- 14 Kasım 2015
- 1.425
- 2.506
- 133
- Konu Sahibi MonicaBing
-
Valla fobimizi yensek yeter bağrımıza basmak eksik kalsın
Bu kedi korkusu gibi bir şey değil ama. Çeteleşmiş köpeklerden korkulması normal. Belediyelerin bu köpek olayına müdahale etmeleri gerekiyor. Daha geçenlerde evimizin yakınlarında bir gence köpekler saldırdı. Üstelik karınları aç susuz da değiller. Oturduğumuz muhit hayvanları sever su yemek bırakırlar iyi davranırlar. Buna rağmen saldırıyorlar yani sonuçta hayvan. Doğasında saldırganlık var.Bende kopek korkumu. Mesela annemlere gittigimde sirf orda kopek var diye kardesim gelip beni aliyordu. Bu durumdan. Cok sıkılmistim ve bi karar aldim busefer tek basima gidecektim gittimde. Sehadet getire getire :) halada korkuyorum ama eskisi kadar degil eskiden olsa yolumi değiştiriyordum
saçma sapan tepkiler vermek anormal ve beğenmiyorum.
Hayvan nasıl seviliyor valla merak ediyorum hani kedi kedidir köpek köpek inek falan da mesela bir şeyi alıp bağrına basacak kadar sevmek nasıl oluyor ölmeden kediyi bağrıma basmak istiyorum oyy annem diye :)
Ben de öyleyim. Eşimle lokantaya gidiyoruz mesela, kedi varsa içeriye geçiyoruz. Mübarek hayvan çok sessizce yaklaşıp sürtünüyor diye korkuyorum.Çocukluğumdan beri tavuklar, köpekler, inekler böcekler hep iç içe büyüdüm. Kedi hariç hiçbi hayvandan korkum yok. Ama kediden o kadar çok korkuyorum ki, aynı odada kalsak büyük ihtimalle hiç düşünmeden camdan atlarım.
Hayat kalitemi düşürüyor artık, sürekli yeni bir yere giderken acaba kedi var midir? Acaba nasıl kaçarım diye kendimi geriyorum. Arkadaşlarım evlerine kedi aldı, başka odaya koyarız demelerine rağmen gidemiyorum panik atak geçirecek gibi oluyorum. Bir kere gittim resmen bayılıyordum kendimi çok geriyorum.
Psikolojik destek ol diyenler olacaktır, olabilir tabii ki ama haplara bağlı yaşamak istemiyorum.
Sürekli yanımda ki insanları da sıkıntıya sokuyorum kedi görünce. Eşim bile bugün çok sıkıldım artık bundan dedi çünkü yemek yemeye gittiğimiz yerde kedi olduğu için yiyemedik. Çoğu insanın sevdiği bi hayvan olunca da, korkan birisini görünce kimse ciddiye almıyor. Lütfen yardımcı olun korkumu nasıl yenebilirim?
Hayvan sevmekten kasıt bağrına basmak değil kanımca ama az önce evdeki sıpayı annesinin kuzusu diye bağrıma bastım. Dün uzun yoldan geldik, yolda bir inek, bir at, birkaç tavuk birçok keçiyi kovalayıp kovalayıp sıkıştırıp sarıldım. Hergün beslemeye çalıştığım19 sokak köpeği var tepeme çıkarlar. Kendimi bildim bileli böyleyim, ne bir hayvandan zarar gördüm, ne hastalık kaptım. Fobiniz olabilir anlıyorum, aşarsınız ya da aşmazsınız o kısım da beni ilgilendirmez ama hayvanlar antidepresandır.
Ben fobiyi aşarsam bağrıma basan cinsten olmak isterimama tabii zor
Hiç katılmıyorum. Kedi beslenen ev leş gibi kokuyor. Kedi besleyenler algılayamıyor bu kokuyu.Kediler çok temiz hayvanlardırafedersin insanlar tuvalete gider, sifon çekmez, her yeri pisler elini yıkamaz, doğanın azgina eder, gittiği yerde çöpünü bırakır. Ama pisiler kakasını gömer, biz dokununca kendini temizler, yattığı yaşadığı yeri pislemez. Keşke insanlar kedilerin çeyreği kadar temiz olsa
Valla sahipleniyorsan bakımına çok dikkat edeceksin. Benim bir tane tavşanım var mesela. Normalde tavşanlar çok kokar ama ben çok çok dikkat ediyorum. Ve asla kokmuyor. Bazı hayvan sahiplerinin evine adımımı atmam.Hiç katılmıyorum. Kedi beslenen ev leş gibi kokuyor. Kedi besleyenler algılayamıyor bu kokuyu.
Şimdi kimse kusura bakmasın da yemek yenilen yerde çok fazla kedinin köpeğin olması çok rahatsız edici. Yemek vermek sorun değil. İki lokma ekmeği onlardan esirgeyecek değilim. Yemek verdiğimiz halde yine gitmiyorlar. Masalara sandalyelere fırlıyorlar. Kimse de niye rahatsız oluyorsunuz demesin. İnsanlar oraya iki lokma yemek yemek için gidiyorlar. Huzurla yemek yemeye hakları var.Bende de kedi korkusu aşırı, açık alanda yemek yemek tam bir işkence benim için ..Kuzenimin kedisi var , İran kedisi , zaten mayışık bir hayvan ondan çok korkmuyorum , bir gece halamda kalmak zorunda kalmıştım , kuzenimin odasında yatmak zorundayım, halam kuzenime kediyi salona koy orda yatsın , Zeren ablanla da sen yat dedi, kuzenim kabul etmememişti , kedi başka yerde yatınca küsüp kapıları tırmalıyormuş , ben salona geçmiştim :)
Aynı fikirdeyim sizinle, üstlerde bir arkadaş yazmış içerde yiyin o zaman diye , İnanın tek başıma olduğum zaman içerde yiyorum hep , geçen kuzenimle yemeğe gittik , kendisi sigara içtiği için dışarda yemek zorunda kaldım , yemeğin başından sonuna kadar etrafımızdan kedi gitmedi , masanın altından sağından solundan geçip durdu, yediğim şeyden bile zevk almıyorum , hele balık restaurantlarına gitmek tam işkence artıkŞimdi kimse kusura bakmasın da yemek yenilen yerde çok fazla kedinin köpeğin olması çok rahatsız edici. Yemek vermek sorun değil. İki lokma ekmeği onlardan esirgeyecek değilim. Yemek verdiğimiz halde yine gitmiyorlar. Masalara sandalyelere fırlıyorlar. Kimse de niye rahatsız oluyorsunuz demesin. İnsanlar oraya iki lokma yemek yemek için gidiyorlar. Huzurla yemek yemeye hakları var.
Katılıyorum korku elde olan bişey diil zmnla yenilebilir ama bunda korkacak ne var tepkisini çok anlamsız bulurumBir de şöyle birşey var sizde fark ettiniz mi bilmiyorum.
Kedi seven kişiler kedi sevmeyen Kişilerin korkusuna kesinlikle saygı göstermiyorlar.
Herkes kedi sevmek zorunda gibi yaklaşıyorlar.
Evet çok saygısızlık cidden. Bana da öyle yapıyorlar bu topiğin altında bile var bu tür şeyler söyleyenler oldu. Bende onları önemsemiyorum saygısızlık çünkü.Katılıyorum korku elde olan bişey diil zmnla yenilebilir ama bunda korkacak ne var tepkisini çok anlamsız bulurum
Bide şöyle bişey gözlemledim insan ilişkilerinin bir yerinde sevgi ile ilgili bi problem oldugunda hayvana özellkle kediye bi eğilim var tanıdıgım insanlar hep bu şekilde, normal yolda sokakta sevmeyi herkes yapar da evde besleme, kızım /oğlum gbi ifadeler kullanma, durumlarında insanlardan alınamayan ya da verilemeyen sevginin yerini doldurma hissi sanırım tabi bu da insana özgü. Diyecek bişe yok. ben evde istemem
iyi yapıyosunuz ayrıca insanların bile kılı tüyü mide bulandırıcıyken hayvanların tüyünün bulandırıcı oldgunu ifade etmekte çok normalEvet çok saygısızlık cidden. Bana da öyle yapıyorlar bu topiğin altında bile var bu tür şeyler söyleyenler oldu. Bende onları önemsemiyorum saygısızlık çünkü.
Bırakın Allah aşkına ya. Bizim ülkemizdeki hayvanseverler kadar itici insan türü tanımadım ömrümde. Ah güzel Avrupa her şeyi güzel anlıyorlar bizde öyle mi. Avrupa hayvanseverdir mesela ama onlarda insan dendi mi akan sular durur. Ben bir keresinde İngiliz bir arkadaşıma bizim ülkedeki hayvanseverlerin davranışlarını anlatmıştım. Kahkahalara boğulmuştu bu ne saçmalık diye. Yani kısacası boşver arkadaşım.Ben bu forumda hayvan hayatı insan hayatından daha önemli diyen bile gördüm..Evet çok saygısızlık cidden. Bana da öyle yapıyorlar bu topiğin altında bile var bu tür şeyler söyleyenler oldu. Bende onları önemsemiyorum saygısızlık çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?