• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaza yaptım

amaaann önce kendine baksın :KK70:

benim üç kazada da benim zerre suçum yoktu. ilk kazada kırmızı ışıkta bekliyordum gece saat on bomboş yolda kocaman zırhlı bir araç vurdu arka dağıldı.

ikinci kazada belki 5 km hızla avm otoparkından çıkarken park halindeki araçlardan biri aniden geri vitese taktı vurdu. kapım değişti.

üçüncü kazada kavşaktan dönerken önüme araç kırdı zaten çok çok yavaştım trafikten dolayı. durdum arkamdaki yakın takipteymiş o vurdu.

kısacası hiç suçum olmamasına rağmen sıfır arabayı haşat ettin deyip dalga geçiyo eşim. ben de amaann sefam olsun deyip geçiyorum :KK53:
Hayatta sıfır almaz bu sebebten bizimki.
Önce ögren diyor iyice sonra alacagım ama sana vermeyecegim diyor kendileri

İstanbulda motor kullanıp sıkıştırılmayan varsa "hiç sıkıştırılmamışımdır herhalde" bilmiyorumdur haklısınız
Madem yaşıyorsunuz o halde " kadınların sıkıştırılıyorum lafını anlamıyorum vs " demeyeceksiniz. Evet öyle şeyler oluyor ama şöyle şöyle yapın deyip daha yeni kaza yapmış birine daha yapıcı olabilirsiniz. Hatanın konu sahibesinde olduğunu düşünüyorsanız da iyice öğrenmediysen trafiğe çıkmamalısın diye tavsiye verebilirsiniz. Aynı şeyleri yaşayıp da sanki olmuyormuş gibi yazmanız garip doğrusu.

En son kazamı söyliyim o zaman da gül biraz
Sol tarafta kafam kadar olan kocaman direği göremedim ve arabanın solunu dönerken ona sürttüm
Bej araba oldu yeşil kapılı araba
Halbuki gözümün önündeydi ve koccamannndı. Görmemem için kör olmalıydım ama ben çarptığımda fark ettim orada bir şey olduğunh.

Olabiliyor. İnsan bir anda tıkanabiliyor. Üzülme.

ahaha aynı ben arabayı aldığımızın ikinci haftasında direğe tosladım ben de park ederken Led_BiR_Vele_DisTiri Led_BiR_Vele_DisTiri bak bi de bu var bunu unutmuşum :KK53:

Degil mi ?
Ama tipik erkek mantıgı mıdır yoksa sadece benimkine özgü müdür
Bunda öğrenmek en dogru olanı diyor .
Al dogru ! diyecegim bu akşam.

Eşinize katılıyorum.İki oğluma da manuelde öğrettim.İkicisi 3 ay sonra arabayı pert etti:KK12:ama çok şükür onda

birşey yok.İleri sürüş eğitimleri veren bir hoca buldum ondan ders aldırdım.Tavsiye ederim.Bir derste yokuşta sürekli

istop eden çocuk yağ gibi arabayı kaldırmaya başladı.Şu an otomatik kullanıyorlar ama manuel kullanmaktada

hiç sıkıntıları yok.Adı üzerinde kaza olur.Ama zorlanacağınızı hissettiğiniz yerde durun.Arabaya çarpmak yerine

dursaydınız ben acemiyim deseydiniz o bir şekilde yolu açacaktı.(isterseniz hocanın numarasını özelden atarım)

Çok geçmiş olsun

Eşinize katılıyorum.İki oğluma da manuelde öğrettim.İkicisi 3 ay sonra arabayı pert etti:KK12:ama çok şükür onda

birşey yok.İleri sürüş eğitimleri veren bir hoca buldum ondan ders aldırdım.Tavsiye ederim.Bir derste yokuşta sürekli

istop eden çocuk yağ gibi arabayı kaldırmaya başladı.Şu an otomatik kullanıyorlar ama manuel kullanmaktada

hiç sıkıntıları yok.Adı üzerinde kaza olur.Ama zorlanacağınızı hissettiğiniz yerde durun.Arabaya çarpmak yerine

dursaydınız ben acemiyim deseydiniz o bir şekilde yolu açacaktı.(isterseniz hocanın numarasını özelden atarım)

Çok geçmiş olsun
Anadolu yakasındaysa alırım bir dal.
Teşekkür ederim.

Yahu insanlık hali bu tür kazaları usta sürücüler de yapar sanki sol şeritte 20yle gidiyordum demiş.

Benim beybaba iyi şofördür min 30 yıldır araba kullanır sağolsun herşeyi de eleştirir geçenlerde benim arabayla bi yere gidiyorduk o günün eleştiri teması benim şoförlüğümdü (halbuki hamdolsun hiç kaza yapmadım inşallah yapmam da) allahın sopası yok bana söylenirken freni ayarlayamadı güm önündeki minibüse vurdu. Şükür bi şey olmadı adamla el sıkışıp yola devam ettik.

Olur böyle şeyler yani

Bız motosıklet kullandıgımız için bu tur seylerde cok hassasım. Bırı frenı ayarlayamayıp arkadan vurursa yerden kalkıp " haha lur böyle yahu" deyıp el sıkışıp devam edemıyoruz. Yerden kalkabılmek mesele oluyor yani. Olaya sadece maddı olarak bakamıyorum o yuzden ben "can" olarak bakıyorum. Kaza bu olacagı varsa oluyor ama trafıkte acemılıgını atmaya calışan bir milletız bız.

Labfaresi teker teker not alıyorum dikkat edilmesi gereken mevzular diye :)

yaz bunları bak. geri park sensörün olsa da aynalardan görüyorum desen de asla kafanı geri çevirmeden bir kere bakmış olmadan park etme.

yakın takip kesinlikle yasak ama seni yakın takip eden geri zekalılara yapacak birşey yok müsaitsen yol ver gitsin dangalak

hız yapmaya da gerek yok 120 km ile gttiğinde 30 dk da varıyorsan 70-80 km ile samimi söylüyorum maksimum 40 dk sürüyor. denedim (bir ara 180 ile gidiyodum otobanda gereksizmiş :KK53::KK53:)

sık kullanmadığın yerlere girmeyeceksin. girdiysen normalden 20 kat dikkatli olacaksın. bu güne kadar kaza yaptığım tüm yerler sık kullanmadığım yerlerdi.

o gün kendini iyi hissetmiyorsan mümkünse araç kullanmayacaksın. içinde sıkıntı varsa filan kesin birşey olur. ya kalabalık yerlere girmeden bir yere kadar gidip park edip toplu taşıma yap, ya da yavaş yavaş sakin sakin dikkatli dikkatli...

son olarak en önemlisi

kim ne derse desin asla direksiyona oturmaktan vazgeçme. :KK200:

Cuma ctesi pazar araba kullanmıyorum akşam trafik berbat çok sinirleniyorum o sinirle birine inattan çarpabilirim :)

İstanbulda araba kullanan heryerde kullanır evet bazı yollar dar hatta o dar yolların ortasına araba bırakıp giden yürek yemiş insanlarda var .

Annem arabasını aldığı ilk yıl çok büyük kaza atlattık. Arabanın direksyonu kitlendi araba boyunda demir çit diyip onu devirdik aşağısı 10 metreden fazla oraya uçtuk kaç takla attık hatırlamıyorum arabayı sattı soğudum istemem bunun heryeri değişti dedi .

1 yıl geçmeden kırmızı ışıkta dururken arkadan kamyon geldi altına aldı bizi yine arabayı değiştirdi .

Park halinde duran arabasına da defalarca çarptılar o hiç yılmadı .

Ben kaza yapmadım hiç ehliyetide zorla aldım geri giderken kolumu diğer koltuğa uzatıp kafamı geri çeviremiyorum ayna boşa mı var ? Buyüzden ilkinde kaldım
Hala da yapamam bunu boşver keyfini kaçırma enazından duyarlıymışsın numaranı bırakmışsın onu yapmayan ne çok ayı var bi bilsen

O degılde kadınların şu " beni sıkıştırıyor" olayını ben çözemedim daha. Üstüme üstüme geldi nedir yani üstünüzden gececek hali yoktu ne dıye baska arabaya bindiriyorsunuz ki. Neyse geçmiş olsun.
Ek: Suremıyorsanız, surmeyın veya otomatık alın herkes becerecek dıye bısey. Sızın gıbı ınsanlardan dolayı park ederken gelip bırı vurur kesın dıye guvenlı yer arıyorum.
Ya öyle demeyin gerçekten bazen benim eşimde yapıyor karşıdan geliyor adam diyorum su tarafa geç geçmeyip üstüne üstüne gidiyor adamın ki benim kocam 15 yıllık şoför kazası yok hiç ama direksiyona geçince biseyler oluyor adama

Hevesiniz kirilmasin, kendinizi kotu hissetmeyin boyle seyler olabilir. Bu tip durumlarda eger size zarar gelmeyecek hizda geliyorsa yaklasip fren yapin, sellektor yapin geri geri gitsin. Park halindeki arac surucusunun zararini tazmin etseniz dahi bir sure arabasiz kalacak hem de zamanini calmis olacaksiniz. Cok gecmis olsun.

Allahım, bu cumartesi ehliyet sınavına gireceğim ve okumakta olduğum konuya bak... Şaka bir yana, üzülmeyin. Debriyaj ve stop etme meselesi bence de zor. Ben de direksiyon eğitimindeyim şimdilik, henüz yok ehliyetim. Konu bile açtım bununla alakalı, hocam biraz sıkıntı yarattı, değişirdim, 16 saat ders almak gerekiyordu ama 13 saat alabildim, tam derslere devam ediyorken bi aksilik oldu, sınavlar ertelendi falan ara vermek zorunda kaldık ve bugün yeni hoca aradı, kalan 3 saat dersimi alacağım ve bu cumartesi hazır olursam sınava giricem. Bir de benim hiç araba deneyimim yok. Sadece aldığım 13 saat ders. Sınavdan geçer miyim, nasıl yaparım bilmiyorum araya giren zaman kötü etkilememiştir umarım beni. Yani ehliyet alınca ne oluyor, kaza ve hata yine yapılıyor. Bence hiç gereksiz stres yapmayalım, siz de yapmayın. Zaten arabada sorun varmış sizin suçunuz değil ki.

Geçmiş olsun öncelikle. Kendinizi suçlu hissetmeyin. Kaza söz konusu olunca yılların deneyimi de olsa insan kötü oluyor . Ben de geçenlerde kaza yaptım. Orta şiddette bir kazaydı.1 hafta etkisinden kurtulamadım. O değil de en çok düşündüğüm sabah evden çıkıyoruz ama akşam döneceğimiz belli değil durumuydu. Daha kötü bir kazada olabilirdi.Yada bir insana çarpabilirdiniz panikle . Çok şükür ki böyle olmamış. Bir sadaka verin . Dikkatli sürmeye çalışın. Bir süre korkarsınız araba sürerken ama geçer.

O yine iyi ben gidiş-geliş olan yola doğru dönerken geliş kısmında duran kocaman bir tırdan ürküp fazla sağa kırdım ve kaldırıma çıktım. İnsan bari frene basar, ben devam edip kaldırımın diğer tarafından indim:D

5 sene kazasız araba kullandım. İyi de kullandığımı söylerler. 3-4 ay önce geri geri gelirken bir arabaya çarptım. Çok dalgınlığıma geldi. Arabadan indiğimde o çarptığım arabanın şöförünün "kadın işte" bakışı öyle bir gururma dokundu ki. Anlatamam. Benim arabada iki çizik vardı. Diğer arabada hasar yoktu. Eşimi çağırdım. Arkadaşlarıyla geldi. Olur öyle. Ben de geçen hafta çarptım. Ben de şöyle kaza yapmıştım takma demeye başladılar. Eşim benden daha nadir arabamızı kullanır ona rağmen 2-3 vukuatı var. Benim ilk oldu. İnşallah son olur. İki üç gün aklıma geldikçe kötü oldum. Hatta eşim kızdı artık çok abarttın dedi. Vardır bir hayır deyip geçmek en iyisi olacak. Zaten bir kaç gün geçince utanma hissi de azalıyor. :dondurma:

Ayrıca ilave etmek istediğim bir şey var. Ne güzel hiç değilse telefon numaranızı bırakmışsınız.Ne incelik.
Geçenlerde denyonun teki park halindeki arabamın şoför kapısını boylu boyunca sürtmüş. Hemde sitenin içinde park halindeyken. Tabi site 1000 kişi hangi denyo bulamadık.:sinirli:

O degılde kadınların şu " beni sıkıştırıyor" olayını ben çözemedim daha. Üstüme üstüme geldi nedir yani üstünüzden gececek hali yoktu ne dıye baska arabaya bindiriyorsunuz ki. Neyse geçmiş olsun.
Ek: Suremıyorsanız, surmeyın veya otomatık alın herkes becerecek dıye bısey. Sızın gıbı ınsanlardan dolayı park ederken gelip bırı vurur kesın dıye guvenlı yer arıyorum.
Çözemeyecek ne var ki? Gerçekten bu sıkıştırma işini yapıyorlar. Ben mesela sürücü adayıyım, beni bile 2 kez sıkıştırdılar hem de ders çalışma parkurunda. Bi tanesi aynı yöne gittiğimiz kocaman bir tırdı, resmen sıkıştırdı, üstüme düşecek sandım. Yanımdaki hocam da sıkıştırıyor dedi. Diğeri de ben ana yolda gidiyorum, tali yoldan bir belediye otobüsü geliyordu, geçiş hakkı benim olmasına rağmen ısrarla ana yola girdi, sinyal bile vermedi ben durup bekler diye düşünüyordum ya da en azından biraz yavaşlamalıydı, yapmadı. Koca otobüs, içinde yolcular var, bense sürücü adayıyım. Orası da benim çalışma parkurum, neden geçiş hakkımı elimden almak ister ki? Herkes yol kendisinin sanıyor o yüzden millet birbirini sıkıştırıyor. Önce ben geçeyim kaygısı. Verdim yolu geçti, geçmese kaza yapacaktık. Başı göğe ermiştir artık. Sizin bu dediğinize göre yeni sürücülerin de hiç trafikte olmaması lazım çünkü yeniler de acemi. Ama bir yerden öğrenmek, bir yerlerde kullanmak zorundayız. Sıkıştırma muhabbeti trafik kuralları hiçe sayıldığı için oluyor, tamamen terbiyesizlik yani. Önce ben geçeyim, hayır önce ben geçicem deyince herkes, böyle oluyor.

Arabamız yok motosikletlerımız var. Motosiklet kullanmak erkek içinde bir kadın içinde trafıkte çok daha sıkıntılı oluyor. Özellikle İstanbuldayken. Her sıkıştırıldıgımda sıkıştırıyorlar dıye sağa sola toslasam suan burada olmazdım herhalde. Ehliyet sınavları ve eğitim fazlasıyla yetersiz ülkemde. Yaşını alan B ehlıyet alıyor.
2016'dan önce evet çok yetersizdi ama 2016'dan sonra yeni sistemle sınavlar da, ehliyet almak da inanılmaz zorlaştırıldı. Şu anda ben bununla mücadele ediyorum işte. Gerçekten çok zor, inanın bana bu sistemden ehliyet alabilenler gerçekten bilinçli ve dikkatli sürücüler olacak.

Back
X