Kaynımla kavga ettik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sakın bileziğinizi çeyreğinizi bozup da bakım sigorta vs. yaptırmaya kalkmayın. Ve en acilinden arabayı satmaya bakın. Herkes hakkını alıp çenesini kapar en azından. Böyle uzun yıllar başınıza salça olacak bu konu. Hatta eşinizle aranızın bozulmasına bile sebep olacak yani. Arabanın ruhsatı vs kimin üstüne? Eşinizin üstüne ise ederi neyse koysun satsın. Yarı parasını veriyor iseniz getirsin kayınvalidenize versin. Ortak iş, ortak mal bunlar hep huzur kaçırır. Sizi ve eşinizi sömürmelerine izin vermeyin.

Şu an kızın maaşı eşi ile üstlerine olmayan arabanın sigorta,bakım , yakıt masrafına gidiyor..düğün takısını bile isteyecek kadar alçalmışlar.3 gün sonra olası bir ayrılıkta bu kızın elinde hiçbirşey olmayacak.Ama satılıp ikiye bölünürse kredi ile ne aldılarsa ortak
Araba satılmazsa, öyle kaza olur hurdaya giderse. Bunlar benden altın ister. Eminim ben buna. 3bilezige göz diktiler. Sigorta için bilezik boz dedi diyorum. Kadın bana bak bende bilezik var mı ne olmus. Yaparsınız zamanla diyor. Dalga geçiyor resmen.

Screenshot_20220826-083309_WhatsApp.jpg

Sakın bileziğinizi çeyreğinizi bozup da bakım sigorta vs. yaptırmaya kalkmayın. Ve en acilinden arabayı satmaya bakın. Herkes hakkını alıp çenesini kapar en azından. Böyle uzun yıllar başınıza salça olacak bu konu. Hatta eşinizle aranızın bozulmasına bile sebep olacak yani. Arabanın ruhsatı vs kimin üstüne? Eşinizin üstüne ise ederi neyse koysun satsın. Yarı parasını veriyor iseniz getirsin kayınvalidenize versin. Ortak iş, ortak mal bunlar hep huzur kaçırır. Sizi ve eşinizi sömürmelerine izin vermeyin.
Kp üstüne araba. Ama kp ben karışmam. İkisi halletsın. İkisinin diyor.
Açıkcası kaynım, ben satılmasına üzülüyorum dedi. Ondan sanırım yüksek fiyat biçti.Araba oldugu sürece bize huzur yok. Tek yapabileceğim, arabaya binmeyi karışmamak.Belki o zaman eşim geri verir arabayı.

Şu an kızın maaşı eşi ile üstlerine olmayan arabanın sigorta,bakım , yakıt masrafına gidiyor..düğün takısını bile isteyecek kadar alçalmışlar.3 gün sonra olası bir ayrılıkta bu kızın elinde hiçbirşey olmayacak.Ama satılıp ikiye bölünürse kredi ile ne aldılarsa ortak

Ben burda tek suclu gormuyorum iste. Ben olsam benim olmayan bir arabayi ne kullanirdim ne masrafini oderdim. Kullanmadigim bir arabanin kimse bana masrafini odetemezdi. Konu sahibi basta dusunememis ya da olaylarin boyle gelisecegini kestirememis. Bu olayda sadece esi hatali bulmuyorum ben.

Kp üstüne araba. Ama kp ben karışmam. İkisi halletsın. İkisinin diyor.
Açıkcası kaynım, ben satılmasına üzülüyorum dedi. Ondan sanırım yüksek fiyat biçti.Araba oldugu sürece bize huzur yok. Tek yapabileceğim, arabaya binmeyi karışmamak.Belki o zaman eşim geri verir arabayı.
Kaynınızın dediği olacak diye bir şey yok. Eşiniz biraz baskın olsun yahu. Mal ortaksa ödemeler de ortak olacak. Ya satacaklar ya da ortak ödeyecekler

Direkt eşimin yazdığının resmini attım.Bizimde yeni martta sıfır fiattan 2022 model 500 bine aldık 3700 odemisiz kasko 1200 sigorta hadi 5 olsun hadi arttırayim 7 olsun 18 nedir.Bence ruhsatin resmini çekin bi cok yerde sigorta firması var. Baksınlar.Yaprirmak zorunda değilsiniz.Af buyurunda bence sizin bilezikler ayaklanmış gidiyor nereye olduğu belli degil

Araba satılmazsa, öyle kaza olur hurdaya giderse. Bunlar benden altın ister. Eminim ben buna. 3bilezige göz diktiler. Sigorta için bilezik boz dedi diyorum. Kadın bana bak bende bilezik var mı ne olmus. Yaparsınız zamanla diyor. Dalga geçiyor resmen.
O zaman bu araba sizin neyinize ..ayranınız yok içmeye dersin.Eşini karşına alıp biraz ağır konuşacaksın .Takılan iki bileziği geri istemek senin ağrına gitmiyor mu? Sigortasını bile ödeyemediğin bir araba kapında duruyor..ha 600 bini sokakta kaldırım kenarına koymuşsun ha bu arabayı sigortasız kapının önüne koymuşsun..zamanında alınca kar etmiş olabilirsiniz ama artık zararına duruyor .Hem yılı geçiyor hem masraf çıkartmak üzere..farkındaysan beni konuşturmuyor bile ailen abin araba ile ilgili..ama benden altın istiyorsunuz ..biraz utanma girse içinize artık ne güzel olur!! diyeceksin

Hatta ilk normal sordum hayatta çıkmaz dedi.Engelli ve 60 yaş sordum yine çıkmaz dedi.Bizim arabayla sizin araba arasında 50 bin fark var satış fiyatında.Ama kasko ve sigorta maşallah.

Evet zaten satılmasını istemiyorum dedı. Ondan yüksek fiyat söyledi. Önce 650 dedi. Sonra 700 dedi. Ki biz 550 600 e satılsa şükür edecegiz. Masraf konusunda eşim ailesine bişey demıyor.

O zaman sizede söylemesin.madem araba kardeşinle ortak git kardeşinle hallet. Bu kadar basit. Sizin maasiniza ve altınlarınıza güvenmesin.

yaptığı size saygısızlık. Ortak arabanın masraflarının sizin karşılamanız. Zaten masraflar çıkınca satmak isteyebilir kayın kişisi. Ohhh ya baba para versin, kardeşi masraf yapsın oda yattığı yerden mal sahihi olsun.

Altinlarimi satmayacagim, arabanin masrafina karismayacagim son ve kesin kararim. Araba sana ve ailene ait artik beni katmayin hicbir masrafina diye esine soyle. Ben altinlarla ve maasimdan artirarak ev alacagim, evimiz olsun diye inadina yapmiyormus gibi konusursan, daha az rahatsiz eder seni esin. Ama tabi isin pesini birakmayacak, senden para isteyecek ve kavga cikaracak. Dik durmazsan, daha cok somurulmeye devam edersin, altinlarin da gider. Yarin birgun hastalik olur, bir sey olur, bosanma olur, guvencesiz kalirsin ortada, bekarken aldi diye arabada hakkin yok. Verdigin paralari ispat edemezsin, elden veriyorsun parayi muhtemelen. Hadi arabanin iyilestirmesine katkida bulundum desen, ugras dur mahkemelerde ispat edebilecegin muamma, araba esin adina degil cunku.
Mumkun oldugu kadar kavga etmeden, dik konusmayarak, esinle geleceginizi dusunuyormus gibi konusarak, arabanin luks kactigini, masrafinin vergilerinin cok oldugunu soyleyerek kendini siyir o arabadan. Benden bu kadar. 🥳

Tamam istesinler. Ver-me-ye-cek-sin. Bu kadar . Vermeyeceksin. Zorla mı alacaklar? Evi mi basacaklar? Kötü gelin olmayım derken ömrünüz arabaya yatırımla geçecek. Hem de binmediğiniz arabayla. Araba kaza sonucu hurdaya giderse üç bilezik yetmez Zaten. Şimdi bir rutin bakım olmuş en az 10-15 arası.

Acaba hani tarla istiyorlar dediniz ya esinizde bende destek olurum demis olabilir mi acaba?Hani verecek parası olmayınca sizin altınlara sarmış.Af buyurun lütfen aklıma baska birsey gelmedi.Satılan altının yerine konması zordur.Kayinvalide bile sen altinlardan vazgeç diye benimde yok diyormus.Ona ne ki.Birebir net fiyatı sigortacı söyler size ama cokkkk 18 bin.

Ben burda tek suclu gormuyorum iste. Ben olsam benim olmayan bir arabayi ne kullanirdim ne masrafini oderdim. Kullanmadigim bir arabanin kimse bana masrafini odetemezdi. Konu sahibi basta dusunememis ya da olaylarin boyle gelisecegini kestirememis. Bu olayda sadece esi hatali bulmuyorum ben.
Araba babamın üstüne ama benim demiştir eşi..biliyorsun evlenirken erkekler üfürmeye bayılıyor bir hayalperest oluyorlar ki burunlarının ucunu bile göremiyorlar .Konu sahibi de henüz birkaç yıllık evli yeni yeni görüyor eşinin sadece ailesinin çıkarı olunca sesi çıkan pısırık bir adam olduğunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X