Yahu barınak nasıl halde git bir hör yaa. İlgilenmek dedigin mamasını suyunu ver yeter. Gidecegi yerden eminim iyidir. Allah sizide bildigi gibi yapsın.
Benimde kedim evde yalnız kalır hep aglardı. Bende ikinci kediyi aldım. Ve ikisi akşama kadar oyun oynuyor birbirini kovalıyor.Şuan aglamıyor. Biraz vicdan olsun. Barınakta 1 ay içinde hastalıktan ölür o hay
Evet ben de aynı fikirdeyim.Yani ben açıkçası konu sahibine de üzüldüm . Sorumluluk alamayacak durumdaymis sağlıklı kararlar veremiyormus anne baba da umursamamis durumu
Sorumluluğunu alırsak . Eğer iyi bakamazsak çok üzülürüm ben . Bilemiyorum, eşya falan da umrumda olmaz ama o da çocuk gibi sürekli ilgi ister bence . Kızım korkmuyor hayvanlardan . Ama biz ona ihtiyacı olan ilgiyi sevgiyi vermezsek , çalışan bir insanım yani bazen yorgun geliyorum kızımla zor ilgileniyorum eğer o cana da yetişemezsem diye korkuyorum bildiğim kadarıyla kediler çok duygusal ona eksiklik yaşatırsam vicdan azabı duyarımBence bakabilirsiniz biz balık kuştan sonra kızımında isteği ile eve kedi aldık 6 aydır bizimle, bir kızım birde oğlum var artık onu çok seviyorum kızımın hayvan korkusu vardı onunla aştı, tüy döküyor birkaç parça eşya kırdı perde sandalye tırmık izleri var ama olsun sonuçta onun doğasında var bunlar gelen eşyaya gelsin diyorum , bu süreçte ameliyatta geçirdi inanın kendi çocuğum ameliyat olmuş kadar üzüldüm kedi başka birşey ya tuhaf bir elektiriği oluyor sahibi ile arasında ...
Herseryı bedduayla cozecegını sanan bı grup varAllah sizide bildiği gibi yapsın derken!!! lütfen yazdıklarına dikkat et ben vicdansız olsaydım onu çoktan biyerlere bırakırdım barınaklar nasıl biyerler hiç bir bilgim yok buradanda öğrenmiş oluyorum.Ması suyu vermeyle olmuyor işte oyun istiyor ilgilenmek istiyor yavru daha,ve ben başka bir eve taşındığım için yüksek biyer balkona gidiyor ister istemez korkuyoruz.
Bizlerde çalışıyoruz ama inanın günün stresini onunla atıyorum ki zaten sevmemeniz imkansız eve gelir gelmez atar kendini yere sevdirir kendini,sabah peşimde dolanır ben evden çıkana kadar ki ben titiz sayılacak biri iken bu kadar bağlandı isem başkalarını düşenemiyorum ama tabi şu konuda haklısınız onlarda küçük bir çocuk gibiler ..Sorumluluğunu alırsak . Eğer iyi bakamazsak çok üzülürüm ben . Bilemiyorum, eşya falan da umrumda olmaz ama o da çocuk gibi sürekli ilgi ister bence . Kızım korkmuyor hayvanlardan . Ama biz ona ihtiyacı olan ilgiyi sevgiyi vermezsek , çalışan bir insanım yani bazen yorgun geliyorum kızımla zor ilgileniyorum eğer o cana da yetişemezsem diye korkuyorum bildiğim kadarıyla kediler çok duygusal ona eksiklik yaşatırsam vicdan azabı duyarım
Tamamda eve alışmış kedi barınakta falan yapamaz. Barınağa gitmesindense evde olması daha iyi. Zaten 1 2 yaşından sonra kediler duruluyor. Oyunda istemez. Ya gittigi yerde eziyet isterlerse. Ben çok kedi gördüm, sahibi başka yere sahiplendirince, yemek yemeyip ölen. Alıştığı yerden ayrılırsa psikolojisi bozuluyor onunAllah sizide bildiği gibi yapsın derken!!! lütfen yazdıklarına dikkat et ben vicdansız olsaydım onu çoktan biyerlere bırakırdım barınaklar nasıl biyerler hiç bir bilgim yok buradanda öğrenmiş oluyorum.Ması suyu vermeyle olmuyor işte oyun istiyor ilgilenmek istiyor yavru daha,ve ben başka bir eve taşındığım için yüksek biyer balkona gidiyor ister istemez korkuyoruz.
Dramatize etmeye çalışmadım… siz kafanızda kurmuşsunuz. Amacım acındırma olsa zaten benim yüzümden öldü tarzı cümleler kurup sizi bilinç altınızda yönlendirmezdimçok bencilsin! o kadar şey yazasım var ki!!!! dramatize edince suçunu bastırmıyorsun. kendin diyorsun iş yerine gittiği ilk gün dolabın altından çıkmamış diye. nasıl için rahat etti hayvanı ordan oraya sürüklemeye?!? sen sakın ama sakın bir daha bir can sahiplenme!!
Dedigim gibi 2-3 aydır gidiyodum ve psikiyatristimle beraber karar vermistik. Sonra bi anda tekrar krizlerim basladi. Geri almamın sebebi de kötü bakılmasıydıresmen eziyet çile çekmiş hayvancağız. tedavi olmadan neden kedi sahipleniyorsun oyuncak mı bu sürekli bir yerlere verip geri alıyorsun? İnsafsızlık bu.
Kendi kendine iyileşirden kastım kilo alırdıŞu an sinirden elim ayağım titriyor! Madem temizlik takıntın var, ne diye o canın hayatını zindan ettin?
Kendi kendine iyileşir ne demek? Ya var ya içimden geçenleri söylesem, sonsuza kadar banlanırım!
Sahteden degildi evet berbat ve bencilce davrandım ama onu gercekten cok sevdimDevamli sahteden "oglum oglum" yazmanizi okurken acayip rahatsiz oldum.
Bana böyle gel işte.Güzel güzel anlatmak varken ne neden bu hiddet, beddua,bende burdan bilgilenmiş oldum. Bir keresinde merdivene Kaçmış bizden habersiz nasıl bağırıyor ağlar gibi ve çok üzüldüm o an.Tamamda eve alışmış kedi barınakta falan yapamaz. Barınağa gitmesindense evde olması daha iyi. Zaten 1 2 yaşından sonra kediler duruluyor. Oyunda istemez. Ya gittigi yerde eziyet isterlerse. Ben çok kedi gördüm, sahibi başka yere sahiplendirince, yemek yemeyip ölen. Alıştığı yerden ayrılırsa psikolojisi bozuluyor onun
Barınağa bırakmanızı tavsiye etmiyorum. Koşullar gerçekten çok kötü. Birbirlerinden hastalik kapiyorlar asla kimse de ilgilenmiyor. Hele eve alışmış bi kediyse barınakta kalabileceğini hiç sanmıyorumÜzüldüm gerçekten sizin adınıza.Benim kızımında kedisi var ,fakat hiç ilgilenemiyoruz,güm içinde evde olamıyoruz ve çok fazla yalnız kalıyor ve ben üzülüyorum.Barınağa vermeyi felan düşünüyorum ama bulamıyorum.Siz bir yuvadan bahsetmişsiniz özelden detay veririmisiniz rica etsem.Yada buradaki arkadaşlar yardımcı olabilirmi gerçekten çok ilgisiz kalıyor hayvancık.Yapıcak çok bişeyimde yok.
Kim için bu cevap?Herseryı bedduayla cozecegını sanan bı grup var
Bıde vıcdanlı olduklarını ıddaa ediyorlar gkjgkjfkgkj
Bende artık sosyal medyada kedisini o kadar bırakan görüyorum ki, sinirlerime hakim olamıyorum. Benim kedim de yalnızken çok aglayan bir kediydi. Ama büyüdükçe duruluyorlar. Özellikle 1yaşı geçince sürekli uyumak istiyorlar. Ben sokakta bir yavru kedi buldum. Kıyamadım aldım. İkisi kanki oldu şimdi. İkisi gündüz uyuyup, akşam birbirini kovalıyorlar.Bana böyle gel işte.Güzel güzel anlatmak varken ne neden bu hiddet, beddua,bende burdan bilgilenmiş oldum. Bir keresinde merdivene Kaçmış bizden habersiz nasıl bağırıyor ağlar gibi ve çok üzüldüm o an.
Bakamicaginiz yavruyu sahiplenmeseydiniz ozaman ordan oraya suruklemis durmussunuz yazık yaa bir kaç gün sabredip egitseydiniz alisirdiUmarım hepsini okuyabilirsiniz. Öncelikle kendimle ilgili ufak bir bilgilendirme yapayım. Ben 4 yıldır OKB yle yabi bi bakıma ileri seviye temizlik takıntısıyla uğraşıyorum. Yeri geldi çamaşır suyuyla keselendiğimde oldu. Ve hep küçüklüğümden beri de kedi sahiplenmek istemiştim. Bir türlü denk gelmemişti. Geçen senenin kasım ayında kedi sahiplenmeye karar verdim. 2-3 aydır rahatsızlığımda iyi gidiyordum ve psikiyatristimle beraber buna hazır olduğuma karar verdik. 26 Kasım 2021 de oğlumu sahiplendim. Her şey başlarda iyi gidiyordu. Tüyleri, koltukları tırmalaması asla sorun olmuyordu bana. Ama zamanla kakasına basmaya başladı ve bu beni aşırı rahatsız hissettiriyordu. Temizlik yapmak için günlerce evden çıkmadığımı bilirim. 2 ay sabrettim ama daha fazla dayanamadığıma karar verdim. Ve sınav senemdi ama mezuna da kalacağım artık boşuna verdim oğlumu. Keşke çamaşır suyu kullanmaktan kemiklerim gözükseydi de vermeseydim oğlumu. Temizliği bitirdikten bir sonraki gün tekrar kakasına dağıtınca çıldırdım ve ona çok kızdım. 2 ay baktıktan sonra babamın işyerinde bakmaya karar verdik. Onu iş yerine bıraktığımız ilk gün dolabın altından çıkmamış bile. Yanına geldiğimde çıkmıştı anca. Belki iş yerinde tuvaletine basmasına çözüm buluruz ve eve geri alırız diye orada kaldı yaklaşık 2 ay. Ama hala kakasına basmaya devam ediyordu. Her ne kadar iş yerinde gayet iyi baksak da bir evi olmaması içimize sinmiyordu. Babamla onu sahiplendirmeye karar verdik her ne kadar istemesem de. Babam bir yuva bulmuştu ama ben istememiştim. Israr etmeye devam edince bende kabul ettim ve oğlumu onlara verdik takip şartıyla. Ama ne zaman resim istesem günler sonra atıyorlardı. Sonrasında 2 ay onlarda kalınca attıkları fotoğraflarda giderek zayıfladığını fark ettim. Onlar da kedi koktuğu için geri vermek istemişti zaten bende kabul ettim. Annemin evine götürmeye karar verdik bu sefer(annemle babam ayrı). Kedi onlarda kaldığı zaman içerisinde 2 kilo vermişti ve çok kötü bir haldeydi. Gözü enfeksiyon kapmıştı. Solunum ve sindirim sorunları çıkmıştı ama bir kez bile veterinere götürmemişlerdi miniği. Kediyi ne yapacağımıza karar vermek için bayramdan sonrasına kadar zaman tanımalarını istedik. Bayram bittikten birkaç gün sonra da geri aldık. Alır almaz veterinere götürdük. Tedavisi biraz yüksek olduğu için babam yaptırtmak istememişti ama ben yaptırttım. Sonrasında oğlumu annemin evine götürdük ve 2 hafta boyunca tekrar veterinere götürmedik iyileşir diye. Bir gün kedi kötüleşince annem veterinere götürdü. Yapılanlara göre götürdüğümüzde şeker komasındaymış. Böbrekleri iflas etmiş. Kanı kalmamış. 5 gün yoğun bakım mücadelesinin ardından da oğlumu kaybettik. Ölmeden bir gün önce onu yoğun bakımda ziyaret etmiştim ve hayvanın ruhu emilmiş gibiydi. Sevgi dolu gözlerinin arkasında hiçbir şey kalmamıştı. Böyle anlattığımda yine ne kadar bencil ve cani olduğumu bir kez daha hatırladım. Affet beni miniğim.
Çalıştık zaten veterinere de sorduk. Evet cok hata yaptım benim sucum hala farkindayim ama hic cana sarf etmemisim gibi de konusmasanizBakamicaginiz yavruyu sahiplenmeseydiniz ozaman ordan oraya suruklemis durmussunuz yazık yaa bir kaç gün sabredip egitseydiniz alisirdi
KeşkeEvet aynen sizin yüzünüzden ölmüş zavallı!!!!! Keşke hiç karşısına çıkmasaymışsınız, yaşıyor olurdu belki şuan!