Birşey alamadan önce çok araştırın...Ayrıca her konuda pazarlıkçı olun...Tavsiyelerinize ihtiyacım var hanımlar.
Kazık kelimesi kaba oldu sanırım ama başka nasıl ifade ederim bilemedim.
Sorun şu ki bişey satın alıp başka yerde daha ucuza gördüğüm zaman illa ki kafaya takıyorum. Sonra da kendime sinir oluyorum. Bugün kızıma bi tayt aldım ve aynı saat içinde başka bi yerde 5 lira daha ucuza gördüm. Belki çok az bi para 5 lira ama aklıma takılıyo illa ki bi müddet.
Kendimi teselli filan ediyorum ‘Belki o daha fazla kira ödüyodur’ diyorum . Sonra da hakkı olmayan parayı aldıysa haram olsun vs diyorum.
Mesela bi kursa katıldım. Katılma ücreti sabittir diye düşünmüştüm ama mesela ben 500 verdiysem pazarlıkla 400 hatta 350 veren olmuş. İçime oturdu tabiki gücüme gitti. Kursun sahibi adama dedim, sende pazarlık yapsaydın dedi. Adamı da suçlamıyorum sonuçta parasını aldı makbuzunu kesti.
Yani bu tarz bişey yaşadığımda kafaya takmamayı nasıl başarabilirim? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Tavsiyelerinize ihtiyacım var hanımlar.
Kazık kelimesi kaba oldu sanırım ama başka nasıl ifade ederim bilemedim.
Sorun şu ki bişey satın alıp başka yerde daha ucuza gördüğüm zaman illa ki kafaya takıyorum. Sonra da kendime sinir oluyorum. Bugün kızıma bi tayt aldım ve aynı saat içinde başka bi yerde 5 lira daha ucuza gördüm. Belki çok az bi para 5 lira ama aklıma takılıyo illa ki bi müddet.
Kendimi teselli filan ediyorum ‘Belki o daha fazla kira ödüyodur’ diyorum . Sonra da hakkı olmayan parayı aldıysa haram olsun vs diyorum.
Mesela bi kursa katıldım. Katılma ücreti sabittir diye düşünmüştüm ama mesela ben 500 verdiysem pazarlıkla 400 hatta 350 veren olmuş. İçime oturdu tabiki gücüme gitti. Kursun sahibi adama dedim, sende pazarlık yapsaydın dedi. Adamı da suçlamıyorum sonuçta parasını aldı makbuzunu kesti.
Yani bu tarz bişey yaşadığımda kafaya takmamayı nasıl başarabilirim? Fikirlerinize ihtiyacım var.
altında ki işçilik parası hele beni benden alıyor altın değeri 200 tl olan urunun fiyatı 1000 tl ye kadar çıkıyor pessHaram etmek ne demek yao aldığınız kıyafetlerin maliyetlerini bilseniz hiç birşey almazsınız 5 tl için bu kadar düşünmek normal degil
Hiç o para işlerine girmeyelim çıkamayız işçilik vergi diye diye bitirdiler bizialtında ki işçilik parası hele beni benden alıyor altın değeri 200 tl olan urunun fiyatı 1000 tl ye kadar çıkıyor pess
Serbest piyasa.
Kimse zorla bişey satmiyor size.
Haram etmeniz garip geldi.
Pazar alışverişini ben yapmıyorum Allah’tan yoksa onda da takabilirdim kafayaBen pazarlık ederim ama oluyor yani bazen. Özellikle pazara gidince. Gözden kacirmissam aynı domates aldigimdan elli kuruş ucuzsa böğrüme öküz gibi oturuyor. Bu yüzden iyice araştırıp pazarlık yapmak lazım demek ki. Ama tabi takıntı yapmıyorum bir süre sonra aman ne yapayım canımdan kıymetli mi derim.
Pazarlık etmem.Fiyati kafama yatmiyorsa gider başka yere sorarım.Kafama yattiysa asla aldığım ürünün fiyatını baska yerde sormam.Alisverisim zordur ama benim,kafamda tam istediğim şeyi bulana kadar alamam
İhtiyacım olan bu cümleleri duymakmış sanırım. Kazık yediğim düşüncesi kafaya takmama sebep oluyo sanırım. Ama normal yani farklı farklı fiyat olması diye kafam daha rahat olur artık.miktar fazlaysa aradaki ben de üzülürüm ama ayıplı mal olmadıkça serbest piyasa da iseyen istediği fiyata satar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?