- 13 Nisan 2011
- 1.131
- 845
-
- Konu Sahibi Fight4freedom1
Tabi canım bilezikler bozuldu ikimizde çalıştığımızı koyup almıştık.Arabayı eşinizle beraber mi satın almıştınız?
Tam boşamalikmis o zaman....elinize sağlık....Tabi canım bilezikler bozuldu ikimizde çalıştığımızı koyup almıştık.
Çok haklısınız çok. O araba onlara da yar olmaz.Özet geçmeye çalışayım. 2019 da 150 bin değerinde aracımızı çok az bir rakamla kardeşine veriyor. Taksitle ödeyecek deyip hiç ödeme yapılmıyor. Kavga gürültü araba bize geldi. Eski eşim hesaba parayı gönderdi hepsini verdi deyince araba geri gidiyor. O parayla peşinat sayıp ev alacaktık her bulduğum eve bahane buldu. Sonunda araba parasını kardeşim geri aldı ihtiyacı varmış daha ödemedi peşinat yok ev mev alamam deyince ipler koptu.
İlk alındığında ben istemedim. O zaman yeni sevgiliydik.Sebebi ise eşim 4 yıllık mı ne o zaman için gerçekten yüksek miktar para ödedi. O zamanda herkes eşim için onun arabası diye bahsederdi. Eşim işe arabayla gidip gelirdi.C ceycey0406 in yazdıklarını ve diğer konularınızı es geçiyorum. Saat geç oldu okuyamadım:)
Ayranınız yok içmeye durumu olmuş sizinki. Maaşlar asgari ücret ev kira diyorsunuz, ederi 600-700 binlik arabaya binmeye kalkıyorsunuz. Kasko sigorta değeri de arabanın yaşına ve motor hacmine göre değişiyor elbet yüksek çıkacak. Bu bir kere değil hep böyle olacak. Araba alırken aileden destek görülür ama ya borç alınır ya da ailenin gönlünden iki kardeşe de yetecek kadar para var ve koparsa helalinden alınır. Ortak araba nedir? Satmaktan başka çareniz yok herkes hakkını alsın siz de 2010-2015 model arası 1.2 motor 300 bin ederinde bir araç alın vergisi algısı benzini azalsın bari.
Ceyceyin bahsettiği durum doğru ise, yani ÖTV indirimli engelli aracı olarak alındı ise ilk alındığında hepiniz ellerinizi ovuşturmuşsunuzdur eminim. Allah göstermesin benim de alma durumum olsa alıdım tabi yalan olmasın. Ancak iş ticarete döküldüğünde in örneğin piyasası 1 milyon olan aracı 500 bine alıp 3 yıl sonra 1.5 milyona satma hevesi insanlara hayır getirmiyor. Eğer o hevesle araba döndürüldü ise yazıklar olsun. Halbuki paranız kadar bir araç alınsa, araç babaanne için ise babaanneye bakın verenin yanında dursa, güzel bir imkan. Ancak hiçbir zaman öyle olmuyor. Hırs insanın gözünü bürüyor.
Aslında bende ucuza alındı, pahalıya satılacak diye bir düşünce yok. Hatta eşimle arabayı galeriye veririz, bir an önce satılır dedi. Ama bizim galeriye verecegimiz fiyattan 150 bin TL daha fazla fiyat söyledi. Biliyorum o fiyata satılmayacak. Kalacak. Gene başa döneceğiz.Sarılmıyorsa onlarda kalsın.Ben araba istemeyip, borcunu da artık ödemek istemiyorum.Araba kat kat ucuza alındı. Çünkü araba fiyatları bu kadar uçmamıştı. Kaynımda diyorki, 300 e sen ne alcan. Araba mı kaldı diyor.Tofaşa bile 100 yazıyorlar dedi.O yüksek miktar deyince eşim gık diyemiyor. Adam bir kredisini bile ödemedi yaa.Tamam madem onunda hakkı, bu zamana kadar en azından bir vergi ödeseydi. Niye hep eşim ödüyor.C ceycey0406 in yazdıklarını ve diğer konularınızı es geçiyorum. Saat geç oldu okuyamadım:)
Ayranınız yok içmeye durumu olmuş sizinki. Maaşlar asgari ücret ev kira diyorsunuz, ederi 600-700 binlik arabaya binmeye kalkıyorsunuz. Kasko sigorta değeri de arabanın yaşına ve motor hacmine göre değişiyor elbet yüksek çıkacak. Bu bir kere değil hep böyle olacak. Araba alırken aileden destek görülür ama ya borç alınır ya da ailenin gönlünden iki kardeşe de yetecek kadar para var ve koparsa helalinden alınır. Ortak araba nedir? Satmaktan başka çareniz yok herkes hakkını alsın siz de 2010-2015 model arası 1.2 motor 300 bin ederinde bir araç alın vergisi algısı benzini azalsın bari.
Ceyceyin bahsettiği durum doğru ise, yani ÖTV indirimli engelli aracı olarak alındı ise ilk alındığında hepiniz ellerinizi ovuşturmuşsunuzdur eminim. Allah göstermesin benim de alma durumum olsa alıdım tabi yalan olmasın. Ancak iş ticarete döküldüğünde in örneğin piyasası 1 milyon olan aracı 500 bine alıp 3 yıl sonra 1.5 milyona satma hevesi insanlara hayır getirmiyor. Eğer o hevesle araba döndürüldü ise yazıklar olsun. Halbuki paranız kadar bir araç alınsa, araç babaanne için ise babaanneye bakın verenin yanında dursa, güzel bir imkan. Ancak hiçbir zaman öyle olmuyor. Hırs insanın gözünü bürüyor.
Gaz atmak benzin atmak ne?Araba kpnın üstüne. Kp satılsın dıyor. Kaynım aşırı yüksek fıyat söyledı. Bu fıyat olmazsa kalsın dedı. Ama sıgorta falan hersey bende. Bende artık enayı gıbı hıssedıyorum. En son gaz attım. Hıc atmadıklarını duyunca delı oldum.
Zaten hayrını görmezler. Araba 4ününse masraf 4 e bölünse, binen gazını alsa falan bu sorunlar olmazdı. Ben dolmuş otobüse binmekten gocunmam.İşe 3 aktarma gidiyorum.Ve 2 saat önceden çıkıyorum.Gaz atmak benzin atmak ne?
Bırakın kaskoyu sigortayı ne olacaksa olsun. Sizin endişeniz, araba kaza yaparsa eşim üstlenecek tamir işini ve aile bütçemiz sarsılacak olayı anladığım kadarıyla. Ben ne kaskosu için altın bozdururum ne de arabaya adımımı atarım. Binin dolmuşa otobüse tenezzül etmeyin arabaya. Sizden önce ve hile hurdayla alınmış bir araba için niye kendinize dert yaratıyorsunuz? Bırakın hayrını görmesinler.
Siz de maalesef doğru bir evlilik yapmamışsınız. En haklı olduğu halde bile niye öyle dedin tatsızlık çıkacak, niye böyle yaptın huzursuzluk çıkacak, cana geleceğine mala gelsin deyip ailesine sus pus olan bir adamın huyu kolay kolay değişmez.
Araba siz evlenmeden önce alınmış, siz ödemesine bir katkıda bulunmamışsınız. Gazı benzini bile dert edip laf söylüyorsunuz. Binmeyin arabaya, kaza olursa da kendileri halletsinler. Kocanız ev bütçesinden tamir için para harcarsa siz de kendi paranızı kendi adınıza tutarsınız.
Napayım gram ve çeyrek bozup sigorta yaptırcaktım. Yaptırmasam mı? Vergi var daha. Bakım falan.
Yaa kaynımla fiyat konusunda anlaşılmıyor. Normalde baya yüksek, satılması gereksız, hatta sıfırı ayarında fıyat koymak ıstıyor.Tek kuruş para vermeyin. Masraflar toplam şu kadarını yarısını verin yaptıralim yoksa biz yaptirmicaz deyin. Araba ortak kullanılıyor masraflar eşit olmalı. Eşiniz de arabayı götürmesin direk istediği fiyattan satılığa koysun.
Araba filan alma git kredi vs.çek bir arsa al.Sen toplu taşımayı kullanırsın ama eşinin arkadaşları ,kuzenlerinin hayat standardı düşer resmenŞunu da düşünüyorum. Ben araba satılsın, paylarını verelim. Herkes kendıne ayrı araç alsın diyorum. Ama kp parayı kaynıma verecek.Kaynım araç almayacak. Ee biz araç alınca gene benden isteyecekler. Ben araç falan almayacağım. Gene ortak olcak.
Yaa kaynımla fiyat konusunda anlaşılmıyor. Normalde baya yüksek, satılması gereksız, hatta sıfırı ayarında fıyat koymak ıstıyor.
Zaten bu saatten sonra birşeyine karısmam arabanın
Binmemde.
Biz de onu soruyoruz. Siz niye her şeyi ödüyorsunuz? Sizden önce bu arabanın kaskosunu sigortasını kim ödüyordu? Araba üstünde bir hakkınız yok, evlilik öncesi alınmış bir mal, kim dedi size artık kaskoyu ve sigortayı sen ödeyeceksin diye?Evet işte bu adam 1 tl para katmadı. Söz hakkı nerden gelıyor? Ben nıye herseyı ödüyorum. Kv kpnın arabanın masrafını ödeyecek durumu yok. Ama artık karışmam. Bakalım napacaklar.Binmemde
Arabayı sayın kendinize araba alın ortak mal hiçbir zaman iyi değilSon konumu hatırlarsınız belki. Bekarken eşim ve ailesi ortak araba almış.Bu araba yüzünden sürekli kavga ediyoruz.Kv sürekli birşey çıkarıyor.Akraba gelecek al, arabayı getir götür.18bin tl kasko çıktı.4bin sigorta. Bunları geçtim.Arabanın bakımı olacak. Yaptırmadık henüz.Yaptırmazsak 30 40 bin kadar masraf çıkabilir.Ve bunlar bize kalıyor. Ben 1 ay sigortası için çalışacağım.
Bu arada kaynım araba alınırken 1 TL para katmadı.Zaten adam 5 yıldır çalışmıyor.
Bu akşam kvlere gittik.Kv ve kp eşim ve kardeşi için ikisi konuşsun, anlaşsın. Yarı parası ona yarı parası ona verilsin dedi.Kaynım yüksek miktar söyledi. Bu fiyat olmazsa satılmaz kalır dedi. Ben satılmasına üzülüyorum falan dedi.Sonra bende, bizim araba yüzünden evimizde huzurumuz kalmadı. O zaman araba burada kalsın dedim.Kaynım ayaga kalktı, masayı terk etti. Giderken eşime yarın arabayı buraya getir dedi.Sonra eşim peşinden gitti.
Kv ve kp, yok ben 2 senedir kaç kez istedim diyor.Bu ay sadece 3 kez istedi.Gaz atıp benzin atmıyorlar. Kaynım kendi arabası gibi sürüyor.Önceki araçla kaza yaptı.Bununla yaparsa büyük masraf çıkar.
Eşim bana geçen, bilezik bozdurup sigortasını bakımını yaptıralım diyor. Kv diyorki, bak bende de bilezik yok, ne olacak.Kirada mı oturcaz bir ömür dedim.Canım sıkkın.Kötü yorum yapmazsanız sevinirim. Ben kaynım ödemediği için, muattap olarak kpyi aldım.Kaynım ödemeden kendi aracı olarak görüyor.
Arsa alsam nolacak. Benden çok ailesi sahiplenir.Araba filan alma git kredi vs.çek bir arsa al.Sen toplu taşımayı kullanırsın ama eşinin arkadaşları ,kuzenlerinin hayat standardı düşer resmen
Peki neden onu dinliyorsunuz? Değeri neyse satın gitsin pay edin parasını kim ne kadar katkı sağladıysa. Ördek ailesi gibi ortak mala girince hep olur böyle, aynı sorun annemin ailesinde de çıktı. Araba satıldı huzur geldiArabaya kv kp para kattı. Eşim kredi çekti yüklü miktar.Kaynım hıc para katmadı. Ancak kaynım sahiplenıyor. Satılmazsa satılmasın dıyor.
Zaten sorun masrafları tek ailenin karşılaması. Atıyorum arıza verse. Bize kalacak gene. Bir arızası en az 30 40 o bulur.Sürekli “para vermedi, ona ne oluyor” demişsiniz. Neden dahil olduğu açık değil mi; kayınpederiniz ve kayınvalideniz araba üzerindeki paylarını ona vermişler. Çok basit. Sizin buna takılmanız anlamsız. Araba alınırken 1 lira vermese dahi artık söz sahibi. En azından sizden daha çok söz sahibi olduğu kesin, evlilikten önce alınmış çünkü.
Ama kasko vs. gibi yüklü giderleri tek başınıza ödemek zorunda değilsiniz. Siz ödemeyince bir şekilde satarlar zaten arabayı. Paranızı alır çıkarsınız.