Arkadaşımla kedisi yüzünden gerginlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben konusahibini haklı buldum. Travmam var demiş, arkadaşı ısrar etmiş. Kedilerin huyunu o iyi bilir diye güvenmiş arkadaşına. Madem tırmalama huyu var ki kedi sahibi olarak rahatlıkla diyebilirim ki huyları var bu hayvanların, ona göre önlemini al. Ha diyorsan ki ben hayvanıma kıyamam onun özgürlüğü herşeyin üstünde onu da anlarım o zaman saldırgan olduğunu bile bile eve travması olan insanı ısrar kıyamet çağırmayacaksın. Bağırmanız da isabet olmuş, kendine gelir tutamayacağı sözler vermemeyi öğrenir.

Herkese merhaba

Geçenlerde arkadaşım evine davet etti iki tane kedisi vardı. Birisi 3 yıldır onunla diğerini de 3 ay önce sokaktan sahiplenmişler. Ben de kedileri çok severim ama korkuyorum küçükken apartmanın kedisi ısırmıştı travmam var. O yüzden evine gitmek istemedim. Neyse bayağı bi ısrar etti korkacak bir şey yok eve yeni taşındık hiç gelip görmeyecek misin falan diye.

Ben eve gittim saldığım korku enerjisinden midir nedir 3 yıldır evde yaşayan kedi beni koltukta otururken ayak bileğimden tırmalayıverdi. Bayağı kesik kesik izler oluştu kanadı falan.

Ben de bu konularda çok pimpirikliyim küçükken yaşdığım şeyden dolayı. Dedim ki kuduz aşısı mı olmam lazım şimdi, gelmeyeyim demiştim beni neden zorladın ki diye bağırdım o anki öfkeyle. Arkadaşım da sakinleştirmeye çalıştı beni, aşılarının tam olduğunu söyledi. Ben de diğer kediyi sokaktan yeni almışsınız ama 3 ay olmuş sadece dedim. Seni tırmalayan o değil ki, olsa bile 3 ayda kuduz kedi belli olmaz mı allah aşkına kaç kere veterinere gittik dedi.

Neyse sonra ben biraz sakinleştim orayı yıkadım suyla güncel tetanos aşım da var diye gitmedim hastaneye. Evden çıktığımdan beri çok soğuk aramız konuşuyoruz ama o gerginlik devam gibi.

Sizce ben abarttım mı kızlar, sizce ne yapmalıyım
Sefer lütfen diyerek menemen yapan teyze geldi aklıma 😂

Evet ama her çocuk her olaya aynı tepki vermiyor ki. Travma olacak bir durum yok diyip geçemiyoruz ben 6-7 yaşlarındayken yaşanmış ve bilinçaltıma işlemiş bir korku bu, kontrol edebildiğim bir şey olsa kendime bu eziyeti yapmam çünkü her şeyden önce bana zor
Bunun kendinize yaptıgınız bir eziyet olduğunun farkındasınız , bu konu ile ilgili terapi almayı düşünebilirsiniz. Çünkü normal bir durum değil.
Kontrol edemeyişinizden ötürü de arkadaşınıza fazla tepki vermişsiniz bunda suçunuz yok. Aranızın açılacağı bir durum değil. Karşılıklı konuşursunuz birbirinizi anlatırsınız olur biter.

Kuduzdan bu denli korkuyor iseniz o an aşı olmalıydınız. Böyle milyonda 1 ihtimalleri düşünüp overthinkin dibine vurmaya değmezdi. Zor bir şey değil. Geçen beni de sokak kedisi ısırdı geçmişini bilmediğim için mecbur gittim oldum 4 doz acilde verilen tarıhlerde.

Abartmamissiniz arkadasinizin israrla cagirip kedileri odaya kapatmamasi cok sacma korktugunuzu bildigi halde. Onun gereksiz ozguveni yuzunden tirmalanmissiniz sonucta ben olsam adim atmam o atsin banane

Beni kelebek fobisi olan tanidigim var, eve kelebek girince kafayi yiyormus. O yuzden sizi anliyorum ama korkmayin, kuduz falan yok, evde nereden kapacak ki kuduzu
Kuş fobisi olan arkadaşım var. Bilmiyordum, yıllar evvel dışarda yürüyoruz. Park yanından geçerken birden üzerime kapanıp çığlık atmaya başladı, o çığlık atınca ben de çığlık atmaya başladım öyle gerizekalı gibi yolun ortasında bağırıyoruz😂😂😂 Meğer insanlar yem atıp kuşları besliyormuş, o anda havalanıp uçmaya başlamışlar. Benim için son derece olağan bir görüntü o yüzden fark etmemiştim ama meğer o arkadaşım kuşlardan korkuyormuş😂😂

Hiçbir travma olmasa da bu fobi gelişiyor aslında. İnsan sadece bir olaya bağlamak istiyor. Benim hiçbir travmam yok hatırladığım ama korkuyorum. Hayatında yılan görmemiş insan yılandan korkuyor mesela böyle durumların çok mantıklı açıklaması olmayabiliyor. Yüzlerce belki binlerce fobi çeşidi var ve ne sebeple geliştiği bilinmiyor.
Fobi olabilir. Ama travma kelimesinin anlamını bilmiyorlar bence.

Ben de kedi köpekten korkarım. Gelip bir yerime dokunsun istemem. Bu konuda saygı görememek beni çok yoruyor. Korktuğunuzu biliyorsa keşke arkadaşınız ona göre bir önlem alsaydı ya da alamayacaksa bu kadar ısrar etmeseydi. Siz de bağırmasanız olurmuş ama korktuğunuz için öyle olmuş muhtemelen.

Hayvan düşmanlığı yapan trollerin bu siteye dadandığından şüpheleniyorum hatta emin gibiyim . Köpeklerin hakkından geldiniz temmuz ayından bu yana inanılmaz bir kıyım yaşandı . Şimdi sırada kediler mi var?
Tıpkı köpeklere yapılan planın en başında ana temanın kuduz olduğu gibi , kuduzdan girmişsiniz olaya .
Site yönetiminden ricamdır , “ kedi tırmaladı kuduz aşısı olmalı mıyım” diye açılan konuların üyelik durumunun incelenmesini istiyorum . Mune Mune

Bu tarz “kedi tırmaladı , çocuğumu kedi tırmaladı kuduz aşısı olmalı mıyız “ şeklinde açılan konular var son aylarda .
Acilen bu üyeliklerin incelenmesini istiyorum , diğer konularda sırf bu konuyu açıp köpürtmek için yeni üye olan kullanıcılar vardı trol oldukları çok belli . Mune Mune

Herkese merhaba

Geçenlerde arkadaşım evine davet etti iki tane kedisi vardı. Birisi 3 yıldır onunla diğerini de 3 ay önce sokaktan sahiplenmişler. Ben de kedileri çok severim ama korkuyorum küçükken apartmanın kedisi ısırmıştı travmam var. O yüzden evine gitmek istemedim. Neyse bayağı bi ısrar etti korkacak bir şey yok eve yeni taşındık hiç gelip görmeyecek misin falan diye.

Ben eve gittim saldığım korku enerjisinden midir nedir 3 yıldır evde yaşayan kedi beni koltukta otururken ayak bileğimden tırmalayıverdi. Bayağı kesik kesik izler oluştu kanadı falan.

Ben de bu konularda çok pimpirikliyim küçükken yaşdığım şeyden dolayı. Dedim ki kuduz aşısı mı olmam lazım şimdi, gelmeyeyim demiştim beni neden zorladın ki diye bağırdım o anki öfkeyle. Arkadaşım da sakinleştirmeye çalıştı beni, aşılarının tam olduğunu söyledi. Ben de diğer kediyi sokaktan yeni almışsınız ama 3 ay olmuş sadece dedim. Seni tırmalayan o değil ki, olsa bile 3 ayda kuduz kedi belli olmaz mı allah aşkına kaç kere veterinere gittik dedi.

Neyse sonra ben biraz sakinleştim orayı yıkadım suyla güncel tetanos aşım da var diye gitmedim hastaneye. Evden çıktığımdan beri çok soğuk aramız konuşuyoruz ama o gerginlik devam gibi.

Baya abartmışsın. Korkusu olan insanlar cok pimpirikleniyor bu konuda ama sakınan göze çöp batar. Ben sokak hayvanlarını da cok seviyorum yanıma gelirler severim bazısı tırmıklar falan elimi kolonyalar geçerim. hayvanlar bindiğimiz otobüslerden bin kat daha temiz.

Hayvan düşmanlığı yapan trollerin bu siteye dadandığından şüpheleniyorum hatta emin gibiyim . Köpeklerin hakkından geldiniz temmuz ayından bu yana inanılmaz bir kıyım yaşandı . Şimdi sırada kediler mi var?
Tıpkı köpeklere yapılan planın en başında ana temanın kuduz olduğu gibi , kuduzdan girmişsiniz olaya .
Site yönetiminden ricamdır , “ kedi tırmaladı kuduz aşısı olmalı mıyım” diye açılan konuların üyelik durumunun incelenmesini istiyorum . Mune Mune

Çok ilginç bir suçlama.. üyeliğim incelensin onda sıkıntı yok da benim açtığım konudaki hayvan sokak hayvanı bile değil? fotoğrafını atayım isterseniz özelden 3 gün önce arkadaşımın EV kedisi tarafından tırmalandım. Ayrıca konu aşı olmalı mıyım değil arkadaşımla aramdaki gerginlik.

Ayrıca fobisi olan bir insana direkt hayvan düşmanı yaftalaması yapmanız çok yanlış. Konuda da yazdım seviyorum ama korkuyorum. Her türlü kıyıma da karşıyım hiçbir canla derdim yok.

Biriktirdiğinizi gelip burda patladığınızı var sayarak uzatmıyorum iyi geceler.

Son düzenleme:
Ben de kedi köpekten korkarım. Gelip bir yerime dokunsun istemem. Bu konuda saygı görememek beni çok yoruyor. Korktuğunuzu biliyorsa keşke arkadaşınız ona göre bir önlem alsaydı ya da alamayacaksa bu kadar ısrar etmeseydi. Siz de bağırmasanız olurmuş ama korktuğunuz için öyle olmuş muhtemelen.

Arkadaşıma yazdım az önce ama cevap vermedi henüz.
Olan oldu artık bundan sonrası için arayı düzeltip dışarda buluşma yapacağız. Umarım bu soğukluk devam etmez

Çok ilginç bir suçlama.. üyeliğim incelensin onda sıkıntı yok da benim açtığım konudaki hayvan sokak hayvanı bile değil? fotoğrafını atayım isterseniz özelden 3 gün önce arkadaşımın EV kedisi tarafından tırmalandım. Ayrıca konu aşı olmalı mıyım değil arkadaşımla aramdaki gerginlik.

Ayrıca fobisi olan bir insana direkt hayvan düşmanı yaftalaması yapmanız çok yanlış. Konuda da yazdım seviyorum ama korkuyorum. Her türlü kıyıma da karşıyım hiçbir canla derdim yok.

Biriktirdiğinizi gelip burda patladığınızı var sayarak uzatmıyorum iyi geceler.
Benim ölmem lazım o zaman . Sokak kedileriyle içiçeyim. Oyun oynarken tırmık yediğim sayısızdır .(kanamalı )Kuduz aklıma bile gelmedi .

Herkese merhaba

Ben kedili değil ama köpekli eve gitmiyorum. Hayvanları severim dokunurum mıncıklarım ama köpekle aynı odada kalmak beni tedirgin ediyor köpeği olan arkadaşlarıma gitmiyorum. Israr edip davet etseler bile gitmem çocuk değilim kendimi biliyorum, köpek böyle evin içinde koşsa rahat edemem.

Eğer kanadıysa kuduz aşısı yaptırman gerekir. Arkadaşın hekim değilse bu konuda zaten doğru bilgiyi sana veremez.

Bu kadar pipirikli, ani tepkiler verecek yapın varsa, acil bir sağlık durumu olmadığına göre eve gitmemen gerekirdi, o ısrar etti diye bir şey yok. Her insan kendi huyunu bilir. İnsanların evinde öyle öfkeyle bağırıp çağırıp huzursuzluk çıkaramazsın, hiç hoş değil.

Bu tarz “kedi tırmaladı , çocuğumu kedi tırmaladı kuduz aşısı olmalı mıyız “ şeklinde açılan konular var son aylarda .
Acilen bu üyeliklerin incelenmesini istiyorum , diğer konularda sırf bu konuyu açıp köpürtmek için yeni üye olan kullanıcılar vardı trol oldukları çok belli . Mune Mune

Herhangi bir sokak hayvanı bak buna fare dahil, evde bakılan hayvanlar dahil kanamalı bir durum yaşattıysa mutlaka aşı yapılması öneriliyor doktorlar tarafından. Nereden girecekti kanamalı tırmalamaya konuya tabiki kuduzdan girecek.

Kuduz öyle sıradan bir hastalık değil, çok önemli ciddi bir hastalık insanların elbette endişesi olacak. Böyle ciddi tehlikeli konuyla ilgili insanların endişe duyup buradan bilgi almaya çalışması çok normal.

İkiniz de aşırı saçmalamışsınız çok özür dilerim ama nedense gülesim geldi. Arkadaşınız bi garip travmalı insana gel de gel diye tutturuyor, siz ayrı garipsiniz aşılı ev kedisinden kuduz olur muyum diye panikliyorsunuz. Kedilerden geçen kuduz oranını bi araştırın isterseniz. Saçma bi komedi filmi gibi olmuş.

Herhangi bir sokak hayvanı bak buna fare dahil, evde bakılan hayvanlar dahil kanamalı bir durum yaşattıysa mutlaka aşı yapılması öneriliyor doktorlar tarafından. Nereden girecekti kanamalı tırmalamaya konuya tabiki kuduzdan girecek.

Kuduz öyle sıradan bir hastalık değil, çok önemli ciddi bir hastalık insanların elbette endişesi olacak. Böyle ciddi tehlikeli konuyla ilgili insanların endişe duyup buradan bilgi almaya çalışması çok normal.
Yeni üye olup , üye olur olmaz sadece bu tarz konu açan üyeler var . Bu kişi olmayabilir ama emin olun var . Son aylarda mantar gibi buraya dadandılar .
Ayrıca ben beden 35 yıldır kuduz olmadım . Defalarca tırmık yedim belki 1000 defadan fazla .hiç aşı da olmadım .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X