Arkadaşımla kedisi yüzünden gerginlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni üye olup , üye olur olmaz sadece bu tarz konu açan üyeler var . Bu kişi olmayabilir ama emin olun var . Son aylarda mantar gibi buraya dadandılar .
Ayrıca ben beden 35 yıldır kuduz olmadım . Defalarca tırmık yedim belki 1000 defadan fazla .hiç aşı da olmadım .

Aferin mi verelim ne istiyorsunuz yani ? Ayrıca sizin de üyelik boyunca sadece bu konuya yorum yapmanız da bana tuhaf geldi mesela. Asıl hesabınızdan yazmak zor mu geldi ?
Konu sahibi haklısınız ya da haksızsınız diyemem, ama kuduz aşısı olmalıydınız bu kadar takılan biriyseniz.

Yeni üye olup , üye olur olmaz sadece bu tarz konu açan üyeler var . Bu kişi olmayabilir ama emin olun var . Son aylarda mantar gibi buraya dadandılar .
Ayrıca ben beden 35 yıldır kuduz olmadım . Defalarca tırmık yedim belki 1000 defadan fazla .hiç aşı da olmadım .

Çünkü aşı zorla yapılmıyor öyle değil mi? Tamamen hem kendi sağlığını hem toplum sağlığını riske atmışsın. Bu övünülecek "bakın bana bir şey olmadı ihihihi" denilecek bir konu değil. Kanama olduğunda mutlaka aşı tavsiyesi yapılır, aşınım yaptırılması gerekir. Kuduz belirtileri ortaya çıktıktan sonra aşı olup tedavi olunan bir hastalık değil.

Sen de kimbilir kimin hesabısın.

Dadansınlar aşı olmaları gerektiğini gerekirse milyon kere yazarız sıkıntı değil, riski almasınlar yeterli. Kimsenin toplum sağlığını riske atmaya hakkı yok.

Aferin mi verelim ne istiyorsunuz yani ? Ayrıca sizin de üyelik boyunca sadece bu konuya yorum yapmanız da bana tuhaf geldi mesela. Asıl hesabınızdan yazmak zor mu geldi ?
Konu sahibi haklısınız ya da haksızsınız diyemem, ama kuduz aşısı olmalıydınız bu kadar takılan biriyseniz.

İyi bak göz organını kullan olur mu? Diğer mesajlarıma bak bakalım sadece bu konuya mı yazmışım

Çünkü aşı zorla yapılmıyor öyle değil mi? Tamamen hem kendi sağlığını hem toplum sağlığını riske atmışsın. Bu övünülecek "bakın bana bir şey olmadı ihihihi" denilecek bir konu değil. Kanama olduğunda mutlaka aşı tavsiyesi yapılır, aşınım yaptırılması gerekir. Kuduz belirtileri ortaya çıktıktan sonra aşı olup tedavi olunan bir hastalık değil.

Sen de kimbilir kimin hesabısın.

Dadansınlar aşı olmaları gerektiğini gerekirse milyon kere yazarız sıkıntı değil, riski almasınlar yeterli. Kimsenin toplum sağlığını riske atmaya hakkı yok.

Her ya he hayvanlar gebersin umrum değil demi sizin gibiler yüzünden . Şehrin göbeğinde kuduz vakası görülürse sebebi neymiş onu araştır önce . Buraya makale yapıştırıp elit kasacağına şehrin göbeğine kadar kuduz hangi sebeple gelirmiş bilimsel açıdan önce onu öğren , şov yapma

Bir arkadaşım kuşlardan çok korkup kalp krizi geçirecek gibi oluyor, o yüzden bana geldiğinde kafesi açamıyorum hiç. Böyle korkular bize saçma gelse de yaşayana gerçekten zor olabiliyor.

Korkun gerçekçi olmasa da yine de haklısın. Açıkça söylemişsin durumunu. Bunu bile bile zorlayan insanlara gıcık oluyorum ya. Zorladiysa o zaman bari kedileri Bi odaya filan koysaydı sen gidince. O kadarını da yapmak istemiyorsa ısrar etmemeliydi.

Bu tarz “kedi tırmaladı , çocuğumu kedi tırmaladı kuduz aşısı olmalı mıyız “ şeklinde açılan konular var son aylarda .
Acilen bu üyeliklerin incelenmesini istiyorum , diğer konularda sırf bu konuyu açıp köpürtmek için yeni üye olan kullanıcılar vardı trol oldukları çok belli . Mune Mune

Bir sy önce bahçede kahvaltı yaparken masanın altındaki kedi bacağımı tırmaladı. Kanadı. Kuduz aşısı oldum. Buyurun beni de inceleyin.

Ben de 8 yıllık evliyim. Neden kocamdan hiç dayak yemedim? 1000 defadan fazla sözlü kavga etmişizdir. Hiç dayak yemedim. Demek ki dayak yiyen kadınlar hatalı. İstemeseler yemezler dayak.

Mantıksızlığı görüyor musunuz?

Marifet mi yani? Ya kuduz olursanız? Aşı olmanız gerekir hele ki sokak kedileri tırmalıyorsa. Hayvan dostu olmak insan sağlığını riske atan hastalıklara karşı da göz yummak mı?

Ayağınız kopmuş gibi tepki vermenize gerek yoktu diye düşünüyorum. Ama travmanız varmış bilemiyorum ben kedi konusunda biraz hassasım o yüzden anlamıyorum kediden korkanları. Köpek falan daha okey geliyor genelde. Geçmiş olsun yine de bi oturun konuşun derim ben.

Arkadaşın sen korkunu iyi ifade ettiysen eğer, korkunu anlayıp kedileri uzak tutsa iyi olurmuş.
Madem ki olan oldu, kuduz anlamında korkulacak bişey yok. Kedisi olanlar için tırmık filan çok basit gündelik hayat zaten.

Halen de iletişimdesiniz zaten; korkudan panikleyip aşırı tepki verdim galiba dersin, aranızda soğukluğu atmış olursunuz.
Temeli önemsiz, basit sorunları halletmek kolaydır; ufak bi adım atıp duygunuzu anlatırsınız, geçer gider.

Konum birkaç üye tarafından sokak hayvanları tartışmasına çekiliyor, halbuki böyle bir gündeme girmeyi isteyecek son insanım. Mune Mune konumu kapatabilir misiniz.

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim

Arkadaşım az önce cevap verdi kendimi kısaca anlattım. İyi gibiyiz. Yorumlsr için teşekkürler

Herkese merhaba

Geçenlerde arkadaşım evine davet etti iki tane kedisi vardı. Birisi 3 yıldır onunla diğerini de 3 ay önce sokaktan sahiplenmişler. Ben de kedileri çok severim ama korkuyorum küçükken apartmanın kedisi ısırmıştı travmam var. O yüzden evine gitmek istemedim. Neyse bayağı bi ısrar etti korkacak bir şey yok eve yeni taşındık hiç gelip görmeyecek misin falan diye.

Ben eve gittim saldığım korku enerjisinden midir nedir 3 yıldır evde yaşayan kedi beni koltukta otururken ayak bileğimden tırmalayıverdi. Bayağı kesik kesik izler oluştu kanadı falan.

Ben de bu konularda çok pimpirikliyim küçükken yaşdığım şeyden dolayı. Dedim ki kuduz aşısı mı olmam lazım şimdi, gelmeyeyim demiştim beni neden zorladın ki diye bağırdım o anki öfkeyle. Arkadaşım da sakinleştirmeye çalıştı beni, aşılarının tam olduğunu söyledi. Ben de diğer kediyi sokaktan yeni almışsınız ama 3 ay olmuş sadece dedim. Seni tırmalayan o değil ki, olsa bile 3 ayda kuduz kedi belli olmaz mı allah aşkına kaç kere veterinere gittik dedi.

Neyse sonra ben biraz sakinleştim orayı yıkadım suyla güncel tetanos aşım da var diye gitmedim hastaneye. Evden çıktığımdan beri çok soğuk aramız konuşuyoruz ama o gerginlik devam gibi.

Sizce ben abarttım mı kızlar, sizce ne yapmalıyım
Abartmışsın ama korkunla alakalı abartmışsın.
Arkadaşınla sakince konuşup durumu bir daha izah et iyi gelecektir.

Arkadaşınızın ısrarı çok anlamsız.
Ben kediden korkan, tiksinen kimseyi davet etmiyorum evime. Çünkü kimse için odalara tıkmam kedimi. Rahatsız olan gelmesin.
Kedimin nefret ettiği insanları da davet etmiyorum. Hayvan boşuna strese giriyor.
Öyle bir durumda ben de huzurla oturamıyorum zaten.

Sizin gitmeniz de anlamsız. Travmalarınızdan siz sorumlusunuz. Ne kadar ısrar ederse etsin gitmemeliydiniz.
Bir gıdaya alerjiniz olsa biri ısrar ediyor diye yiyecek misiniz? Bundan bir farkı yok bu durumun.

İkiniz de ayrı saçmalamışsınız yani.
Ama ben olsam bağırdığım için özür dileyip derdimi anlatırdım.

Ben neden 35 yıldır kuduz olmadım = neden dedem 15 yaşından beri sigara içtiği halde akciğer kanseri olmadı 🙄🙄

Herkese merhaba

Geçenlerde arkadaşım evine davet etti iki tane kedisi vardı. Birisi 3 yıldır onunla diğerini de 3 ay önce sokaktan sahiplenmişler. Ben de kedileri çok severim ama korkuyorum küçükken apartmanın kedisi ısırmıştı travmam var. O yüzden evine gitmek istemedim. Neyse bayağı bi ısrar etti korkacak bir şey yok eve yeni taşındık hiç gelip görmeyecek misin falan diye.

Ben eve gittim saldığım korku enerjisinden midir nedir 3 yıldır evde yaşayan kedi beni koltukta otururken ayak bileğimden tırmalayıverdi. Bayağı kesik kesik izler oluştu kanadı falan.

Ben de bu konularda çok pimpirikliyim küçükken yaşdığım şeyden dolayı. Dedim ki kuduz aşısı mı olmam lazım şimdi, gelmeyeyim demiştim beni neden zorladın ki diye bağırdım o anki öfkeyle. Arkadaşım da sakinleştirmeye çalıştı beni, aşılarının tam olduğunu söyledi. Ben de diğer kediyi sokaktan yeni almışsınız ama 3 ay olmuş sadece dedim. Seni tırmalayan o değil ki, olsa bile 3 ayda kuduz kedi belli olmaz mı allah aşkına kaç kere veterinere gittik dedi.

Neyse sonra ben biraz sakinleştim orayı yıkadım suyla güncel tetanos aşım da var diye gitmedim hastaneye. Evden çıktığımdan beri çok soğuk aramız konuşuyoruz ama o gerginlik devam gibi.

Sizce ben abarttım mı kızlar, sizce ne yapmalıyım
bende bir kedi sahibi olarak ,seni hakli buldum milletin vahsi kedisinin tirmalama tahtasi olmak zorunda degilsin canim.gorumcemin kediside cok vahsiydi huylaninca uzaklasinca biraz aliniyordu kendisj ama .olmaz yani mecbur degilsin aci cekmeye

Travma deyince ilkokul 4-5 te arkadaşıma gittim kedileri vardi. Ben korkuyordum beni kediyle birlikte evin içinde kovalamisti cok korkmuştum. Ama şimdi gülüyorum kanepelerin üstünde deli gibi kaçıyordum. Ev kedisinden korkmaniza gerek yok kuduz icin ev kedisi sonuçta aşıları vardir, parazit temizliği yapılmış veterinere gitmistir. Görümcemin kedisi oğlumun yüzünü boydan boya çizmişti yani olabilirde sizin kızgınlığıniz kuduz aşısı olacam şu bu ama ev kedisini zaten veterinere götürüyorlardir. Korkmuşsunuz ama bağırmaniz olmamis

Yoooo ikinizdede suç yok.Yani sizde kötü niyetli değilsiniz kedileri severim ama sizi anlıyorum.Birde canınız yanmış.O kadar buyutmezdim.Soguk davrraniyorsada konusmasin yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X