim.:92:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…