kediler ve bozulan psikolojimiz


Öncelikle sokaktan iki can kurtarma çabanız için sizinde annenizin de yüreğinizden öperim

Erkek kedileri kısırlaştırmadan evde bakmak zordur, alan-hakimiyet problemi yaşarlar, depresyona girmeleri çok muhtemeldir. Ortalama bir yaşa yakın kediler yetişkindir artık, kendi huyu suyu, kişiliği gelişmiştir. Yapmanız gereken öncelikle kısırlaştırma. Yalnız bunu onları hayat arkadaşı olarak seçtiyseniz yapın çünkü kısır erkek kedilerin özel beslenmeye, hastalanmaması için klinik mama desteğine ihtiyaçları var, ilaveten kısırlaştırma ile hırçınlıklarını kaybettikleri için bir daha sokağa dönmeleri çok zor. Her ne kadar dışarıda birlikte takılıyor olsalarda kısıtlı bir alan içerisinde sorun yaşamaları normal şu aşamada. Önce gelen alanın hakiminin kendisi olduğu düşünüp ikinci geleni kabullenmiyordur

İlaveten kendi sağlığınızı riske atmayın, doktor kontrolünde alerji ilacı alın ki ileride astım vb. ağır sorunlar yaşamayın. Özellikle smokinler çok zeki ama kıskanç hayvanlardır, sizi sahiplenirler, özel ilgi isterler. Bende var bir tane, çok istememe rağmen eve ikinci bir kedi alamıyorum, çirkefe bağlıyor resmen :)) o yüzden birazda kuralcı davranmak lazım, internette kedi psikolojisi ile ilgili videolar var onlardan faydalanabilirsiniz. Bir de profesyonel bir veterinerden destek alın, zamanında tuvaletini yapıp üzerine yatan bir kedimiz olmuştu, zeka geriliği olduğunu saptadılar, özel bir tedavi almıştık o zamanlar, tuvalet sorununu çözmemiz bir kaç ay almıştı. Bu çok milyonda bir olan bir durum ama ihtimal işte. Sizinkilerde muhtemelen hakimiyet problemi var.
 
Kıyamam ya
Çok zor onların hayatı
Size denk gelmiş sanslı iki minik

Öncelikle hiç karşılaşmamış gibi ayrı ve esya konusunda boş odalarda mı bekletseniz bir süre

Tuvaletini yapan kedi için su spreyi sıksanız poposuna yaptıktan sonra
Belki rahatsız olur yalamaya başlar
Yaladıktan sonra yaş mama yada kedi maltı verebılırsiniz hani ödül gibi

Aynı yöntemi kumu dağıtan kedi için de yapabılırsınız dağıtmadığı zaman yaş mama ödülü


Bol bol oyun oynayın
Mamayı siz verın hep ortada durmasın
Yedikten sonra tuvalet kabına bırakın
Annelerıni çok kücükken kaybettilerse bilmiyor olabılırler

Ben annelerıni bebekken kaybeden kedılere öğretmiştim kazma işareti yaptırarak
Uzun bir süreç ama belki sizde de işe yarayabılır
Ayrı kum kabı var dimi
Bazıları acık bazıları kapalı seviyor
Bazı kedıler kimse olsun istemiyor tuvaletini yaparken
 
bence sonradan getirdiğinizi sahiplendirebilirsiniz. tek kedi hiç kedi bende bitane var başka bitane getirmeyi denedim 2 kere sonuç hep hüsran.... o yüzden ne hayvanlara eziyet edin ne kendinize. uygun bi aile bulup sahiplendirin.
 
bence sonradan getirdiğinizi sahiplendirebilirsiniz. tek kedi hiç kedi bende bitane var başka bitane getirmeyi denedim 2 kere sonuç hep hüsran.... o yüzden ne hayvanlara eziyet edin ne kendinize. uygun bi aile bulup sahiplendirin.

maalesef kimseye güvenip sahiplendiremem bir defa o hataya düştüm sokakta çaresiz bir yavruyu uzun süredir kedi isteyen güvendiğim bir aileye verdim gitmiş 2 ay sonra barınağa vermiş ve kediyi uyutmuşlar o kadar kahroldum ki bir daha bunu yapmam
 
Astımınız varmış. üstelik evde kuşlarınızda var. Bence şuan için en doğrusu kedilerin bütün aşılarını yaptırıp, kedi yuvalarından alıp dışarıda da gayet ilgilenip bakabilirsiniz. Benimde kendi bahçemde baktığım 3 kedim var. Gayet sağlıklılar.
 
Öncelikle sizi tebrik ediyorum burada sizin sağlınızdan önemli mi dışarıda bakın diyenlere karşı en ufak bir tereddütünüz olmadan kedileri salamayacağınızı söylediğiniz için Gerçekten onlara mükemmel annelik yapacağınıza eminim
Benim de sokaktan aldığım bir kedim var, evde de kedim vardı. 1 ay bana kök söktürdü evdeki kedim, yemek yemedi, burnu bildiğiniz koyu kırmızı oldu stresten, yeni kediye saldırdı ona rahat vermedi vs vs. Yeni kedim de bir iş gibi iki kez kapı açıkken kaçtı tuttum onu geri getirdim. Yeni kediyi bıraksak mı, o da dışarıyı istiyor düşünceleriyle boğuşurken bir sabah kalktık ki birbirlerini yalıyorlar. Bunlar tam 5 ay öncesinde oldu. Şimdi evimize yeni gelen kedi kapı açıkken bir kere merdivene kaçtı, daireyi bulamadı apartmanda buldum onu bir yere sinmiş tir tir titriyordu. Demek istediğim yok o hayvan evde durmak istemiyor falan bunların hepsi yalan. Evin rahatlığına alışan bir kedi, dışarıdaki tehlikeyi özleyecek değil ya. Benim yeni kedimin ilk 3 ay uykusunda titrediğini ve uyandığını bilirim, veteriner rüya gördüğünü söylemişti. Şimdi karnını gere gere uyuyor Allah’a şükür.
Size tavsiyem kedileri olabildiğince çabuk kısırlaştırın, kızgınlıktan da yapıyor olabilir. Onun dışında onlara zaman tanıyın.
Kum olayına bi çare yok benimkiler hala kuma girip oyun oynuyorlar, her yer kum Robot süpürge candır
 

İyi de belli ki mutsuz. Sizi sevmemiş olabilir diger kediyi sevmemiş olabilir evi sevmemiş olabilir ama net olan sey mutsuz olmasi. Bende kedi besliyorum bahcemde illa eve almak zorunda degilsiniz ki. Kediler topraga kuma pisler stres altında degilse ve fiziki bir problemi yoksa sizde biliyorsunuz.
 
Belkide evde olmak istemiyorlar. Belkide özgürce sokaklarda dolasmak istiyorlardır
Bu yoruma sonuna kadar katılıyorum, her kedi ev kedisi değildir, evde yaşamak istemeyebilir , benim öyle daha birkaç gunlukken sokaktan aldığım ama asla evde yaşamak istemeyen iki kedim oldu , sonunda kactiklarinda peşinden koşmayı biraktim , sizin smokin de evde yaşamak istemiyor olabilir , zorlamayın hayvancagizi
 
bu durumda sözleşmeyle sahiplendirin. keşke önceki hayvanı da o şekilde sahiplendirseydiniz. sözleşmeye uymadıkları takdirde cezası var. kendini suçlu hissedecek biri varsa o da barınağa terk eden aile. yani bu çile böyle devam eder. ben çözeni görmedim. arkadaşımda 3 kedi var. diğer ikisi arada kavga ederlerdi ama o kadar. 3ncü kedi geldi yatağına falan tuvaletini yapıyor sürekli. diğer kedilere de salça olmuş göz açtırmıyor kaç aydır böyle devam kafayı yiyecekti arkadaşım sonra alıştı neyseki....
 
Bana öyle geldi ki kediler sizi çok sevmemiş..evinizde bir sürü huzur kaçıran unsur var. Kuşlar var, hiç sevmedigi ikinci bir düşman kedi var, evde çoğu odanın kapısı kilitli (benim kedimin kilitli kapı kadar nefret ettiği bir şey yok. Kediler meraklı hayvanlardır)...
Hayat mı bu?
Tamam iyilik yapmışsınız Allah razı olsun ama onlara güzel bir hayat da verememissiniz.
Keşke Eve almadan önce hem hastaliginizi hem kuslarinizi dusunseydiniz. Hadi siz genç ve tecrubesizsiniz. Annenizin hiç mi aklına gelmedi? Eve almak yerine geçici sahiplenseydiniz ve tedaviyi yapıp tüm sayfalara,eşe dosta sahiplendirmek istediğinizi soyleseydiniz su an kediler sevdikleri , sevildikleri bir evde neşe saçıyor olurlardı.
Bence bu ihtimali bir düşünün,hayvanlar size daha çok alismadan.
Bazen kediler sahiplerini sevmezler.
Benim ilk kedimi de iki yaşında sahiplenmistik. Aile bebekken tonla para verip cins diye almış, kediye preses gibi davranmışlar. Biraz büyüyünce de sıkılıp 'kedimizi bakacak aile' diye ilan açtılar, biz de aldık.
Kedi mutlu,oyuncu, sevgi dolu bir kedi değildi. Kapıyı açık bulduğu an evden kaçardı. Hatta bir kere kanepenin arkasını delmis,biz evdeyken oraya saklanirdi.
Ayrılırken ev arkadaşım götürdü.
Birkac sene sonra kendi kedimi sahiplendim. Öyle sevgi dolu ki, her mama koyusunda eğiliyorsun ya, teşekkür için kafasini senlw tokusturuyor. Her fırsatta kucağına geliyor. Sevgisini göstermenin bin ayrı yolunu biliyor. Kaçma teşebbüsünü geç, kapının yakınından geçmiyor. Kucağına alıp kapıdan çıkarmaya calis, bağırıp tirmalayip eve kaçıyor.
Ben kendi kedimle yaşayınca emin oldum ki ilk kedim bizi hiç sevmemiş ve bizimle olmaktan hiç memnun kalmamış.
Yani siz kedili hayatı sevmemissiniz ama eminim kediler de sizi sevmemiş.
Daha da kötü olmadan güvenilir birilerine sahiplendirmeye çalışın,ne kendinize eziyet edin ne garibanlara
 
Kısırlaştırdınız mı acaba? Kısırlaşınca bu huyları değişiyor genelde.
 

Eminim kuşlarda kedileri gördükçe strese giriyorlardir.
 
Bizim ikinci kedi de ilk aylarda tuvalette çok sorun yaşadı. Hatta erkek arkadaşım bi ara "ben kendimi taharet musluğu gibi hissediyorum artık ya her tuvaletten sonra poponu siliyoruz sen de biraz çabalar mısın" diye kediyi karşısına alıp ciddi ciddi konuştu Çoğu tuvaletten sonra poposunu lavaboda yıkamak zorunda kalıyorduk bezle sile sile bitmiyordu Yerlere kaka sürmeler etrafa işemeler. Benimki dişi bir de. 8 aylık olunca kısırlaştırdık. Sonrasında tüm tuvalet problemlerimiz kesildi. Ama öncesinde 6 ay kadar bu tuvalet problemini yaşadık. Bazen üstümüze örtecek bir şey bulamazdık evde çünkü maalesef hepsi ya yıkanıyor ya da kuruyor olurdu Ayrıca sürekli çektiğimiz koku psikoloji falan bırakmadı atlattık çok şükür.

Şu yaşadığınız aşama inanın en zor kısmı. Sadece 1 kere atlatıp aşırı rahat edeceksiniz. Geçici bir süreç olduğunu bilin kendinizi de suçlamayın. Kedilerin sağlık durumu toparlanınca ikisini de kısırlaştırın öncelikle. Hiç aklınıza gelmeyen sorunlar bile düzeliyor kısırlaşınca. Kedilere iki ayrı kum kabı ayarlayın. Farklı tuvaletleri kullansınlar.

Youtube'dan Jackson Galaxy videolarını izleyin mutlaka. Kedileri birbirine alıştırırken faydası olabilir.

Bu konuda beğenmedim emojisi atmaya bile değmeyen yorumlar okudum. Hiçbirini kafanıza takmayın lütfeen, siz harika bir insansınız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…