Kazık yemek (para)

Pazarlık etmem.Fiyati kafama yatmiyorsa gider başka yere sorarım.Kafama yattiysa asla aldığım ürünün fiyatını baska yerde sormam.Alisverisim zordur ama benim,kafamda tam istediğim şeyi bulana kadar alamam
İşte görünce fiyat soruyorum bide bunu yapmayı bırakmalıyım kesinlikle

valla bizim burda pazarlik diye birsey yok alisik degilim. ama yinede kati kati veriorsam bile helal ediyorum. sonucta esnaflarinda durumu belli. zaten hak yiyenden iki misli cikiyordur. icin rahat olsun... tr de kapali carsida alisveris yaptim, herkez ay cok kazik yemissin diye beni üzmeye calisti. ben eger o esyada o degeri görmeseydim okadar parayi vermezdim diye gecistirdim. yada alicak gücük olmasaydi zaten hic almazdim.
İşte aslında haram etmek dediğim oydu. Nasıl olsa hakkından fazlasını aldıysa ondan çıkar diye kendimi teselli etmek bi şekilde

Sonra da hakkı olmayan parayı aldıysa haram olsun vs diyorum.
Bu düşünceniz hiç doğru değil sonuçta siz kendi isteğinizle almışsınız, kimse size zorla aldırmıyor neden haram olsun?
Ve size tavsiyem tayt mı aldınız? Artık ihtiyacınız kalmadıysa gidip de başka yerden fiyat sormayın. Ya da kursta başkalarına ne kadar ödediklerini sormayın. Böylece sorun da kalmaz.

Niye haram ediyorsunuz canım ne alaka? Kendi hatanızı insanlardan çıkartmanıza gerek yok, bu kazık yemek de olmuyor. Aynı kalite bir pantolonu Zara 150 liraya satıyor, Beymen'de 3000 lira. Bilen ona göre alıyor yani. Ben Zara'dan alıyorum, altında Porsche'u olan arkadaşım basıyor parayı Beymen'den alıyor. Bu kadar kafaya takıyorsanız iyice gezeceksiniz, fiyat araştırması yapıp öyle alacaksınız.

Ben de kafaya takıyorum ama sezonda aldığım bir ürün sezon sonu %50 indirime giriyor o zaman "Tüh tüh keşke bekleseydim" diyorum ama haram etmek gibi bir şeyi aklımın ucundan geçirmedim.
Ayakkabıda filan numara kalmaz diye sezonunda alıyorum onda o kadar takmıyorum. Bu aynı ürün başka esnaftan alınca oluyor ama yorumların faydasını kesinlikle görüyorum. Şu an umrumda değil mesela tayta verdiğim para.

Ayakkabıda filan numara kalmaz diye sezonunda alıyorum onda o kadar takmıyorum. Bu aynı ürün başka esnaftan alınca oluyor ama yorumların faydasını kesinlikle görüyorum. Şu an umrumda değil mesela tayta verdiğim para.

Hemen almadan önce birkaç mağaza daha gezin, benzerleri var mı, daha iyisini bulabilir misiniz bakın. Ona göre o anın şartlarıyla iyisini alın. Daha sonra indirimli mi gördünüz o zaman "Ya ben o an istedim, mağazaları gezdim, beğendim, kızıma/kendime aldım." Bu kadar.

Bu düşünceniz hiç doğru değil sonuçta siz kendi isteğinizle almışsınız, kimse size zorla aldırmıyor neden haram olsun?
Ve size tavsiyem tayt mı aldınız? Artık ihtiyacınız kalmadıysa gidip de başka yerden fiyat sormayın. Ya da kursta başkalarına ne kadar ödediklerini sormayın. Böylece sorun da kalmaz.
Daha bugün yaptım işte bu hatayı. Sordum aynısını görünce. Sormıcam tutcam kendimi

Ticarette herşey mübahtır demişler :)) size düşen dolaşmayı seviyorsanız birkaç yere bakın öyle alışveriş yapın ama haram olsun demeyin boş yere hepimiz bir eksik bir fazla alıyoruz içime oturuyor ama olsun düzen böyle

swarovski takılar da acayıp ındırım var morhıpoda ama çeşit pek kalmamış yüzde elli artı sepette yüzde kırk var.ben telefon kılıfı aldım sadece

Ticarette herşey mübahtır demişler :)) size düşen dolaşmayı seviyorsanız birkaç yere bakın öyle alışveriş yapın ama haram olsun demeyin boş yere hepimiz bir eksik bir fazla alıyoruz içime oturuyor ama olsun düzen böyle
Dolaşırım ama bazen denk gelip alıyoruz ya hani her zaman olan bişey değil. Bu konuda bişeyler duymaya ihtiyacım varmış gerçekten

Dolaşırım ama bazen denk gelip alıyoruz ya hani her zaman olan bişey değil. Bu konuda bişeyler duymaya ihtiyacım varmış gerçekten

Yani genelde hepimiz gazıglanıyoz :halay: bunuu yaşamamak için çok iyi araştırmak lazım oda olmuyor

Ben konu sahibine de hak verdim açıkçası kursa 500 tl verip arkadaşının 350 ye kaydolduğunu duyması gerçekten sinir bozucu. Ki 150 tl bazılarımız için pek bişey ifade etmese de aylık mutfak alışverişini 150 tl ye yapan da vardır belki. Az para değil bunu demeye çalışıyorum. Adam akıllı fiyat koysun herkes pazarlıkla şöyle böyle ile fiyat düşürmek zorunda mı? Bilmiyorum bana doğru gelmiyor.

Ticaret böyle bir şey, kime ne ittirirsen...
Eşi esnaf olan bir hanım olarak söylüyorum, işi yakından bilince vallahi satıcılardan soğudum.
Kocam dahil hepsi palavracı, pazarlıktan utanmayın çataçat yapın.

Hepsinden önce
Bunun geçmişi olmalı
Travması olmalı
Çünkü her gün her alışverişte bunu yaşayıp üzülmek normal değil.

Gelire göre gider yok belki,

Ama mutlaka uzmanıyla görüşün

Eğer okb ise yapacak bir şey yok

Ama bir kaç seans psikoterapi sonrası alışabilirsin

Tavsiyelerinize ihtiyacım var hanımlar.
Kazık kelimesi kaba oldu sanırım ama başka nasıl ifade ederim bilemedim.
Sorun şu ki bişey satın alıp başka yerde daha ucuza gördüğüm zaman illa ki kafaya takıyorum. Sonra da kendime sinir oluyorum. Bugün kızıma bi tayt aldım ve aynı saat içinde başka bi yerde 5 lira daha ucuza gördüm. Belki çok az bi para 5 lira ama aklıma takılıyo illa ki bi müddet.
Kendimi teselli filan ediyorum ‘Belki o daha fazla kira ödüyodur’ diyorum . Sonra da hakkı olmayan parayı aldıysa haram olsun vs diyorum.
Mesela bi kursa katıldım. Katılma ücreti sabittir diye düşünmüştüm ama mesela ben 500 verdiysem pazarlıkla 400 hatta 350 veren olmuş. İçime oturdu tabiki gücüme gitti. Kursun sahibi adama dedim, sende pazarlık yapsaydın dedi. Adamı da suçlamıyorum sonuçta parasını aldı makbuzunu kesti.
Yani bu tarz bişey yaşadığımda kafaya takmamayı nasıl başarabilirim? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Pazarlik teklif etmk iyidir. Ama dedgnz gibi bazi kurumlar sabiy oluyor. Arastirin. Tayta ayni marka 5 lira farki bende takardim:) hatta gider geri verrdmm bezde ayni seyi yapmistim. Aldik. Bi baktk baska yerde daha ucuz. Dedk sebebinide geri verdik:)

Ben genelde kazıklanmam :)
Çünkü alacağım şeyleri fiyatını kendi koyan küçük esnaflardan almıyorum.
Bakkal yerine market tercih ederim.
Onda da ilk markette sınırlı kalmam, hangisinde ne indirim var takip ederim. İlla dolaşmaya gerek yok internetten ya da broşürlerinden bakabilirsin.
Bir ürünü beğendiysem gidip mağazada bakarım incelerim ama internetten güvenilir sitelerden alırım çünkü illaki daha ucuz oluyor.

Back
X