Kedi tirmalaması

Hayatiminanlami3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2021
707
571
53
34
Kızlar çok acil bakım nolur,oğlum az önce bir kediyi severken kedi parmagini tirmaladı çizik gibi diyebilirim,çok korkuyorum kuduz falan olurmu bu yüzden eljne kolonya döktüm ama çok korkuyorum napicam ben ne yapmam lazım nolur bilen soylesin

Merhaba sokakta gördüğüm her kediyi mıncırıp sevdiğim için ben de sürekli tırmalanıyorum bir şey olmuyor :) ama içiniz rahat etsin diye en yakın sağlık kuruluşuna gidip kuduz aşısı yaptırabilirsiniz. Kediyi de takip edin ama ülkemizde kediden kuduz geçme vakası çok uzun zamandır gorulmedi diye biliyorum.

Kızlar çok acil bakım nolur,oğlum az önce bir kediyi severken kedi parmagini tirmaladı çizik gibi diyebilirim,çok korkuyorum kuduz falan olurmu bu yüzden eljne kolonya döktüm ama çok korkuyorum napicam ben ne yapmam lazım nolur bilen soylesin
Bana sürekli oluyor yıllardır hiç kedi tırmalamasından aşı olmadım, ısırmıştı bir kere o zaman oldum. Ama çocuguma olsa doktora götürür aşı yaptırırım, ondan siz sorumlusunuz bu sebeple hastaneye gidin derim
Acillerde yapıyorlar aşı kartı veriyorlar o tarihlere göre 4 defa gidiyorsunuz, kısacık bir işlem korkacak birşey yok

Benim çocukları da çok tırmaladı sokak kedileri. Acile gidip aşısını yaptırdık, 3/5 doz tam emin değilim. Ama mutlaka yaptırın.

Kedi tırmığından kuduz olmaz ki. Bizi de çok tırmaladı. Ama böyle durumlarda ısırma tırmalama vs buz gibi suyla bol sabunla yıkayın uzun uzun. En önemli ilk yardım budur

doktora gidin tabii içiniz rahat etsin ancak kuduz olabilmesi için çok derin bir şekilde çizip ısırılması lazım diye biliyorum. ufak çizikler benim de başıma çok geldi

3 ay önce kedi tirmaladi.

Once kolonyayla silin, ardindan sabunlu suyla yikayin ve doktora gidin.

Kanama yoksa risk cok az, ancak kuduz ihtimali varsa bir cocugu riske atamazsiniz.

3 ay önce kedi tirmaladi.

Once kolonyayla silin, ardindan sabunlu suyla yikayin ve doktora gidin.

Kanama yoksa risk cok az, ancak kuduz ihtimali varsa bir cocugu riske atamazsiniz.
Sabunlu suyla yıkadım,ardından kolonya döktüm kedi işyerindeki kedi yıllardır orda kuduz ihtimali yok diyor oradaki herkes,hatta bir arkadaşın torununuda çizmiş 3 yıl önce ama bişey olmadi dediler,kuduz aşılarininda riski varmış sanırım arada kaldım yaptirsammi yaptirmasammi bilemiyorum,keşke hiç sevmeye calismaasaydi

Merhaba sokakta gördüğüm her kediyi mıncırıp sevdiğim için ben de sürekli tırmalanıyorum bir şey olmuyor :) ama içiniz rahat etsin diye en yakın sağlık kuruluşuna gidip kuduz aşısı yaptırabilirsiniz. Kediyi de takip edin ama ülkemizde kediden kuduz geçme vakası çok uzun zamandır gorulmedi diye biliyorum.
Sabunlu suyla yıkadım,ardından kolonya döktüm kedi işyerindeki kedi yıllardır orda kuduz ihtimali yok diyor oradaki herkes,hatta bir arkadaşın torununuda çizmiş 3 yıl önce ama bişey olmadi dediler,kuduz aşılarininda riski varmış sanırım arada kaldım yaptirsammi yaptirmasammi bilemiyorum,keşke hiç sevmeye calismaasaydi

Kedi tırmığından kuduz olmaz ki. Bizi de çok tırmaladı. Ama böyle durumlarda ısırma tırmalama vs buz gibi suyla bol sabunla yıkayın uzun uzun. En önemli ilk yardım budur

Kuduz aşısında bir risk yok ki ayrıca hayvanları sevsin ne kadar güzel bir şey

Kuduz aşısında bir risk yok ki ayrıca hayvanları sevsin ne kadar güzel bir ş

Kuduz aşısında bir risk yok ki ayrıca hayvanları sevsin ne kadar güzel bir şey
Bugün sabahtan beri her gördüğü kediyi sevdi sokakta hiç biri birşey yapmadı ama bildigimiz kedi tirmaladı,aşılar içinde beyinde sıkıntı olabilirmis yani oranı çok düşük ama ihtimal varmış oyuzden korkuyorum

Her halukarda gitmeniz gerekir riske atilmamasi gereken bir durum. Daha once 5 ay arayla iki kez sokak kedisi tirmaladi her gittigimde doz doz kuduz asisi yaptilar bana tetanozum zaten vardi. İnternetten kuduz asisi yapan devlet hastanelerine bakip gidebilirsiniz. Bir de doktor bana kedinin tirmaladigi bolgeyi 20 dk boyunca sabun ve suyla yikamam gerektigini soylemisti.

Her halukarda gitmeniz gerekir riske atilmamasi gereken bir durum. Daha once 5 ay arayla iki kez sokak kedisi tirmaladi her gittigimde doz doz kuduz asisi yaptilar bana tetanozum zaten vardi. İnternetten kuduz asisi yapan devlet hastanelerine bakip gidebilirsiniz. Bir de doktor bana kedinin tirmaladigi bolgeyi 20 dk boyunca sabun ve suyla yikamam gerektigini soylemisti.
Evet sağlık ocağındaki ebemizle konuştum hastanelerin listesini attı akşam,yarın hastaneye gideceğiz doktorun yönlendirmesine göre yaptıracağım ins 🙏

Back
X