kediler bizim gibi değiller, eve ikinci kedi geldiğinde selam verip hayatlarına normal devam edemezler. onları birbiriyle karşılaştırmadan önce yapmanız gereken şeyler vardı, anlatımınızdan anlıyorum ki bunları atladınız. hayvanlar çok strese girmiş. google'da ve youtube'da arama yaparak neler yapmanız gerektiğini bulabilirsiniz. ikisi de daha çok genç, oyun enerjileri de var. birbirlerine alıştıktan sonra çok iyi anlaşacaklarına eminim. :) işe, kedileri ve kum, mama, suyu bir süre farklı odalara alarak başlayın.
benim de iki erkek kedim var, internetten öğrendiğim şeyleri uygulayarak onları birbirine alıştırdım ve hiçbir sorun yok, ayrıca birbirlerini çok seviyorlar. umarım sizinkiler de öyle olurlar, çok keyifli bir şey :) bir kedimizi, sizin gibi sokaktaki kedileri besleyen, tedavi eden o yüzden zaman zaman evinde çok sayıda kedi olan birinden sahiplenmiştik o da bazı tavsiyeler vermişti, onları da anlatıp birkaç hesap önerebilirim size. onlara da yazıp sorsanız yardımcı da olurlar bence.
hala geç kalmış sayılmazsınız, ikinci kedi sanki eve yeni gelmiş gibi baştan yapmaya başlayın. eğer alıştırma çalışmalarını yaptıysanız ve sonuç vermediyse baştan başlayıp bu kez daha uzun süre devam edin derim. kısırlaştırma vakti gelmiş hatta bence kisirlastirmak da sorunu çözebilir belki ama zaten kediler stres altındayken operasyona sokmak iyi bir fikir olmayabilir, sormakta fayda var.
alerjiniz için ilaç kullanabilirsiniz. çevremde, kedi köpek alerjisi olan, ilaç kullanarak evinde hayvanla yaşayan birçok arkadaşım var. tararken bir yandan da tüyleri kısaltan taraklarla düzenli tarar, alerji karşıtı mamalardan kullanırsanız astımınız açısından da rahatlarsınız diye düşünüyorum.
(aslında size özelden de yazmıştım ama belki başkalarına da faydalı olur diye burdan da yazdım)