Kaynımla kavga ettik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam hayır diyor. Bana kalsa koyalım internete. Ama kaynım aşırı yüksek fiyat söylüyor.Kimse bişey demiyor.

Valla altın filan vermeyin, kaynınız araba satılmasin diye yapıyor. Nasıl olsa dayanamazsınız. Ya masrafları bölüşün yada arabanın yarı parasını versinler, ortaklık bitsin.
Evet zaten satılmasını istemiyorum dedı. Ondan yüksek fiyat söyledi. Önce 650 dedi. Sonra 700 dedi. Ki biz 550 600 e satılsa şükür edecegiz. Masraf konusunda eşim ailesine bişey demıyor.

Evet zaten hayatta karşılayamazlar.Ee kaynımın da hakkı varsa, o da para versin.
Ben bu saatten sonra karışmam. Binmem ödememede.Naparsa yapsın eşim. Bakım falan eşim karşılayamaz tek başına.

İşte bekarken eşim öderdi. Şimdi evli diye gene aynı düzen. Eşimin maaşı ile ev anca dönüyor. Ondan ben ödüyorum.

Evet zaten satılmasını istemiyorum dedı. Ondan yüksek fiyat söyledi. Önce 650 dedi. Sonra 700 dedi. Ki biz 550 600 e satılsa şükür edecegiz. Masraf konusunda eşim ailesine bişey demıyor.
Eşiniz masaya yumruğunu koyup hayır ben satacağım payımı alacağım niye diyemiyor? Neden kardeşinin peşinden gidiyor? Bence en en büyük suçlu eşiniz. Siz hiç umrunda değilsiniz sadece maddi olarak önemlisiniz onlar için.

Diyorum ya kaynım ailenin reisi gibi bişey. Adamın eve yıllardır tek katkısı yok.Ama o evin beyni gibi. Herşeyin onun onayından geçmesi gerekiyor.
Evet eşimde suç. Deseki ben yıllarca kredi ödedim.O zaman susup kalacak. Valaha param olsa verecegim paylarını.
Ama öyle aileki, alırlar paylarını gene isterler.
Ya kvye diyorum ya pazar sadece ikimiz evdeyiz. Sürekli pazar günü araba yüzünden bişey çıkıyor diyorum.
Hepsinin gözünde ben haksızım. Sebebi aile huzuru kaçıyor alın bunu bizden demem. Gözümde para falan yok.

Arsa alsam nolacak. Benden çok ailesi sahiplenir.
İyi de tapusu sizin üstünüze olur,3 /5 yıl sonra satınca birşeye dönüşür ..arabadaki gibi ödünç versene arkadaş binecekmiş/kuzen gelecekmiş/annem gezmeye gidecekmiş durumları olmaz.Kaskosu sigortası bakımı sana masrafı olmaz.Senin de şu an ev almaya maddi durumun yetmiyor diye hatırlıyorum al koy dursun bir gün birşeye dönüşür.

Maaşından ve altısınından araba ile ilgili hiçbir masrafı ödeme ..hatta eşine pazar günü şuraya gidelim buraya gidelim diye uzak mesafe gezme diret..sana "eee yakıtın parasını ver,sigortasını sen çde" derse "ne alaka abin kadar hattım yok mu?iki bindim diye niye masrafı ödeyecekmişim ki " dersin.O araba satılınca açığa çıkacak paraya senin de ortak olmanı istemiyorlar kuzum.Senin tüm gün çalışıp onların masraflarına ortak olmanı istiyorlar.

Eşiniz ağzını açıp tepkisini koymadığı müddetçe asla yorum yapmayın para da vermeyin. Bi de diğer konu ne oldu şu boşanan arkadaşı vardı eşinizin.

Simdi eşime danistim araba ederi 550 sigorta 4 kasko 18 cikarmi diye engelli aracı diye.Hayatta çıkmaz o kadar dedi ama.bizde aldık martta 500 bin bizim araba. 3700 kasko ödemisiz 1200 sigorta ödemişiz. Sorma sebebim ise 18 bin kasko bana aşırı geldi.Gidip siz mi direkt yatiracaksiniz yoksa parayi eşinize verip o mu yatıracak?bu arada bizim araç sıfır fiat 2022 model cross .yeni çıkanlardan. Reklamları donuyor.siz gidin bir sigorta şirketine sorun bence 18 bin kasko nasıl araba bu.

Son düzenleme:
Ailesini tanımıyorsunuz. Kendi malları gibi kullanırlar. Onların hayali de tarla falan almak zaten.Biiyorum başıma gelecegı ben.

Yani evet mantikli ama boyle devam ederse bu evliligin durumu ne olur ben pek kestiremiyorum acikcasi. Her gun yeni bir sorun yasiyorlar cunku. Konu sahibi ben ne olursa olsun asla bosanmam diyorsa evet mantikli ama olasi bir bosanma durumunda o arsa iyi bir yatirim olmaz.

Zaten sorun masrafları tek ailenin karşılaması. Atıyorum arıza verse. Bize kalacak gene. Bir arızası en az 30 40 o bulur.
Niye size kalıyor ki? Eşinizin üzerine bile değil. Yaptırmayın bir kenarda dursun. Ya kendileri de ellerini ceplerine atar ya da satmaya razı gelirler.

Bu arada bu yorumum arabanın ortak kullanıldığı varsayımı üzerine. Yoksa araba ortak olsa bile sadece siz kullanıyor olsaydınız mecburen masrafları da karşılayacaktınız.

Evet yani kardeşi biniyor, sigorta kasko ödemıyor. Ee bende ödemeden bineyim. Ben artık binmem arabaya. Eşimde zaten bin demez sanmıyorum. Belki verir bile.

Şu an kızın maaşı eşi ile üstlerine olmayan arabanın sigorta,bakım , yakıt masrafına gidiyor..düğün takısını bile isteyecek kadar alçalmışlar.3 gün sonra olası bir ayrılıkta bu kızın elinde hiçbirşey olmayacak.Ama satılıp ikiye bölünürse kredi ile ne aldılarsa ortak

Babasının 60 lı yaşlarda oldugunu söyler misiniz. Kasko önerileri 18,sigorta 4 e yakın. Vergi 1000 e yakın.
Dün eşim gözümün önünde baktı kasko lara sigortaya. Zam gelmiş. Model yüksek diye ve kp yaşlı dıye galıba.
Bende anlamadım. Yaşlı dıye bu kadar yüksek çıkar mı peki?

Ben kullansam sadece agzımı acmam. Ama ortak olunca bana koyuyor açıkcası. Bakıyorum ruhsata kp adı yazıyor. Ama ben vergı ödüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…