Kedim benim yüzümden öldü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumların çoğunda yazıldığı gibi hayvan sevmekle bakmak çok farklı. Söyle düşünün çocuğunuz tuvaletiyle oynasa onu da verirmiydiniz? Bi cana sahip olmak aynı işte o artık sizin onu iyilestirmekde sizin elinizdeydi keşke vermeden önce yada tuvaletiyle alakalı sıkıntı yaşadığıniz zaman buraya yazsaydiniz yada Bi veterinere başvursaydiniz. Zamanla geçebilecek stres kaynaklı Bi davranış kediler de merak etmeyin o sizden de titiz Bi sıkıntısı olmasaydı kesinlikle tuvaletine dokunmazdi.

Veterinere sordum zaten…

Olmuş artık, keşke olmasaydı ve bu sana çok acı bir ders olmuş. Bundan sonra sana düşen şey azimle tedavine başlamak, tedavi oluyorsan da daha içten iyileşmeye çalışmak. Allah senin de şifanı versin.

Evet tertemizler bu yoruma cevap vermek ve insanlari da bilgilendirmek adına şunu söylemek istiyorum. Sadece cami yada mescid değil mekke ve Medine de namaz kılınan oturulan yemek yenen heryer de dolayısıyla hayatın içindeler. Ben namaz kılıyorum oda yanımda oturuyo mesela o kadar güzel Bi duygu ki bütün canlıların maneviyat ihtiyacı bile aynı ya çok etkilenmiştim. Yani aman pis hayvan kedi olan eve melek girmez yok namaz olmaz yok bilmem ne yasak günah vs saçmalıklarını düşünenler varsa diye..

Çalıştık zaten veterinere de sorduk. Evet cok hata yaptım benim sucum hala farkindayim ama hic cana sarf etmemisim gibi de konusmasaniz
Sizi sürekli alıştığınız ortamdan evden uzaklastirsalar Siz neyapardiniz hayvan olarak görmeyi birakirsaniz ozaman anlarsınız ne hissetiklerini nasıl uzulduklerini konuşurum bakamayacaginiz yer yüzü meleklerini sahiplenmeyin lütfen vicdanınızı susturmaya calisiyorsunuz sizde kediler çok temizlerdir sizin anlattiklariniza inanmıyorum

Veterinere sordum zaten…
Bu sana ders olsun. Belki senin yaşında ogrencilerim vardır. Bazen sınıfta bile baktığımız oldu kış aylarında korkusu olan kızlarım vardi yenmislerdi korkularını sevip bakmaya başlamışlardı. Her ilişki özen özveri çaba gerektirir. Biraz daha ilgilenip bu sıkıntısını atlatmasini saglasaydin sana nasıl minnet duyduğunu yanından ayrılmadigini en iyi dostun olduğunu görecektin. Diğer hayvanlara mama su yardımı yapmaya devam et zamanla daha iyi olursun umarım.

Vicdanimi rahatlatmaya asla calismiyorum. Evet sucluyum ama neden yalan söyleyeyim allah aşkına. Kakasına basıyordu yani basmasa asla vermezdim. Keşke bastigi icin de vermeseydim. Kusura bakmayın ama benden daha fazla saçmaladınız bu dediklerinizle

Oğlum oğlum demeniz çok itici ve zorlama duruyor bilginiz olsun. Oğlunuzu başkasına verir misiniz onun olsun diye? Kedi sahiplenmek sizin neyinize? Rahatsızsınız madem ki olabilir gayet normal niye bir heves kedi alıyorsunuz. Peluş oyuncak değil o bir can. Bir ömür ne olursa olsun bakmayı göze alamayacaksanız hiç bu işe girişmeyecektiniz

Bebek kediler kakalarina basabiliyor. Benim kedim de bebekken kakasina basiyordu bacagina vs bulaştiriyordu devamli peşinde geziyordum islak mendille ya da o kismi yikiyordum. Evde yoksam bulaşiyordu bi yerlere temizliyordum azicik daha buyuyunce kendiliginden düzelmişti. Muhtemelen kedi kucuktur o yuzden bilmeden bulaştiriyordur. Sabredememiş atmiş.

kendimi öldürmekle tehdit etmiyorum acındırma yapacak degilim. uzun zamandır verdiğim bi karardı bu. sadece dogru zamanı bekledim buradaki yorumlarla degil. ne yapayım hayatıma güle oynaya devam mı edeyim
yapma lütfen giden gelmez bnm de kedim var inan evimin bi parçası ama senle yaşıt da kızım var
sakın annene babana böyle bir acı yaşatma yavrucum
hayatta her şey gelir geçer ablacım
hepimiz ne hatalar yaptık gençken de bu yaşlarımızda bile
şimdi düşünüyorum bile isteye değilmiş onun için
sokaktaki kedi köpeği besle kuzum
ama bu fikrinden vazgeç

Sizi bugün tiktokta da gördüm, orda da aynı şekilde kısadan anlatmışsınız durumunuzu.
Vicdan rahatlatmaya çalıştığınız aşikar.

Üzülmeyin artık vermişsiniz bir kere.. Bakılmamış, kötü bakıLmış vs .. çokta yapacak bir şey yok sanki artık??

Ön yargısız şekilde yazıyorum. Anlattığın tabloya göre kedi böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetmiş. Bu insanlar tarafından aniden ortaya çıktığı düşünülen bir hastalık fakat değil. Semptomlar ancak böbreklerin %70 i kaybedildiği de ortaya çıkıyor ve geç kalınmış oluyor.

Burada iki ihtimal var yine anlattıklarından yola çıkarak.

1- Kedicik zaten o yola girmişti ve ve siz aldığınızda zaten böbrekleri iflas etmek üzereydi. İlgisizlik, kötü beslenme şartları mekan değişikliği, uygun olmayan şartlar hastalığın daha hızlı ilerlemesine sebep oldu.

2- Kedicik aşırı derecede susuz bırakıldı ve böbrekleri iflas etti

Eğer sebep ilkiyse zaten yapabileceğiniz bir şey olmayacaktı çünkü sonuç kaçınılmaz maalesef. Çok iyi bir bakımla ancak bir kaç ay ömrü uzatılabilirdi. Üzerine ilgisizlik eklendiği de ise sonuç sizin durumunuzda olduğu gibi çok daha hızlı olur.Yine de içiniz rahatlamasın tabii. Zavallıcığı son aylarında pamuklara sarıp sarmalamak varken tenis topu gibi oradan oraya yollamışsınız.

Sebep ikinci durum ise o zaman söylenebilecek tek şey ömür boyu bir daha hayvan evlat edinmeyin demek olacak.Ne siz ne evlat edindirdiğiniz aile üzerine düşeni yapmak şöyle dursun göz göre göre hayvanı ölüme terk etmişsiniz demek çünkü.

Her iki durumda da sonuç değişmiyor. Henüz kendi hayatınızın sorumluluğunu kavrayamamışken başka bir canlının sorumluluğunu almaya çalışmak uygun değil.

Yahu okb hastası biri neden kedi sahiplenir?? Siz kendinize zulümsünüz, çamaşır suyuyla yıkanma derecesindesiniz, neyin sorumluluğunu almaya kalktınız? Günah mı çıkarıyorsunuz burda. Evet suçlusunuz, kedinin ölümüne sebep olmuş hevesleriniz. Böyle oğlumlı miniğimli duyarlılığı yaşarken yapaydınız ya

Yani biraz daha ağır yazardım ama yazmak isteiyorum, acınız size yeter diye dusunuyorum :)
Temizlik hastası insanların hayvan alıp yaşadıkları kafa nasıl bir kafa inanın bilmiyorum :)
4 ayaklı bir oğlum var ( köpek ) 5 senedir bizimle, 10 aylıkta bir kızım var. Ve kızım'ın geçen gün alerjik bir çocuk olduğunu öğrendik. Kıla tüye alerjisi varmış, meğersem hastalanıp öksürük krizlerine girmesinin sebebi benim oğlummuş .. Halbuki o kadar güzel anlaşıyorlar ki kardeş gibiler.. Şimdi ne yapacağımı kara kara dusunuyorum; sahiplendirme hariç başka bir şey yapmaLıyım diye tabkde

Kedi tüyü olduğuna emin misiniz?Benim de bir kedim ve 11 aylık oğlum var.Ki kedim uzun tüylü ve çok tüy döker.Hamileyken çok baskı kurulmuştu.İşte yok Bebeğe zarar ver birine diye.Dedim asla.Ya dediler alerjisi olursa demişlerdi.Doktora sormuştum.Kediyle yaşıyorsa anne,hamileyken bebek de bağışıklık kazanır denmişti.Halıları kaldırın,oda nemlendirici kullanın.Belki yapmışsınızdır ama kedi tüyüne değildir bence.Hoş bizde de başka bi problem çıkmıştı.Benim bebe büyüdükçe kediye resmen aşık oldu.Peşinden çığlık ata ata emekliyor.Ama sonra sevecem derken tüyleri elinde kalıyordu o da hop ağza.Boğulma tehlikesi bile yaşadı.Yine aynı baskıcılar.Yok ver falan diye.Biz de mecburen traş ettirdik.şimdi kedim bizimle,oğlum sağlıklıVe evcil hayvanlarla büyüyen çocuklar hayvanlara karşı çok duyarlı oluyor.Bizim oğlan dışarda nerde kedi köpek görse sevinç çığlıkları atıyor

10 aylık bir kızım (kedim) var. Yemin ederim içim sızladı okurken. Oradan oraya savrulurken, bomboş iş yerinde tek başına kalırken yavrum nasıl korkmuştur kimbilir. Ben de titizim, varsın bassın patilerini ıslak mendille silersin olur biter. Bırakın evden atmayı, evde yaramazlık yapıp canını acıtacak diye aklım çıkıyor. Hiç mi bağlanmadınız o yavruya ben anlamadım ki.

Bence suçu okb'ye atmamak lazım. yorumların tamamını okumadım ama ileri seviyede okb'li biri olarak söylüyorum, tüm hayatımı mahvedecek kadar takıntılarım vardı/var. Neyse bir kedi sahiplendim. engelliydi ve çişini tutamıyordu. Defalarca mobilyalarıma evin her yerine işedi, sabırla sildim, temizledim. Hayvanı başkalarına göndermedim. Başkalarına göndermeyi bırak gerçek anlamda annesi gibi oldum, birbirimize çok bağlandık. Demek istediğim eğer çocuğunuz altına kaçırıp evin her yerini batırsa "aa ben okbliyim, çocuk altına kaçırıyor" diye başkasına verir miydiniz? Hayır. O zaman okb altından kalkamadığımız şeylerin bahanesi olmamalı. Eğer bunları bahane edecek kişilikte biriyseniz de hiçbir canlının sorumluluğunu almayın. Zira olan masum canlara oluyor. kedi için çok üzgünüm.

Zorlama olsa tüm yazdıklarım öyle olurdu. Direkt dilime geleni döktügüm belli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…