• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keloid artık psikolojim altüstü oldu..Fotoğraflarıyla

merhaba arkadaşlar, benimde vücudumda keloidlerim var ve kesinlikle hiçbirşey işe yaramıyor benim iki omzumda göğsümde belimde ve kolumda var sivilcelerimden dolayı kötü iyileşmiş doktor öyle söyledi gitmediğim dermatolog kalmadı ama keşke hiç gitmeseymişim iğneler yaptılar çok canım yandı işe yaramadı hatta dahada büyüdüler dermatix jel contractubex jel hepsini denedim ama olmadı cilt yapısıyla alakalı onlarla yaşamaya alıştım.ha bi de aklıma gelmişken kolumda vardı onu hiçbir doktora göstermedim kendiliğinden küçüldü.teyzeminde bacağında vardı onunkilerde kayboldu kendiliğinden sadece renk farkı kaldı şişkinlik kaşıntı hiç kalmadı.benim tavsiyem hiç oynatmayın zaten belli bi yere kadar büyüyor sonra küçülmeye başlıyor.ben artık bıraktım inşallah geçer.

aynı yerde aynı sorun bende de var ve dediğin aşıları oldum hiç bir etki yapmadı. dediğin gibi kıyafet sorunum oluyor ve aynı şikayetler bendede var. kader arkadaşıyız galiba bazen ağlıyorum sıkıntıdan ama yapcak bişi yok. İnşallah daha da kötüye gitmez Allah tan eşim destek çıkıyor.... eğer bi çare bulursan bana haber ver olur mu? :a015:

slm kızlar... bende keloid derdinden muzdarip biriyim...1.sınıf aşısından sonra kolunda top gibi bi çıkıntı oluştu sonra büyümeye başladı baya bi kaşıntım vardı...bi kaç doktora gittik geçmez falan dediler. en son istanbulda gitiiğim bi doktor bunun alınabileceğini ve hiçbi sorun olmayacağını söyledi babamlarda aldırdılar... o zaman 13 yaşındaydım başta harikaydı dikişler çıktıktan 2 ay sonra (5 dikiş atılmıştı) uzun bi şekilde bütün dikişler boyunca şişmeye başladı... şuan 22 yaşındayım ve baya geniş ve uzun ayrıca koyu renkli bi hali var... :(( kortizon tedavisi gördüm baya yararı oluyo aslında kırmızı rengi ten rengine dönüşmüştü ve şişliği kaşınması azalmıştı ama doktorum 3 sean yaptı.fazlası ii deilmiş. benmki bi süre sonra eski haline döndü... şuan countractubex kullanıyorum gece sürüp kapatıyorum sabaha kadar öle kalıyo. sabah açıyorum.umarım bi faydası olur , olursa sizinlede paylaşırım.. internette bu ilaç hakkında baya güzel yazılar var inş. işe yarar... hepimize geçmiş olsun kızlar...

slm kızlar... bende keloid derdinden muzdarip biriyim...1.sınıf aşısından sonra kolunda top gibi bi çıkıntı oluştu sonra büyümeye başladı baya bi kaşıntım vardı...bi kaç doktora gittik geçmez falan dediler. en son istanbulda gitiiğim bi doktor bunun alınabileceğini ve hiçbi sorun olmayacağını söyledi babamlarda aldırdılar... o zaman 13 yaşındaydım başta harikaydı dikişler çıktıktan 2 ay sonra (5 dikiş atılmıştı) uzun bi şekilde bütün dikişler boyunca şişmeye başladı... şuan 22 yaşındayım ve baya geniş ve uzun ayrıca koyu renkli bi hali var... :(( kortizon tedavisi gördüm baya yararı oluyo aslında kırmızı rengi ten rengine dönüşmüştü ve şişliği kaşınması azalmıştı ama doktorum 3 sean yaptı.fazlası ii deilmiş. benmki bi süre sonra eski haline döndü... şuan countractubex kullanıyorum gece sürüp kapatıyorum sabaha kadar öle kalıyo. sabah açıyorum.umarım bi faydası olur , olursa sizinlede paylaşırım.. internette bu ilaç hakkında baya güzel yazılar var inş. işe yarar... hepimize geçmiş olsun kızlar...

bende keloidden muzdaribim ama benimki sizlerden farklı ; ilk okula giderken benimde aşı yerim top gibi şişti hiç aldırış etmedim tedavide görmedim ne olduğunuda hiç araştırmadım tam 10 yıl sonra geçti şu anda hiç yok keşke sende amaliyat olmasaymışsın daha sonra 16 yaşında amaliyat olmak zorunda kaldım tam 3 kez aynı yerden amaliyat oldum karnımın tam ortasında ve baya uzun genişliğide 1 parmak kalınlığında ve kabarık kaşıntılarım oluyor bazı donemler uykumda bile resmen parçalıyorum işin komiği kaşımasıda zor o bölgeye dokunulmuyor bende kenarlarından kaşıyorum doktor kaşıma kaşırsan büyür dedi ama dayanılacak bişi değil oyle tatlı kaşınıyorki neyse tedavi için estetik cerraha gittim ama 10 yıl sonra çünkü aşı yerim gibi geçmesini umut ettim hep doktor daha kötü olur hiç ameliyat etmeyelim dedi daha çok uzulurmuşum kortizon enjekte edelim dedi bende yaptırmadım kaşıntıları ve kasılmaları olmasa bi şikayetim yok tabi görsel olarak inanılmaz kötü tam karın bölgesinde olduğu için kasılma yapıyor ve dik durmakta güclük çekiyorum kambur değilim ama yinede kasıldığını hissediyorum en çok o nedenle ğeçmesini istiyorum geçer inşallah hepimizinkide birgün

bende keloidden muzdaribim ama benimki sizlerden farklı ; ilk okula giderken benimde aşı yerim top gibi şişti hiç aldırış etmedim tedavide görmedim ne olduğunuda hiç araştırmadım tam 10 yıl sonra geçti şu anda hiç yok keşke sende amaliyat olmasaymışsın daha sonra 16 yaşında amaliyat olmak zorunda kaldım tam 3 kez aynı yerden amaliyat oldum karnımın tam ortasında ve baya uzun genişliğide 1 parmak kalınlığında ve kabarık kaşıntılarım oluyor bazı donemler uykumda bile resmen parçalıyorum işin komiği kaşımasıda zor o bölgeye dokunulmuyor bende kenarlarından kaşıyorum doktor kaşıma kaşırsan büyür dedi ama dayanılacak bişi değil oyle tatlı kaşınıyorki neyse tedavi için estetik cerraha gittim ama 10 yıl sonra çünkü aşı yerim gibi geçmesini umut ettim hep doktor daha kötü olur hiç ameliyat etmeyelim dedi daha çok uzulurmuşum kortizon enjekte edelim dedi bende yaptırmadım kaşıntıları ve kasılmaları olmasa bi şikayetim yok tabi görsel olarak inanılmaz kötü tam karın bölgesinde olduğu için kasılma yapıyor ve dik durmakta güclük çekiyorum kambur değilim ama yinede kasıldığını hissediyorum en çok o nedenle ğeçmesini istiyorum geçer inşallah hepimizinkide birgün
gecmis olsun..inan bana karin yine o kadar kötü degildir...benim dekoltemde. ne giysem meydanda...günde kac kisi soruyor bi bilsen. aynen bende etrafini kasiyorum cünkü üstünü kasiyamam aciyo :(

Kzılar ıstanbulda co2 lazeri kullanan tek yer var orasıda s..p... t ve kelodi tedavi ettiklerini iddia ediyorlar bazı video paylaşım sitelerinde bu lazer türünün tedavi ettiği kelodi resimlerine baktım sonuç gerçekten iyi acaba aranızda oraya giden ya da gitmeyi düşünen birileri var mı çünkü ben ıstanbul da yaşamıyorum....:(

Arkadaslar bende daha once duymamistim.Yazdiklarinizi okudum,netten de arastirdim.
Rabbim insallah sifasini versin. Bol bol dua edin ne diyebilirim ki baska..
Ve insallah en kisa zamanda kesin tedavisi bulunur.

kesin tedavisi yok.üzgünüm.ben 7 yasimdan beri ugrasiyorum.hissettiklerini anliyorum ama onunla yasamaya alismalisin.simdi 33 yasindayim ve gövdemin bir cok yerinde var,omuzumda 12 cm uzunlugunda ameliyat oldugum icin,gecmiyor her yapilan tedavide dahada büyüyor.dondurma islemini de denedim bosuna aci cekersin.ama sana bir krem ismi verecegim,bunu gün icinde en az 5 kere 10 dak yap,rengini degistirip inmesini saglayacak bu seni rahatlatir gerci türkiyede bu krem satiliyormu bilmiyorum yoksa ben sana yollarim.kremin adi,contractubex ,hemen dene.bir de unutma bütün cikan sivilcelerinin özüne kadar cikar sik,yoksa onlarda keloid olur.insanlarin bakislarina aldirma daha kötü bir hastalik olmasin,bunada sükür

Bende de keloid var yaşadığınız şeylerin aynısını bende yaşıyorum, malesef kesin bir tedavisi yok, benim hele denemediğim şey kalmadı çok acılar çektim hala daha çekiyorum çok kaşınıyorlar ve giyim problemi yaşıyorum.. hiç ümidim kalmadı artık :( sürekli araştırıyorum yeni tedavi yöntemleri var mı diye ama yok işte yook :((

Artık kesine yakın bir tedavi var istanbulda bir merkezde çok güçlü bir lazer uygulanıyor ve önemli ölçüde geçiyor keloid

Merkezin adını burada vermem uygun mu bilmiyorum ama superp..st diye bir yer böyle yazayım bari site yöneticileri kızmasınlar bana...:) Neyse kullanılan lazerde sanırım palomar yada polomar lazer gibi bir şey olması lazım. KK'de yara izleri için bir arkadaşımız bu merkezde keloidleşen yara izleri için tedavi olmuş ve izleri nerdeyse geçmiş diye hatırlıyorum......:.) Yalnız bu merkezde tedavi ücretlerinin bayağı yüksek olduğunu okumuştum ben de net bir bilgi sahibi değilim. Bilgi sahibi olanlar bilgi veirrlerse sevinirim kızlar....:)

fotodaki kücük yaralarim da büyümeye basladi. ve artik aciyorlar kasintisi da cabasi, hep igne batiomus hissi var :( üstelik cok kizardilar. burada yakma tedavisi hic bi ise yaramiyor üstelik bayilana kadar canim yaniyor ( arastirmalarima göre bu sivi azot olayi eskiden hapishanede iskencelerde kullaniliomus) yani bu kadar ilkel bi yöntem :(

çok geçmiş olsun arkadaşlar...üzüldüm gerçekten...neden olduğu ve çaresi bulunamayan şeyler çok canını sıkar insanın...Allah ölümlü hastalık vermesin inşallah....

umarım bir hal çaresini bulursunuz...

Back