Kazık yemek (para)

Bşy almadan önce iyice araştırın mesela indirim zamanlarını takip edin . Mutlaka sorun daha uygun olmuyor mu va diye de

Acikcasi pazarlik yapmayi sevmem, sulalemde cok yapan var o yuzden herhalde yapmam:) bunun yaninda canim da cok kiymetlidir, bir pantolon icin 40 yer gezmem.. ama netten her magazada ne? ne kadar? bilirim.. o yuzden cogunlukla netten soylerim gelir, ben istedikten bir hafta sonra indirime girse de ya bedeni kalmaz ya istedigim renk, o yuzden acikcasi cok icime oturmaz.. bir de hicbirimiz o indirim numarasini yakalayamayiz bence.. mesela bazi markalarin etiketleri yenilenmekten cilt gibi kalinlasmis artik :27:

Haram etme kısmı niye?
Sonuçta ödediğiniz para karşılığında ürünü alıyorsunuz.
Bu durumda indirimde aldığınız ürünler için indirimi kaçıranlar da haram etmeli :KK48:

bi kiyafetu yada urunu begendiysem direk alirim avmlerde falan zaten pazarlik payi hic yok.genelde alisveris yaptigim magazalarin hic birinde yok pazarlik.olsaydi da bi kere soylerim kabul etmezse ya alirim yada almam.cok pazarlik yapan insanlari sevmiyorum.

Fiyat sormaktan vazgeçin yada sıkı pazarlık yapın.
Yani birşeyi sezonda alıyorsanız pahalı alıyorsunuz bu bir gerçek,sezon sonunda gidip bakarsanız çok uyguna bulabiliyorsunuz ,bunu kafaya takmanın anlamı yok.
Kurs konusunda da kimseyle fiyat konuşmamalıydınız. Sonuçta pazarlık yapmışlar güzel fiyat almışlar. Sizde yapabilirdiniz.
Haram edilecek birşey zaten yok.
Bu kadar çok takıyorsanız önce netten bakın aradığınız şeye,birçok farklı fiyat görürsünüz hangisi uyarsa gider oradan alırsınız.
Yada bir kaç farklı mağaza gezer fiyat alır ona göre en uygun neredeyse oradan alırsınız.

Bana da böyle insanlar garip geliyor.

Pazarlık yapmam, fiyat araştırması da çok huyum değil. Bu nedenle çok olmuştur ortalamadan fazla ödediğim. Bir kişiye bile haram etmek aklıma gelmedi..

Bu nasıl bir bakış açısı?

alışveriş yapmayı bılmıyosan satan sunan adamın ne suçu var.ilk önce gezeceksın hafızana atacaksın sonra pazarlık yapıp alacaksın. pazaralık yoksa diğer satıcıya.çok istediğini bellı etmıceksın.bırde akşam pazarı yapacaksın.mısal çilek alacaktık eşim başka yere bakalım dedı satıcı hemen 1 lira ındırım yaptı.yada 2 kılodan fazla domates var.kılosu 2 tl olsun.sen ıkı kılo alacaktın ama 'abi bunlar kalmasın 4,5 tl vereyım hepsını doldur' dıceksın.pazarcıda 'ahmett doldur poşeti kalmasın' diyecek her ıkı tarfında gonlu olacak :rapci::21:

pazarlık hiç huyum değildir.
bir de bir şey alacaksam güvendiğim yerden alırım, 3 kuruş fazla olsun kırmızı olsunculardanım.

baya da kazık yiyorum ara ara,
ben tercih meselesi deyip geçiyorum.

kafanıza takıp üzülmeyin.

ama vaktiniz varsa bol bol gezerek yapın alışverişinizi, ya da internette takılın.
pazarlık olayı ise biraz kişilikle ilgili ya, ben hayatta yapamıyorum mesela, böyle bir saçma duruyor bende sanki :KK70: gülesim geliyor zaten :KK70:

Her yerde aynı ürün farklı fiyatlarla satılıyor zaten ya pazarlık edeceksiniz ya biraz fazla dolaşıp daha fazla fiyat araştırması yapacaksınız serbest piyasa sonuçta her fiyatın alıcısı var haram etmek ne alaka. Ayrıca markadan kumaştan kumaşa da değişebilir. Eğer pazarlık yapmazsanız adam o fiyattan verir size mutlaka pazarlık payını da koyar öyle satarlar zaten aklınızda olsun

Benım annem meyve sebze pazarına bile çıktığında ilk önce pazarın sonuna kadar dolaşırdı.Dönüş yolunda ne alacaklarına karar verip tek tek onları alırdı.Hem taşıması , hem fiyatı, hem tazesi uygun olurdu.Haram etmek hakkınız değil.. Kimse sizi zorlamamıs yada kandırmamış sonuçta..

Aslında hergün her alışverişte yaşadığım bişey değil. Taze taze dün yaşadığım için olayı yardıma ihtiyaç hissettim. Ve arkadaşların söyledikleri beni kesinlikle rahatlattı . Okb değildir diye düşünüyorum.
Aşırı pintiler, kupon çılgınları”nı izledim, neden bilmiyorum okuyunca aklıma onlar geldi. Onların da geçmişlerinde büyük yara aldığı var, dönüşümleri öyle başlamış.

Keşke biraz senin gibi olsam. Babam çok mutlu olur :)

Aşırı pintiler, kupon çılgınları”nı izledim, neden bilmiyorum okuyunca aklıma onlar geldi. Onların da geçmişlerinde büyük yara aldığı var, dönüşümleri öyle başlamış.

Keşke biraz senin gibi olsam. Babam çok mutlu olur :)
Bende arada izliyorum onları. Benim de bi sebebi vardır illa ama bilmiyorum. Konuyu açtıktan sonra baya baya rahatladım

Bende de ayni sikinti vardi ve baska sikintilarim icin terapiye gidiyordum terapide bundan da bahsettim. Neyse terapiyle bu konuda cok yol katettim. Sizin dediginiz gibi aldiktan sonra fiyat sormamaya arastirmamaya kosulladim kendimi falan filan. Sonra gittigim terapisti bi arkadasima onerdim. Ben seansina 200 tl ye gidiyordum arkadasim pazarlik yapmis ve 150 tl ye gitmis ayni kisiye. Dunyam basima yikildi salak yerine kondugumu dusundum bir daha da gitmedim.

Bende de ayni sikinti vardi ve baska sikintilarim icin terapiye gidiyordum terapide bundan da bahsettim. Neyse terapiyle bu konuda cok yol katettim. Sizin dediginiz gibi aldiktan sonra fiyat sormamaya arastirmamaya kosulladim kendimi falan filan. Sonra gittigim terapisti bi arkadasima onerdim. Ben seansina 200 tl ye gidiyordum arkadasim pazarlik yapmis ve 150 tl ye gitmis ayni kisiye. Dunyam basima yikildi salak yerine kondugumu dusundum bir daha da gitmedim.
Şaka gibi bide 50 lira :KK57: İnsan nasıl sinir olmasın buna. Ya giden gidiyo zaten para meselesi değil de kandırılmış olmak sinir ediyo insanı.
Bu pazarlık olayını başaran insanlar nasıl başarıyosa karşı taraf hiç para kazanamıyacağıma 50 lira az kazanayım diyip yapıyo indirimi herhalde
Ben kandıramıyorum ki almak istediğim her halimden belli oluyo herhalde ki indirim yapmıyorlar bana.
Bide kursta en fazla parayı ödeyenin ben olduğumu öğrendiğimde üzüldüm diye arkadaşlar sen zenginsin demişti. Halbuki ay sonunu zor getiriyorum. Paralı görünüyorum herhalde karşıdan.
Bide insanın çocukları olunca daha da üzülüyo. Ben 150 lira kazıklanınca o 150 liraya neler alırdım çocuklarıma diye daha çok üzülmüştüm :KK61:

Şaka gibi bide 50 lira :KK57: İnsan nasıl sinir olmasın buna. Ya giden gidiyo zaten para meselesi değil de kandırılmış olmak sinir ediyo insanı.
Bu pazarlık olayını başaran insanlar nasıl başarıyosa karşı taraf hiç para kazanamıyacağıma 50 lira az kazanayım diyip yapıyo indirimi herhalde
Ben kandıramıyorum ki almak istediğim her halimden belli oluyo herhalde ki indirim yapmıyorlar bana.
Bide kursta en fazla parayı ödeyenin ben olduğumu öğrendiğimde üzüldüm diye arkadaşlar sen zenginsin demişti. Halbuki ay sonunu zor getiriyorum. Paralı görünüyorum herhalde karşıdan.
Bide insanın çocukları olunca daha da üzülüyo. Ben 150 lira kazıklanınca o 150 liraya neler alırdım çocuklarıma diye daha çok üzülmüştüm :KK61:
Yani ben hep pazarlik yapamam niye yapamam cunku derim ki ben kazandiracagim ki o adam da kazandiracak. Kimse kimseye ekmek kazandırmazsa ne olur bu ulkenin esnafin hali.

Back
X