kediler ve bozulan psikolojimiz

+

Ayrıca kendi düşünceni savunurken eleştiriye açık olmamak ortalık yere laf atmak pek hoş değil
Kadin burada bize sokağa salayimmi diye sormamış ztn. Açıklama yaptığı halde gelip gidip size cevap veremeyecek bilinci ve dili olmayan canlılara laf etmek hiç olmayacak yerlere cekmek ne kdr doğru?

Evet ama kedi gibi titiz bir hayvanın, kabı pis olunca bile tuvaletini tutan bir hayvanın altına iseyip pis halini eşyalara sürmesi normal değil ki. Sizi insan olarak sevse bile evi sevmediği aşikar.
Benim kedim de travmali. Çekirdek ailemiz dışında herkesten nefret eder,misafir geldiği gibi bulunması zor yerlere saklanır. Kış aylarında Ananem bir süre bizimle yaşar. Kedim ilk senelerde tepki olsun diye ananemin çantasına isedi mesela. Çünkü Strese girmişti.
Ya da annem bir aylığına şehir dışına çıktığında anneme tepki olmak için girdi dolaba kakasını yaptı. Evde bir koku var,nereden geldiğini bulana kadar günlerce koku çektik
Hayvanlar stresini böyle belli ederler.

evet katılıyorum. daha önce de kedi baktım şu an da evimde kedim var. dışarıda da bir sürü kedi besliyorum
kediler kadar titiz bir hayvan görmedim fakat bir kere eşim tuvaletini temizlemeyi unuttuğu için halının ortasına tuvaletini yaptı. yani memnun olmadığı bir şey var ki, tepkisini bu şekilde gösteriyor. ya diğer kediden memnun olmuyor, ya kapıların kapalı olmasından memnun olmuyor.. istemediği bir şey var.
ve siz odama almıyorum dediniz, kediler evin her alanına sahip olmak isterler. hiçbir kedi evde kapalı kapılar ve giremeyeceği yerler olduğu bir evden memnun olmaz. kuşları görmediler diyorsunuz ama eminim seslerini duyuyor ve hissediyorlardır.
anlattığınız kadarıyla sizin evin kediyle devamlı yaşamaya müsait olmadığını düşünüyorum. tabi siz bilirsiniz

Kızmayın ama bence psikolojiniz zaten normal değil, kedilerle alakası yok Öncelikle şunu söyleyeyim ki, ben de bir evcil hayvan sahibiyim köpeğim benim için çok çok önemli, sağlığını ve mutluluğunu önemserim, hayatımda en çok sevdiklerimde kendisi ilk 3te. Amma velakin sizin davranış şekliniz çok sağlıksız, yetişkin birinin hayatını sadece 2 kedi veya ev hayvanı ekseninde yaşaması , bu yüzden uyuyamaması, astım krizi geçirmesi vb oldukça sağlıksız. madem astımınız var zaten evcil hayvan kendi sağlığınız pahasına beslemek neden?Hayvanları seviyorum tabi ki, beslerim de ama yetişkin insanların bütün gün hayvan peşinde koşması gayet sağlıksız bir durum bana kalırsa.

Ayrıca da hayvanlar sizin evde olmayı istemiyor işte, neden zorluyorsunuz? 2 kedi aynı evde olmuyor belli ki, tek olmak istiyorlar 2 numarayı sahiplendirin. Size gelince bence bir iş bulun çalışın, normal yetişkinler gibi bir hayatınız, hayat amacınız olsun , kafayı evcil hayvanım kaka mı yaptı, onu mu yaptı bunu mu yaptı ekseninden uzaklaştırın.

Şu sokaktan gelmiş sokağa salincılar ilk once bi çıksın kasıyor eve alışmıs hayvan sokağa salınca bi görün bakalım ne hale geliyor neyse çok biliyorlar ya.
Konu sahibi 2 kediyide kısırlastırın özellikle aksamları bulaştıran kedinizle bir odada kum yakınlarda yatın biraz oyle deneyin rahat edersiniz en azindan dınüsümlü bi siz bi anneniz kediniz tepki veriyor zamanla düzelir ama geceleri en azindan yanlız kalın kumda oda da olsun

Siz anlamıyor musunuz eve alışmıs hayvan dışarda tekrar yapamiyor ve sonunda ölüyor bağıra bağıra çünkü sahibi arayıp duruyor. Direk sokakta doğmuş buyümüş ev görmemiş hayvan başka ben simdi lusimi dısariya bırakayım ve yaşasın çok mantıklıymış

arş görevlisiyim, doktora yapıyorum

Kediler kısırlaştırılsın ilk önce, umarım devam etmez. Koku ve ses ile anlasan bu hayvanların evde sevmedigi tetikleyici kokular olabilir. Kusların kapısı kapalı demissiniz ama her türlü hissedip altından kokularını alabilirler. Bütün kapılar anlasılan kilitli? Kapıları acmaya calısın. Kum yerleri cok sık degistirilmesin kediler rutinliklerine cok düskündürler. Birde öksürüyormus birisi yanlıs okumadıysam, kumun tozlu olup olmamasına dikkat edin cigerler acısından cok riskli “bastet kedi kumu” kullanın. 0 toz.

kediyi kapalı balkon varsa orada bakacaksınız artık ama o da hayvana eziyet yani. Hani evde doğmuş büyümüş kediler olsa anlarım dışarda yapamazlar ama hayvanlar zaten sokaktaymış almış iyileştirmişsiniz bakmışsınız bırakın yaşadığı yere yani bu kadar eziyet şaka mı bi de yazık annenize kadıncağızın gözüne uyku girmiyormuş bir de çiş kakayla uğraşıyor yazık yani cidden o yaştan sonra. Bu aşırılaşmış merhamet insanın kendi hayatına zarar...

O zaman tezinize yoğunlaşın, bütün enerjiyi evcil hayvana vererek, gece yatamayarak nasıl PhD tamamlamayı düşünüyorsunuz

ders dönemindeyim henüz ama mahvoldum üç saatlik uykularla derse gidiyorum uyukluyorum soran olduğunda açıklama da yapamıyorum vallahi rezillik. düzenimiz oturana kadar böyle artık ne yapalım

Ayrıca kediden köpekten "evlat" olmaz haberiniz olsun ki kediye köpeğe evladım çocuğum gözüyle bakanlar genelde anne olmamış tipler oluyor bi çocuğunuz olsun anlarsınız evlat neymiş.
Valla bal gibide oluyo hatta ben dogurdum. Aynı bana benziyo. Ve benim kanımı taşıyo.

Masallah ogluma. Masallah evladıma.

Ayrıca kediden köpekten "evlat" olmaz haberiniz olsun ki kediye köpeğe evladım çocuğum gözüyle bakanlar genelde anne olmamış tipler oluyor bi çocuğunuz olsun anlarsınız evlat neymiş.

çocuk istemiyorum. kedi ve köpekler evlattır. kurban olsun annesi onlara. isteyen evladı gibi görür size zararı nedir?

ders dönemindeyim henüz ama mahvoldum üç saatlik uykularla derse gidiyorum uyukluyorum soran olduğunda açıklama da yapamıyorum vallahi rezillik. düzenimiz oturana kadar böyle artık ne yapalım

Ablacım deli misin divane misin yahu, neden 3 saatlik uykuyla duruyorsun? Böyle işten güçten de olursun, derslerden de kötü notlar alırsın haberin ola. Olmuyorsa olmuyor, neden sağlığından oluyorsun 2.kediyi sahiplendir gitsin.

daha önce sahiplendirdiğimi barınağa ölüme gönderdiler o yüzden bu konuda tövbeliyim. bir kaç kişi bu durumun geçici bir şey olduğunu söyledi o yüzden sabrediyorum henüz ikinci geleli 3 gün oldu sanırım biraz vakite ihtiyaç var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…