• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keloid artık psikolojim altüstü oldu..Fotoğraflarıyla

YA ÇOK CANIM SIKILMAYA BAŞLADI ... KANSERE BİLE ÇARE VAR BUNA NİYE YOKKİ ! of offf !!! tmm şükür ... ağrılı bişey değil ama yayılıyoo hergünn bu sivilce keloide dönüşçekmi korkuusu yaşıyorumm ... bence toplanıp isyan fln etsek sesimizi duyarlarmı ? bi çalışma başlatılmalı ... ne bilim bi umut olur belki... yeniden doğmuş gibi olmazmıyız hepimiz ??? :43:

ben de bir an önce bunun tedavisinde başlamak istiyorum.

şu ana kadar sadece 1 doktora gittim o da cerrahi girişim önerdi.ama sizlerden duyduğum dondurma ve iğne yöntemlerini araştıracağım.benim keloidlerim çok büyük değiller ama görünen yerlerimde olduğundan canımı sıkıyor.

cansuy sana da geçmiş olsun umarım tedavinden iyi bir sonuç alırsın.

Slm benimde dövme sildirme sonucu kolumda 5 parmak buyuklugunde bı keloid oldu :(dr iğğne yapıcakmış yarın baslıycaz ben cerrahı operasyon dedım bana cerrahı mudahele gerekmıyo dedi sinir kadın ya :( benımde hıc umıdım yokkk:ssz:

merhaba.benimde keloid sorunum var.çeşitli kremler kullandım ama sonuç sıfır..yaz gelince açık yakalı bluz giyemiyorum.ayrıca kolumda da aşı yerinde var.herkes soruyor bıktım soranları dövesim geliyor.bazen keloidlerim acıyor kaşınıyor.1 kere iğne yöntemini denemiştim ama dayanılmazdı.lütfen çözüm bulanlar paylaşsın

Bende iğne yöntemine bu hafta baslıycam iğnelerimi aldım 3 tane uyguluycakmış onları uyguladıgı anda ucret oduyor muyuz ?

Yani tamamiyle geciriormu bilmiorum ben iki haftadir kullaniorum. Ve iki gunde bir cetvelle bile olcuorum gercekten fayda ediomu die. Rengi acilio şişikligi bile indirior. Bir kac milim kuculmeye basladilar. Tabiki silikonlari cikarinca sabun ve ilik suyla yikamaniz gerekio... Hep temiz cilde uygulayın. mesela öğlen silikon tabakaları yapistirin, ertesi gün kalkdikdan sonra sabunla yikayip contractubexi surun masaj yaparak... İlk basta gözlerimden yaslar aktı sürerken dokununca çok tuhaf oluo ama şimdi hiç bir acı yok... Sonra üzerine mutfakta kullanılan strec film ile kapatıp bant yapistiriorum. Şimdilik bunu demiorum bakalım bir kaç hafta sonra belli olur ... Herangi bilmek istediğin birsey varmi?

suan yaran ne durumda

tüm keloid mağduru arkadaşlar. ben yıllarca ben c.bex kremi hem silikonu hem iğneyi, hem şifalı bitkileri..aklınıza gelecek herşeyi denedim (hocalara bile okuttum yani). yok geçmedi. iğne tedavisinde bi küçülme oluyo rengi değişiyo gerçekten ama bırakınca bi süre sonra eski halini alıyo hatta daha da büyüyo. benim göğsümdeki ve omzumdaki sürekli büyüyo ve deli gibi kaşınıyo. ama güzel haber iğne tedavisi aşı yerime etki etti ve en azından büyümesini durdurdu. ama diğerleri içler acısı. en büyük problemimiz olan yaz da geldi hadi bakalım kolaysa kapalı yaka kıyafet bul ! asıl sormak istediğim; gittiğim doktorlardan biri güneşin de zararlı olduğunu renginin kahverengiye döneceğini ve birdaha geçmeyeceği ile ilgili bişeyler sölemişti yıllar önce, sizin doktorlarınızdan da böyle bişey söleyen oldu mu? ben antalya yaşıyorum zaten sürekli güneş tepemde, ben keloidleri kapatmaya çalışsam da arada güneşe mağruz kalıo özellikle omzumdaki. korkuyorum daha da kötü olur mu die. Bir de lazer epilasyona başlamak istiyorum ama bi zararı olur mu acaba, bi sorun çıkarda başka yerlerimde de oluşur mu die de korkuyorum. aranızda hiç lazer epilasyon yaptırıp sorun yaşayan oldu mu??? Bu arada iyi ki varsınız yani iyi ki böyle bi ortamda da olsa bir araya geliyoruz da anlaşabiliyoruz, ne mutlu...:21:

suan yaran ne durumda

aynen bende jassmeen 'i merak ediyorum ...

contractubexi kullanmaya başladım ... 2 gündür masaj yapıorum ama aşırı deerecede yanma ve karınca gezio hissi oldu ... çevresi kızardı ... ama slikon jeller ve bu merhem umut oldu kesinllikle http://www.assospharma.com/contractubex.php işe yaradığı kesin ama zaman gerekio ...

çok kaşnırsa bepanten sürüorum ... aklınızda bulunsun ... iğne ve dondurmayı deneyen çoğu kişide tekrarladı ... hatta kortizonlu iğnenin sonucundan kimse memnun değil gittiğim tüm doktorlar bu jeli tavsiye etti... mutlaka kullanın ..:34:

Son düzenleme:
arkadaslar malesef bu konuyla hekimler cok ilgilenmiyorlar.
anca jeldi,bandti,kremdi verip duruyorlar.
en bilgisizleride cerrahi müdahele ile almayi dusunuyorlar.
sakin!
iki kat daha büyük olarak cikiyor.
en iyisi kyroterapi, tabi acisina dayanabiliyorsaniz yada bahsettigimiz kortizon ignesi.
malesef tamamen iyilesmiyor en azindan iltihabini aliyor.
cok üzülüyorum, mahvoluyorum ama caresi yok ki. biraz ilgilenilse eminim uzerinde calisilsa uygun bi tedavi bulunacak.
cunku bize sunduklari tedavi resmen iskence yöntemi ya olmaz böyle ilkel yöntemler.

Slm benimde dövme sildirme sonucu kolumda 5 parmak buyuklugunde bı keloid oldu :(dr iğğne yapıcakmış yarın baslıycaz ben cerrahı operasyon dedım bana cerrahı mudahele gerekmıyo dedi sinir kadın ya :( benımde hıc umıdım yokkk:ssz:

Aynen cnm! Bnmde dovme sildirmede keloid olstu butun dovme uzernde. Zamnla gcer dediler bisuru jel kullandm hcbi fayda etmedi. Gecen hfta gttgm estetik cerrah eylul gbi fonksiyonel lazer yapip gecirmeyi deneyebilrz dedi. Bgn gttgm dermatoloji uzmnida kortizon tedavisi dedi 500 tl ucreti varms. Geocekse ucreti sorn dgl tabiki ama buraya yazilanlari okuynca o tedavinin hicbi ise yaramadgni anladm. Ben bi tanesinin ustune tca asit surdm. Belki ise yarar. Bi gelsme olrsa hbr verrm cok umtszm:(

slm arkadaşlar. malesef bende keloid maduruyum. omuz bölgemde eskiden minicik olan keloidim genişleyeyek ve uzayarak büyüyor. kortizonlu iğne tedavisi gerçekten geçici bi çözüm oldu bana. kortizonun yan etkiside cabası. kyroterapi yi denemek istiyorum. deneyen bazı arkadaşlar vardı ama sonuçları nasıl oldu merak ediyorum. kyroterapi işe yarıyo mu?

kıslar bu ara yine keloidi taktım kafaya
yaa bunun yüzünden sporcu atleti yada straplez bişey giyemiyorum
düğünlerde abiye giyince göründü görünecek oluyor sinir oluyorum
contarc..bex ilacını uzunca senelerdir aklıma geldikçe uyguluyorum.doktorlar hakikaten ilgisiz
-biri ameliyatla alalım dedi(ameliyat yerinde kesinlikle daha büyüğü çıkıyor)
-biri cont...bex sür diyo(kaç snedir bi fayda görmedim)
-biri iğne yapalım diyor(iğne yaptırmış fayda görmemiş tanıdığım var)

kafayı yiyeceğim
:36::36::36::36::36::35::35::35::35::35::35::35::35:

bide benim keloidim 7-8 senedir var. şimdiden sonra büyürmü acaba
kaç senedir aynı boyda (25 kuruş büyüklüğünde)

Deniz ürünleri, sığır eti, koyun eti, alkol ve acı biber kaçının. Kaçınılması gereken meyve ve sebzeler şunlardır: sarımsak, üzüm, ananas, kızılcık ve kabak. Bu besinler keloid uyarır ve ağırlaştırılmış kaşıntı ve ağrıya neden olur, kolajen aktivite hızlandırabilir. Kaşıntılar artabilir.

Ayrıca kuvvetle ihtimal, sabit yağlar kaşıntıyı arttıracaktır.Fakat bünyeye göre değişebilir. Sabit yağa dahil olmayan yağlar: Zeytin yağı, hindistan cevizi yağı ve tereyağı. Bu yağlar harici tüketilen yağlar (ayçiçek yağı,fındık yağı,mısırözü yağı vs.) keloidlerde kaşıntıya sebep olacaktır,ayrıca keloid oluşumunu tetikleyen küçük sivilcelerin oluşumuna neden olacaktır. Ayrıca kuruyemişlerin içinde sabit yağ vardır, hazır satılan kraker,bisküvi,çikolatada da margarin ve ayçiçek yağı vardır.Biraz öncede söylediğim gibi bünyeye göre değişebilir.Yani bazı kişilerde herhangi bir kaşıntıya vs. sebep olmayabilir.

Küçük keloidi olanlar,sizi üzmek istemem ama zamanla büyüyebilme ihtimali var.

Son düzenleme:
malumunuz bende de keloid var. ve 10 yıllık beraberliğimizden sonra şimdi büyümeye başladı. yeni gittiğim doktor tekrar kortizon tedavisi uygulayalım dedi. ama kas altına değil d,rekt dokunun içine vericem dedi. böylece hem çok etkili olacak hemde kortizonun yan etkini yaşamıycaksın dedi. (çünkü bundan 5-6 sene öncede gittiğim başka bi doktor kortizon iğnesini keloidin yanların kas altına yapıyordu ve bende yan etkiler yaşıyordum. ve pekte bi faydası olmamıştı. ) velhasıl keloid yaram eski ve sert olduğu için doktorda bende çok zorlandık... şunu söyleyeyim diğer iğne tecrübelerim bunun yanında sinek ısırığı gibiydi. bu çoook acılıydı. nerdeyse bayılıcaktımama sonuca değdi. daha önce hiç deri seviyesine inmeyem keloidim şimdi demirle aynı seviyede.3 kere uygulanacak bu tedavi. 2.ci iğnemi 7 ağustosta olucam... gelişmeleri buradan size yazıcam kızlar. inş. bigün modern tıp bununda bi tedavi yöntemini bulur.
ayrıca doktorum ameliyat oma, sivilce ve yara izleri konusunda uyardı keloid oluşma riskinden ötürü. sizde dikkat edin... :))

Deniz ürünleri, sığır eti, koyun eti, alkol ve acı biber kaçının. Kaçınılması gereken meyve ve sebzeler şunlardır: sarımsak, üzüm, ananas, kızılcık ve kabak. Bu besinler keloid uyarır ve ağırlaştırılmış kaşıntı ve ağrıya neden olur, kolajen aktivite hızlandırabilir. Kaşıntılar artabilir.

Ayrıca kuvvetle ihtimal, sabit yağlar kaşıntıyı arttıracaktır.Fakat bünyeye göre değişebilir. Sabit yağa dahil olmayan yağlar: Zeytin yağı, hindistan cevizi yağı ve tereyağı. Bu yağlar harici tüketilen yağlar (ayçiçek yağı,fındık yağı,mısırözü yağı vs.) keloidlerde kaşıntıya sebep olacaktır,ayrıca keloid oluşumunu tetikleyen küçük sivilcelerin oluşumuna neden olacaktır. Ayrıca kuruyemişlerin içinde sabit yağ vardır, hazır satılan kraker,bisküvi,çikolatada da margarin ve ayçiçek yağı vardır.Biraz öncede söylediğim gibi bünyeye göre değişebilir.Yani bazı kişilerde herhangi bir kaşıntıya vs. sebep olmayabilir.

Küçük keloidi olanlar,sizi üzmek istemem ama zamanla büyüyebilme ihtimali var.

bunu nerden duydunuz yaa ben de de oluştu keloid de eminseniz bu yazdıklarınızı yemicem deniz ürünleri de pek severdim :) ama dediğiniz kesin ve doğru bir bilgiyse uzak dururum bu besinlerden

umutsuzluğa kapılmayın bence tıp her geçen gün ilerliyor özellikle keloid konusunda çok araştırma yaptım aşağıdaki resimler co2 fraksiyonel lazer tadavisi görenlerin resimleri

$derma4.jpg $before-after-veins-laser-treatment.gif $alexa_ba.jpg

en azından renginde açılma ve boyutlarında ki küçülme dikkatinizi çekmiştir

ben çok doktora gittim keloid oluşumu ile ilgili kimse keloidle pek oynamak istemiyor nedeni ise şu keloid dokuları son derece inatçı dokular tekrarlama eğilimleri çok fazla bir kere vücudunuzda keloid oluştu ise vücudunuz yara iyileştirmelerinde verdiği tepki fazla demekmiş bu da şu demek geçirdiğiniz geçireceğiniz her türlü amaliyat vs gibi durumlar sizin vucudunuzda keloid yapabilir demekmiş. Bunların hepsini bana doktor söyledi. Benim de koluma kortizon enjekte ettiler buda küçülmesini sağladı ama tabi geçmedi şu anda co2 fraksiyonel yaptırıyorum 2.seansa gittim evet biraz küçülme var gibi ama şimdi belli olmaz daha en az 5 seans falan gitmem lazımki etkisi olsun birde karboksiterapi yapıyorlar keloid dokusuna bilmiyorum cildi sıkılaştırıyor sanırım bundan dolayı

Back