Kedi'ile yeni baştan FİT olmaya başlıyoruz :)

Hanımefendiler sporu bir hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz. Spor zayiflamak ve fit olmak için değil sağlık için önemli. Ve hepinizden rica ediyorum sporu yaparken kiloları değil kendinizi ve sağlığınızı düşünün.

Ve kendinize bir sayginiz olsun. Ben kilolu değilim 48 kg'im ama çok spor yaptığım için yağ oranım çok düşük. Istediginiz ve ideal kilonuza ulaştığınızda sporu bırakmayın. Günde yarım saatte olsa spor yapmalısınız.

Çok özür dilerek söylüyorum çevremde " Kilolu değilsin hersey yerli yerinde sorunun bile yok bu spor neyine???" sözlerini çok duyuyorum. Burada görüldügü gibi TURKIYE'deki spor anlayışı bu !!!!

Annem ve babam bol bol spor yapar özelliklede annem 48 yaşında olmasına rağmen oldukça fit bir kadın ve sağlıklı ve aynı babamda. Bu sağlıklı oluşlarini spora borçlu.

Kızlar zayıflamadan kas yapamaz mıyız özellikle bacak ve karın kilom az ama kas yok

Kilonuz kaç ? Kilonuz az ise yağ oranı anlaşılan düşük. Vücudunuzdaki yağ oranı düşük ve sıkılaşmak istiyorsaniz kas yapabilirsiniz. Fakat yaglariniz varsa ilk olarak onları yakmaniz gerekecektir.

Haftada 3-4 gün yapıp dinlenmelisiniz. 20 dakika az gibi. Vaktiniz olduğu sürece tempolu yürüyüş çok iyi olacaktır. 40 dakika size yeterli olacaktır. Kilonuz fazla ise kendinizi egzersizlere zorlamayin ilk önce tempolu yürüyüş için kendinizi toparlayin ve bünyeniz alışsin. Alistiktan sonra bel-karın-kalca kısaca bölgesel egzersizler yapabilirsiniz. Bu bolgeseler egzersizlere başlarken ufaktan günden güne artiracaksiniz.

Sağlıklı bir insanın günde 2 litre su tuketmesi gerekiyor. Meyvelerinizi liflerle beraber tüketin. Spordan 2 saat önce midenizi doldurun aç karnına spor yapmayınız. Yediğiniz vitaminli proteinli herseyin üstüne ozelliklede yemekten sonra çay içmeyiniz. Çay yedigimiz herseyin vitaminini yok eder. O yüzden gündüz içmekte fayda var. Ve spor yapiyorsunuz diye kesinlikle şekerinizi kesmemezlik yapmayın. Spordan önce ufak bir çikolata veya reçel bal olabilir yeyin. Kan sekeriniz için çok önemli. Kendinizi yeme konusunda fazla sikmayin. Yeter ki sporunuzu aksatmayin.

Geldim geldim tamam :) Meşgulum bu aralar ondan pek giremedim :) Mativayona , bilgilere hazırsak başlayalım :)
Selam kedii :) Squata senin önceki konun sayesinde başlamıştım önceleri biraz çekincem vardı ama çok faydasını gördüm öncelikle teşekkür ederim o yüzden :) Acaba iç bacak sıkılaştırma için önerebileceğin bir şeyler var mı?

4
Kilonuz kaç ? Kilonuz az ise yağ oranı anlaşılan düşük. Vücudunuzdaki yağ oranı düşük ve sıkılaşmak istiyorsaniz kas yapabilirsiniz. Fakat yaglariniz varsa ilk olarak onları yakmaniz gerekecektir.
46 47 arası boy 155 gibi yağım yok malesef aslında yağ da yapmam lazım bazı operasyonlar için ama sıkılaşmakta istiyorum bilemedim şimdi

düşük omuzlar için ne önerirsiniz, hatta dar omuzlar

Düşük omuz derken akla iki kavram gelir. Birisi hastalık olan tek düşük omuz biri ise doğuştan olan iki düşük omuz. Sanırım ikincisinden bahsediyorsunuz. Omuz egzersizlerine göz atmalısınız. Genel olarak omuzların geniş ve düz olması dambıl çalışmasından ve ağırlık çalışmasından olur. Düşük omuzlarınızı düz ve geniş olmasını istiyorsanız 2 kg dambıl ile çalışmaya başlayabilirsiniz.

teşekkür ederim ilginiz için. benimkisi doğuştan değil de, duruş bozukluğundan falan sanırım. ayna karşısında dik tuttuğumda gayet ideal ve iyi görünüyo çünkü. ölçüsü de normalmiş boyuma göre ama ben yine de biraz daha dik dursun diye araştırıyorum :)

Goncacım ' herkese cevap vermessen sevinirim . topiğimin kuralı sorular ben cevaplıyorum çünkü burası benim topiğim bilgi paylaşa bilirsin ama kafa karışmaması açısından BANA sorulan sorulara bana bırakırsan sevinirim. Bilgin olabilir ama benimde 7 senelk bir spor hayatım var bilgilerimi paylaşmak için bu topikteyim

Yazım yanlış anlaşılmasın instagraına da baktım bilgili ve alakalısın ama bana sorulan soruları bana bırakırsaız sevinirim. Bilgi ve düşüncelerinizi hep paylaşın ... Ama video ve sorulara ben bakıyorum bilgilerimi sunmak önceden de tanıyan tanır oldukça verimliyim ama bu aralar malesef pek alakalı olamadım ama buralardayım

Kızlar özel albüm yapıyorum özelden 3-5 istek geldi tabi ki eski tanıdıklarımdan özel bir befor albümü yapıyorum kısa süreli kaldıracağım kısa zamanda..

Noooooooo ! Selülitler esaz sadece sporla gider. Kremler felan boş. Yediklerimizie ve spora dikkat edersek 1 ayda gidiyor kendimden biliyorum balııımm O iri bir bayan ben göstermelik koydum onu oraya ..
Asıl haa soğukken güzel oluyor spor yapması ısınıyorsun :)

Canım iç bacak için 20 ci sayfalara bakarsan videolar paylaştım + olarak yeşil çay ve yaban mersinide tüket yağ yakımını hızlandırır.

Ben geldim:) Squata devam ediyorum zaten sadece onu yapıyorum :) Ama itiraf etmeliyim ki bi gün kaçamak yaptım zor geldi yapmadım. Saçımı başımı yolucam he Dün dinlenme günümdü ama bugün atladığım günle bugünki sayımı yapacağım ceza bana :)
Yeme konusunda hiç takılmıyorum dikkat etmiyorum çünkü kilo almak istiyorum :)
foto çekicem hala çekemedim kaç gündür burda hava saat 2 olmadan kararıyor deli olcam he Yağmuru kapalı havayı severimde bu çok fazla :)

Hanımefendi hemen hemen bi' kaç üyenin 2-3 sorusunu seni göremeyince yanıtlaya vermişim. ''Kediiii'' diye başlayana sorulara hiç dokunmadım tabii farkındaysanız !! Zaten soruları yanıtlasam hepsine yazardım yoksa hepsine karışmak ne haddime yanlış anlaşıldım. Benimde sorularım olacak elbet ve bende başınızı bu kategori başlığı altında ağrıtacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…