Kedi Korkusunu Yenemiyorum

Çocukken ben de çok korkardım kediden. Sonra sokaktaki kedileri besleye besleye geçti. Şimdi evde kendi pofuduğum var :) hiçbir şeye de değişmem

Merhabalar canım, korkunu cok iyi anlıyorum , benim bir tanıdığım,yavru civcivden dahi korkarken şuanda butun kedi kopekleri elliyor.
Senelerce köpek beslemis bir abla var,kediden haz etmezdi.
Kedi zaten evcil bir hayvan değildir,günümüzde evlerde besliyoruz ama onun doğasında zaten tirmanmak,koşmak,saklanmak, vs var..Kedinin tirmalama sebebi,kendini ve sahibini korumak içindir. Sahibi onu ellediginde,eline kokusu bulaşır. "Ne yaptın sen simdi izimizi bulacaklar " diye ikaz etme amacli tirnak atarlar. Zaten bir kediyi sevdigin zaman,sonra tuylerini yalamaya baslar. Senin kokunu üzerinden yok etmek icin :)
Kedinin ani hareketler var. Durduk yere pat uzerine,masaya tezgaha atlamak gibi. Egitilmiyor da. Bazı insanların korkmasini anlıyorum. Kopek egitilebilir bir hayvan oldugu icin bas ediliyor. Yapma etme vs gibi. Hic tezgaha ya da masaya atlayan köpek görmedim . (Nadiren sahibi evde yokken bir yemegi yemek icin baya bir ugrasipta becerebilenleri var ama)
Bence bunun için terapiye vs gerek yok. Kediden de kopekten de korkup hatta bir tanesi 53 yasinda yendi yani korkusunu:) yenenler var. Tek caresi sahiplenmek ve ayni ev içinde yasamaya baslamak. Benim cevremde cok vardı korkan insanlar kedi kopek vs. Köpegim evde diye gelmezlerdi. Simdi köpeğimi kucaklarina alıp foto cekiyorlar. :) Dedigim gibi yenebilirsin bu korkunu. Bahsettigim insanlar da cok korkuyordu. Onlar yaptiysa sende yaparsin. Zaten hayvana yaklaştıkça korkular azalır.

Siz yine sadece kedi
Ben muhabbet kuşu hariç (oda sadece kendi kuşumdan kormuyorum )

Diger tüm hayvanlardan korkuyorum
Tüm hayvanlar kelebek bile beni yicekmiş gibime geliyor☹

Bizde eşimle çok sıkıntı yaşıyoruz bu konuyla ilgili
Ama yapcak hiç bişiyim yok

kedim şu yazılanları okusa kendiyle gurur duyardı
fobi tedavileri (beraberinde yaygın anksiyete yoksa) genellikle ilaçsız, psikoterapiyle yapılır zaten. acilen tedavi olun, kediler her yerde, onlardan korkarak yaşanmaz.

Daha önce bir kişide duymuştum ve aşırı garip ve komik gelmişti. Çocuklukta bir şey mi yaşadın veya hep mi böyleleydin? Her sokakta başında bir dünya kedi var iç içe büyüdük ondan soruyorum. Bence peluş hayvan alarak alışmaya çalış sonra yavrusuna geçersin. Zaten yavruyu büyütünce gözünün önünde ayırmak istemezsin.

Durumunuz bu kadar ileri ise ya ilacı kabulleneceksiiniz ya bu şekil yasayacaksiniz. Sizin durumunuzda ancak psikologlarin çocukluğu inmesi belki ise yarayabilir birde. Ama doktora gitmek zorundasiniz iki turlude

Köpekler cok hisli hayvanlardir. Sizin onları pek sevmediğinizi hissetmistir. Size yaklasinca tamam oğlum, güzel oğlum gibi seyler soyleyin ve arabayla giderken ona güzel bir mama atabilirsiniz belki bu sizi baristirr.
Saldirnayan kedi var mi ki? Hayvan geliyor sev diye sırnasiyor 2 dak seviyorsun pat elini ciziyo. Kediler çok bencil gelir bana hep

Bi kere kedi saldirisina ugradim tas catlasa bacaklarimda bikac yeri kanatti :) öldürmüyor yani. O da disarida zor durumda kalmisti. Yavrularini saga sola sacmislardi. Bi legene toplayip eve almistim. 1 ay birlikte bebislerini buyuttuk. Sonra bi tanesinin ayagina bastim yanlislikla. Yavrusunu cigligini duyunca saldirdi yavrum.

Yani canini sıkmadgnz muddetce bi kedi kolay kolay saldirmiyor.

Tabi guvenmediniz tanimadginiz bi kediye sevme amacli da olsa dikkatli dokunun ya da dokunmayin. Onun haricinde kolay kolay zarar vermezler :)

Bir de goz bebekleri simsiyah olmus olanlar saldiriya hazir oluyorlar. Cizgi halindeyse yine bise yapmaz.

Kac tane kedi buyuttum neredeyse hepsiyle burun buruna uyudum cok minnos hayvanlar.

Defalarca da tirmalandm isirildim. Dayanilmayacak ölcüde kesinlikle degil. Insanlar daha tehlikeli :)

Bu arada bi arkadasm da sizin gibiydi. Kedi varken yemek yiyemiyorduk disarda kacisiyodu. Benimle takila takila alisti. Simdi sevmeye oksamaya basladi :)

Bu da birşey mi!

Ben hiçbir hayvanı elleyemem. Üstelik hepsinden korkarım. Küçük bir böcek bile görsem çığlık çığlığa. Kuş, köpek, kedi vs daha hiç yaklaşmadım.

Bunun tıp da bir terimi var. Zoofobi.

Ama bu benim için hiçbir sorun yaratmıyor. Sadece çocuklarım yolda kedi, köpek görünce kendimi sıkıyorum, belli etmemek için. Çünkü benim yüzümden onlar da fobi sahibi olsun istemiyorum.

Yıllar önce bir hastanın akciğerinden kedi kılları kist yapmış onun çıkarılmış halini gördüm ve ASLA kediyi evde kabul etmem kedili eve gitmem hele yemek yemek mümkün değil severim kimsenin onlara zarar vermesine müsaade etmem mama alır gönderirim ama benimle aynı ortamda olamaz

İnsallah abartiyorsunuzdur ve benim anladigim gibi olmuyordur.
Okuyunca benim icim acidi, neden avuc avuc tuyunu yolmasina izin veriyorsunuz.
Cidden bazi cocuklu evlerde hayvan olmamali, o hayvan cocugun oyuncagi haline geliyor ve aileler "cocugum yoluyor, vuruyor, sikistiriyor" ama kedim/kopegim birsey yapmiyor diye mutlu olup anlatiyor resmen.

Kedim kendisi gelip kızımın önüne yatıyor, Benim bir müdahalem yok aralarındaki ilişkiye :)

Bize pati atar biraz sıkıştırsak ama kızıma karnını açıyor sevsin diye.
Anlaşma şekilleri öyle sanırım. Sürünüp duruyor kendisine.

Tabiki yol tüyünü demiyorum ama 8 aylık bir bebekten bahsediyorum avucuyla tutuyor her şeyi. Benim saçlarımı da

siz yine iyisiniz benim korkmadigim hayvan yok ozellikle kucuk hayvanlardan korkuyorum.hele yavru kedileri gorunce deliriyorum resmen.bi kediyle ayni odada kalsam kesin kalpten giderim o derece korkuyorum

Valla nerde görsem ensesinden tuttuğum gibi öperim mıncıklarım. Bir kere tırnak yedim, o da ameliyat olmuş sıpa sinirini benden almış. Ama eşime bütün hayvanları sevdirdim bir tek kediden korkuyor, kötü kötü bakıyor deli bunlar diyor anlamıyorum

Bende eskiden korkardim ama surunurler ya ondan huylanirdim simdi aksine cok seviyorum böyle sıkıştırarak sevmek istiyorum bence yumus yumus cok tatli hayvanlar eve de almak isterim ama o kumunda tepisipte sonra evde gezmesine katlanabilor miyim onu bilmiyorum yeterince temiz olmaz diye ama yavru kedilere özellikle bayiliyorum biseyde yapmiyolar neden kokruyosunuz tam olarak

Bende öyleyim gerçekten. Kedi olduğunu bildiğim piknik alanlarına bile gidemiyorum. Girsem bile sürekli gözlerim kedi arıyor nerede buraya gelecek mi diye

Bu korkunun altında yasadıgınız bir olay olabilir mi? Ben sizin yerinizde olsam simdiye doktor doktor gezerdim bu sorunu çözmek için. İnsanın hayat kalitesi düşer bu sekilde =(

Sanırım çocukken geçirdiğim bazı şeyleri anlatamadım ben içimde bu korku oluştu

İşte herkes sizin gibi düşünüyor İnan san sinir oluyorum neden korkulur ki bu hayvan bi şey yapmaz diyorlar dikkate almıyorlar. Kalp krizi geçirecek kadar kötü oluyorum halbuki

Bende de köpek korkusu var,dün mitlak yetişmesi gereken bir işi yetistirmek üzere minibüse binecektim minibüs geliyor fakat durakta köpek var ecel teri doktum,lakin durağa yaklasamadim olacak iside kacirdim. Elimde degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…