• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara bırakma günlüğüm.

Merhaba, ben de 5 gundur sigara icmiyorum. 8 yildir gunde en az 1 paket iciyordum, sikintili donemlerde 2 pakete ciktigim cok oluyordu. Persembe gunu cok yakin bir arkadasimin kanser oldugu haberini aldim. Bir kac aydir da sigarayi birakmaliyim diye surekli aklimdan geciriyordum zaten, ozelikle kanser fobim yuzunden. Uzerine cok yakinimdan bu haber gelince etkilendim ve icmiyorum artik dedim. Esimle birlikteydik, son sigaramizi keyifle icelim ve paketlerimizi atalim dedim. Dedigimi yaptik ve 5 gundur de hic dokunmadik. Ilk 2-3 gun cok zordu ama su anda yoklugunu hissetmemeye basladim. Yalniz basima birakmaya calissaydim cok zorlanirdim ama kesin, esimle birlikte birakmak bana cok destek oldu. Ben ilk 2 gun ozellikle kahve cay icmedim sigara istegimi tetikler diye, o da cok yardimci oldu. Ve en onemlisi gunde 2-3 fincan adacayi iciyorum simdi. Neden bilmiyorum sigara yerine onu koyabildim, mesela sigara icmemek icin yemek yiyim ya da sakiz cigneyeyim falan bunlar bende pek olmuyor. 1 fincan sicak suya 1 tepeleme yemek kasigi olacak sekilde adacayini ekleyip 5 dk bekletip iciyorum. Biraz yogunlastiriyorum tadi cok olmadiysa, hafif aci adacayi sigaranin verdigi zevki veriyor gibi :) kolay gelsin. umarim birakabiliriz.

günlüğe devam, sil baştan...

buraya ilk yazmaya başladığımda bırakamamış olsam da, bırakma konusundaki isteğim hep devam ediyor. bu sefer olcak bu iş.

geçen sefer neden bırakamadım:
öncelikle ilaca çok bel bağladım, ona haddinden fazla misyon yükledim. psikolojik olarak bağlandım ama tutunabileceğim bir şeye ihtiyacım vardı o zaman, fakat ilacı olması gerektiği gibi kullanamadım ve özel hayatımda da zorlu bir dönem geçirmem, ilacı bırakıp sigaraya yeniden başlamama bahane oldu.

ilaç düzgün kullanıldığında işlevini yerine getiriyor fakat bende aşırı yorgunluk, unutkanlık, uyku, kalp çarpıntısı ve tansiyon düşüklüğüne sebep oldu. ilacı aldıktan 40 dakika sonra tansiyonum düşüyor, elim ayağım titriyor ve sanki ciğerlerimin yarısı yokmuş gibi aldığım nefes yetmiyor, boğulucakmış gibi oluyorum. bunların hepsi her zaman olmuyor tabi ama çoğu genellikle oluyor. başka bir doktora gittim, ilacın bendeki yan etkilerini söyledim. "olabilir, bir süre katlanmalısın, günde bir tane iç ama gerektiği kadar kullanman gerek" mukabilinde bir cevap verdi. zaten günde bir tane içiyorum, 2. sini de içsem nolurum bilmem. bütün bu yan etkilere rağmen bir süre daha ilaca devam etme kararı aldım.

31 mayıs gecesi son sigaramı içtim, bitti. 1 hazirana sigarasız girdim. bugün sigarasız 5. günüm. bu akşamın sonunda toplamda 100 adet sigaranın pisliğinden kurtulmuş oluyorum ve 30 lira da cebime kalıyor :24:

eşim de ilaç kullanıyor, ona hiç bir yan etki yapmadı, günde 2 tane 1mg. içiyor, ama o henüz bırakamadı, sadece artık eve paket getirmiyor, yani evde sigara içilmiyor.

kilo alırım diye hala korkuyorum, geçen akşam yürüyüşe çıktık. sonra da sabahları koşma kararı aldık.
sabah 6.30 a saati kurdum. çaldı, kalktım hazırlandım, ama eşimi bir türlü kaldırmayı başaramadım, o kalkana kadar fırına kurabiye attım :1: tam kalkıyordu, ben uyandım. :53: çok gerçekciydi ama rüyaymış, eşim çoktan kalkıp işe gitmiş bile :)

günlüğe devam, sil baştan...

buraya ilk yazmaya başladığımda bırakamamış olsam da, bırakma konusundaki isteğim hep devam ediyor. bu sefer olcak bu iş.

geçen sefer neden bırakamadım:
öncelikle ilaca çok bel bağladım, ona haddinden fazla misyon yükledim. psikolojik olarak bağlandım ama tutunabileceğim bir şeye ihtiyacım vardı o zaman, fakat ilacı olması gerektiği gibi kullanamadım ve özel hayatımda da zorlu bir dönem geçirmem, ilacı bırakıp sigaraya yeniden başlamama bahane oldu.

ilaç düzgün kullanıldığında işlevini yerine getiriyor fakat bende aşırı yorgunluk, unutkanlık, uyku, kalp çarpıntısı ve tansiyon düşüklüğüne sebep oldu. ilacı aldıktan 40 dakika sonra tansiyonum düşüyor, elim ayağım titriyor ve sanki ciğerlerimin yarısı yokmuş gibi aldığım nefes yetmiyor, boğulucakmış gibi oluyorum. bunların hepsi her zaman olmuyor tabi ama çoğu genellikle oluyor. başka bir doktora gittim, ilacın bendeki yan etkilerini söyledim. "olabilir, bir süre katlanmalısın, günde bir tane iç ama gerektiği kadar kullanman gerek" mukabilinde bir cevap verdi. zaten günde bir tane içiyorum, 2. sini de içsem nolurum bilmem. bütün bu yan etkilere rağmen bir süre daha ilaca devam etme kararı aldım.

31 mayıs gecesi son sigaramı içtim, bitti. 1 hazirana sigarasız girdim. bugün sigarasız 5. günüm. bu akşamın sonunda toplamda 100 adet sigaranın pisliğinden kurtulmuş oluyorum ve 30 lira da cebime kalıyor :24:

eşim de ilaç kullanıyor, ona hiç bir yan etki yapmadı, günde 2 tane 1mg. içiyor, ama o henüz bırakamadı, sadece artık eve paket getirmiyor, yani evde sigara içilmiyor.

kilo alırım diye hala korkuyorum, geçen akşam yürüyüşe çıktık. sonra da sabahları koşma kararı aldık.
sabah 6.30 a saati kurdum. çaldı, kalktım hazırlandım, ama eşimi bir türlü kaldırmayı başaramadım, o kalkana kadar fırına kurabiye attım :1: tam kalkıyordu, ben uyandım. :53: çok gerçekciydi ama rüyaymış, eşim çoktan kalkıp işe gitmiş bile :)

bir haftayı geçti :)

eşim de 3 gündür içmiyor :)

ev dumansız hava sahası oldu, balkonlar dahil :)

selam forumda dolaşırken konu dikkatimi çekti ve ilacın ismini görüncede yazayım dedim.
bende yaklaşık 10 yıldır sigara içiyorum.gününe göre değişen yeri geldiginde 10-13 arası yerı geldıgınde 1 pakete kadar cıkabılıyorum.
ilacı kullanmadım ancak eşim ilaç mümessili ve bu ilacı satıyo ondan cok fazla bilgi aldım,henuz bırakmaya hazır hıssetmedıgım için kullanmadım ama bu ilacın inanılmaz bir etkısı ve bıraktırma oranı var.kendımı hazır hıssedınce bende başlıycam

canım, zaten ilk 14 gün ilaçla birlikte sigara da içebiliyorsun. eşim de kendini pek hazır hissetmiyordu. 2 hafta kurs için başka bir şehire gitti, eğitimde olduğu için mecburen daha az sigara içecekti, bari ilaç kullanmaya da başlayayım dedi. eve döndükten sonra da ilacın bir etkisini göremediğini söyleyip durdu. evde sigara içmesi beni olumsuz etkilediğinden evde sigara içmeme kararı aldı ve madem akşamları içmiyorum gündüz de içmesem olur diye düşünerek sigarayı bıraktı.

yani ilaca başlarken bırakacağını zannetmiyordu ama bıraktı. sen de yapabilirsin. uygun bir zaman bekliyorsun ama o uygun zaman belki hiç gelmez, en uygun zaman şimdi, inan ki.

ben de 31 mayıs gecesi bıraktım. nette dolanırken baktım 31 mayıs dünya sigarasız günüymüş, "vay benim niye haberim yok, bilseydim içmezdim :)" dedim. o sırada elimde sigara vardı ve gece yarısına geliyordu. bıraktım, bitti. bırakmayı hep istiyordum ama işte çeşitli bahanelerle uygun zaman hiç gelmiyor.

sen de yapıcaksın umarım.

canım, zaten ilk 14 gün ilaçla birlikte sigara da içebiliyorsun. eşim de kendini pek hazır hissetmiyordu. 2 hafta kurs için başka bir şehire gitti, eğitimde olduğu için mecburen daha az sigara içecekti, bari ilaç kullanmaya da başlayayım dedi. eve döndükten sonra da ilacın bir etkisini göremediğini söyleyip durdu. evde sigara içmesi beni olumsuz etkilediğinden evde sigara içmeme kararı aldı ve madem akşamları içmiyorum gündüz de içmesem olur diye düşünerek sigarayı bıraktı.

yani ilaca başlarken bırakacağını zannetmiyordu ama bıraktı. sen de yapabilirsin. uygun bir zaman bekliyorsun ama o uygun zaman belki hiç gelmez, en uygun zaman şimdi, inan ki.

ben de 31 mayıs gecesi bıraktım. nette dolanırken baktım 31 mayıs dünya sigarasız günüymüş, "vay benim niye haberim yok, bilseydim içmezdim :)" dedim. o sırada elimde sigara vardı ve gece yarısına geliyordu. bıraktım, bitti. bırakmayı hep istiyordum ama işte çeşitli bahanelerle uygun zaman hiç gelmiyor.

sen de yapıcaksın umarım.

inşallah bırakıcam bende,eşim sigara içmiyo sorun olmaya başlıyo yavas yavas

bende sigarayı bırakmak istiyorumm ya canımm istemiyor ancakk ne hikmetse sigara içerken buluyorum kendimi

ilaca ilk başladığım günler, kendimi enerjik, kıpır kıpır, neşeli hissediyordum. tabi o aralar ilacın dozu da çok düşüktü, hep öyle gideceğini düşünmüştüm. 13 gündür sigara içmiyorum ve ilacı ise sadece canım çok sigara istediği zaman içiyorum. bu ilaç nedeniyle depresif oldum. aşırı öfkeliyim nefes alamıyorum. kullansam bir dert, kullanmasam bi dert. sigara nedeniyle olan psikolojik bağımlılıktan kurtulmayı da dört gözle bekliyorum. ilaçla olan bağlantım bir an önce bitsin istiyorum. ne sigara ne ilaç görmek istemiyorum. aslında hiç bir şey yapmak istemiyorum. zaman lazım, birazcık daha. hala rüyamda sigara içtiğimi görüyorum, sonra bin pişman olduğumu. sabaha kadar doğru düzgün kaliteli bir uyku yok. kolay değil, hiç kolay değil. ama birazcık daha zaman lazım...

sigarayı bırakalı 19 gün oldu :)

bazen akşamları yürüyüşe çıkıyoruz. ilk 10 gün içinde 1.7 kilo aldım. bu hafta 500 gramı gitmiş :) zaten kilo fazlam da vardı. kondisyon bisikleti sipariş ettik. madem sigara içmeyi bırakabildik, kendimize böyle bir ödül verelim dedik. eşimle sigara bırakma olayına ilaveten kilo verme programı da başlatmış bulunuyoruz :1:

tam 1 aydır sigara içmiyordum kendi kendime bırakmıştım ve bügün birtane yaktım sonra birtane daha. öğlen oldu bu. ve su dakıkaya kadar aklıma bile gelmedi. :) su an dısında. suanda aklımda ve karsımda olsa kesın ıcerdım heralde. ıyı karsımda degıl.

2 ayı devirdim. :)
bu topiğe gelmek bile aklıma gelmiyor, bırakmak isteyen arkadaşlara moral olsun diye gelip yazıyorum artık. yazacak bir şey de bulamıyorum zaten. sigara bitti gitti. sigarayı bırakınca hiç kahve içemem sanırdım, sigarasız gitmez sanırdım. gidiyo be :) hem de çok güzel oluyor. bıraktığım ilk 10 gün içinde 2 kilo aldım, öyle aldığım yerde duruyor. 10 gün sonra iştah, her şey normal rutine oturdu. çok yemiyorum,çok atıştırmıyorum. sigara içiyorken nasılsam, şimdi de öyleyim. tek fark sigara yok. elimi kolumu nereye koyacağımı şaşırırım diyordum, hiç öyle değil. sigarayı bırakınca para ve zaman kazanırım diyordum, o da olmadı :))

içim rahat, eşim içmiyor, ben içmiyorum, oğlum beni sigara içerken görmüyor, sigara içtiğimi hiç hatırlamayacak.
daha ne diyeyim ki?

bırakmak isteyen arkadaşların sorusu olursa ya da desteğe ihtiyaçları olursa elimden geleni yaparım.

inşallah bir gün ben de senin gibi bırakırım cnm yaf! çok şanslısın, bir daha başlamaman dileklerimle. bol şans!

Back