Merhaba, ben de 5 gundur sigara icmiyorum. 8 yildir gunde en az 1 paket iciyordum, sikintili donemlerde 2 pakete ciktigim cok oluyordu. Persembe gunu cok yakin bir arkadasimin kanser oldugu haberini aldim. Bir kac aydir da sigarayi birakmaliyim diye surekli aklimdan geciriyordum zaten, ozelikle kanser fobim yuzunden. Uzerine cok yakinimdan bu haber gelince etkilendim ve icmiyorum artik dedim. Esimle birlikteydik, son sigaramizi keyifle icelim ve paketlerimizi atalim dedim. Dedigimi yaptik ve 5 gundur de hic dokunmadik. Ilk 2-3 gun cok zordu ama su anda yoklugunu hissetmemeye basladim. Yalniz basima birakmaya calissaydim cok zorlanirdim ama kesin, esimle birlikte birakmak bana cok destek oldu. Ben ilk 2 gun ozellikle kahve cay icmedim sigara istegimi tetikler diye, o da cok yardimci oldu. Ve en onemlisi gunde 2-3 fincan adacayi iciyorum simdi. Neden bilmiyorum sigara yerine onu koyabildim, mesela sigara icmemek icin yemek yiyim ya da sakiz cigneyeyim falan bunlar bende pek olmuyor. 1 fincan sicak suya 1 tepeleme yemek kasigi olacak sekilde adacayini ekleyip 5 dk bekletip iciyorum. Biraz yogunlastiriyorum tadi cok olmadiysa, hafif aci adacayi sigaranin verdigi zevki veriyor gibi :) kolay gelsin. umarim birakabiliriz.