- 12 Temmuz 2006
- 56.164
- 215.896
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi MonicaBing
-
Sahabelerden Ebu Hureyre radıyallahu anh var kedicik babası demek. Peygamber Efendimizin de kedisi vardı. Muezza isimli. Birçok İslam büyüğünün evlerinde ve hatta türbelerinde de çok görürüz kedileri. Hatta çocukların merhamet duygusunun gelişmesine de faydası varmış ve başka faydaları da vardı (hatırlamıyorum ama)
Önce bu korkuyu yenmek lazım işte.
Mune hanım çok haklısınız. Ben sadece şundan rahatsız oldum benim alıntıladığım üyeye bunu sormamın nedeni şuydu: Beğenmedim işaretini koyduğu üyeler kötü bir yorum yazmamışlar. Sadece kedilerden korktuklarını belirtmişler yani suç mu bu? O bahsi geçen üye neredeyse her yoruma beğenmedim ifadesi koyuyor bu yüzden sinir oldum. Ama haklısınız, neden beğenmedim'e bastın diye muhatap olmamalı, bunun yerine gereken durumlarda yönetime bildirmeli. İyi akşamlar.Hanımlar,
lütfen konuya dini sayılabilecek yorumlar yazmayınız, üsluplara dikkat ediniz ve bu ara sık sık kavga çıkmasına neden olan "Beğenmedim" için de tartışma çıkarmayınız lütfen.
Beğendim, Muhteşem, Komik, Şaşırtıcı, Üzgünüm, Kızgınım ifadelerini kullanmak ne kadar doğalsa Beğenmedim ifadesini kullanmak da doğal, lakin görüyorum ki bu beğenmedim bir silah gibi kullanılmaya başlandı.
Bir sebeple yıldızınızın barışmadığı üyelere merhaba dahi yazsa beğenmedim'i çakıyorsunuz veya biri sizin bir yorumunuza beğenmedim ifadesini bırakıyor, hırs yapıp o üyenin tüm yorumlarına sizle aynı görüşü savunsa veya başkası yazınca hoşunuza gidecek bir yazı da olsa aynı karşılığı veriyorsunuz.
Beğenmedim üyeye değil, gerçekten onaylamadığınız yoruma verilir, beğenmedim intikam aracı, karşı atak silahı değildir hanımlar.
Ayrıca üyelere neden beğenmedim'e bastın diye de hesap sormayın rica ediyorum.
Aynen öyle kime ne ya korkabilirsin de sevmeyebilirsin de. Kimse bir şeyi sevmek zorunda değil. Her zaman derim herkes hayvanları veya ne bileyim çocukları sevmek zorunda değil. Zarar vermediğin sürece sevip sevmemekte özgürsün. Kimse de karışamaz ne münasebet. Ben mesela hayvanları da çocukları da severim. Özellikle çocukları delicesine seven bir insanım ama çocukları sevmeyenlere de saygım sonsuz. Kalkıp da çocuklara zarar vermediği müddetçe kimseye benim aa neden çocukları sevmiyorsunuz nasıl sevmezsiniz deme hakkım yok. Sevgi içten gelen bir şeydir kimse kimseyi faşistçe bir şeyi sevmeye zorlayamaz.Kediler gerçekten korkunç canlılar. Bende de var kedi fobisi. Öyle alayım kucağıma seveyim falan diye değil de sosyal hayatı çok etkilediği için yenmek istiyorum bu durumu. Rezillik resmen ufacık hayvandan korkup çığlık çığlığa bağırıyorum. Kediden korkanları da gayet iyi anlıyorum yani çok normal, yadırgamak asıl normal olmayan. Herkesin kendi düşüncesi elbette ama bence de sevimli değil korkunçlar. En saçma şey de hayvanlardan "korkan"insanları hayvan düşmanıymış gibi görmek. Tabiki kimsenin onlara saldırmaya, zarar vermeye hakkı yok ama hayvanlardan korkmak veya onlara aşırı sevgi duymamak da gayet normal bir durum, abartıp büyütmeye gerek yok.
1) fikir özgürlüğügizemliasli Bu yorumlara niye beğenmedim ifadesi koydunuz anlamadım. Üyeler kötü bir şey yazmamış ki. Korktuklarını yazmışlar sadece. Korkmak suç mu?
Bende hem korktum hem sinirlendim yazık hayvanda öyle bir ses çıkardı ki oda çok korktu eminim ama daha önce sadece yaklaşamıyordum şimdi aynı eve giremiyorum oğlumda köyde başına 10/15 kediyi toplayıp besliyor Allah'tan bana çekmemiş biz her köşe başına su bırakıyoruz köyde mama bazen oğlumla ama yaklaşamıyorum işteİnanmıyorum. Nasıl yapar böyle bişeyi.ay çok sinirlendim
2 tane de bende var o bebelerden ben çok korkuyorum çocuklarım sevsin asla benim gibi olmasinlar dedim eşim çengelkoye indiğimizde sevdirirdi kedi köpek ne olursa şimdi yolda kedi köpek.gordumu üstüne atliyorlar suyunu çıkardılarEvet kesinlikle. Kendim çok korkmama rağmen çocuklarımda aynı korku olmasın diye hayvanlarla vakit geçirmelerini sağlıyorum. Onlar da abartıyor her gördükleri hayvanın üzerine atlıyorlar
Tabiki korkuyoruz diye sevmiyor değiliz.Ama yanlış anlayanar olabiliyor. Kediler zarar vereni görsem çok sinirlenir im. Hatta bi kedinin bacağı kırılmış tı komşum la kaç veteriner gezmiştık. Hiçbiri ilgilenmedi.çok üzülmüstüm.ama yaklaşamam.Allahtan gelen bise demekBende hem korktum hem sinirlendim yazık hayvanda öyle bir ses çıkardı ki oda çok korktu eminim ama daha önce sadece yaklaşamıyordum şimdi aynı eve giremiyorum oğlumda köyde başına 10/15 kediyi toplayıp besliyor Allah'tan bana çekmemiş biz her köşe başına su bırakıyoruz köyde mama bazen oğlumla ama yaklaşamıyorum işte
Evet çok etkiliyor artık.Kedi sevmekten mahrum kalmaniza uzuldum ben:) o kadar tatlilar ki..
Fobi icin uzman yardimi alabilirsiniz bence, hayat kalitenizi etkiliyor anladigim kadariyla.
Kediler çok temiz hayvanlardırBeni tarif etmişsiniz :)
Kedi görünce midem bulanıyor. Hele de yemek yerken ayaklarının Altın'da masada dolaşması
Yaa herkes aynı şeyi demiş ama yavru kedi var diye geçen gün arabadan inemedim evime nasıl alayım? Olmuyor cesaretim yok sanırım benimki psikolojik.. küçükken yaşadığım şeylerin dışa vurumu sanırım..Evet yavru kedi almaniz lazim bencede. Onlarin nas hayvanlar oldugunu aslinda cojta korkulacak varliklar olmadigini anlayacaksiniz bence
Ben de tıpatıp aynı durumdayım. Saçma olduğununda farkındayım ama kedi görünce beynim duruyo resmen panik atak tutuyo. Bırak dokunmayı yanına yaklaşamıyorum. Hayatımı aşırı zorlaştıran bi durumÇocukluğumdan beri tavuklar, köpekler, inekler böcekler hep iç içe büyüdüm. Kedi hariç hiçbi hayvandan korkum yok. Ama kediden o kadar çok korkuyorum ki, aynı odada kalsak büyük ihtimalle hiç düşünmeden camdan atlarım.
Hayat kalitemi düşürüyor artık, sürekli yeni bir yere giderken acaba kedi var midir? Acaba nasıl kaçarım diye kendimi geriyorum. Arkadaşlarım evlerine kedi aldı, başka odaya koyarız demelerine rağmen gidemiyorum panik atak geçirecek gibi oluyorum. Bir kere gittim resmen bayılıyordum kendimi çok geriyorum.
Psikolojik destek ol diyenler olacaktır, olabilir tabii ki ama haplara bağlı yaşamak istemiyorum.
Sürekli yanımda ki insanları da sıkıntıya sokuyorum kedi görünce. Eşim bile bugün çok sıkıldım artık bundan dedi çünkü yemek yemeye gittiğimiz yerde kedi olduğu için yiyemedik. Çoğu insanın sevdiği bi hayvan olunca da, korkan birisini görünce kimse ciddiye almıyor. Lütfen yardımcı olun korkumu nasıl yenebilirim?
Bu arada hayvan sevmeyen insan sevemez sözüne bir ben mi katılmıyorumHayvan sevgisi çok güzel bir şey tabi ama böyle bir genelleme yanlış bence. Ne insanlar gördüm hayvanlara ölüp bitiyor ama insanlara gram saygısı sevgisi yok. Yine ne insanlar gördüm hayvanları sevmiyor ama insanları çok seviyor.
Valla fobimizi yensek yeter bağrımıza basmak eksik kalsınHayvan nasıl seviliyor valla merak ediyorum hani kedi kedidir köpek köpek inek falan da mesela bir şeyi alıp bağrına basacak kadar sevmek nasıl oluyor ölmeden kediyi bağrıma basmak istiyorum oyy annem diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?