Herkesi tek tek alıntılamayayım toplu bir cevap olsun bu :
-Dışarısı yani sokaklar doğa değildir ! Betonların arasında, arabaların içinde, leşin çöpün içinde doğa olmaz
-Şehirlerde yaşayan kediler yaklaşık 400 yıl önce evcilleştirildi insan tarafından, evcilleşmekten kasıt beslemektir, herkes bahçesinde, kuytuda köşede besleme yaparak kedilerin avcılığını köreltti ve onları şehir yaşamına dahil etti, bugün 10 kediden sadece bir tanesinin avlanma güdüsü var o da avlayacak bir şey görürse
-Kediler 9 canlı değil narin hayvanlardır, soğuğa dayanıksızdırlar, vücut ısılarını mevsime göre +2/-2 derece değiştirmekten başka yetileri yoktur, aç olduklarında bu yetiyi de kaybederler, hava eksi derecelere düştüğünde aç olduğu için donan onlarca kedi gördüm evet donarak ölebiliyorlar sıklıkla
-Sonbahar kediler için yaprak dökümüdür, yılın 4. batınında olurlar genelde çoğu gebedir ya da yeni doğurmuştur bu yüzden üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı dayanıksızdırlar, şehirdeki hava kirliliği bunu ekstra boyutlara taşır, enfeksiyon hızla civardaki her kediye bulaşır ve evet basit bir enfeksiyondan, iki üç gün antibiyotikle düzelebilecek bir şey yüzünden ölüverirler kolayca
- Yaratılıştan böbrekleri çok hassastır, sokakta temiz su bulamadıkları için, her yıl yüzlerce kedi böbrek yetmezliğinden ölür
- Ezilirler, arabalar onlar için en olası ölüm sebebidir
-Çok çok üzülerek söylüyorum ki en büyük zararı çocuklardan görürler, çocuklar bunu bilinçli yapmaz ama kedi ekolojisine farkında olmadan büyük zararlar verirler (yavruları anne yanından alma, uzuvlarını kesme, delme, kuyruk kesme, kulaklarına ve anüslerine yabancı cisim sokma özellikle çocuklar tarafından yapılan ve büyüklerin çoğu tarafından görmezden gelinen fiiller)
-Yetişkinlerin onlar üşümez, kedinin yeri sokaktır,onlar doyar, bir şey olmaz,pislik yaratıyolar gibi düşüncelerinden de nasibini alır kediler. 25 yılda dövülerek öldürülenini, yakılanını, derisi yüzüleni, patileri kesileni, ezileni,işkence göreni, tekmelenip karın zarı yırtılıp can çekişe çekişe öleni yüzlerce hayvan gördüm kedisiyle köpeğiyle....
Evet sokakta yaşamıyorlar yaşam savaşı veriyorlar, bu ortamı sevebilmeleri olası değil ama mecburlar, bunun sorumlusu insandır. Onlara yaşayacak alan bırakmayan, işine gelince seven gelmeyince atan, doğal refleksleriyle oynayan insandır. Konunun çözümü düzenli kısırlaştırmayla çoğalmanın önüne geçmek ve yaşayabilecekleri canlıya yakışır ortam yaratmaktır, yapıldı mı bugüne kadar ? Yapılmadı.....
Bütün bu yazdıklarımın sonucu olarak bir taneyi bile sokaktan kurtarmış olmak benim için çok değerli, yapanı sonuna dek desteklerim. Onları çok sevmek, yeri gelince çocuk gibi sakınmak ve sevmek, canlıyı insan ve hayvan diye ayırmamak bu dünyanın en önemli duygusu bence.
Bunları yazdım çünkü onlarla haşır neşir olmayan, birlikte yaşamayan, sokak mücadelesi vermeyen, çektikleri işkencele tanık olmayan yani o dünyanın içinde olmayanların bir nebze anlamasını istiyorum. 25 yılımı verdim bu yola, yüzlerce can geçti elimden, sahada neler yaşıyoruz kaloriferin yanından anlamanız mümkün değil arkadaşlar, bunu yermek için söylemiyorum sadece içinde olmadığınızı, gerçekten uzak ya da konuyla ilgili derin bilginiz olmadığını söylüyorum. Hiç bir hayvanın işkence görmediği bir dünya diliyorum, muhtemel ömrüm yetmez buna ama sonra ki nesile biraz farkındalık bırakırsam ne mutlu bana. Konu tartışılır, burda benzer bir sürü konu açılıyor sevenler sevmeyenler birbirine giriyor ama bütün bunlar dışarıdaki gerçeği değiştirmiyor, maksat sizlerle tartışmak değil, birilerinin düşüncelerinize dokunmak, içinde olmadığınız bir konuda görüş belirtirken bir açık kapı bırakmak düşüncelerinize, hoşçakalın...
Not : Besleme yaparken çevre kirliliği yaratmam, ortak alanlarda hayvan beslemem, olmayacak yerlere kutu,kulübe vs.. koymam, aynı eve bin tane kedi doluşturup komşularımı rahatsız etmem bunların tümüne toptan karşıyım.