- Konu Sahibi GuerillaTanya
-
slm kızlar... bende keloid derdinden muzdarip biriyim...1.sınıf aşısından sonra kolunda top gibi bi çıkıntı oluştu sonra büyümeye başladı baya bi kaşıntım vardı...bi kaç doktora gittik geçmez falan dediler. en son istanbulda gitiiğim bi doktor bunun alınabileceğini ve hiçbi sorun olmayacağını söyledi babamlarda aldırdılar... o zaman 13 yaşındaydım başta harikaydı dikişler çıktıktan 2 ay sonra (5 dikiş atılmıştı) uzun bi şekilde bütün dikişler boyunca şişmeye başladı... şuan 22 yaşındayım ve baya geniş ve uzun ayrıca koyu renkli bi hali var...( kortizon tedavisi gördüm baya yararı oluyo aslında kırmızı rengi ten rengine dönüşmüştü ve şişliği kaşınması azalmıştı ama doktorum 3 sean yaptı.fazlası ii deilmiş. benmki bi süre sonra eski haline döndü... şuan countractubex kullanıyorum gece sürüp kapatıyorum sabaha kadar öle kalıyo. sabah açıyorum.umarım bi faydası olur , olursa sizinlede paylaşırım.. internette bu ilaç hakkında baya güzel yazılar var inş. işe yarar... hepimize geçmiş olsun kızlar...
gecmis olsun..inan bana karin yine o kadar kötü degildir...benim dekoltemde. ne giysem meydanda...günde kac kisi soruyor bi bilsen. aynen bende etrafini kasiyorum cünkü üstünü kasiyamam aciyobende keloidden muzdaribim ama benimki sizlerden farklı ; ilk okula giderken benimde aşı yerim top gibi şişti hiç aldırış etmedim tedavide görmedim ne olduğunuda hiç araştırmadım tam 10 yıl sonra geçti şu anda hiç yok keşke sende amaliyat olmasaymışsın daha sonra 16 yaşında amaliyat olmak zorunda kaldım tam 3 kez aynı yerden amaliyat oldum karnımın tam ortasında ve baya uzun genişliğide 1 parmak kalınlığında ve kabarık kaşıntılarım oluyor bazı donemler uykumda bile resmen parçalıyorum işin komiği kaşımasıda zor o bölgeye dokunulmuyor bende kenarlarından kaşıyorum doktor kaşıma kaşırsan büyür dedi ama dayanılacak bişi değil oyle tatlı kaşınıyorki neyse tedavi için estetik cerraha gittim ama 10 yıl sonra çünkü aşı yerim gibi geçmesini umut ettim hep doktor daha kötü olur hiç ameliyat etmeyelim dedi daha çok uzulurmuşum kortizon enjekte edelim dedi bende yaptırmadım kaşıntıları ve kasılmaları olmasa bi şikayetim yok tabi görsel olarak inanılmaz kötü tam karın bölgesinde olduğu için kasılma yapıyor ve dik durmakta güclük çekiyorum kambur değilim ama yinede kasıldığını hissediyorum en çok o nedenle ğeçmesini istiyorum geçer inşallah hepimizinkide birgün
Artık kesine yakın bir tedavi var istanbulda bir merkezde çok güçlü bir lazer uygulanıyor ve önemli ölçüde geçiyor keloid
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?