- 19 Mayıs 2010
- 1.525
- 4.491
-
- Konu Sahibi Fight4freedom1
Konu sahibi sizi konulardan az çok tanıdık ya, bence siz evde huzur kalmadı ,satalım olayını onlardan `yok sizin huzurunuz bozulmasın biz zaten istemeyiz` derler diye cikarttiniz. Bugune kadar adamlar istemezken hiç ortak araba olmasın demediniz. Şimdi de bekliyorsunuz ki masrafı çok bu arabanın satalım desinler ya da alın siz kullanın desinler ama boşa bekliyorsunuz.Evet zaten temellı insan olan almaz. Ama ben şey düşündüm. Huzur kalmadı dersem, ailesi satılmasına razı olur. Yeterlı huzur kacması der dıye dusundum. Umurlarında olmadı
Zaten başından o kadar yanlış şeyler var ki. En çok parayı eşi vermiş ama araba kp üzerine. Psikolojide bazı tanımlar vardı şu an hatırlayamadım ama konu sahibinin eşi ailesini mutlu etmek için herşeyi onların üzerine yapar. Bu da bir hastalıktı sanırım.arabayı satamazlar ki.kayınbabanın üstüne çünkü.o istemezse satılamaz.ortak mal edinmenin zararları işte.
allah senden razı olsun.bak eskiden tanıyan üyeler nasıl doğru yorum yapıyorlar.tanımayanlar kayınbabaya kayına yüklendiler sadece.Konu sahibi sizi konulardan az çok tanıdık ya, bence siz evde huzur kalmadı ,satalım olayını onlardan `yok sizin huzurunuz bozulmasın biz zaten istemeyiz` derler diye cikarttiniz. Bugune kadar adamlar istemezken hiç ortak araba olmasın demediniz. Şimdi de bekliyorsunuz ki masrafı çok bu arabanın satalım desinler ya da alın siz kullanın desinler ama boşa bekliyorsunuz.
Ama kayın çok akıllı baktı ki siz arabaya çökeceksiniz o çöktüaçıkçası konularınizdan sizin o ailenin gözündeki konumunuzu tahmin edebiliyorum o yüzden size faydalı hiç bir iş yapmaz o aile
Burada yok onların olsun biz kendimize araba alırız diye atıp tutuyorsunuz ama siz öyle biri değilsiniz.o arabayi onlar masraflarını ödeyip kullansa da benim kocamın hakkı diye daha çok konu açarsıniz
O insanların da iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum ama konu sahibini de biliyoruz yaniallah senden razı olsun.bak eskiden tanıyan üyeler nasıl doğru yorum yapıyorlar.tanımayanlar kayınbabaya kayına yüklendiler sadece.
öyle.iki taraf da sorunlu.O insanların da iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum ama konu sahibini de biliyoruz yani
Biz ikimiz konuştuk anlaştık zaten. Ama kaynım kabul etmiyor işte.Sizi dinlemesi lazım. Bağın kuvvetli olması bu açıdan önemli.
Kötü niyetli olsam ver temellı dememO insanların da iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum ama konu sahibini de biliyoruz yani
İş boşanmaya gider diye korkuyor işte görmüyor musun aşkım? Annesini babasından boşanmaya ikna etti diye baba tarafı komple düşman, bi şey olsun diye bekliyorlar sülalecek. Ben bu yüzden kızıyorum başından beri, madem sağlam bir rest çekmeye yetecek cesaretin yok, idare edeceksin. En başından şu kaynana denen oluşumun az yüzüne gülse suyuna gitse şimdi ağaydı paşaydı. Aslında kullanımı kolay insanlar, kapanın elinde kalıyorlar, ama konu sahibi çözüm insanı değil.
Yok binmem artık. Bu sene tatıl falanda ayarlamayacagımGitsin bıraksın sigortasını da ödemeyin. Hiç kullanmayında
Zaten araç benım demedım. Eşimin de degil. Ama kapımın önünde durmasın. Herseyını ben ödemeyeyım ıstıyorum.Bu arada bekarken hep eşim için onun arabası derlerdi. Bu arada kplerın birikmiş cok az. Hersey pahalandı. Kaynım bayadır çalışmıyor. Hayatında biri var. Kız evlenelim dıyor. Şuan kaynımda sahıplendı. Bekarken kaynım sürmezdi bileKatip bence ikisi de kurnaz. Araba bizim deyip yola devam etmisler. O zaman yollarina cikan taslara da ah vah etmeyecekler. Ben esimin bekarken aldigi arabaya asla karisamazdim. Ailesi ile kendi arasindaki konu derdim. Ister satarlar ister hediye eder. Araba hem bekarken aliniyor hem 4.5 sene kredi mi odeyecegiz dedim diyor. Simdiye kadar bu kadar aile tantanasi koca bir hicten ibaretmis onu anladim. Esim benim ailemin mallarini boyle sahiplense esimden sogurdum. Biz evlendigimiz gunden itibaren aldigimiz seylere ben bizim derim sadece. Kari koca arasina girilmezmis gene girdik :)
İşten yeni geldım, nasıl vereyım. Eşime dedim bakarız dedi. Artık binmeyınce götürecek mecbur. Pazar alısverıse ya taksıyle gıtcem. Ya da pazartesi kendım gıdıp taksi ile döneceğim.Mecbur verecek o parayı. Bana koyan vergi borcu kpnin. Ben ödüyorum.Hala vermedinizmi arabayi
Demeyin zaten siz öyle biri değilsiniz. daha çok dert sahibi olur ,daha çok huzurunuzu bozarsiniz. Onlar kullanır siz eşinizi yersiniz senin hakkını gasp ettiler diye.inşallah orta yolda anlasirsiniz da satılır o arabaKötü niyetli olsam ver temellı demem
İş boşanmaya gider diye korkuyor işte görmüyor musun aşkım? Annesini babasından boşanmaya ikna etti diye baba tarafı komple düşman, bi şey olsun diye bekliyorlar sülalecek. Ben bu yüzden kızıyorum başından beri, madem sağlam bir rest çekmeye yetecek cesaretin yok, idare edeceksin. En başından şu kaynana denen oluşumun az yüzüne gülse suyuna gitse şimdi ağaydı paşaydı. Aslında kullanımı kolay insanlar, kapanın elinde kalıyorlar, ama konu sahibi çözüm insanı değil.
Eşiniz size hep tamam diyor zaten aksi olmuyor ki ama çözüm bulunmuyor.Biz ikimiz konuştuk anlaştık zaten. Ama kaynım kabul etmiyor işte.
Eşime az önce dedımkı, altınlar senın dıyordum. Ben üzerine az altın da bırıktırecegım.kredi çekeceğim, araba alacagım. Bunu da aılene ver dedim tamam dedı. Tabı cıdden almak ıstedıgı de ne dıyecek bılmıyorum
İşte eşime cok dedım. Hatta havaalanından akraba alma muabbetınde dedımkı ya şunu sat ya da götür. Mutsuzum dedi. Kabul etmedi. Bu sefer kendı satmayı düşündü. Ama şu var. Kvler arac almaya nıyetlı degıl. Para kaynıma gıdecek. Ee bu sefer bizden gene araç isteniyor.Bak arkadaşım bir yıldır biz seni dinliyoruz. Empati yapmaya çalışıyorum evet hataların var ama haklılık payın da yüksek.
Öncelikle şunu kendine bir kabul ettir. Eşin asla saf değil. Sadece sen onun umrunda değilsin altın ver gram ver maaşı ver diye kullanılıp duruyorsun. Eşin sadece ailesini mutlu etmenin peşinde. Sen mutlu musun mutsuz musun umrunda değil.
Evet belki sen eşinin emekleri için çabaladın ama sana resmen dış kapının mandalısın sen karışma demişler bu durumda asla araba için ödeme yapma.
Bundan sonra da birşeyler alırken ortaksız kendi üzerine yatırım yap çünkü bu aile hiç güven vermedi bana.
Ayrıca arabanın modelini kazası arızası değişenini kmsini yaz belli siteler var bakarız biz de ederi ne kadar öğreniriz.
Evet yani. Ben halletcem dedi. Gittik varya eşim konuyu açmaya çekindi. Ya cok pasıf aılesıneEşiniz size hep tamam diyor zaten aksi olmuyor ki ama çözüm bulunmuyor.
İnşallah.Binmeyecegim versin bunu.pazar da taksi ile dönelim dıyecegım. Mırın kırın ederse, pazartesi kendım gıdıp taksi ile dönecegımDemeyin zaten siz öyle biri değilsiniz. daha çok dert sahibi olur ,daha çok huzurunuzu bozarsiniz. Onlar kullanır siz eşinizi yersiniz senin hakkını gasp ettiler diye.inşallah orta yolda anlasirsiniz da satılır o araba
Bu eş bir cinnet istiyor bence. Bir yıldır bizi bile sinir etti burda. Aynen sessiz kalın kendi birikiminizi yapın beş kuruş vermeyin. Altın mevzusunu da hatırladım sanki. Çok iyi yaptınız almakla.İşte eşime cok dedım. Hatta havaalanından akraba alma muabbetınde dedımkı ya şunu sat ya da götür. Mutsuzum dedi. Kabul etmedi. Bu sefer kendı satmayı düşündü. Ama şu var. Kvler arac almaya nıyetlı degıl. Para kaynıma gıdecek. Ee bu sefer bizden gene araç isteniyor.
Ben dün huzur yok evde alın bunu bızden dıyerek aslında ya alsınlar ya satsınlar istedım
Allahaşkına normal ailenin 500 600 e gıtmesı umrunda olur mu. Ben onlardan satarız yeterki huzurlu olun demelerını bekledım. Hepsı kaynımdan korkuyor. Masayı terk ettı adam. Yarın arabayı kapının önüne getır dedı.
Ödemem de binmemde. Sözde ailedenim ben. Benim ne bilezigini satılması ne kirada oturmam ailesinin umrunda degil.
Emegine de lanet okuyorum. Ve o arabanın başına bişey gelecek.
Bana da güven vermedi. Başta eşimin derken kaynım çıktı. İyiki bilezikleri almışım. Onu da vermeye nıyetlı degıldı kv. Bende kpnin TC var. Bir Google da aratacagım yapabılırsem ekran atarım. Cok tesekkurler.
Eşime dedımki az önce. Bak dedım, bu arabadan gelen paraya arac almak ıstemıyorum. Altınlar hep senın dıyordun.Kredi cekıp 150 200 e bısey almak ıstıyorum dedım. Okey dedı ama bılmıyorum. Ben ciddiyim. Bunu da ver onlara dedım. Eşimde bundan düşük modele bınmek istemıyor