İşte görünce fiyat soruyorum bide bunu yapmayı bırakmalıyım kesinliklePazarlık etmem.Fiyati kafama yatmiyorsa gider başka yere sorarım.Kafama yattiysa asla aldığım ürünün fiyatını baska yerde sormam.Alisverisim zordur ama benim,kafamda tam istediğim şeyi bulana kadar alamam
İşte aslında haram etmek dediğim oydu. Nasıl olsa hakkından fazlasını aldıysa ondan çıkar diye kendimi teselli etmek bi şekildevalla bizim burda pazarlik diye birsey yok alisik degilim. ama yinede kati kati veriorsam bile helal ediyorum. sonucta esnaflarinda durumu belli. zaten hak yiyenden iki misli cikiyordur. icin rahat olsun... tr de kapali carsida alisveris yaptim, herkez ay cok kazik yemissin diye beni üzmeye calisti. ben eger o esyada o degeri görmeseydim okadar parayi vermezdim diye gecistirdim. yada alicak gücük olmasaydi zaten hic almazdim.
Bu düşünceniz hiç doğru değil sonuçta siz kendi isteğinizle almışsınız, kimse size zorla aldırmıyor neden haram olsun?Sonra da hakkı olmayan parayı aldıysa haram olsun vs diyorum.
Ayakkabıda filan numara kalmaz diye sezonunda alıyorum onda o kadar takmıyorum. Bu aynı ürün başka esnaftan alınca oluyor ama yorumların faydasını kesinlikle görüyorum. Şu an umrumda değil mesela tayta verdiğim para.Niye haram ediyorsunuz canım ne alaka? Kendi hatanızı insanlardan çıkartmanıza gerek yok, bu kazık yemek de olmuyor. Aynı kalite bir pantolonu Zara 150 liraya satıyor, Beymen'de 3000 lira. Bilen ona göre alıyor yani. Ben Zara'dan alıyorum, altında Porsche'u olan arkadaşım basıyor parayı Beymen'den alıyor. Bu kadar kafaya takıyorsanız iyice gezeceksiniz, fiyat araştırması yapıp öyle alacaksınız.
Ben de kafaya takıyorum ama sezonda aldığım bir ürün sezon sonu %50 indirime giriyor o zaman "Tüh tüh keşke bekleseydim" diyorum ama haram etmek gibi bir şeyi aklımın ucundan geçirmedim.
İnşallah bende takmıcam bundan sonra . Öyle umuyorumMadem bu kadar takiyorsun bir daha 10 liralik tayt icin biraz dolas o zaman.
Ben sahsen pahali birsey alacaksam dolasirim uygun yer var mi diye.
Ama 5_10 liralik seyi de kafaya takmam
Ayakkabıda filan numara kalmaz diye sezonunda alıyorum onda o kadar takmıyorum. Bu aynı ürün başka esnaftan alınca oluyor ama yorumların faydasını kesinlikle görüyorum. Şu an umrumda değil mesela tayta verdiğim para.
Takma canimİnşallah bende takmıcam bundan sonra . Öyle umuyorum
Daha bugün yaptım işte bu hatayı. Sordum aynısını görünce. Sormıcam tutcam kendimiBu düşünceniz hiç doğru değil sonuçta siz kendi isteğinizle almışsınız, kimse size zorla aldırmıyor neden haram olsun?
Ve size tavsiyem tayt mı aldınız? Artık ihtiyacınız kalmadıysa gidip de başka yerden fiyat sormayın. Ya da kursta başkalarına ne kadar ödediklerini sormayın. Böylece sorun da kalmaz.
Evet ‘canım sağolsun’ demeyi öğrenicem bundan sonra.Takma canim
Bosver olan olmus
Senin canin sagolsun
Dolaşırım ama bazen denk gelip alıyoruz ya hani her zaman olan bişey değil. Bu konuda bişeyler duymaya ihtiyacım varmış gerçektenTicarette herşey mübahtır demişler :)) size düşen dolaşmayı seviyorsanız birkaç yere bakın öyle alışveriş yapın ama haram olsun demeyin boş yere hepimiz bir eksik bir fazla alıyoruz içime oturuyor ama olsun düzen böyle
Dolaşırım ama bazen denk gelip alıyoruz ya hani her zaman olan bişey değil. Bu konuda bişeyler duymaya ihtiyacım varmış gerçekten
Araştırsak da olabiliyo işte, teselliler işe yaradı kesinlikle bi ferahlama geldi banaYani genelde hepimiz gazıglanıyozbunuu yaşamamak için çok iyi araştırmak lazım oda olmuyor
Pazarlik teklif etmk iyidir. Ama dedgnz gibi bazi kurumlar sabiy oluyor. Arastirin. Tayta ayni marka 5 lira farki bende takardim:) hatta gider geri verrdmm bezde ayni seyi yapmistim. Aldik. Bi baktk baska yerde daha ucuz. Dedk sebebinide geri verdik:)Tavsiyelerinize ihtiyacım var hanımlar.
Kazık kelimesi kaba oldu sanırım ama başka nasıl ifade ederim bilemedim.
Sorun şu ki bişey satın alıp başka yerde daha ucuza gördüğüm zaman illa ki kafaya takıyorum. Sonra da kendime sinir oluyorum. Bugün kızıma bi tayt aldım ve aynı saat içinde başka bi yerde 5 lira daha ucuza gördüm. Belki çok az bi para 5 lira ama aklıma takılıyo illa ki bi müddet.
Kendimi teselli filan ediyorum ‘Belki o daha fazla kira ödüyodur’ diyorum . Sonra da hakkı olmayan parayı aldıysa haram olsun vs diyorum.
Mesela bi kursa katıldım. Katılma ücreti sabittir diye düşünmüştüm ama mesela ben 500 verdiysem pazarlıkla 400 hatta 350 veren olmuş. İçime oturdu tabiki gücüme gitti. Kursun sahibi adama dedim, sende pazarlık yapsaydın dedi. Adamı da suçlamıyorum sonuçta parasını aldı makbuzunu kesti.
Yani bu tarz bişey yaşadığımda kafaya takmamayı nasıl başarabilirim? Fikirlerinize ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?