Kazık yemek (para)

Pazarlık edin. Ben asla beceremem pazarlık etmeyi. Eskiden annemi götürürdüm çünkü sıkı pazarlıkçıydı. Öylesini görmedim daha. Şimdi yalnızım bu yüzden bir şeyi almadan önce araştırırım nerede ucuz diye.
Sonuçta size zorla vermiyorlar o malları. O yüzden ya pazarlık etmesini öğreneceksiniz yada pazarlık edebilen biriyle alışverişe gideceksiniz.

Tavsiyelerinize ihtiyacım var hanımlar.
Kazık kelimesi kaba oldu sanırım ama başka nasıl ifade ederim bilemedim.
Sorun şu ki bişey satın alıp başka yerde daha ucuza gördüğüm zaman illa ki kafaya takıyorum. Sonra da kendime sinir oluyorum. Bugün kızıma bi tayt aldım ve aynı saat içinde başka bi yerde 5 lira daha ucuza gördüm. Belki çok az bi para 5 lira ama aklıma takılıyo illa ki bi müddet.
Kendimi teselli filan ediyorum ‘Belki o daha fazla kira ödüyodur’ diyorum . Sonra da hakkı olmayan parayı aldıysa haram olsun vs diyorum.
Mesela bi kursa katıldım. Katılma ücreti sabittir diye düşünmüştüm ama mesela ben 500 verdiysem pazarlıkla 400 hatta 350 veren olmuş. İçime oturdu tabiki gücüme gitti. Kursun sahibi adama dedim, sende pazarlık yapsaydın dedi. Adamı da suçlamıyorum sonuçta parasını aldı makbuzunu kesti.
Yani bu tarz bişey yaşadığımda kafaya takmamayı nasıl başarabilirim? Fikirlerinize ihtiyacım var.

Bu olaylarda kazik yok. Siz biraz alingansiniz.

serbest piyasa ilk girdiginiz yerden aliyorsunuz sanirim haram etmeden once birde soyle dusunun 5 lira ucuza degilde pahaliya gorseydiniz o adama gidip kardesim ben 5 lira daha pahaliya aldim al sana 5 lira dermiydiniz ??? ucuza aldiginiza sevinirdiniz degilmi piyasa arastirmasi yapmadan almayin ki kimseye hakkiniz olmadan birseyi haram etmeyin

Pazarlık yapmam tarzım değil. Fiyat aklıma yatmadıysa zorla değil ya çıkar giderim başka yerr bakarım. Çok küçük hesaplarıda sevmem. 5 lira için canımı sıkmam,daha önemli şeyler var hayatta.

Serbest piyasa. Marka var bir çorabı 5bin liradan verir, butik var elinde tek kaldı diye bir seyi aldığı fiyatın yarısına verir.

Ben de hic pazarlık yapamam. Internette indirimleri çok iyi takip edebiliyorsunuz, ben kıyafetlerimin %90ini internetten alıyorum.

Ben konu sahibine de hak verdim açıkçası kursa 500 tl verip arkadaşının 350 ye kaydolduğunu duyması gerçekten sinir bozucu. Ki 150 tl bazılarımız için pek bişey ifade etmese de aylık mutfak alışverişini 150 tl ye yapan da vardır belki. Az para değil bunu demeye çalışıyorum. Adam akıllı fiyat koysun herkes pazarlıkla şöyle böyle ile fiyat düşürmek zorunda mı? Bilmiyorum bana doğru gelmiyor.
Ben fiyatı sordum çat diye ödedim zengin gibi. Sabit bi ücret sandım yani aklıma gelmedi pazarlık yapılabileceği işte. İnsanlar öğrenmiş bu hayatı ben geride kalmışım herhalde

Ticaret böyle bir şey, kime ne ittirirsen...
Eşi esnaf olan bir hanım olarak söylüyorum, işi yakından bilince vallahi satıcılardan soğudum.
Kocam dahil hepsi palavracı, pazarlıktan utanmayın çataçat yapın.
Akşam bi ferahlık gelmişti bak bi daha üzüldüm şimdi ya. Benim bu pazarlık olayına alışmam gerek mutlaka:KK42:

Hepsinden önce
Bunun geçmişi olmalı
Travması olmalı
Çünkü her gün her alışverişte bunu yaşayıp üzülmek normal değil.

Gelire göre gider yok belki,

Ama mutlaka uzmanıyla görüşün

Eğer okb ise yapacak bir şey yok

Ama bir kaç seans psikoterapi sonrası alışabilirsin

Aslında hergün her alışverişte yaşadığım bişey değil. Taze taze dün yaşadığım için olayı yardıma ihtiyaç hissettim. Ve arkadaşların söyledikleri beni kesinlikle rahatlattı . Okb değildir diye düşünüyorum.

Pazarlik teklif etmk iyidir. Ama dedgnz gibi bazi kurumlar sabiy oluyor. Arastirin. Tayta ayni marka 5 lira farki bende takardim:) hatta gider geri verrdmm bezde ayni seyi yapmistim. Aldik. Bi baktk baska yerde daha ucuz. Dedk sebebinide geri verdik:)
Benim de geri veresim geldi işte ama işim bittiğinde dükkanlar kapanmıştı. Her zaman iade fırsatı olmaz benim bunu takmamayı öğrenmem lazım bence kesinlikle

Ben genelde kazıklanmam :)
Çünkü alacağım şeyleri fiyatını kendi koyan küçük esnaflardan almıyorum.
Bakkal yerine market tercih ederim.
Onda da ilk markette sınırlı kalmam, hangisinde ne indirim var takip ederim. İlla dolaşmaya gerek yok internetten ya da broşürlerinden bakabilirsin.
Bir ürünü beğendiysem gidip mağazada bakarım incelerim ama internetten güvenilir sitelerden alırım çünkü illaki daha ucuz oluyor.
Yani uygununu araştırıp alışveriş yaptığım da oluyor tabiki. Ama dün bi yere giderken bi tayt gördüm beğendim bunu kızıma alayım dedim aldım. Sonra yürümeye devam ederken aynısını tekrar görünce yine fiyat sordum:110: Sormaz olaydım. Yetişmem gereken bi yere gidiyordum ve döndüğümde de kapanmışlardı. Açık olsalar bile iade almazdı muhtemelen gerilirdim bende .

Pazarlık edin. Ben asla beceremem pazarlık etmeyi. Eskiden annemi götürürdüm çünkü sıkı pazarlıkçıydı. Öylesini görmedim daha. Şimdi yalnızım bu yüzden bir şeyi almadan önce araştırırım nerede ucuz diye.
Sonuçta size zorla vermiyorlar o malları. O yüzden ya pazarlık etmesini öğreneceksiniz yada pazarlık edebilen biriyle alışverişe gideceksiniz.
Bi yerde dersini verseler gideceğim o derece lazım bana pazarlık olayı. Kafayı taktığım için şart yani. Öğrenmem lazım.

serbest piyasa ilk girdiginiz yerden aliyorsunuz sanirim haram etmeden once birde soyle dusunun 5 lira ucuza degilde pahaliya gorseydiniz o adama gidip kardesim ben 5 lira daha pahaliya aldim al sana 5 lira dermiydiniz ??? ucuza aldiginiza sevinirdiniz degilmi piyasa arastirmasi yapmadan almayin ki kimseye hakkiniz olmadan birseyi haram etmeyin
Hakkı olmayan bişeyi aldıysa zaten hesabını verir zaten diye kendimi teselli etmekti o ama onu da yapmıcam dediğiniz gibi.

Pazarlık yapmam tarzım değil. Fiyat aklıma yatmadıysa zorla değil ya çıkar giderim başka yerr bakarım. Çok küçük hesaplarıda sevmem. 5 lira için canımı sıkmam,daha önemli şeyler var hayatta.
İşte kendime de kızdım 5 lira için takıyorum diye. Ama ha 150 ha 5 kazık yemiş olmak hoşuma gitmiyo sanırım. Ama bu kazık yemek değil diyince arkadaşlar bi rahatlıyorum gerçekten

Back
X