Kedilere bayılırım 3 tane kedim var ama sizi anlıyorum benim de böcek (her türlü böcek büyük küçük farketmez, hatta kelebek) fobim var çünkü bu kontrol edilebilen bişey değil ama teslim de olunmaması gereken bişey. Böcek fobimi yenmek için bütün gençliğimin tatillerini olympos tarzı yerlerde ağaç evlerde geçirdim börtü böceğin arasında ve gerçekten çok maceralar yaşasam da (bayılmaya kadar giden korku atakları) yine de gitmeye devam ettim ve fobimde ciddi hafifleme var..Örneğin arı alerjim var çantamda adrenalin iğnesiyle geziyorum yani sokacak olsa ölüm tehlikem var, ama malum arılar heryerde özellikle bir kahvaltı masası klasiği bilirsiniz. Yine de kendimi tutuyorum içimden "bana bişey yapmayacak yapmayacak"diyorum biraz sakinleşiyorum ve gerçekten yapmıyorlar enteresan bir şekilde hiç arı sokması yaşamadım. Annemim kedi fobisi vardı, hatta sadece fobi değil nefret ediyorum kedilerden derdi abartmıyorum ve yavru kedi sahiplendim, aylarca kedi evin sadece üst katında yaşadı, sonra annem bir şekilde alıştı, hatta evlendiğimde kedimi bana vermedi, evlenince bi tane daha sahiplendim, boşanınca onu da yanına götürdüm, sonra ikinci evliliğimi yapınca ikisinden birini bile bana vermedi
Şu an o kedilerden biri 12 diyeri 9 yaşında ve annem onlarla birlikte uyuyo bildiğin aşık, ve artık bütün kedilere aşık, şu an benim evimde 5 yaşında bi minnoş daha var 2 günde bir onu da sevmeye üşenmiyo kalkıp geliyo, torunun olsa bu kadar gelmezsin diyorum vallahi gelmem diyo
Yani biraz üstüne gitmeye çalışın o fobinin, aşamasanız da hayatınızı engellemeyecek seviyeye indirgeyebilirsiniz.