• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keloid artık psikolojim altüstü oldu..Fotoğraflarıyla

çok geçmiş olsun ben hiç böle bir rahatsızlık duymamıştım
umarım en kısa zamanda kesin tedavisi bulunur ve sizde rahatlarsınız

keloid tedavisi olmuş öncesini sonrasını resimlerle benim gibi keloidi olan kişilere en azından moral vermek ve tedaviye başlamak için güç vermek adına bizlerle peylaşacak kimse yok mu ?

ben 3.seansdan sonra artik pes ettim...tren istasyonunda acidan bayilmisim, 2 gün kendime gelemedim ne uyku uyudum ne bisey girdi bogazima...butun vucudumun icini bicak darbeleri vuruodu adeta...allahim..kimseye sen dermansiz dert verme. ben bidaha bu dondurucu sistemi yaptirmam, isterse keloid kalsin, böyle bi sikayetim yok görsellik disinda bi rahatsizlik vermiyor. ama o tedavi tedavi degil ya 2 gün bicak darbesi gibi acilar cektim bi bayildim bi ayildim yok mu baska caresi :(

allah yardımcınız olsun bende duymamıştım hiç böyle bir rahatsızlık olduğunu her insanın farklı olayı var işte bendede zona denen meret oluyor senede bir kez ve tam sağ yanağımın ortasında 1 tl kadar büyüklükte kıpkırmızı sulu iltihaplı aşırı ağrı yapan ve kaşınan bir yara oluyor ve yer ettiği için bağışıklık sistemimin en zayıf olduğu anda ve stresli dönemimde çıkıyor ortaya bir türlüde geçmiyor iz kalıyor ama birdahaki sefere kadar geçiyor allahtan
rabbim dermansız dert vermesin kimselere

Keloid tedavisi için co2 lazer diye bir şey duydum kızlar sanırım bu laser türkiyede de var ama belli bazı merkzlerde ve seans ücretleride çok pahalı sanırsam eğer bunu keloid veya yara izleri için kullanmış yada denemiş olan ve fayda gören birileri varsa bizlerle deneyimlerini paylaşabilir mi acaba? Youtube de bu laserle keloid tedavisi gören kişilerin videolarını izledim gerçekten çok iyi sonuçlar alınmış ayrıca sanırım istanbuldada superplast denilen bir estetik merkezindede bu cihazdan varmı? Bilenler ve kullananlar lütfen ilgilensin bizlerle bu küçük yara izleri zman zaman insanın çok moralini bozabiliyor özellikle görünen bir yerde ise.......:kedi:

ben 3.seansdan sonra artik pes ettim...tren istasyonunda acidan bayilmisim, 2 gün kendime gelemedim ne uyku uyudum ne bisey girdi bogazima...butun vucudumun icini bicak darbeleri vuruodu adeta...allahim..kimseye sen dermansiz dert verme. ben bidaha bu dondurucu sistemi yaptirmam, isterse keloid kalsin, böyle bi sikayetim yok görsellik disinda bi rahatsizlik vermiyor. ama o tedavi tedavi degil ya 2 gün bicak darbesi gibi acilar cektim bi bayildim bi ayildim yok mu baska caresi :(

bende 2. seanstan sonra pes ettim bide igeden sonra hemen arkasından buz tedavisi yapmışlardı aynı anda olunca bayıldım bende 1 hafta kendime gelemedim bidahada gitmedim. başkada bi tedavi yöntemi yok herhalde. arkadaşlar kaşıntı ve agrıları için ne yapıyonuz. ben kaşıntı için alerjik haplar kullanıyom ama hiç bi işe yaramıyor farklı bişey yapan varmı

merhaba.benimde keloid sorunum var.çeşitli kremler kullandım ama sonuç sıfır..yaz gelince açık yakalı bluz giyemiyorum.ayrıca kolumda da aşı yerinde var.herkes soruyor bıktım soranları dövesim geliyor.bazen keloidlerim acıyor kaşınıyor.1 kere iğne yöntemini denemiştim ama dayanılmazdı.lütfen çözüm bulanlar paylaşsın

Merhabalar cnm. Keloidin için üzülmeni anlıyorum ama şanslı olduğunu bil bence... Benim tam yüzümün ortasında var :( gitmediim plastik cerrah dermatolog kalmadı. İyileşmeyeceğini kabullendim artık ama şimdi kortizon iğnesi enjekte ettikleri bir tedavi uyguluyorlar. Çok küçüldü şişkinliği ve moralim çok düzeldi.YAlnız kortizon çok ciddi bir iğne ve lütfen işinin ehli olmayan kimseye vurdurma. Bana "aaa bu et beni olmuş" diyen doktor bile çıktı. Yani maalesef tıp diploması her zaman güvenlir olmayabiliyor. Eğer ankaradaysan ya da yolun düşerse sana doktorumun adını verebilirim...

Moralini bozma,
dediğim gibi yüzünde de olabilirdi:sinifsinif:

merhaba,
keloid problemi gerçekten berbat. düşmanına bile insan istemez. benim babamda 15 yıldır var. göğsünde. 4-5 cm genişliğinde 15-17 cm uzunluğunda. canından bezmiş durumda. moraliniz bozulacak biliyorum ama, gerçektan çok berbat durumda. ağrısı var. yanıyor. kortizon tedavileri yüzünden bir dönem kemik erimesi tedavileri de oldu. ve ne yazıkki, belirgin bir tedavisi yok. sizin dayanabilirseniz şöyle bir avantajınız var. henüz küçük. ve sabredebilenlerde ve dayanabilenlerde dondurma tekniği ile giderilebiliyor. ama ben ingilizce siteleri de zaman zaman tarıyorum. maalesef kelodidin kesin bir tedavisi yok. allah yardımcınız olsun. 15 yıldır babam uğraşıyor. doğru düzgün uyku uyuyamıyor. ve psikolojisi de bozuldu. hem uykusuzluk hem ağrı nedeniyle güleç babam yok artık. nasıl gülsün? eğer bir yöntem duyar ve öğrenirsem hem ingilizce hem de türkçe sitelerde paylaşmayı düşünüyorum. içinizi kararttım biliyorum. allahtan ümit kesilmez. tekrardan belirtmek isterim. küçükse keloidiniz muhakkak dondurma tekniğini deneyin. iyileşenler var. cerrahi yöntemi pek çoğu önermiyor. çünkü bunu bünye yapıyor. keloidiniz olduğuna göre daha büyük alanda gelişme ihtimali yüksek. plastik cerrahlar da %50-60 şans tanıyorlar. e bu da ya iyileşir ya da iyileşmez demek oluyor. sağlıklı günler dileğiyle...

evet arkadaslar tekrar ben...
3. seansda bayildim!
daha dogrusu dondurucuyu yaptilar ben sanci icinde kivrandigim halde agri kesici vermediler, istasyonda aglaya aglaya tren beklerken bayilmisim
bir hafta sancilarla bogustum ve bi degisiklik yok
üstelik kizil damarciklar görünüyor artik ben bisey yapmaktan vazgectim psikolojik olarak bunalimdayim
bende almanyadan geliorum ve benimde keloidlerim var hemde aynı bölgede 4 tane ve 3 tanesi büyük bır tanesı kücük... biliorum çok zor bunlarla yaşamak ben 10 yıldır yaşıorum bunlarla.. nedeni ise tedaviye pek vakit ayırmadığımdan .. ama buz tedavisi aslında bende baya etkiliydi... üzerine bant yapıştırınca acı hıssetmıordum ve o yaralar şişdikten sonra bi kac günde patlayıp kuruolar ve gittikce kücülüolar... gercekten işe yarıodu ama bir sene sürekli yapman gerekıo... benım vaktım yoktu ve bu kötüydü tabi... ama inan yalnız diilsin bununla... bence fazla bekleme .. ben bekledım ve gittikce büyüyolar sinirlerini bozuolar kaşıntı başlıo sinirden ve kaşıdıkca büyüyolar... V yakalı şeyler giyemiorum aynen..

kızlar keloid tedavisinde istanbuldaki bir merkezde kullanılan co2 denilen lazerle artık keloid tedavisi yapılabiliyor merkezin adı superplast orada tedavi olan ve memnun kalan arkadaşlar varsa bizleri bilgilendirebilirler mi acaba defalarca mail atmama hatta keloidlerimin resimlerini bile göndermeme rağmen cevap vermediler....:(

1. contractubex merhemi alın
2. epiderm silikon tabakalar var: elektronmedikal de

ikisini birlik kullanın silikonları en az 12 saat takın. geri kalan 12 merhemi kullanin. en ii şekilde nasıl kullanılır onu eczanede sölerler.

gercekten fayda edio. ama sabırlı olun.

y

Peki bunu ne kadar süre ile kullanmamız gerek ve gerçekten işe yarıyor derken neyi kastediyorsun jassmen tamamiyle geçiriyor mu yoksa küçülmesine mi sebep oluyor biraz daha ayrıntılı bilgi verirmisin?

Yani tamamiyle geciriormu bilmiorum ben iki haftadir kullaniorum. Ve iki gunde bir cetvelle bile olcuorum gercekten fayda ediomu die. Rengi acilio şişikligi bile indirior. Bir kac milim kuculmeye basladilar. Tabiki silikonlari cikarinca sabun ve ilik suyla yikamaniz gerekio... Hep temiz cilde uygulayın. mesela öğlen silikon tabakaları yapistirin, ertesi gün kalkdikdan sonra sabunla yikayip contractubexi surun masaj yaparak... İlk basta gözlerimden yaslar aktı sürerken dokununca çok tuhaf oluo ama şimdi hiç bir acı yok... Sonra üzerine mutfakta kullanılan strec film ile kapatıp bant yapistiriorum. Şimdilik bunu demiorum bakalım bir kaç hafta sonra belli olur ... Herangi bilmek istediğin birsey varmi?

arkadaslar bunun sancisiz bi yöntemi yok mu delirmek üzereyim :((((((((
kasintisi ve agrisi artik dayanilmaz olmaya basladi, görüntüsü de cabasi. fakat dondurucunun acisina dayanamiyorum iskence tek anlamiyla :(

narkoz verilip yapilamaz mi? Istanbulda narkozla dondurucu yapan yerler var mi...almanyadan ümidimi kestim artik

Arkadaşlar bu keloid illeti inanılmaz rahatsız ediyor benide.Ankara da özel bir hastanede 5-6 ay kadar tedavi gördum.Cildiyeye gitmiştim.ıçine şırınga ile ilaç enjekte etti doktor.Ve bunu her ay tekrarladı.Küçülür gibi oldu ama aynen devam etti.Hatta ilk önce kolumda ve omzumda vardı.Şimdi gögsümdede var.Ameliyat olmak zorunda kaldım ve ameliyat yerimde keloid oldu.Allahtan kapalı ameliyattıda keloid buyuk olmadı.Sonra Manisa Devlet Hatanesi Plastik cerrahi uzmanı doktor Macide Yakut'a gittim.Cevap alıyorum ve inanılmaz mutluyum.Yine iğne ile ilaç enjekte ediyor.Buna ek olarak bir jel verdi onu sürüyorum.Üstünüde silikon ile kapıorum.Omzum ve kolum fayda gördü.Gögsümdeki daha geçmedi ama alanı küçüldü.Umarım o da tamamn geçer.Keloid oluşumu olan bizler gibiler çok dijjatli olmalıyız.Ufacık bir sivilce yada yara kapanırken hemen keloidleşiyor.Keloidde tam olarak hızlı yara iyileşmesiymş zaten.O nedenle dikkatli olmamız gerek.Ameliyat esnasında gögsumde olan keloidi aldırsmamı die düşündüm.Anck doktorum alanı büyütürüz dedi.Kesin bir tedavisi henüz yokmuş.Eğer fayda gördüğümüz şeyler olursa paylaşalım.

Reti peki şu anda gördüğün tedavi çok acıtıyor mu canını çünkü ben öyle bir şeyler duymuştum da ayrıca yeni çıkan co2 lazer sistemi keloidi yok ediyor diye biliyorum ama çok pahalı sanırım bunu uygulayan merkeze bir türlü gidemedim onlarda ne kadar mail atsamda ciddiye alıp cevap vermediler umarım hepimiz bu dertten bir an öçnce kurtuluruz benim de göğsümde var hem de tam dekolte bölgemde hiç boynu açık bir şey giyemiyorum...:(

Back